2025-2026 najverovatnije. 2024 su izbori u USA, izbori za EP, biće velikih i političkih i društvenih i socijalnih previranjaДакле следи још само грађански рат
2025-2026 najverovatnije. 2024 su izbori u USA, izbori za EP, biće velikih i političkih i društvenih i socijalnih previranjaДакле следи још само грађански рат
Хтео бих ја нешто да питам:A period od Osme sednice do tada?
Ja se odlicno secam.
Milosevic je odmah krenuo u radikalizaciju/homogenizaciju Srba u citavoj SFRJ. Ne zato da bi im pomogao, naravno....
Nosenje mostiju bi u normalnim drzavama proslo kao religijski cin.
U Hrvatskoj je proslo kao provokacija od strane Srba.
Vec krajem 1988. Beograd je u stanju nacionalisticke histerije.
Samo tupadžije mogu da priželjkuju građanski rat u Americi, jer koliko god ih svi ne voleli i koliko god i oni zaslužili kaznu i patnju (ja prvi bih želeo da kaznim Ameriku kad bih mogao), svako razuman zna da bi krah Amerike značio i svetsku krizu. Takođe su mi smešni ljudi koji se lože na Kinu i misle da će ona biti neka nova, odnosno jedina svetska sila. A zemlja prepuna problema, korupcije, naopakih ubeđenja pa i naopakog mentaliteta. Takođe, Amerika je potrebna Kini isto koliko je i Kina potrebna Americi. Jer su jedni najveći svetski koncentrat proizvodnje (Kina) a drugi su najveće svetsko tržište (Amerika). Jedno bez drugog ne mogu. Koliko god se i jedni i drugi ubeđivali u suprotno.2025-2026 najverovatnije. 2024 su izbori u USA, izbori za EP, biće velikih i političkih i društvenih i socijalnih previranja
Хтео бих ја нешто да питам:
Ако је ношење моштију национализам, шта је указивање Госпе у Међугорју? То се догодило 1981. године.
Ne ložim se ja na rat u USA niti ga priželjkujem, daleko od toga a nisam ni pro-kinez, samo znam iz prve ruke koliko su podeljeno društvo, i koliko su te podele svakim danom sve veće, što ekonomske, što društvene itd, mi to ne vidimo ovde u toj meri osim delića što dođu kod nas putem medija.Samo tupadžije mogu da priželjkuju građanski rat u Americi, jer koliko god ih svi ne voleli i koliko god i oni zaslužili kaznu i patnju (ja prvi bih želeo da kaznim Ameriku kad bih mogao), svako razuman zna da bi krah Amerike značio i svetsku krizu. Takođe su mi smešni ljudi koji se lože na Kinu i misle da će ona biti neka nova, odnosno jedina svetska sila. A zemlja prepuna problema, korupcije, naopakih ubeđenja pa i naopakog mentaliteta. Takođe, Amerika je potrebna Kini isto koliko je i Kina potrebna Americi. Jer su jedni najveći svetski koncentrat proizvodnje (Kina) a drugi su najveće svetsko tržište (Amerika). Jedno bez drugog ne mogu. Koliko god se i jedni i drugi ubeđivali u suprotno.
Jasno, pa nisam ja ni mislio na tebe u tom postu. Nadovezao sam se na tvoj post, ali to ne znači da sam mislio da ti podržavaš to o čemu govoriš. Mislim znamo se bar toliko.Ne ložim se ja na rat u USA niti ga priželjkujem, daleko od toga a nisam ni pro-kinez, samo znam iz prve ruke koliko su podeljeno društvo, i koliko su te podele svakim danom sve veće, što ekonomske, što društvene itd, mi to ne vidimo ovde u toj meri osim delića što dođu kod nas putem medija.
Ali situacija i u USA i u Evopi je nakon rata u Ukrajini daleko otišla u pogrešnom smeru i to će morati negde da se ispolji i to ne verujem da će biti mirnim putem.
Da li će biti rata ne znam i ne želim ga, čak bih voleo i ovo u Ukrajini što pre da se okonča ali neće skoro i neće biti bez posledica na globalnom nivou.
Kakvih to ćemo tek videti
Међугорје је иначе место великог усташког покоља из 1941. око 3000 људи. Госпа је послужила и као начин за прање руку.To su sve stvari koje mogu da se tumace i ovako i onako.
Gospa je imala
- religiozni,
- naiocnalisticki
- ekonomski aspekt
lukavi fratri su uspeli da buncanje neke klinke pretvore u motor nacionalizma, katolickog fanatizma + neverovatan razvoj tog kraja zbig hodocasnika
Medjutim, sta je osnovna razlika izmedju nacionalistickih incidenata u SFRJ i "antibirokratske revolucije".
Milosevicev nacionalni pokretnije bio nista novo, zasnivao sena tezi "jedinstva naroda i rukovodstva". Kao, postoji zla birokratija, ali narod je dobar, i vodja i ljudi oko njega su dobri, i oni se povezu, vode dijalog i nastaje raj. Ovu semu u SFRJ koristila je ekipa hrvatskog MASPOK-a (masovni pokret). Identicna sema, samo sto je u pitanju hrvatski nacionalizam.
Ali, u to doba, vrhovni arbitar bio je jos ziv i skrsio ih je, mnogi su zavrsili u zatvoru.
Milosevica nije imao ko da zaustavi.
1991. devetog Marta, Vejko Kadijevic imao je sjajno sansu da spreci krvoprolice, tako sto bi fingirao da je na strani opozicije. Mogao je da uhapsi Milosevica.
Devetog marta, licno sam video pandure iz Pozarevca kako repetiraju, zeljne krvi,
To je ono sto danas zovemoradikalski sljam.
Hapsenjem ili eliminacinom Milosevica Kadijevic bi oslabio Tudjmanovu moc. Sledeceg dana mogao je da uhapsi Tudjmana i ostali sljam.
Likvidacijom 10-50 ljudi mogle su se spreciti stotine hiljada zrtava.
Ali Kadijevic je bio go.no kao i svi karijeristi.
Полиција често репетира, не само када су демонстрације.Devetog marta, licno sam video pandure iz Pozarevca kako repetiraju, zeljne krvi,
Полиција често репетира, не само када су демонстрације.
Испада да су само Срби ти који су били националисти. Чак и та реч "национализам" нема суштински лоше значење. Шовинизам је тај који је проблематичан. Друга ствар, Срби су последњи у СФРЈ који су испољили национализам и јавно га упражњавали. Мржња и нетрпељивост су сузбијани све време, а насиље је постојало.
Срби нису рушили авионе, нису подметали бомбе, нису убијали амбасадоре или припаднике милиције и ЈНА. Нису имали терористичке организације, диверзантске групе и наоружане банде, које су упадале и правиле хаос. Све ово што сам набројао, трајало је од 1945. до 1991. године. Тада више није могло да се контролише или да се заустави.
За мене није нормално да неко окривљује Србе за све лоше и за све погрешно, а да друга страна или трећа страна има све ово што сам побројао.
Mislim da su nas svi lako pobedili jer su nasi politicari/rukovodioci/vladari uvek vodili politiku protiv nas.Ми говоримо о узроцима. Ти можеш о последицама.
Evo pitanja moderne tematike za tebe:Da li mogu jednom da uđem na ovu temu da se govori o aktuelnim temama ili samo drvljenje o knezu Lazaru, Tuđmanu, Skenderbegu, Titu, Rankoviću i Slobi i zašto ne?
Ово се није односило на тебе, али свеједно захваљујем.Mislim da su nas svi lako pobedili jer su nasi politicari/rukovodioci/vladari uvek vodili politiku protiv nas.
Najcesce bi nas gurali u ratove, pa onda izdali.
Pa tu situaciju trenutno imamo na Kosovu. Imamo je neprekidno svuda i stalno.
Zato ne terba da razmisljamo o drugima, kako su drugi zli, engo d avidimo zasto je nas politika uvek glupa i uvek samoubilacka.
Турчење и шиптаризација Срба је исто геноцид за који нико није одговарао.Isterivanje ALbanaca 1878. iz Juzne Srbije je takodje vrsta genocida. Srbija je time dobila nesto.
То је енергент који не може да се наплати. Код набавке нафте, мазута, гаса, угља, дрва и осталих енергената постоје посредници, берза, маржа, тржиште,... Ко тргује воденом паром?Ех да је било памети и разума у овој држави сада би лепо сви градови се грејали само на термалне подземне воде којих имамо у изобиљу..
Pa slično našoj organizaciji "Ujedinjenje ili smrt", ili "Mladoj Bosni"..На овој теми је поменуто да ограничавање или укидање косовске аутономије има националистички призвук и став. Да ли онда неко може да каже какав призвук или дејство има Призренска лига?