Zaza Bg
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.08.2014.
- Pohvaljen
- 1.572
Za ovo prvo - ne.Radiš to ceo dan danas.
Nekada. I kad smo ih pobeđivali, pamtili su.
Kako misliš da će sad da se postave kad smo rat izgubili?
Navući gnev velikih je u našem slučaju bio i Treći Rajh i Austrougrska pre toga, Turska pre toga i NATO danas... Sa NATOm smo rat izgubili, sa a Rusijom se ne graničimo, opasnost ovde nije od njihove blizine kao u zemljama koje si nabrojavao, nego od našeg fanatičnog rusofilstva...
Realna politika nalaže, ali kasno smo se setili. Ti i onaj režimski istoričar Ristić ponavljate isto... Veliki narod, sjajan položaj, sjajne prilike, uvek mogli da iskoristimo situaciju :zev, zev. Od 90tih, povlačimo katastrofalne poteze i sad trpimo posledice. Samo se o tome radi. Ništa dalje me istorija ne zanima jer sad ne može tvoj recept više, kako ti to nije jasno ne znam kako da ti nacrtam, ne pije vodu, ne veruju nam.
Ja sam rekao da rusofilstvo i izaziva nepoverenje, ne razumem šta si tačno negirao?
U svim tim velikim sukobima smo izazivali gnev kod nekih. Prirodno u velikom sukobu.
Nema šta neko da veruje ili da ne veruje. I Finska je imala Manerhajma i pridružila se Hitleru, pa šta? Posle DSR komunista Kekonen im bio predsednik. Prihvatiše i Bugare što su u oba svetska rata, kao i u Hladnom, bili na suprotnoj strani (mada sad zavisi iz čije je perspektive "suprotna" strana, jer su svakako bili uz Nemce). Tu su i Rumuni (EU se kao takva sutra ne bi bunila da im se Moldavija pripoji). Grci koji su imali višegodišnji rat sa svojim komunistima itd. Opet kažem, korisniji su im "nerusofilski" Srbi od "zapadnofilnih" nam komšija. A rusofilstvo ne mora čvrgama da se isteruje. To što smo se 90ih pozicionirali suprotno Zapadu ne znači da sutra ne možemo da sarađujemo sa njima, sa mogućnosnošću da profitiramo, i to ne samo ekonomski, već i geopolitički. Jedini problem je što običnom čoveku koji misli da je Putin tata-mata ne možeš objasniti takav politički zaokret.
Poslednja izmena: