тамо комплет цела држава,
са целом Владом, премијером, председником, све државне и друштвене установе и институције, цео народ...сви,
славе етничко чишћење Срба из Хрватске,
Pogledajte prilog 151588
Naravno uvek i svuda pa i sada odgovaram samo *******, ******* i ******* nacionalistima na njihova pisanija koja se svode ONI su GORI od nas...
Nikada i nikako nisam niti negirao genocide niti umanjivao patnju raseljenih ljudi, čak sam i naveo vezano za zakon o upotrebi pisma da ga sad sprovode maksimalno voljno dok su se ranije dodvoravali pojedinim strukturama koje tamo vladaju, poput branitelja i maksimalno odugovlačili... Što je diskriminacija po postupanju, ali sam zakon je jednak za sve, i za Srbe i za Mađare i za Italijane, restriktivan je sa visoko postavljenim pragom za sve manjine...
Ovo ne objašnjavam prokletim seronj*ma, umišljenim patriotama koji brane po forumima ono što ne može da im se digne u krevetu, nego čisto da nekog normalnog čoveka ne bi doveli u zabludu u pogledu toga o čemu ja to govorim...
Ima oblasti u čemu su gori oni, ima oblasti u kojima smo gori mi... A genocidi... Jadna li vam je napaćena duša sa tolikim patetisanjem i razvlačenjem genocida... Samo mogu da zahvalim dragom bogu da nisam jedan od vas...
Ne znam koji je procenat homoseksualaca u drustvu, neki kazu da je svuda oko 7 procenata.Generalno govoreći, tamo je relaksiranije biti gay i imaš veća prava nego ovde i svest ljudi je drugačija...
Zbogom
Обраћао сам се МС_-у...Nije bajke, nego zakon. Problem je što zakon efikasno, promptno sprovode sad kad Srba ima manje od 1/3 po poslednjem popisu dok su godinama odugovlačili i tražili izgovore da ustavni zakon o pravima manjina ne sprovedu, da se dodvore braniteljskim udruženjima i navijačkim grupama...
Nažalost oni imaju dominantan i raširen taj narativ pobednika (Knin) i narativ žrtve (Vukovar) i istorija kao da dalje od toga ne postoji. Kao za nas Kosovo i Jasenovac... Gde smo žrtve u oba slučaja, a pobednici u 2 svetska rata, malo nam je siri dijapazon sećanja, dok istorija 90tih postoji samo kao maksimalno iskrivljenja, fragmentarna, zloupotrebljena u funkciji opstanka iste ove gamadi već 30 godina na vlasti...
I sada da unapred izbijem argumente nekima koji bi da se nakače , naravno da treba da se neguje kultura sećanja, to i patetično, senzacionalističko, selektivno istrajavanje na istorijskim temama gde smo kao narod bili žrtva, nije isto...
Tako da, dobro nije, ali to ne menja ništa u smislu da sam neke od najboljih prijateljstava, druženja i dijaloga upravo imao sa Hrvatima, koji ne dele taj narativ...
Треба покушати тамо живети. Ја нисам никада, нити сам размишљао о томе, али мислим да би свако са оваквим ставом требало да покуша да се настани у ХР и да тамо започне нов живот.Mada imaju nemalo nacional-šovinista i ustaša, sveukupno je Hrvatska mnogo normalnija zemlja od Srbije, to je realnost, nažalost. Kao prvo, to nije diktatura, mediji su slobodni, institucije su jače (bivši premijer je mnogo godina već na robiji) - dakle, to je slobodna i demokratska zemlja, a Srbija nije slobodna i demokratska zemlja. Sve drugo su bajke.
У ово не треба залазити.Fun fact: poznajem bivšu devojku proustaškog gradonačelnika Vukovara Penave; živi u Beogradu, udata za Srbina iz Krajine.
Не знам за то. Никада нисам био у том граду, тако да не могу да говорим о томе.Ne bi bio nikakav problem živeti u npr. Zagrebu. Ne ujedaju tamo na ulici, ni u tramvaju. Znam ih i koji žive, juče bio jedan u firmi (Srbin, udao se tamo).
Обраћао сам се МС_-у...
И шта са овим, ако не видиш разлику између некаквог перформанса опозиционог политичара и званичне државне политике даља расправа је бесмислена,
јел у Србији 11. јул државни празник и нерадан дан, јел га славе и обележавају све државне и друштвене институције, сви медији и целокупна јавност, да ли држава и локалне самоуправе у Србији организују концерте на тај дан итд
Ако те не занима, онда не мораш да пишеш оправдање... На то све личи.Obraćaj se kome god želiš Preveženi... Šta to mene briga..
Добро, ако су фудбалски клубови мерило тога шта може и како шта иде...@overdrive
A, ima toga, da. Samo, ako je to što je on rekao 'Nisu Hrvati svi ustaše', to baš i nije zabluda. Štaviše, u Dinamu danas može da igra Srbin, a u Zvezdi ne može 'Šiptar, Hrvat, balija', ne daju navijači...
Слаб је тај инат, а нарочито у последње време.Hrvati su gledali 150 godina da se ratosiljaju Srba. Pokušali su da ih asimiluju, ali nije uspelo. Onda su od 1900. godine su krenuli u akciju. To je kod Srba stvorilo još veći inat i pokušaj da se održe na tim prostorima. Više su Hrvati patnji napravili Srbima, nego Srbi Hrvatima. Kroz celu istoriju su Hrvati bili loši momci, osim devedesetih.
Да су Срби ишта покушали, не би данас били ту где јесу. Срби су затрпавали проблем.Tako su isto i Srbi pokušali da se ratosiljaju Albanaca jer su živeli na novopripojenim teritorijama. Onda su Albanci koristi svaku priliku da uzvrate. To je to.
Наравно. Ради се о људима који или имају неки проблем или имају интерес.Ako nekome Jasenovac nije bitan i irelevantan, taj se čovek ne može nazvati liberalom.
Хрвати нису опуштени. Да су опуштени, не би им постојала држава.Lako je biti opušten kada si ispunio glavni cilj, oterao si Srbe.
Оно што треба рећи јесте да држава Србија не слави званично пад Вуковара, не обележава Операцију Коридор, не слави пад Сребренице, не прославља победу или улазак у Зворник, Бијељину, Вишеград и сл.
Живели на острву. Срби живе у жљебу између великих сила и на раскршћу путева. Сам закључи коме је било лакше.Što Englezi nisu nekome bili sluge, nego osvojili pola sveta?
Радили у корист Британије.Pa kasnije knez Pavle potpiše pristupanje Trojnom paktu, a ne preuzme punu kontrolu u državi, već sedne na voz i krene na Bled da se odmori..naši "časni", a potplaćeni oficiri i političari onda naprave puč, pa zbrišu iz države i ostave je na milost okupatoru. Naš balavi i priglupi kralj se ženi za vreme rata, dok mu narod kolju i bombarduju, a onda pozove Srbe da se priključe Titu..
Ја не кажем да су сви Срби дивни и невини људи, али као што је неко рекао "ми нисмо исти".
Pa, nisu. Oni su bili sa gubitnicima. Kao i Mađari npr.Не знам ко је сматрао Хрвате за лоше момке током целе историје. Они су увек били уз западне силе.