Šta je novo?

Izbori 2024

Haha, dobri Nemci.
Za nasu urbanu elitu svi zapadni narodi su sami po sebi dobri, superiorni.
Oni nemoaju zlih namera, ako ih i imaju to j prema nekim tamo crncima koji su ispod nas.
Tako razmislja nasa (beogradska) urbana, pametna, kulturna i lepa elita.

Ovde su sve bitno isekli... ali obrati pažnju na kraju, prvi umrli je imao srčane probleme i "komobirditete", a drugi je pao sa nadvožnjaka usled panike...

Tako da, na kraju možda broj zrtava direktno od amonijaka bude 0...
Amonijak je u stvari zdrav u manjim kolicinama, a nastradali nisu znali to da cene,
Vucic je genije, borac i heroj, kako mi rece jedan na sugradjanin jutros:

"Ako zmeras Vucicu nesto, idi ti pa se bori za nas narod, idi ti pregovaraj sa svetskim mocnicima"

Janso je da vlast SNS-a nikad nece biti prekinuta jer je to prava vlast za nas narod.

Градско веће Вуковара донело је одлуку о изменама градског статута којима се бришу одредбе о службеној употреби српској језика и ћириличног писма.
Такође, ставили су ван снаге одлуку о остваривању равноправне употребе језика и писма српске националне мањине на подручју Вуковара.

То није проблем. Проблем су људи који верују у бајке.

Eu partneri su nas kaznili za brzu prugu Beograd-Nis pa je ugovor odlozen za nekoliko meseci. No sada su povucene barikade pa ne mora vise da se preti. Jos samo sankcije Rusiji i onda cemo moci da budemo iskreni prijatelji Eu. Dobro i jos ponesto, ali necemo sada o tome, kada dodje vreme saznacemo sta.

Nasem narodu je EU u srcu,
EU i Vucic.

Evropo prokleta da si!

Ili ono iz Rana Klinktone pa pljune sam sebi po faci...

Taj zapad nam je večito dolazio glave...

То није проблем. Проблем су људи који верују у бајке.

Nije bajke, nego zakon. Problem je što zakon efikasno, promptno sprovode sad kad Srba ima manje od 1/3 po poslednjem popisu dok su godinama odugovlačili i tražili izgovore da ustavni zakon o pravima manjina ne sprovedu, da se dodvore braniteljskim udruženjima i navijačkim grupama...

Nažalost oni imaju dominantan i raširen taj narativ pobednika (Knin) i narativ žrtve (Vukovar) i istorija kao da dalje od toga ne postoji. Kao za nas Kosovo i Jasenovac... Gde smo žrtve u oba slučaja, a pobednici u 2 svetska rata, malo nam je siri dijapazon sećanja, dok istorija 90tih postoji samo kao maksimalno iskrivljenja, fragmentarna, zloupotrebljena u funkciji opstanka iste ove gamadi već 30 godina na vlasti...

I sada da unapred izbijem argumente nekima koji bi da se nakače 😊, naravno da treba da se neguje kultura sećanja, to i patetično, senzacionalističko, selektivno istrajavanje na istorijskim temama gde smo kao narod bili žrtva, nije isto...

Tako da, dobro nije, ali to ne menja ništa u smislu da sam neke od najboljih prijateljstava, druženja i dijaloga upravo imao sa Hrvatima, koji ne dele taj narativ...

Pricao sam sa vise Hrvata do sada, svi su bili mladji od 30 godina, nikoga nije zanimao prosli ili neki stariji rat, tako da sam zakljucio da problemi postoje samo kod ljudi koji imaju neke druge probleme u glavi. Nedostatak obrazovanja je verovatno glavni uzrok.

IMG_20221230_003211.jpg

Ух да нам је било њега за време Цара Уроша

(на страни Османлија)

Но шалу на страну ја да оволико контролишем медије и терам их да ме промовишу бар бих захтевао мало ласкавије слике да користе ил бар да фотошопирају оволики подбрадак

Evropo prokleta da si!

Ili ono iz Rana Klinktone pa pljune sam sebi po faci...

Taj zapad nam je večito dolazio glave...

Nije bajke, nego zakon. Problem je što zakon efikasno, promptno sprovode sad kad Srba ima manje od 1/3 po poslednjem popisu dok su godinama odugovlačili i tražili izgovore da ustavni zakon o pravima manjina ne sprovedu, da se dodvore braniteljskim udruženjima i navijačkim grupama...

Apsolutno.
Hrvatski identiet bazira se na negaciji "Hrvat sam jer nisam Srbin".
Zbog tog je pomenuto ponsanje ocekivano.

Kako to da smo imali toliko sreće da budemo toliko bolji od njih.. baš nas je bog pogledao? 🙂

Nije problem da ima lošeg kod njih, problem je kad samo nabrajaš to što je loše kod njih...

Noki izgleda ima neku ljubav u Hrvatskoj pa je dosta subjektivan po pitanju Hrvata. 😂
Što reče Milanović, "Srbi su ubijani jer su pružali otpor ustašama". Čak ni to nije istina, ne verujem da su žene i seljaci bez oružja mogli da pruže otpor. Trebalo je izgleda da se udruže sa "crncima" i da pobiju sopstveni narod. Čovek je individua, ne postoje bolji i lošiji narodi.

Nego, zanima me kada će srpski vitez Obilić AV potpisati neki sporazum sa Albancima? "Velike pobede" se obično krunišu sporazumom u kome gubi Srbija.

Poslednja izmena:
Noki izgleda ima neku ljubav u Hrvatskoj pa je dosta subjektivan po pitanju Hrvata. 😂
Što reče Milanović, "Srbi su ubijani jer su pružali otpor ustašama". Čak ni to nije istina, ne verujem da su žene i seljaci bez oružja mogli da pruže otpor. Trebalo je izgleda da se udruže sa "crncima" i da pobiju sopstveni narod. Čovek je individua, ne postoje bolji i lošiji narodi.

Nego, zanima me kada će srpski vitez Obilić AV potpisati neki sporazum sa Albancima? "Velike pobede" se obično krunišu sporazumom u kome gubi Srbija.
Bice to uskoro.
Narod je nestrpljiv. "Jer kad Vucici zahebe Svabe kapnuce nam lova", kako kazu nakupci na pijaci.
Tsj "trijumf" zasenice sve srpske pobede do sada i anulirati ih.

Kako to da smo imali toliko sreće da budemo toliko bolji od njih.. baš nas je bog pogledao? 🙂

Nije problem da ima lošeg kod njih, problem je kad samo nabrajaš to što je loše kod njih...
Ja nista ne nabrajam. Samo objasnjavam vest iz Vukovara.

Pa to kako su me Hrvati ugostili i dočekali, ti ne bi nikad pa ne znam zašto bih imao neku zahvalnost prema tebi, imam je prema njima...

Sve je individualno, naravno ;) pričamo iz sopstvenog iskustva...

Bilo je dana kada bih u subotu seo na vlak i u vlaku javio drugaru da dolazim i on verovao ili ne napravi parti to veče za mene... Sve prilagodi da nam bude super... Okupi totalno super ljude... To ti je moć nas Beograđana 😉

A bilo je i ljubavi svakako...

Inače HR je jedina država u kojoj sam duvao vutru... U Srbiji nikad, a tamo često... 😄 Iskvarili me... Jednostavno samo zabavu vezujem za Hrvatsku... To je moje iskustvo

Kažu da se KBS nije povukao sa severa. Naravno, kao i za tablice. Sada Srbija ne izdaje tablice gradova na KiM, uspostavljen reciprocitet sa nalepnicama, KBS kontroliše sever. U Srbiji se stvara utisak da je Vučić zeznuo Kurtija. Ne znam da li je Vučić dobar manipular ili je narod previše glup.

^^U Hrvatskoj imaju registrovana partnerstva, u Srbiji jedva se prajdovi prave... Nismo isti

^On je taman dovoljan manipulator koliko je naš narod pametan...

Када се у Србији стотине хиљада геј особа буде у више наврата геноцидирало или чистило са родне земље онда ће ти поређење имати трунку смисла, овако је изузетно досадни покушај тзв. whataboutism-a

Kažu da se KBS nije povukao sa severa. Naravno, kao i za tablice. Sada Srbija ne izdaje tablice gradova na KiM, uspostavljen reciprocitet sa nalepnicama, KBS kontroliše sever. U Srbiji se stvara utisak da je Vučić zeznuo Kurtija. Ne znam da li je Vučić dobar manipular ili je narod previše glup.
Naravno da se nisu povukli.
Neki su glupi, neki su samo pokvareni i veruju u alternativnu stvarnost.

Danasnja vest:

„Косовска полиција“ поставила контролни пункт на путу Јариње – Звечан, у месту Бистрица. Присутни припадници специјалне јединице са дугим цевима, легитимишу возаче

Ali narod zeli da verue da je Vucic "arzbio" Kurtije.
To im imponuje.

O tome kakav je narod covek moze najbolje da vidi citanjem sudskih spisa.
To bih svakome preporucio. Pre II sv rata postojali su sudski almanasi sa opisima slucaja.
Po vrsti kriv. dela, po tome koja su dela dominantna, motivima itd, moze mnogo toga da se sazna i nauci.

Када се у Србији стотине хиљада геј особа буде у више наврата геноцидирало или чистило са родне земље онда ће ти поређење имати трунку смисла, овако је изузетно досадни покушај тзв. whataboutism-a

Ma nabij jos neki pridev, nisi to dovoljno slikovito... Aj ne smaraj me više...

Znači ja nisam pizdica da blokiram ljude ovde i da se još time hvalim, ajde oladi malo... Niti te spominjem, niti me zanimaš, niti započinjem polemike sa tobom... o genocidu možeš sa drugima, mene zaobiđi..

Poredio sam stepen prava manjina na pragu 2023., nacionalnih manjina i seksualnih manjina, negde su u prednosti oni, negde mi... Generalno govoreći, tamo je relaksiranije biti gay i imaš veća prava nego ovde i svest ljudi je drugačija...

A i homoseksualci i Srbi su stradali u Jasenovcu i svim ostalim logorima, ako ti je već do genocida... ali tebi nije do istine i do razumnih poređenja koja se samo svode na poređenja prava manjina danas, nego bi ga tupio i svađao se, al to ćeš morati sa nekim drugim.

Zbogom 😉

Ma nabij jos neki pridev, nisi to dovoljno slikovito... Aj ne smaraj me više...

Znači ja nisam pizdica da blokiram ljude ovde i da se još time hvalim, ajde oladi malo... Niti te spominjem, niti me zanimaš, niti započinjem polemike sa tobom... o genocidu možeš sa drugima, mene zaobiđi..

Poredio sam stepen prava manjina na pragu 2023., nacionalnih manjina i seksualnih manjina, negde su u prednosti oni, negde mi... Generalno govoreći, tamo je relaksiranije biti gay i imaš veća prava nego ovde i svest ljudi je drugačija...

A i homoseksualci i Srbi su stradali u Jasenovcu i svim ostalim logorima, ako ti je već do genocida... ali tebi nije do istine i do razumnih poređenja koja se samo svode na poređenja prava manjina danas, nego bi ga tupio i svađao se, al to ćeš morati sa nekim drugim.

Zbogom 😉

Поређење права мањина у Србији и у Хрватској је у најмању руку срамотно,
тамо комплет цела држава,
са целом Владом, премијером, председником, све државне и друштвене установе и институције, цео народ...сви,
славе етничко чишћење Срба из Хрватске,

то је тамо државни празник и нерадан дан.

Vrh