Šta je novo?

Izbori 2024

Hu;ja ce imati podrsku najmanje jos 5 godina.
Imace podrsku zapada za represiju, medijsku kontrolu, rabijanje demonstracija silom i sve ostalo.
Pretorijanska garda se vec formira.
PLata je 2000 neto. Verujem da je primamljivo ne samo za bivse kososvske policajce nego i za radnike prozapadnih NGO.

“Ne bave se teritorijalnim problemima, ratovanjem, planiranjem osvete nad drugim narodima i ostalim glupostima sa kojima je većina normalnog sveta završila do 1950. godine.”

Не можеш бити даљи од реалности.
Ko se bavi tim- Rumuni, Česi, Slovaci, Austrijanci, Švajcarci, Holanđani, Španci, Portugalci, Slovenci, Italijani...?

Poljaci, Slovaci, Rumuni, Madjari u susednim zmeljama.
Ostali u kolonijama.

Pa, ne..

Mi smo 2 veka novovekovne državnosti potrošili u pokušajima da pod jednim krovom obuhvatimo sve Srbe na ovim prostorima, te da taj krov održimo. U tome nismo uspeli, a potrošili smo ogromne resurse i doživeli strašna stradanja. Treba to prihvatiti i pomiriti se s tim. Sve snage sada usmeriti u razvoj ove teritorije koju imamo, a obzirom koliko nas je-i to nam je previše.. pola države nam je prazno i totalno propalo, i ovoliku Srbiju ćemo teško podići na noge, samo nam još Kosovo fali.

I kad čujem to o tamošnjim rudnim bogatstvima, zapitam se pa zašto to nismo iskoristili za tih 80 godina koliko smo upravljali Kosovom, zašto taj prostor nije postao novi Rur i Sar, a ne crna rupa? Da se manemo mi ćorava posla i da vidimo šta ćemo dalje i kako ovo ovde da popravimo..

Ko se bavi tim- Rumuni, Česi, Slovaci, Austrijanci, Švajcarci, Holanđani, Španci, Portugalci, Slovenci, Italijani...?

Па са којом “петорком” је онај паћеник разговарао пре неки дан, из којих су они држава, ко то уређује нашу територију и ратује против нас и војно и дипломатски и на сваки начин и бави се свим тим темама широм света, чије трупе су на Косову,
јел су то ти из “нормалног света” који се од 1950. не баве тим темама.

To su predstavnici velikih sila, koje se tim "problemima" bave od kad je sveta i veka.. Mi, naravno, ne možemo da budemo u njihovoj poziciji, nego da izvučemo najviše što možemo kad pritegnu..

Tebe bih baš voleo da vidim u rovu Slatki... Možda su tvoji stavovi posledica tvoje mladosti, u suprotnom bi bilo jako licemerno da pišeš to što pišeš a da si nesposoban da sa puškom braniš otadžbinu...

Trbalo bi uz to što si napisao i da napišeš ko ih snabdeva i doprema oružje i opremu za ratovanje, a ko bi to radio nama... Ko su nama saveznici za besmisleni rat na koji huškaš tako naivno i dobronamerno? 🙂
Ma koji rat Noki, to je bas i sustina koju sam zeleo da kazem, niko nam ne preti ratom niti ozbiljnim sankcijama, to nasa drag queen od predsednika uvek pravi predstavu. :) Krivo mu je sto ce manje moci da gradi puteva i pruga i ubedjuje svet da je Beograd bolji od Skoplja, Tirane a mozda i Sarajeva," po prvi put u istoriji ".

Tadic me je lepo iznenadio malopre na Novoj, pricao je o nekom svom planu u cetiri tacke koji mi nije bio poznat jer u to vreme nisam pratio politiku, zvucalo je prilicno realisticno i razumno, o raznim vrstama autonomije.

Mislim da ce za prihvatanje plana biti dovoljna aklamacija svih opstinskih odbora SNS-a.
Zatim ce uz podrsku Morao i Djilas abiti izmenjen ustav.
Vrlo jednostavno.

данас су приоритет само лична задовољства, а пре свега путовања,
путовања типа продужени викенд у Барселони или Прагу су највећа светиња и зато онај мутави премијер патетично кмечи о томе на Пинку “замислите да су вам потребне визе за летовање, за зимовање замислите…” зна шта данашњег Србина највише боли, какво Косово какви бакрачи,

Osvrnuću se samo na ovaj deo, ostalo gde me "pakuješ" sa "građanistima" i da su mi shodno tome samo komunalne teme bitne, dok vi "brinete" od državi, nije vredan osvrta...

Moje poslednje putovanje van granica Srbije bilo je 2016. u Sankt Peterburg, Moskvu, Rostov na Donu i Volgograd. Pre toga sam 2014. bio u Lavovu, Kijevu i Černobilu. Svojevoljno sam birao tamo da idem a ne u Pariz, Rim ili London...

Mogu sutra da umrem a da ne vidim ta tri grada, najmanje bi mi bilo žao... Imao sam sreću da sam video ono što me je zanimalo pre rata...

I to ništa ne menja moje stavove ovde iznete koje neću ponavljati i tim stavovima je svakoj iole normalnoj osobi jasno da sam veći patriota od tebe. Srbija to su ljudi. Za Srbiju mora (minimum ceo vek) da se živi. Ja ne želim ni izolaciju ni da se mladi muškarci vraćaju u kovčezima i to je već viđeno kad teramo inat. Ovaj deo u zagradi sam dodao zbog nacionalista da lakše svare. I nećemo formalno potpisati priznanje Kosova. Ako vam je to neka šansa i nada za neki naknadni povraćaj teritorije da se nismo formalno pravno odrekli... i ako vas to teši, da se ne osećate kao potpuni gubitnici, jer ja to vama ni ne želim onda je to zdrav osnov za dalje...

J**o kosovo nasli smo jos zlata.
Kako bi lepo na avali legla zlatna piramida sa vozdom na vrhu u prirodnoj velicini, pa da se sve to poveze sa jednom gondolom do beograda na vodi gde moze lako da se popije kapucino na reci i proseta promenadom

Od nas se ne trazi da idemo u rovove.
Vec 20 godina konflikt je zamrznut i niko nije u rovovima.
To je jos jedna propagandna floskula.

Ništa, onda da gledamo svaka dva dana na kog će novog Srbina da pucaju u tom "zamrznutom konfliktu"

Pošto podršku sa zapada nemamo.

Probudi se već jednom.

To što ti i Došljak (koji ti ćutke daje podršku) radite su najgore obmane ovog naroda.

Noki, idi poseti Pariz, Rim i London kad stigneš, jer se to valja, ali za ovo što ovaj priča... još ne znamo šta je tačno i realno. A ovo što demonstrira jeste šizofrena i neuravnoteżena politika. Koliko juče je slao Mojsilovića dronom za Rašku.

Ma koji rat Noki, to je bas i sustina koju sam zeleo da kazem, niko nam ne preti ratom niti ozbiljnim sankcijama, to nasa drag queen od predsednika uvek pravi predstavu. :) Krivo mu je sto ce manje moci da gradi puteva i pruga i ubedjuje svet da je Beograd bolji od Skoplja, Tirane a mozda i Sarajeva," po prvi put u istoriji ".

Tadic me je lepo iznenadio malopre na Novoj, pricao je o nekom svom planu u cetiri tacke koji mi nije bio poznat jer u to vreme nisam pratio politiku, zvucalo je prilicno realisticno i razumno, o raznim vrstama autonomije.
vpeng.png

Пропагандни канали су већ кренули да уоквиравају наратив како Вашингтону одговара. Посебно се од одлуке Србије да не уводи санкције Русији све више захуктава то "едуковање " од стране западних информационих канала енглеском говорном подручју о ситуацији и опасности да Србија, највећи савезник зле Русије која врши геноцид и нечувену инвазију на мирољубиву и недужну Украијну, прети да исто тако нападне независну и мирољубиву републику Косово

Лепо сам рекао да је Србија пропустила шансу да стане на страну Украјине још 2014. и прави паралелу Крим - Косово као што то ради и Русија али јок, ипак су фотеље у Гаспрому битније

Evo sad čitam dalje šta se pisalo u toku dana pa reagujem korak po korak... Došljak lajkuje MC_ jev post, a onda dijametralno suprotan post paradoxpolja koji je u 99% na mestu isto lajkuje...

Šta se tebi brate u glavi vrti... Koje su tvoje ideje...

Noki, idi poseti Pariz, Rim i London kad stigneš, jer se to valja, ali za ovo što ovaj priča... još ne znamo šta je tačno i realno. A ovo što demonstrira jeste šizofrena i neuravnoteżena politika. Koliko juče je slao Mojsilovića dronom za Rašku.
Meni deluje da su sada Ameri konačno rešili da mu, što bi Ljuba82 rekao- zavrću testise.. i više nema vrdanja.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BGG
Meni deluje da su sada Ameri konačno rešili da mu, što bi Ljuba82 rekao- zavrću testise.. i više nema vrdanja.
Ameri su zaključili 2 stvari vezano za nas: Rusi (pošto sada sve gledaju kroz tu rusku prizmu) imaju 2 glavne poluge uticaja na nas-Kosovo i gas. Kosovsko pitanje će kako-tako ovim sporazumom biti rešeno a što se tiče gasa trenutno se radi interkonektor između Srbije i Bugarske (finansira ga EU) koji će biti gotov na jesen i onda ćemo moći da kupujemo LNG gas preko terminala u Aleksandropulosu u Grčkoj i time više nećemo biti zavisni od Rusije. Na taj način Rusija će izgubiti poluge uticaja i onda ćemo moći/morati bez pardona da im uvedemo sankcije...to je otprilike to.

Oćeeeee da podnese ostavku... i onda bi Ameri otvorili fioku.. pa krećemo-rani radovi, nošenje snajpera iznad Sarajeva..dobro, on reče da je nosio kišobran.. pa vežbanje gađanja sa Jevrejskog groblja.. pa Glina edicija 95, pa 100 Muslimana.. pa ubistvo Ćuruvije, pa Đinđić, pa Oliver Ivanović, pa Cvijan.... pa veze sa Belivukom, pa Jovanjica, pa Hrkalovićka... ups, ništa od ostavke.

Zaista, aklamacijom SNS odbora moze da se usvoji ovaj sporazum.
Priznanje tek za 10 godina.
Do tada nesto vrlo znacajno, na sta niko nije obratio paznju.

Kada Srbija potpise ovaj sporazum, Kosovo moze da udje u medjunarodne organizacije. Srbija izjavljje d aje ne zanima ukakave aranzmane Kosovo ulazi.
Kosovo ulazi u UN, zatim i u NATO.
Hulja odlicno obavlja ono za sta je placen.

Aklamacijom mozemo da oslobodimo sve granice kopanju litijuma, cak i Dr Seselj kaze da je to strava.

Mislim da je ovo the end.

Ameri su zaključili 2 stvari vezano za nas: Rusi (pošto sada sve gledaju kroz tu rusku prizmu) imaju 2 glavne poluge uticaja na nas-Kosovo i gas. Kosovsko pitanje će kako-tako ovim sporazumom biti rešeno a što se tiče gasa trenutno se radi interkonektor između Srbije i Bugarske (finansira ga EU) koji će biti gotov na jesen i onda ćemo moći da kupujemo LNG gas preko terminala u Aleksandropulosu u Grčkoj i time više nećemo biti zavisni od Rusije
Da li su ti rekli koliko ce da kosta LNG u odnosu na gas is gasovoda?

Ameri su zaključili 2 stvari vezano za nas: Rusi (pošto sada sve gledaju kroz tu rusku prizmu) imaju 2 glavne poluge uticaja na nas-Kosovo i gas. Kosovsko pitanje će kako-tako ovim sporazumom biti rešeno a što se tiče gasa trenutno se radi interkonektor između Srbije i Bugarske (finansira ga EU) koji će biti gotov na jesen i onda ćemo moći da kupujemo LNG gas preko terminala u Aleksandropulosu u Grčkoj i time više nećemo biti zavisni od Rusije. Na taj način Rusija će izgubiti poluge uticaja i onda ćemo moći/morati bez pardona da im uvedemo sankcije...to je otprilike to.
Nije problem u nemogucnosti nabavke gasa, vec u ceni, tecni gas je bar tri puta skuplji, a prosle godine i svih deset puta, to je u nasem slucaju razlika izmedju 2 milijarde i 6-7 milijardi evra, sto bilo neizvodljivo za nasu ekonomiju. Nemacka moze da to priusti, balkanska sirotinja ni u snu.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Postoji legalan nacin za secesiju Kosova. To je
- oslobdajanje medija
- stvaranje legalnog pregovarackog tima
- javna rasprava
- referendum
-promena ustava i zakona

Sa ovim se slažem. Ako Srbija (građani Srbije) izaberu neki drugi put od meni priželjkivanog ja to moram da poštujem mogu da trpim u Srbiji ili da se iselim idavde... Ali do tada ja iznosim svoje argumente i svoje viđenje...

Naravno da je uvodjenje viza od strane EU nemoguce.
Madjarska to nikad nece dozvoliti zbog svoje manjine, Grcka zbog prihoda.

Samo onaj ko nije siguran u sebe plasi se za svoj status u ocima drugih.

Mađari imaju dvojno državljanstvo, mogu da izvade pasoš Mađarske i putuju bez viza.

Noki, idi poseti Pariz, Rim i London kad stigneš, jer se to valja...

Hvala na savetu... Bio sam u Firenci i Veneciji i bilo je lepo... Voleo bih da posetim SAD jako, a London i Pariz da imam brdo para dodao bi ih na listu, ovako otpadaju... 😉

Лепо сам рекао да је Србија пропустила шансу да стане на страну Украјине још 2014. и прави паралелу Крим - Косово

Trebalo je da stanemo na tu stranu jer je to paralela koja ima više smisla al ne bi mnogo značilo na zapadu. Potapšali bi nas oko Ukrajine ali bi za Kosovo furali istu priču jer je tad već bilo kasno da se bilo šta promeni. U nijansama bi nam bilo lakše...

Tako da je trebalo to što kažeš ali korist od toga ne bi bila velika.

Poslednja izmena:
Evo ja cu da budem iskren, kao neko ko smatra da Kosovo treba u bilo kojoj formi da ostane deo Srbije, da sam predsednik pojma nemam sta bih radio u ovoj situaciji. Nije lako da dozvolimo tek tako da nam se izbrise 15-20 godina ekonomskog oporavka. Ali ako kapituliramo, to otvara Pandorinu kutiju sto rece Boris Tadic, da nas ceka vlasko pitanje, sandzacko, ko zna koje jos, jer smo vec jednom pristali da nas cepaju pa zasto da ne opet. Ali svakako smo mogli bar da probamo da trgujemo. Ovo sto nam nude je cista ucena i kapitulacija. Ali oni izgleda racunaju da mi ne smemo da trazimo bilo sta. Mislim da svi znamo zbog cega, tj zbog koga.

Nije problem u nemogucnosti nabavke gasa, vec u ceni, tecni gas je bar tri puta skuplji, a prosle godine i svih deset puta, to je u nasem slucaju razlika izmedju 2 milijarde i 6-7 milijardi evra, sto bilo neizvodljivo za nasu ekonomiju. Nemacka moze da to priusti, balkanska sirotinja ni u snu.

Mi smo spremni da to platimo, ako je za korist Nemackoj.

Vrh