Šta je novo?

Izbori 2024

Meni je fenomenoloski zanimljivo kako danasnja garnitura opozicionara tripuje da je elita i naprednjake zove "preletacima" a 2012 izmislili preletanje kao sto se vidi iz prilozenog, dakle nije im smetao preletac iz dss-a u ds.

Mooooooožda je to zato što su DSS i DS nekad bili u koaliciji, dok DS i SNS nikad nisu... Moooožda...

Jes on je bas preleteo iz tih razloga a ne iz koristi:)
Sto je najgore meni je ovaj nedimovic skroz cool lik, normalac.

Ja ti samo dajem jedan mogući odgovor na tvoje (inicijalno) pitanje.

-----------

Meni su lično sve to isti go**ari (mislim na vodje i glavonje stranaka, ne na svakog obicnog clana neke stranke u Srbiji). Već više od 10 godina nemam nikakve iluzije da je Pera bolji od Mike ili da je Žika pošteniji od Gaje. Kad glasam, glasam na osnovu informisanosti i tako da ravnoteža moći bude što je ravnomernije moguće raspoređena. Da mogu ja kao pojedinac da živim svoj život dok se oni hijene međusobno kidaju i nadmeću. Inače me briga za sve njih, samo da mene lično ne diraju. Lično bih bio najsrećniji kad bi se međusobno pouVijali, kad bi se poništili ko dva zla, pa da mi ostali možemo opet malo da živimo. No dobro, šta je tu je. Mogu ja da živim i ovako, samo dok mi niko od njih ne staje na put. Da ne bih ja stao u njih pa da posle bude nered...

"Kul tipovi" su za naprednjake ovi što menjaju članske karte partija čim se promeni vlast.
"Kul" su ovi što su od 2012 smanjili subvencije za poljoprivrednke i do 5 puta, a strane kompanije subvencionišu sa desetinama miliona evra.
"Kul tipovi" uništavaju samostalnost domaćih preduzetnika da bi ih stranci kojima opraštaju sve obaveze održali na vlasti, a naši ljudi neka rade kao st*** za minimalac bez ikakvih prava.
Ološ.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715318#p715318:1nd3lstq je napisao(la):
Vračarac » 08 Mar 2020 01:38 pm[/url]":1nd3lstq]Meni je fenomenoloski zanimljivo kako danasnja garnitura opozicionara tripuje da je elita i naprednjake zove "preletacima" a 2012 izmislili preletanje kao sto se vidi iz prilozenog, dakle nije im smetao preletac iz dss-a u ds.

Meni je fenomenološki zanimljivo što neko sa ograničenim fondom reči i uličarskim načinom izražavanja može da sebi daje za pravo da ikoga proglašava elitom ili lažnom elitom, kao i da opravdanje za izbor čoveka sa dokazanim manama argumentuje greškama svojih protivnika iz prošlosti kada je taj čovek još uvek bio samo još jedan od mnogih političkih anonimusa od nikakvog značaja.

Stvarno je čudno da on sa tako bogatom politikom istorijom bude baš nosilac liste. Možda je u mladjim danima malo lutao u političkom životu, ali sa sloganom "uvek sa pobednikom, nikad sa gubitnikom". :)

Nedimovic mi je normalan kao pojava, nije drzak nije prost, pristojno izgleda, pristojno prica, obrazovan je skoro nikada u zivotu nisam cuo da nekoga vredja, u tom kontekstu sam rekao da mi je cool. U moru politicara koji se kolju medjusobno. Takav mi je bio i dok je bio gradonacelnik Mitrovice i sada, prosto normalan lik nista vise.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715372#p715372:1t20a0se je napisao(la):
Vračarac » 08 Mar 2020 03:07 pm[/url]":1t20a0se]Nedimovic mi je normalan kao pojava, nije drzak nije prost, pristojno izgleda, pristojno prica, obrazovan je skoro nikada u zivotu nisam cuo da nekoga vredja, u tom kontekstu sam rekao da mi je cool. U moru politicara koji se kolju medjusobno. Takav mi je bio i dok je bio gradonacelnik Mitrovice i sada, prosto normalan lik nista vise.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=v_5Fpno6Nak[/youtube]

Još u školi
Je ručicu dizao vešto
I već se znalo da postaće nešto
O već se znalo
Da postaće neko, ko Bog

Mi smo rasli
U šarenom kraljevstvu igre
On je imao drugi pedigre
Mali Bane je bio daleko od tog

I često se pitala moja mati
O, čedo moje
Samo da mi je znati
Šta će to sa tobom biti
Da l' ćeš ikad biti i ti
Kao Bane, dobri sin
Tih i miran, čist i fin
Kao Bane, vaspitan
I solidan i koristan
Kao Bane, vredni mrav
Poslušan i učtiv sav

Kao Bane, odmeren i usmeren
I proveren

Pred maturu
Su pristigli momenti novi
Sport i ploče i nemirni snovi
Neki izlozi prepuni svega
Za nas
Ali Bane
Taj je imao izloge prazne
Pa smo zato za funkcije razne
Svi mi večito birali njega
U glas

Gde se to skitaš
O, da mi je znati
I šta će sa tobom biti
Da l' ćeš ikad biti i ti
Kao Bane, dobri sin
Tih i miran, čist i fin
Kao Bane, vaspitan
I solidan i koristan
Kao Bane, vredni mrav
Poslušan i učtiv sav
I proveren za sve

Tu i tamo
Tek ponekad sretnem tog dečka
Crna tašna i šofer i Mečka
TV dnevnik ga forsira nešto, o da
Bez krivice, u štampu je stigao skokom
Jer kad kreneš tim poznatim tokom
Tad svi ručice podižu vešto, jen dva

Ko ga to gura
O da mi je znati

I šta ce sa tobom biti
Da l' ćeš ikad biti i ti
Kao Bane, dobri sin
Tih i miran, čist i fin
Kao Bane, vaspitan
I solidan i koristan
Kao Bane, mali, vredni mrav
Poslušan i učtiv sav
I proveren.

Draga mama, život je jedna velika
Da ne lajem, nema veze, ti znaš
To je sve lutrija
A ja ne odustajem
Od svog broja dok igra traje
Izgubim neku bitku, dobro
Al' vremena bar još ima
U neograničenim količinama
I ja se držim
Još kako se držim
I ne brini puno
O tom šta ću biti
Mogu se kockati, londrati, piti
I mogu pasti na niske grane
Al' ne boj se, nikad neću biti:
Kao Bane, dobri sin
Tih i miran, čist i fin
Kao Bane, vaspitan
I solidan i koristan
Kao Bane, vredni mrav
Poslušan i učtiv sav
I proveren
Ooo, nikad
Kao Bane, nikad, nikad
Kao Bane nikad, nikad
Kao Bane nikad, nikad
Nikad kao Bane, nikad
Nikad kao Bane...

Lebane je vazda bilo poznato kao jako uporiste drugosrbijanaca i gradjanista :lol:
vhj.png

Meni Nedimović liči na Kalimera.. ima večito tu neku tugaljivu štreber facu, nepravda pa to ti je, a deluje sa pozicije vlasti što dodatno nervira.. Takođe me podseća i na nekog plišanog medu - pajaca, kao neka bezazlena dečja igračka mekog materijala i oblih ivica koju bi jako stiskao, razvlačio i bacakao po sobi levo desno... :) Kao da je od materijala koji sve trpi...

Sasvim bezazleni, pomalo šašavi - mališan, dobrica, jedan od onih dečaka kojem vršnjaci iz susedne ulice lupaju šamare kad god ga ugledaju samo jer im se može... Dok mu lupaju samare maleni Bane je nesrećan i nije mu pravo sve dok ne dođe veliki Alek da ga zaštiti od bezobraznih dečaka iz susedne ulice...

Puno je asocijacija, vrlo je asocijativan lik... tako da me ne čudi da je poslužio i kao inspiracija za pesmu...

Nije poslužio kao inspiracija za pesmu, bio je mali kada je Đole opevao Branislave svog vremena.... takvih ljigavaca je ovde uvek bilo u izobilju.

Pa dobro.. Neki Bane je poslužio.. kao što kažeš ima ih ko..... na tone.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715488#p715488:29g5y0wr je napisao(la):
Noki » 08 Mar 2020 09:00 pm[/url]":29g5y0wr].. kao što kažeš ima ih ko..... na tone.
Verovatno je zato i odabran kao običan komšija iz ulice, a ne oni likovi iz Skupštine.
A, nije bitno kako on izgleda onima koji neće da glasaju, već onima koji hoće da glasaju.

"Stvaramo evropski blok koji će nositi ime Ujedinjena demokratska Srbija"
http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a57606 ... rbija.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715442#p715442:3mz3usn5 je napisao(la):
crveni karton » 08 Mar 2020 06:24 pm[/url]":3mz3usn5]Lebane je vazda bilo poznato kao jako uporiste drugosrbijanaca i gradjanista :lol:
vhj.png
Beba ih regrutuje kao za Zvezde Granda...

Beba okrene broj Lebana narod izadje da da potpis onda Beba pozove Leskovac ima broj od Leskovca i onda Leskovcani izadju pa onda tako Beba zove gradove po Srbiji i narod izadje jer je Beba zvao i sve tako u masti ljidi koji ne smeju da priznaju sami sebi da su se s****i zbog bojkota i da ce sada ova ekipa sve da im uzme. Evo cujem Beba zvao Vracar danas posto bio red da potpisu ljudi.

Ne okrene Beba, vec Glisic ili Malovic, ne okrene broj Leskovca, vec lokalnog SNS poverenika u leskovcu, Lebanu, Vracaru itd... Da neko pita ove sto potpisuju i sta potpisuju ne bi znali. Milslili bi da potpisuju za Vucica. zanimljivo i kako su brzo, za par dana, nasli ove lokale i mesne odbore.... Beba se bavi malo ozbiljnijim planovima... Providno je isto kao i onda kada su sns "studenti" usli u rektorat, sve sa onom babom koja otvoreno kaze da su iz zvali sns odbora na zvezdari da idu u rektorat.

relja svaka cast sto se bakces u ovom blatu od teme. Ja se samo mislim, (na zalost ali je takva situacija) da cemo za koju godinu docekati reprizu ´45 i jedan kolektivni restart. Ako nekom smeta izabrana godina, moze i paralela sa majom 1903.

Lažna opozicija: DSS (Metla), Srbija 21 (7 stranaka cirka) , Šapić (SPAS), 1od5mil, Nova stranka, Pokret Kraljevine Srbije, Ldp (Zvono)...
Prava opozicija: Miki Aleksic (gradonacelnik Trstenika izabran glasovima SNS-a, koalicioni partner do 2016), Dragan "hvala ti Vucicu za sve" Djilas za vreme kss-proveo kod Vucica vise vremena nego ja u gsp prevozu, Vuk Jeremic (amandmanom podrske Vucicu dobio budzet za UN).

Ono kada aktivista vladajuće partije objašnjava glasačima koji bojkotuju ko je opozicija za koju treba da glasaju :)

Vračarac, malo apdejtuj taj spisak, formirala se nova koalicija :

"Ujedinjena demokratska Srbija"
"Srbija 21" postigla je dogovor s grupacijom stranaka o koalicionom sporazumu.
Dogovoreno je sa strankama okupljeni oko Vojvođanskog fronta koje predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao i sa Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom. . . https://www.b92.net/info/izbori2020/ves ... id=1663490

Bolje da pocnemo da ih klasifikujemo kao pro i anti deep state, vucic je nebitan u toj prici. Jedini anti deep state su republikanci i to jer imaju trampa u zaledju. Rusi nemaju pravo zaledje u srbiji da je meni poznato.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=715645#p715645:2z8zomii je napisao(la):
relja » Pon Mar 09, 2020 10:57 am[/url]":2z8zomii]Ono kada aktivista vladajuće partije objašnjava glasačima koji bojkotuju ko je opozicija za koju treba da glasaju :)
Ja sam zamenik gradonačelnika a ne aktivista ;)

Vrh