Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714339#p714339:3lybapj7 je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 08:16 am[/url]":3lybapj7]Dragane, suština je da izbori ne mogu biti legitimni ako na njih izađu samo trenutno vladajuće partije, njihovi "sateliti" i na brzinu osnovane "kombi" partije za jednokratnu upotrebu na jednim izborima. . .
Za tebe su to "sateliti i kombi partije" SNS-a, a samo su "bojkot partije" prava opozicija ?!
Videćemo šta kažu glasači i ko će da bude posle izbora "vanparlamentarna kombi partija".

Na predhodnoj strani sam pomenuo 49% B.spiska i pitao šta je krajni cilj bojkota, a ovde
govorim o zakonu u kojem nije potrebno 50%+1 izlaznosti da bi bio legalitet i legitimittet.

Ne samo da je bojkot besmislen, već je i glup jer samo pomaže aktuelnoj vlasti da ima
više procenata glasova izašlih birača, pa tako i više mandata - što nekima ovde nije jasno.

Gost iznenađenja - Milojko Pantić
:lol: :lol: :lol: :lol:
Meni je bukvalno žao saveza za Srbiju.
Daj neka neko kaže ovima što bojkotuju da Milojko Pantić menja ne partiju nego veru za 10 ćevapa u Maderi, nemoj posle da nisam upozorio elitu.
aa.jpeg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714340#p714340:3o7jzwms je napisao(la):
dragan » 05 Mar 2020 08:40 am[/url]":3o7jzwms]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714339#p714339:3o7jzwms je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 08:16 am[/url]":3o7jzwms]Dragane, suština je da izbori ne mogu biti legitimni ako na njih izađu samo trenutno vladajuće partije, njihovi "sateliti" i na brzinu osnovane "kombi" partije za jednokratnu upotrebu na jednim izborima. . .
Za tebe su to "sateliti i kombi partije" SNS-a, a samo su "bojkot partije" prava opozicija ?!
Videćemo šta kažu glasači i ko će da bude posle izbora "vanparlamentarna kombi partija".

Na predhodnoj strani sam pomenuo 49% B.spiska i pitao šta je krajni cilj bojkota, a ovde
govorim o zakonu u kojem nije potrebno 50%+1 izlaznosti da bi bio legalitet i legitimittet.

Ne samo da je bojkot besmislen, već je i glup jer samo pomaže aktuelnoj vlasti da ima
više procenata glasova izašlih birača, pa tako i više mandata - što nekima ovde nije jasno.

Zato što Dragane, ti sateliti i kombi partije nemaju niti program, niti poličko opredeljenje, niti članstvo, niti delovanje.
Izmišljeni likovi za kratkotrajnu upotrebu.

Ovo tvoje insistitranje na izbornoj matematici otkriva tvoje primitivno shvatanje parlamentarizma i demokratije:
puko ispunjavanje forme, bez ikakve suštine, sama zato što se i to mora po zakonu, obesmišljavanje i banalizovanje institucija zbog autokratije.

Zbog takvog shvatanja parlamentarizma i imamo SNS praksu podnošenja identičnih amandmana na sopstvene zakonske predloge koji će biti povučeni na kraju rasprave, samo da bi se sprečilo parlamentarno delovanje opozicije. Zato imamo drugačije aršine predsednika Skupštine prema svojim i poslanicima opozicije. Zato imamo osuđenog kriminalca u Skupštini, zato Odbor za službe bezbednosti može da "izglasa" da nije bilo nezakonitih radnji.

To je radikalsko naprednjački primitivizam koji uništava ovu zemlju. Ko to ne shvata i ko voljno učetvuje u tome je ili njihov, ili je glup.

Relja, pročitaj ti malo da li te stranke koje izlaze na izbore imaju programe i koliko se ti programi uopšte razlikuju od programa Đilasa i Jeremića. Ima tu i novih, ali i starijih od stranaka "bojkot opozicije".

A, izbori jesu matematika, tj. koliko je glasalo i ko je koliko dobio glasova i mandata.
Ko to nije u stanju da shvati i ne bi trebalo da se bavi politikom i nekim političarenjem.

Ovde su bile razne delegacije iz EU da objasne "bojkot strankama" šta je parlamentarizam.
I da oni podržavaju predstojeće izbore, a ne bojkot, ali to nije uticalo na "bojkot bratiju".

A, toliko su glupi da neshvataju da bojkotom pomažu vladajuće stranke . . . nažalost.
Posle izbora mogu samo da traže nove šetače po ulicama, jer su ih stari već napustili.

EU delegacije dolaze ovde ne zbog naših problema, nego zato što im treba AV da konačno prizna Kosovo (pošto je prethodna vlast jasno stavila do znanja da to ne želi da uradi).

Hajde, Dragane, mene je blam da se bavim takvim stvarima - pošto ti tvrdiš da izlaze partije koje nam pružaju "izbor", daj nam ovde spisak tih partija.
Da se malo nasmejemo, tema je sumorna.

Тзв. Намбијска партија - Гангула и Ратко Дмитровић нпр.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714361#p714361:39ilhvik je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 09:46 am[/url]":39ilhvik] . . zato što im treba AV da konačno prizna Kosovo . .
A, to je tvoje tumačenje više razgovora raznih delegacija EU o izborima?! . . Bravo!
Koliko sam uspeo da vidim za sada izlaze ove stranke i koalicije na izbore :

SNS - Vučić, SPS - Dačić, SRS - Šešelj i stranke manjina.
. . . .
Srpski patriotski savez (SPAS) , Vojvodjanski front, Metla 2020 - DSS, Srbija 21, Zavetnici, . .

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714363#p714363:1fth5ee9 je napisao(la):
dragan » 05 Mar 2020 09:56 am[/url]":1fth5ee9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714361#p714361:1fth5ee9 je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 09:46 am[/url]":1fth5ee9] . . zato što im treba AV da konačno prizna Kosovo . .
A, to je tvoje tumačenje više razgovora raznih delegacija EU o izborima?! . . Bravo!
Koliko sam uspeo da vidim za sada izlaze ove stranke i koalicije na izbore :

SNS - Vučić, SPS - Dačić, SRS - Šešelj i stranke manjina.
. . . .
Srpski patriotski savez (SPAS) , Vojvodjanski front, Metla 2020 - DSS, Srbija 21, Zavetnici, . .

Hvala, upravo si dokazao moju poentu.
A i lepo sam se nasmejao. :D

Evo ti i ovi koji neće na izbore, pa možeš da "crkneš od smeha" koji su to likovi :

Đilas, Jeremić, Obradović, Borko, Tadić, Lutovac, . . . sve sami bivši , "elita bojkota".

Prilozi

• IMG_20200304_184958.jpg
    IMG_20200304_184958.jpg
    143,9 KB · Pregleda: 1.414
A zašto ti "personalizuješ" partije po njihovim liderima?
Valjda se glasa za poslanike u skupštini: za Martinovića, Rističevića, Đukanovića, Lava Pajkića, Mišu Vacića, za Šešelja...

Значи по вама је ДСС комби партија за једнократну употребу?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714366#p714366:311jhtfu je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 10:15 am[/url]":311jhtfu]A zašto ti "personalizuješ" partije po njihovim liderima? .
Zato što iza tih bivših vlastodržaca nema nikakve partije. Većina je napustila DS kada su izgubili stranačke izbore, počev od Čede i Živkovića, pa do Borka i Tadića. Ali, svi su odmah formirali neku svoju stranku gde će biti "Lideri", a sada su se skupili na gomilu da obezbede Srbiji bolju budućnost. Smešno.

Na tom sajtu se već zna kakav će da bude rezultat glasanja - biće suprotan realnom glasanju.

Pre će biti da nisi obavešten, zato što te ni ne zanima.

Mada, to nije ni bitno. Politčka scena će se i ovako promeniti, tj. mora da se promeni, da bi bilo slobodnih izbora.
To važi i za opoziciju koja je u bojkotu.

A ko hoće, može slobodno sada da učestvuje u izboru gore nabrojanih osoba za svoje predstavnike. Ako nema stida i sramote.

Opoziciona politička scena se neće promeniti dok su "bivši" vodje opozicije.
Neki samonikli pokreti su brzo kontanimirani tim "liderima", pa nisu ni uspeli.

Sada se promoviše bojkot i one opozicije koja izlazi na izbore, kao da je bolje
da nap. 300.000 glasova bude kod kuće nego da bude u Skupštini i tako smanji
broj mandata vlasti, a poveća opoziciji. Praktično tako daju glas aktuelnoj vlasti.

Ovo što izlazi, a ne nosi ime SNS - nije opozicija. To je suština, oni samo hoće da poredak ostane u statusu quo, ne žele promene sistema koji je SNS uspostavio. Zato nisu opozicija.

Najduhovitija stvar kod bojkota je što je potpuno obesmislio postojanje botova SNS.

Toliko su se upinjali da podignu rejting SNS i Vučiću, a sada ne znaju kako da se postave kada ljudi jednostavo odbijaju da učestvuju u njihovoj farsi.

Ne Vračarac.
Dragan i ja se ovde na forumu prepiremo odavno, još kada sam ja kritikovao rešenje Mosta na Adi ("Đilasovog"), a on ga branio.
Nemaš pojma.

Da li na nasoj politickoj sceni postoji politicar i stranka, sa kojima na celu ce nesto da se promeni na bolje?

Promena ,,sjasi Kurta, da uzjase Murta", znam da moze, ali kome to treba?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714388#p714388:1nep2acw je napisao(la):
relja » 05 Mar 2020 10:45 am[/url]":1nep2acw]Ovo što izlazi, a ne nosi ime SNS - nije opozicija. . .
To jeste Opozicija, ali koja nije pod komandom SzS i istrošenih političara.
Svo oni koji neće više da gledaju te bivše "lidere", već hoće nove političare opozicije mogu da ih na ovim izborima pošalju u "političku istoriju" tako što će glasati za neku drugu opozicionu opciju.

Ko još uopšte veruje Đilasu i Jeremiću? . . pa, oni samo glume "ugnjetavanu opoziciju".

MIslim da svako normalan bojkotuje ove izbore.
Politicka utakmica vise nema nikakvog smislua u uslovime jednopartijske diktature.

Vrh