Šta je novo?

Izbori 2024

Žao mi je što DSS nije išao sa Šapićem u koaliciji, voleo bi da vidim Miloša Jovanovića, Miloša Kovića i osale u parlamentu. Čovek je obrazovan, pristojan bukvalno nemam zamerki...baš šteta ovako mislim da neće preći 3% dok će Šapić po mojim procenama lagano preskočiti cenzus.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714517#p714517:3qln5vq0 je napisao(la):
dove » Čet Mar 05, 2020 5:44 pm[/url]":3qln5vq0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714344#p714344:3qln5vq0 je napisao(la):
dove » 05 Mar 2020 08:59 am[/url]":3qln5vq0]Evo u prilog vase debate, covek "glazbenik" je sve plastcno, jednostavno objasnio. Sistem, demokratiju, izbore, koliko mi kao "obicni ljudi" odlucujemo, i gde smo na lestvici odlucivanja. Ja inace ne "bojkotujem" izbore, vec ne izlazim na njih jer u iste ne verujem.

https://www.youtube.com/watch?v=yQM4z36 ... dex=4&t=0s

MC_potpuno si u pravu. Ovo sam postavio danas, pogledaj ako imas vremena potvrdice ovo sto govoris na globalnom nivou.

hvala za ovaj video. Govori o danasnjem neoliberalnom totalitarizmu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714680#p714680:2wy93iju je napisao(la):
vradovic » Pet Mar 06, 2020 7:16 am[/url]":2wy93iju]Slazem se sa Draganovim postom!

Mada iskreno primetio sam da je sve veca podrska SNS-u. Definitivno zavisi kako ko gleda.
Po meni Bosko Obradovic je napravio kardinalnu gresku sto se udruzio sa Jeremicem i Djilasom ja na primer to nikada ne bi uradio pa po cenu da nikada ne dodjem na vlast.

Sve je veca podrska SNS-u. Oni su jedini u politickom teatru. Izgurali su sve druge. Ljudi se nadaju. SNS je kao crkva, Vucic je kao bog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714677#p714677:2xj9m8wh je napisao(la):
dragan » Pet Mar 06, 2020 5:22 am[/url]":2xj9m8wh]

A, Vlast se menja na izborima, a ne na ulici !

Sada je bitno glasati "protiv" vlasti i tako im smanjiti procenat podrške izašlih glasača. AV je rekao da će tražiti odgo

Vlast se moze promeniti i na ulici.
Moze i vojnim udarom, dvorskim udarom, pobunom, spoljnom intervencijom itd.
Ima bezbroj primera iz istorije o tome.

Ta rečenica se, naravno, odnosila na demokratsku promenu vlasti u Srbiji.
Nadam se da ovde nema tolikih budaka da misle na ulici ili pučom da to rade.

Bitniji je post kako bojkot pomaže da SNS dobije veći procenat izašlih birača.
viewtopic.php?p=714689#p714689

Tekuca vlast u Srbiji ne moze biti smenjena demokratskim sredstvima jer demokratski instrumenti (mediji, skupstina itd...) ne funkcionisu u Srbiji.
Sem toga, ovakva vlast savrseno odgovara srpskom mentalitetu, pa vecina i ne zeli da ona bude smenjena, demokratski ili nedemokratski.

Apsurdno je i govoriti o smeni vlasti kada su sve partije oragnizovane protiv sopstvenog stanovnistva i orijentisane na pljacku istog.
Ovaj model pljacke stanovnistva, koji sprovodi SNS, dugo je smisljan u krugovima DS-a, pocevsi od Djindjica i kumova do Djilasa i Vesica.

SNS-u, paradoksalno, ne odgovara veći procenat osvojenih mandata, i odsustvo opozicije, jer narušava legitimitet najvažnije odluke oko statusa Kosova.

Legitimitet neke važne odluke dvotrećinskom većinom u skupštini koja reprezentuje sve relevantne političke aktere je potpun.

Dok legitimitet skoro jednoglasne odluke u skupštini gde nedostaje makar jedan opozicioni faktor, ipak nije potpun.

I ovo pišem kao neko ko nije pristalica SzS-a, niti PSG-a, da ne bude zabune.

Status KiM će biti odlučen na referendumu, kako je već više puta najavljeno.
Može 2/3 većina nešto da odluči, ali neće moći da sprovede bez referenduma.

SNS hoće preko 50% podrške izašlih birača, a to je i većina u Skupštini, pa njima
odgovara bojkot jedno 200.000 birača tako da izlaznost bude oko 3,6 miliona.
viewtopic.php?p=714689#p714689

Boško Obradović je čovek koji je kako je to najbolje opisao legendarni profesor i moj uzor Milo Lompar napravio "protivprirodni blud" ušavši u Savez za Srbiju. Bukvalno od tog trenutka pokret mu se raspao, gotovo svi su ga napustili a on zaokrenuo sa rodoljublja na glupiranje. Šešelj sa aliekspresa. Nit će bilo koji dverjanin da glasa za szs nit će neki žutać sa Vračara ili Starog grada da glasa za tu boraniju od koalicije sa njim na čelu.

Referendumi se u poslednje vreme organizuju isključivo formalno, bez ikakve suštine. Najbolji primer je referendum oko naziva Makedonije:

Pitanje: Da li ste za pristupanje Republike Makedonije EU i NATO, u skladu sa dogovorom između Republike Grčke i Republike Makedonije?
Broj izašlih nebitan - ishod referenduma nebitan.

Scenario za našu situaciju je sličan - verovatno će se prvo promeniti ustav uz referendumsku potvrdu, a zatim će se ići na potrebne skupštinske odluke...

Naravno, biće predhodna priprema Javnosti za takav referendum.

Trampu se žuri radi njegovih izbora, pa videćemo šta je "ponuda".

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6fRKiE9jwZM[/youtube]

Naravno moji ideoloski stavovi se razlikuju od stavova ovog pokreta, pa i ovog kanala, medjutim, to sada nema veze. Skup u Orascu nije privatni ili organizovan od neke stranke, i na taj dogadj moze doci bilo ko i izrazavati neslaganje sa govornicima odnosno postojecim stanjem u drzavi. Izgleda da je ovo ipak predizborni performans kao i sve u ovoj zemlji, zato kllip postavljam na ovu temu.
Zapravo me ne zanima politicki pluralizam u Srbiji jer ne vidim veliku razliku izmedju vlasti i opozicije, zanima me glas pojedinca, odnosno sloboda govora kako ovaj kaze. Zanima me dekonstrukcija postojeceg sistema sa sve ovim ili onim strankama.

Svet je u vlasti postmoderne politike.
Kako bi rekao Guy Deboard "Vreme Spektakla"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714677#p714677:1owlfncw je napisao(la):
dragan » Pet Mar 06, 2020 6:22 am[/url]":1owlfncw]Svako agresivno ponašanje i podela birača na "normalne i nenormalne" nije baš demokratski i podseća na vlast koja ih deli na "naše i njihove". Omalovažavanje cele opozicije koja izlazi na izbore takodje nije demakratski, jer to je njihov izbor i način kako da se bore protiv aktuelne vlasti.

A, Vlast se menja na izborima, a ne na ulici !

Sada je bitno glasati "protiv" vlasti i tako im smanjiti procenat podrške izašlih glasača. AV je rekao da će tražiti odgovornost ako SNS bude dobila manje procenata nego na prošlim izborima (48,3%), jer će to značiti pad podrške izašlih birača i silazni trend.

Zato svi koji su za bojkot direktno pomažu SNS-u da ima veći taj procenat od predhidnih izbora, pa možda predje i 50%. To će onda biti glavna priča posle izbora, a ne koliko je bilo izašlih birača. Bojkot odgovara i strankama koje idu na izbore, jer im je tako lakše da predju cenzus 3%.
Najpre, zaista bi bilo dobro da si pročitao svoju poruku i upravo ti u svon komentaru bojkotaše stavio u kontekst nenormalnih, pročitaj SOPSTEVENI KOMENTAR.

Što se tih priča tiče, da se vlast ne menja na ulici, ako si osim prve rečenice pročitao celo moje mišljenje, i pored toga malo mislio o tome jasno bi ti bilo da se ovakva vlast može menjati samo na ulici.

,,AV je rekao" - rekao je, rekao je...

Opozicija (mislim naravno samo na one koji to jesu, a to su 4 pokreta/saveza, oni uz koje pojam ,,opozicije" uopšte miže da ide) su jako neozbiljni, a pomalo i nesposobni da bojkot osmisle kao delotvoran.

Činjenica je da mirnim protestima na dan, i dan nakon izbora, sa do najviše par hiljada ljudi, ne možemo ništa uraditi. Potrebno je da većina građana kada se objavi broj izašlih sami sebi utube u glavu da je vlast izgubila legimitet, i da je vreme za pokret. Protesti kao 96/97 sve do ispunjenja svih realnih zahteva za normalne izbore uslove i raspisivanje novih.

E zato BOJKOT!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714632#p714632:2engm57o je napisao(la):
Stefan BB » 05 Mar 2020 11:10 pm[/url]":2engm57o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714446#p714446:2engm57o je napisao(la):
dragan » Čet Mar 05, 2020 2:03 pm[/url]":2engm57o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714427#p714427:2engm57o je napisao(la):
MC_ » 05 Mar 2020 12:25 pm[/url]":2engm57o]MIslim da svako normalan bojkotuje ove izbore. . .
Ja mislim da svako nenormalan bojkotuje izbore, ali ipak "serćan vam bojkot".
I smislite šta ćete da radite i pričate prvi dan posle izbora. Biće to interesantno.
Svako ko ne bojkotuje izbore je apsolutno nenormalan. . .
Nisam ja počeo takvu priču, već sam samo odgovorio u tom stilu. To što misliš da se ova vlast sa tolikom podrškom glasača, može menjati na ulici neću ni da komentarišem. Samo nam još trebaju mitinzi i kotramitinzi koji će "spontano" da se dogode.

Već sam pravio računicu kako bojkot pomaže da SNS dobije veći % izašlih glasova. ( viewtopic.php?p=714689#p714689 )
Evo sada u slučaju da bude 49% izašlih od ~6,8mil iz Biračkog spiska, tj. 3,33miliona.

Neka SNS opet dobije kao 2016. oko 1,82 mil to je u ovom slučaju 54,5% izašlih.
Prošli put je bilo 56% izašlih Biračkog spiska, a SNS je imao samo 48,3% izašlih.

Možda počnemo i jednom da gledamo svoje živote kada se završe šarade sa KiM i SPC d.o.o. u CG.

Nece narod Jeremica, Veselinovica, Djilasa.. . Prosto ko pasulj, ovde se pravi oblanda i pricaju se price o bojkotu o diktaturi o cenzuri, u principu trazi se neki glupi razlog da se pobegne od surove istine koja boli. Najteze je stati ispred ogledala i reci sam sebi istinu u lice.
Evo klasican primer, Bastac Marko. Predstavljen kao najveci borac protiv Vesica i protiv zla koje je sns naneo beogradu, taj Bastac Marko je na Vracaru od 80.000 stanovnika dobio na izborim 140 glasova! A slozicete se da na Vracaru i nije bas neki medijiski mrak. Nece ga narod ali on to ne zeli da prizna.

Покушај насилне промене власти би водио у грађански рат. Зато оловке у руке или бојкот, али никако сузавац и молотовљеве коктеле.

Ko je inicirao nasilnu promenu? Da li je ikada bilo nasilja na protestima, (ako ne uračunamo nasilje provokatora, batinaša koji su pretukli organizatore širom Srbije)
Ja sam rekao da se ne može skloniti mirno. Ne da treba sprovesti nasilje.

Protesti treba da budu mesto otpora vlasti i treba da se intenziviraju i preuzmu ih ozbiljni ljudi.

Vremenom treba i stvoriti tim novih ljudi, u koje bi se imalo poverenja i konačno krenuli ka normalnoj zemlji... To će možda biti i najteže.

Kad je setao obican narod na ulicama je bilo po 15.000 ljudi a onda se ubacila eminentna ekipa na celu sa Borkom, Borisom, Draganom, Boskom, Marinikom... i sa 15.000 spali su na 400. Al to je zbog medijiskog mraka i diktature naravno, nije to zbog ovih njuski. Najbolje je tako kad sam sebe lazes.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714689#p714689:11ltdu2j je napisao(la):
dragan » 06 Mar 2020 08:09 am[/url]":11ltdu2j]Evo da bude malo jasnije i slikovitije kako bojkot utiče na rezultate izbora.

Na izborima 2016. bilo je ~3,779mil izašlih glasača, a ~1,825mil je dobio SNS ili ~48,3%.

Ako 2020. izadje radi bojkota samo 3,6mil, a oni dobiju opet isto glasova, onda je to 50,7%.

Tako bojkot direktno utiče na % koji će SNS da dobije od izašlih birača. Zato su i oni za bojkot.

Kakve su ovo gluposti? Onog ko bojkotuje izbore apsolutno zabole ona stvar koliko procenata će imati oni koji izađu na izbore. Čak je za bojkotaše poželjno da diktator ima procenat što bliži brojci od 100%...

Oni koji bojkotuju nisu svesni "gluposti",tj. ne znaju kako utiču na rezultate izbora.
A, ako im je cilj da SNS dobije što više mandata, biće im ispunjena takva želja.

Za vlast je najbolja varijanta sa bude 51% izašlih, jer i tada će imati više mandata.
Pitanje je samo koliko će lista preći cenzus od 3%. Možda će Radikali imati manje.

Ti izgleda ne znaš da čitaš?

Bojkotaše za**** kako utiču na rezultate izbora!

Bojkotaše za**** za rezultate izbore!

Jedini cilj bojkotaša je da ne učestvuju u unapred režiranoj lakrdiji!

Umesto dalje diskusije o nekim "ciljevima bojkotaša", evo jedne interesantne vesti :

"Pokret "1 od 5 miliona" predstavio je internet platformu za kontrolu izbornog procesa, odnosno, kako su rekli, aplikaciju FIS - "za fer i slobodne izbore". Predstavnica Pokreta Sofija Nedeljković rekla je novinarima da će aplikacija omogućiti gradjanima da prijave bilo koju izbornu nepravilnost, koju uoče na biračkim mestima.
Aplikacija je besplatna, ima mapu, a gradjani će, anonimno, moći da unesu i video, audio materijal, fotografiju, sve što, kaže Nedeljković, dokazuje nepravilnosti." . . .
https://www.b92.net/info/izbori2020/ves ... id=1663346

Mala smizla se borila da se izbace telefoni sa birackih mesta a onda predstavlja platformu da se prijave fotografije, audio i video snimci. Valjda diktafonom da snimamo nisam pametan, mozda smizla da objasni?

Vrh