Само сматрам да то срце може да куца и ван географских граница државе. Куцало је и кад нисмо имали државу, и преживели смо. Куцаће и даље из поезије, историје, нарадних предања а ако Бог да и из српских манастира вековима. Мој попустљив став према лицемерним захтевима запада потиче из тога што не видим на који начин одржавање замрзнутог стања ради чекања неке нове ситуације може помоћи. Не видим ни једну такву "нову ситуацију", која је повољна за враћање Косова де факто у састав Србије. Такође не желим да идализујем нашу историји, имамо ми и те како црних тачака за које не желим да се понове јер им се не поносим, већ срамотим.
U pravu si da previše očekujem od Došljaka, ali mi ni najmanje ne smeta što tebi udara lajkove...
Bode oči kad udari i dijametralno suprotnom postu...
Evo danas lajkuje tebe i onda ovo:
Balans snaga u svetu je isti.
Samo je Rusija sada direktno vojno napadnuta.
I onda se pita čovek koji je to kratak spoj u glavi
Iako je svakoj normalnoj osobi jasno ko je koga napao uz sve zabrinutosti koje je Rusija imala u pogledu NATO pretnje kako kaže, ona sada vojno slabi i slabi, što zapadu naravno da odgovara da je maksimalno iscrpi ali je Rusija sama sebe u to uvalila, a niko je nije vojno napao....
Al ne možes očekivati od svih konzistentnost u toku njihovih misli...
U pravu si da treba to da pustim...
Некако гледам да усагласим ту црту са оном нациналистичко-конзервативном, отуда и мој ник.
Kad pričamo o paradoksima na ovom forumu dovoljan je jedan Kailan
Tu se slažem sa njim da je jasno da daljih pomeranja granica neće biti (uslovno govoreći) da ne širimo sad koliko su se samo puta promenile u 20. veku... ali namera zapada nije da posle Kosova nastavi da cepka Srbiju nego želi Srbiju na svojoj strani i ne bi ni bilo cepkanja da smo prepoznali pravu stranu od pada berlinskog zida...
A ovo da smo drugorazredni Evropi, šta nam sve plasiraju kao robu na naše drugorazredno tržište, jesmo, al svi ti što se na to ovde žale ne nude ništa kao rešenje na to... Pa onda ćute o predlozima i samo se žale i kukaju o nepravdi...
Mada ja iako imam stav, ja sam u konačnici za demokratski odabir, i onda nema šta da svaljujemo na ovog ili onog, nego smo sami zasrali ili nismo... Ako većina stvarno želi ono što Obradović iz Dveri govori, ja nisam da se ide protiv većine, ja mislim da su posledice tog puta izrazito loše, i već viđene, ali ako to ponovo izaberemo, izabrali smo. A ne više cvrc mrc, hoću kakim, neću kakim... Ja bi da kukam al da ne preuzmem odgovornost... Preuzmite odgovornost ako vas ima više i piši propalo sa ovom državom... Najbolje da ćete je sačuvati uz Putina ili srednjim putem kojeg nema... ali nemam snage više da bilo koga od njih ubedujem... To je kao trogodišnjak iz Kovina koji po svaku cenu hoće da gurne ruku u šteker... pa gurni. Evo slobodno ti je, otvoren put, gurni.
P.S.
Primecujem na temi neke novopristigle goste sa cuvene teme Cene nekretnina. Izgleda da je Centrala nalozila da se prosire oblasti delovanja oglasavanja
Fale nam još taksisti... "Ti si lažov." "Ne ti si lažov!" "Opet LAŽEŠ..." ...ono je pišanje od smeha na toj temi...
Najsmešnije mi je kad se pohvale velikim zaradama... Ja više hirurga, a onaj drugi više od doktora nauka
Tamo je onako pravi prosek i presek stanja u društvu... a cene nekretnina tamo je već elita, inteligencija... Tu su ozbiljne analize i predviđanja...
Bitni su ali na tik tok-u što im je glavni mediji a ne instagram, a fb to je za tetke i babe...
I tu odajem priznanje tebi jer ti je 95% postova kratko i koncizno... Ti imaš najveće šanse da dospeš do klinaca (za razliku od Zume) jer njima mora da bude kratko, koncizno i jasno...
Sve što je detaljno obazloženo, staloženo napisano i sagledalo materiju iz svih uglova je piši propalo. A tvoji kratki postovi su kao udarne vesti, to se barem uvek lako čita jer ne zamara, ne troši puni vremena...
Ja sam stara škola jbg, zato sam na forumu a ne na tik toku...