Šta je novo?

Izbori 2024

Ne znam da li će me učiniti većim Srbinom ako ponovim ovde pred Srbima da sam ja priželjkivao drugostupanjsku, tj. pravomoćnu osuđujuću za generala Anta Gotovinu, i da sam smatrao da bi to bio dobar korak ka pomirenju i da je prošla ona kvalifikacija o udruženom zločinačkom pothvatu... Tad bi imali dobar pravni argument da ne mogu da slave Oluju...

Ali šta vredi da u nedogled to ponavljam pred vama ovde kad od toga nema vajde... Mogu da kažem par puta, a ne genocid, genocid, Jasenovac, genocid... To ni na šta ne liči više...
Možeš da tražiš šta hoćeš, Hrvati su dali 2 miliona evra za njegovu slobodu. Sami su se hvalili da su lobirali da bude oslobođen. On je za Hrvate heroj i to je meni u redu. Ne mislim da je lično bilo koga ubio, ne možeš da kontrolišeš sve vojnike. Samo mi je sve postalo jasno kada je bio na svečanosti otvaranja spomenika Miri Barešiću. To je ubica Vladimira Rolovića, jugoslovenskog ambasadora u Stokholmu. Barešić je posle izašao iz zatvora i poginuo na ratištu. Oprošteni su mu svi zločini.

Званични медији, а нарочито приватни, говорили су негативно о учесницима ратова, о људима који то подржавају

Divni su nam mediji... Svaki dan po neki ratni zločinac gostuje...

Pa jer smo izgubili... šta da slavimo 😄 kako da slavimo Vukovar... šta će napisati sve pojedini ljudi...
ЈНА је победила у Вуковару. То што је касније враћен мирним путем је друго. Република Српска још постоји. То није "изгубљено" па нико овде ништа не слави.
Da smo normalni i mi i oni da slavimo mirnu reintegraciju... i da tumačimo i primenjujemo zakone tako da manjine slobodno ostvaruju sva svoja prava...
Да ли Шиптари у Италији имају право на личну карту на свом језику? Да ли имају право да истакну шиптарску заставу на градској управи у Базелу?

Кажем ти, не мораш више да се правдаш.

I ko se ne slaže da tim on po vama treba da ćuti? 😄 Eno Pantograf reče bolji su Hrvati i zamalo me ubedio...
Нисмо исти. Другачије је друштво, култура, односи. Ја немам ништа против тих људи, само кажем да не учествујем у тим стварима и да на крају нећу бити изненађен, повређен или заведен.

Гостују и тамо, само што нису осуђени. Дају изјаве, шетају, говоре.

Pa da, znam... ali ti si maločas pričao o drugima koji na argument samo lupe kontraargument, a sad ti radiš isto...

A ja ne mislim da je to loše ako nije puka relativizacija nego ako ima smisao da sliku proširi sa jednostranog prikaza na realno stanje stvari... Što uvek i činim...

Ово је већ претешко питање. Дај нешто лакше...
Pa za nas sigurno jesu, za muslimane su to borci za slobodu.. Kao što je npr. Gavrilo Princip za nas borac za slobodu, a za Austrijance terorista i ubica njihovog prestolonaslednika.. Kao što je Vlado Černozemski, ubica kralja Aleksandra, za nas terorista i zločinac, a za Bugare borac za slobodu... kao što je Puniša Račić za neke ovde borac za srpstvo, a za Hrvate zločinac i ubica njihovih poslanika.. kao što je Gotovina za nas zločinac, a za Hrvate borac za slobodu, kao što je Barešić možda za Hrvate borac protiv mrske im Jugoslavije, a za nas atentator na ambasadora itd.

Грађански оријентисани становници Србије редовно истичу како је политика Србије националистичка, шовинистичка или великосрпски оријентисана. Као пример стално узимају изјаве наших политичара које су уперене против околних народа, али редовно изостављају да кажу шта је заправо резултат свега тога. Имали смо ситуацију око Јасеновца и неке забране АВ-у да посети тамошњи музеј или комплекс. То је резултирало заоштравањем односа, а сада имамо одлуку хрватских власти да се забрани ћирилица у Вуковару. Дакле ефекат свега је негативан по Србе. Само неке речи које други користе да пређу на дела против нас, где ми не можемо да реагујемо нити да бранимо свој интерес, ако га уопште и имамо.

Гледајући Косово, видимо да Срби тамо имају све мање и мање права, а све на основу наших потписа и потеза. Тако протекторат Косово добија све више и више, што заправо и представља неку врсту циља и тзв. грађанске Србије, а то је она "нормализација односа". Заправо власт ради све оно што је агенда "грађана". Најмање у свему овоме добијају десничари и националисти и Срби као народ.

Ti kao kulturan, načitan, svestran, više toga deliš sa Hrvatima...
Не. Ја за себе никада нисам говорио да сам културан и начитан.

Верујем да је мој однос са њима, иако готово и да не постоји, далеко бољи од свих ваших "зближавања".

Eh, malo-malo pa 'ne bih znao'. A prethodno naširoko elaboriraš.

A da su te stvari relativne, jesu.

Kao i naša politika koju pominješ: u Bugarskoj u vlasti bio VMRO - to i ustaše, nije šija nego vrat - mislim da Vulin reče nešto tipa 'fašistička Bugarska u Drugom svetskom ratu', poklopi nas bugarska ministarka i zaćutasmo. Jbg, manje je interesantno. Nisu baš surdulički velikomučenici medijski poznati kao jasenovački: ne donosi jednako poena.

Pa da, znam... ali ti si maločas pričao o drugima koji na argument samo lupe kontraargument, a sad ti radiš isto...

A ja ne mislim da je to loše ako nije puka relativizacija nego ako ima smisao da sliku proširi sa jednostranog prikaza na realno stanje stvari... Što uvek i činim...
Стави још једном слику Вучића како лепи плакат са Ратком као доказ да је Србија најгора држава по питању људских права... Овог пута ја частим.

Pa jeste, relativno je.

Kao i naša politika koju pominješ: u Bugarskoj u vlasti bio VMRO - to i ustaše, nije šija nego vrat - mislim da Vulin reče nešto tipa 'fašistička Bugarska', poklopi nas bugarska ministarka i zaćutasmo. Jbg, manje je interesantno. Nisu baš surdulički velikomučenici medijski poznati kao jasenovački: ne donosi jednako poena.
Наравно. Геноцид Бугара према Србима је табу и непознат простор за већину "Срба".

Slavimo dan Srpske 9. januara....
Не славимо Коридор, Вишеград, Бијељину, Зворник, Приједор,... Разумеш? Не славе се појединачне битке и операције. Не слави се насиље, не слави се одређена ствар...

Ниси толико наиван...

Стави још једном слику Вучића како лепи плакат са Ратком као доказ да је Србија најгора држава по питању људских права... Овог пута ја частим.

Nisam rekao da je najgora...

Ja sam govorio da je slično po raznim osnovama, negde su oni više zaglibili, negde mi... Barem kad je o ljudskim pravima reč...
Верујем да је мој однос са њима, иако готово и да не постоји, далеко бољи од свих ваших "зближавања".

Ovo bih voleo da nam približiš?

Nisam rekao da je najgora...

Ja sam govorio da je slično po raznim osnovama, negde su oni više zaglibili, negde mi... Barem kad je o ljudskim pravima reč...
Свеједно. Стави опет да се осетиш сигурнијим. Ја частим.
Ovo bih voleo da nam približiš?
Не. Ви идете својим путем. Ја ту не могу да вас пратим.

Vrh