Šta je novo?

Izbori 2024

Srbije nema zvanicno na Kosovu do 2012. sem Severa.
Do 2012. je funkcionisao sud, platni promet, tablice i ostalo, sem vojske i policije. To ti j valjda jasno. Vucic je i to pod pritiskom predao. Fakticki celo Kosovo vise nije nase de fakto a ne i de jure.
Sad zele da legalizuju otimanje i secesiju.
Da li zivis u Beogradu? Sto ne odes u Pristinu da zivis tamo? Znam par albanaca, odlicno pricaju srpski bez da grese padeze. Brzo bi ti naucio albanski jezik.

Hrvati su 4 godine cekali da vrate svoje delove. Petokolonase su pritvarali, one koje buse ustavno pravni poredak.

Mi mozemo i 40 ili koliko god da cekamo, kao Jevreji u Izraelu. Nada se ne sme gubiti nikada, kao ni optimizam.
Nije samo stvar o nezavisnosti Kosova, nego je reč o samopoštovanju. Moraju se zaštiti Srbi, kulturno-istorijski spomenici i naravno nikada ne priznati Kosovo. Ono se realno ne može vratiti budući da ovim delom sveta upravlja zapad. Možda dobijemo neko povoljnije rešenje, ko zna. Vučić samo izvršava naređenja nadređenih. To bi isto radili i ovi iz opozicije.

Ja sam hteo da istaknem nešto sasvim drugo, ali sad vidim da sam loše odabrao reči tako da razumem ako je bilo pogrešno protumačeno od vas dvojice.
Stvar je u tome što ako bih detaljnije pisao i obrazložio šta sam mislio, dobio bih cenzuru. Tako da moram da stanem ovde. Sve u svemu, promenio se forum, i to dosta.

Možeš da insistiraš na de jure. To ti je na slobodu, ali ti nije na korist. O tome pričam.

A ovo za čekanje decenijama. Ako ova umiruća nacija nešto nema, to je vreme. U tome i jeste kvaka, što se ne radi o Kosovu, već o Srbiji. Opstanak.

Ja sam hteo da istaknem nešto sasvim drugo, ali sad vidim da sam loše odabrao reči tako da razumem ako je bilo pogrešno protumačeno od vas dvojice.
Stvar je u tome što ako bih detaljnije pisao i obrazložio šta sam mislio, dobio bih cenzuru. Tako da moram da stanem ovde. Sve u svemu, promenio se forum, i to dosta.
Iskreno, samo ovaj deo foruma i posećujem. Retko kada pogledam šta se gradi, šta se planira graditi ili šta se rekonstruiše. Promenili se prioriteti.

Možeš da insistiraš na de jure. To ti je na slobodu, ali ti nije na korist. O tome pričam.

A ovo za čekanje decenijama. Ako ova umiruća nacija nešto nema, to je vreme. U tome i jeste kvaka, što se ne radi o Kosovu, već o Srbiji. Opstanak.
Umiru i ovi što uđoše u EU. Hrvata je sve manje, nije im baš pomogla ta EU što se tiče demografije. Ti si klasičan NATO bot. Ne razmišljaš mnogo, samo upotrebljavaš fraze i pesmice iz zapadne kuhinje.

Forum se sveo na tri celine, to sam hteo da kažem. 1) Tema cene nekretnina i njoj srodne ''investitorske'' teme, 2) Izbori 3) sve između, što je sve oskudnije i sve češće prožeto ''samo nek se gradi'' mentalitetom i agitovanjem/lobiranjem. I možda još jedna celina, četvrta, teme sa fokusom na ''nigde nije tako dobro kao u Srbiji'' i/ili teme za veličanje garniture.

A ne smetaju meni ni desni centristi pa ni (umereni) desničari (čak i mene često prozivaju da sam desničar i svašta nešto). Ali nisam to imao na umu.

Vidim i da neki kriju preglede svojih postova na svojim profilima...

Oduvek sam bio za EU. Sada samo skeptičan po pitanju iste. To je USA unija, a ne Evropska Unija. Te EU države takođe donose odluke pod pritiskom Amerike. Više sam za slobodnu i nezavisnu Evropu. To sada nije slučaj. Njihov stav o Kosovu me je samo podstakao da ih još manje poštujem.

Umiru i ovi što uđoše u EU. Hrvata je sve manje, nije im baš pomogla ta EU što se tiče demografije. Ti si klasičan NATO bot. Ne razmišljaš mnogo, samo upotrebljavaš fraze i pesmice iz zapadne kuhinje.
Jel vi ljudi možete da shvatite da neko ima svoje mišljenje, koje je eto različito od onog što ga servira RTS dnevnik?

Za mene je ovo demonstracija teškog gubitničkog mentaliteta.

Jel vi ljudi možete da shvatite da neko ima svoje mišljenje, koje je eto različito od onog što ga servira RTS dnevnik?

Tvoje piskaranje je dosta slično HRT-u, klix.ba, Cafe del Montenegro, Radio Slobodna Evropa, Al Jazeera Balkans... Mogao bi daleko da doguraš kod njih.

Tvoje piskaranje je dosta slično HRT-u, klix.ba, Cafe del Montenegro, Radio Slobodna Evropa, Al Jazeera Balkans... Mogao bi daleko da doguraš kod njih.
Mogao bi da oboriš neki argument koji sam izneo. Sve što vidim su ovakve uvrede, etiketiranja, neki nesuvusli lični napadi i prosipanje žuči.

Габријел Ескобар: САД ће признати резултате избора у четири општине на северу на КиМ без обзира на бојкот Срба

Ovo je zaista interesantno. Govori o tome da okupator shvata da je Srbija do te mere slomljena a njeni stanovnici dovedeni do takvog mentalnog i psiholoskog ponora, da vise ne mora ni da forsira lazni narativ o ljudskim i manjinskim pravima i ravnopravnosti. Gubitak teritorije predstavlja poraz, ali gubitak demokratskog znacaja srpske populacije na Kosovu predstavlja katastrofu.
Oni sada znaju da mogu sve. Sledi litijum, privatizacije EPS-a, potpuna privatizacija zdravstvene zastite, izvora vode i sta se vec radi u zemljama poslednje kategorije.
Batina je ogoljena.
Srbi vise ne mogu da se pobune, cak nida osecaju nezadovoljstvo, to je jasno.
U drustvu vise ne postoji ni minimum solidarnosti ni svest o bilo cemu.
Okupator je ovo sjajno odradio.

Ne znam da li razumete, kakave su sada sanse za razvoj demokratije u Srbiji.
Sada kada Okupator jasno kaze da nije vazno misljenje svih.

Poslednja izmena:
tt.jpg

Ti nemas svoje misljenje. Imas misljenje koje ti je nametnuto. Svako ko razmislja svojom glavom ima o svakoj posebnoj temi razlicito misljenje. O svemu razmislja kao o nezavisnoj temi i kreira svoje misljenje posebno o svakom pitanju.

Apsolutno nista ni je crno belo na ovim nasim prostorima, ni rat u Jugoslaviji, ni Srebrenica i genocid, ni nezavisnost Kosova, ni nezavisnost i postajanje RS, ni ulazak u EU i NATO, ni gej parada...

Ako ima 20 razlicitih tema koje nisu crno bele, nemoguce je da mislis svojom glavom i da ti bas za svaku ispadne jednako misljenje kao kod zatucanih ekstrema sa obe strane.

Još samo da nađeš ko se to u društvu npr. zalaže za priznanje Kosova uz momentalni uslov ulaska Srbije u NATO.

Ili ko to u društvu kaže da je Srbija odgovorna za rat u hrvatskoj, ali da ga je Tuđman hteo i da je imao zločinačke aspiracije i dela.

Good luck with that. Očekujem nastavak etiketiranja i masovnog cipelarenja zbog različitih stavova.

Koja je poenta tebi nuditi neke argumente kada ti si vec odlucio sta ce da ti nametnu da mislis o svakoj temi i nijedan argument ti nece promeniti misljenje?

Mozes li navesti jednu stvar o kojoj razmisljas drugacije od misljenja koje se namece od odredjenih struja i medija?

Mozes li navesti jedan primer gde si mislio na jedan nacin pa ti je neko dao argument i ti si promenio misljenje? Ali mislim da ti je dao argument neko ko je iz suprotnog ili drugacijeg sveta od tvog i suprotne je politicke ili bilo koje druge orijentacije.

Koja je poenta tebi nuditi neke argumente kada ti si vec odlucio sta ce da ti nametnu da mislis o svakoj temi i nijedan argument ti nece promeniti misljenje?

Mozes li navesti jednu stvar o kojoj razmisljas drugacije od misljenja koje se namece od odredjenih struja i medija?

Mozes li navesti jedan primer gde si mislio na jedan nacin pa ti je neko dao argument i ti si promenio misljenje? Ali mislim da ti je dao argument neko ko je iz suprotnog ili drugacijeg sveta od tvog i suprotne je politicke ili bilo koje druge orijentacije.
Zašto mi odgovaraš bez da čitaš moje postove?

Габријел Ескобар: САД ће признати резултате избора у четири општине на северу на КиМ без обзира на бојкот Срба

Ovo je zaista interesantno. Govori o tome da okupator shvata da je Srbija do te mere slomljena a njeni stanovnici dovedeni do takvog mentalnog i psiholoskog ponora, da vise ne mora ni da forsira lazni narativ o ljudskim i manjinskim pravima i ravnopravnosti. Gubitak teritorije predstavlja poraz, ali gubitak demokratskog znacaja srpske populacije na Kosovu predstavlja katastrofu.
Oni sada znaju da mogu sve. Sledi litijum, privatizacije EPS-a, potpuna privatizacija zdravstvene zastite, izvora vode i sta se vec radi u zemljama poslednje kategorije.
Batina je ogoljena.
Srbi vise ne mogu da se pobune, cak nida osecaju nezadovoljstvo, to je jasno.
U drustvu vise ne postoji ni minimum solidarnosti ni svest o bilo cemu.
Okupator je ovo sjajno odradio.

Ne znam da li razumete, kakave su sada sanse za razvoj demokratije u Srbiji.
Sada kada Okupator jasno kaze da nije vazno misljenje svih.
Jer mi inace ponistavamo izbore svaki put kada na Presevu neka albanska partija bojkotuje (sto se prakticno na svakim izborima desava).

Uključio skupštinu od 13.28 narednih 5 minuza gledao i nije mi dobro...

Zadnje vreme je došlo...

Prvo priča o Austrougarima i ustašama i mislim se po ko zna koji put zašto mi plaćamo sve to... Kvalitetnije rasprave se neretko ovde vode, a niko nas ne plaća za to...

One neki deda zavetnik nazvao SNSovce ustašama i da teraju Srbe na Srbe, onda mu Orlić isključio mikrofon i dao opomenu, uz komentar da je u istoj kafani ali u drugoj ulici... Zatim je dao repliku nepomenutom Milenku Jovanovu (uzdržaću se od nadimaka koje bih mu rado nadenuo) ponovi sve to o opoziciji i ne dobije opomenu i onda priča da ovaj matori Zavetnik može da sisa svoj srednji prst i da da sinovima ako treba da mu sisaju... Evo premotajte ako ne verujete šta je taj gmaz za naše pare u stanju da izgovara u najvišem Domu jedne od 3 grane vlasti... Naravno nastavlja da parla i vređa uz uključen mikrofon i bez opomene.

Samo u 5 min.
Polemika nikom potrebna za naše pare.
Neviđeno niski udarci i nejednako postupanje.
Gnev koji to izaziva kod mene.

Vrh