Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714116#p714116:1l9s3efh je napisao(la):
dragan » Sre Mar 04, 2020 3:55 pm[/url]":1l9s3efh]
relja »Taj "štos" se prepričava već nekoliko godina.
Prvi put vidim taj "štos" i to je potpuno neprimereno, a samo koristi ovoj vlasti.
Umesto štoseva i vredjanja bolje je argumentovano kritikovati, evo nema neke posebne polemike zašto je prodata Komercijalna banka kada je i guvernerka NBS bila protiv takve prodaje akcija.

Ne zelim nista da pricam javno, ali NLB je smao maska...

"Nova Ljubljanska Banka" ima pojedinačno državu sa 25% kao najvećeg akcionara.
Tako smo mogli i mi da zadržimo bar 25% vlasništva kako bi imali uvid u poslovanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714116#p714116:1hs57fbu je napisao(la):
dragan » 04 Mar 2020 03:55 pm[/url]":1hs57fbu]
relja »Taj "štos" se prepričava već nekoliko godina.
Prvi put vidim taj "štos" i to je potpuno neprimereno, a samo koristi ovoj vlasti.
Umesto štoseva i vredjanja bolje je argumentovano kritikovati, evo nema neke posebne polemike zašto je prodata Komercijalna banka kada je i guvernerka NBS bila protiv takve prodaje akcija.

To što prvi put čuješ, govori o tvojoj neobaveštenosti i izlovanosti.
To što određuješ drugima šta je primereno - govori o tebi.

Relja, o tebi govori taj "štos", koji ranije nisam video jer nemam takva "obaveštenja".

A, vredjanje, pljuvačina i slični "štosovi" nikad nisu bili predmet mog interesovanja.

Jedini su se našli uvređeni ili prozvani - ti i onaj besmisleni SNS bot.

Ko ne vidi da je na delu uvođenje jednopartijskog sistema, a ko na to neće da pristane, može da crkne - je naivčina.
Ako se neko uvredio što mu rušim sneška - baš me briga.

Nije to moj "ustaški štos" nego je to politika SNS.
Da li teraju ljude da se učlane ili da gludaju - da.
Da liu vrše pritisak i idu po kućama - da.
Da li oni koji to odbiju imaju probleme - da.
Da li se mladi ljudi sve brže iseljavaju iz Srbije - da.
Da li penzioneri žive bedno - da.
Da li u bolnicama i domovima zdravlja ne može da se dobije medicinska usluga kakva treba da bude, alekari i sestre odlaze - da.

Na vlasti su kriminalci kojima nije stalo ni do građana, ni do institucija, već samo da što duže ostanu na vlasti bez obzira na cenu, makar sve uništili.
A ko to kaže, doživi dresiranu reakciju - "ustaše", "mrze Srbiju".
Metastaza.
Ko to ne vidi, meni ga je žao.

Koristio si njihov slogan, a mogao si da to kažeš i drugačije, kao u gornjem postu.

A, sada će u kampanji jedni da nabrajaju negativne, a drugi pozitivne strane vlasti.

Videćemo ko će da ima više uspeha u svojoj argumentaciji. Birači će to da odluče.

Ovaj sistem je toliko izmenjen i van normanih pravila funkcionisanja, da se na izborima ne može menjati.
Ovi izbori su farsa, kao što su i sve državne i nezavsne institucije pretvorene u farsu.
Birači će biti samo učesnici u toj farsi.
To treba otvoreno i jasno reći.

Za tebe su izbori "farsa", a za druge nisu i oni će da izadju na glasanje.

Osim toga, biće verovatno oko 15 izbornih lista koje izlaze na izbore. . .

Dobro, sad je potpuno jasno sa kim imam posla.

Ali pazi dokle to ide, da oni posle glasanja zovu na telefon da te pitaju da li si glasao. I jos neke slicne stvari. Sa kojim pravom oni dodju do necijeg telefona, koji im nije taj neko dao i zovu, pa uznemiravaju...

Glasanje je pravo, a ne obaveza gradjana.

Necu da glasam, jer ne vidim da imam za koga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714170#p714170:2jr8v9ph je napisao(la):
relja » 04 Mar 2020 06:08 pm[/url]":2jr8v9ph]Dobro, sad je potpuno jasno sa kim imam posla.
Imaš posla sa čovekom koji nije za bojkot, jer niko nije rekao šta je krajnji cilj bojkota.

Raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima? . . Šta je plan ako bude samo 49%?

Prilozi

• IMG_20200304_184958.jpg
    IMG_20200304_184958.jpg
    143,9 KB · Pregleda: 1.138
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714172#p714172:19x5j6bb je napisao(la):
dragan » 04 Mar 2020 06:14 pm[/url]":19x5j6bb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=714170#p714170:19x5j6bb je napisao(la):
relja » 04 Mar 2020 06:08 pm[/url]":19x5j6bb]Dobro, sad je potpuno jasno sa kim imam posla.
Imaš posla sa čovekom koji nije za bojkot, jer niko nije rekao šta je krajnji cilj bojkota.

Raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima? . . Šta je plan ako bude samo 49%?

Imam posla sa nekim ili ko se pravi lud, ili živi na planini.

Ako nekome zaista nije jasno, cilj bojkota je oduzeti legitimitet pobedniku ovakvih, unapred nameštenih izbora.
Nameštenih zbog medijske blokade, zloupotrebe nacionalnih frekvencija, kupovine kablovskih operatera i ukidanja emitovanja vesti koje nisu pod kontrolom vlasti, zbog korišćenja državnih resursa u stranačke svrhe, zbog obesmišljavanja rada parlamenta, zbog nereagovanja institucija na kriminalne radnje zbog kojih bi u svim normalim zemnjama svaka vlada odmah pala, zbog zastrašivanja birača u unutrašnosti, partijskog zapošljavanja, ucena, prisluškivanja, pritisaka sa spiskovima, medijskog progona neistoimišljenika... zbog razaranja društva.
Ko izađe na ovakve izbore je saučesnik SNS u tom razaranju društva. A ako toga nije svestan - i ovca.

Šta je plan ako se "oduzme legimititet pobedniku"?
To je pitanje.
Šetnja ulicama i tvitovanje ili neki zahtevi za nove izbore?
. . .
Ko će da ispadne ovca, to ćemo da vidimo posle izbora.

15 lista a od toga pola su kombi liste.. ono ostalo skrpljeno pred izbore da proba da ustine neko poslanicko ili odbornicko mesto..

ovaj put, ne, hvala.

Kome je legitimitet relativna stvar, ili ga relativizira, njemu ne vredi objašnjavati jer ne vidi dalje od svog nosa.
A ni u prethodnom postu nisam tebi objašnjavao, pošto se ili praviš lud kao da je sve u najboljem redu, ili živiš na planini.

Znači niko ne zna šta je KRAJNjI cilj bojkota. . . Vanredni izbori ? Rušenje Vlade?

Slobodni izbori, Dragane. Ako treba da se nacrta.
Ajoj, stvarno...vlada se ne ruši kada joj je istekao mandat. A ona koju bude izabrao saziv Skupštine dobijen na nameštenim izborima neće imati legitimitet.
Ko hoće, ima izbor: Šešelj, Jutka, Lav Grigorije Pajkić, samo izvolite.

Pa, kako misliš da obezbediš "slobodne izbore"? . . na kojima ćeš da pobediš.
Znači tražili bi Vanredne izbore na svim nivoima, nap. posle 6 meseci?

A, sigurno znaš da osim SNS izlaze i drugi, nap. Šapić. . itd.

Ja se ne kandidujem, Dragane, tako da ja neću ni "pobediti".
Kada vlast ne obezbedi legitimitet, kada u praksi ne bude imala autoritet, a to je proces, onda će morati da se raspišu novi, slobodni izbori, bez svih prepreka koje sam naveo, jer neće više biti SNS mehanizma.
A ti kao onaj naš rezientni besmisleni SNS bot - ko god hoće da vidi SNS u zatvoru, on želi vlast za sebe. To je primitivno, radikalsko viđenje politike.

Šapić? Ne partija na republičkom nivou, nego porodica kojoj je SNS dozvolio da vodi opštinu NBG? Zanimljiv si ti lik, Dragane.

Ti znači očekuješ "nove izbore", koji mogu da budu za 4god ili vanredni na jesen?

Inače, zavisi u odnosu na koji broj glasača se računa "legimititet" : na ceo Birački spisak gde ima i preminulih i oko 1,7 miliona koji su u inostranstvu ILI na broj glasača koji borave u Srbiji.

U svakom slučaju po našim zakonima nije potrebno da glasa više od 50% iz Biračkog spiska.
Znači da će u svakom slučaju ovo biti i legalni i legitimni izbori, pa je bojkot besmislen.

Đilas i Jeremić nemaju nameru da budu opozicija i sede u klupama, već hoće samo u Vladu.
Pošto je jasno da ne mogu da osvoje vlast na bilo kakvim izborima, glume ugnjetavanu opoziciju.

Neka budu kada budu, demokratija i slobodni izbori su proces.
Mi živimo u krizi već 30 godina, šta je još jedna godina....

Vrh