Šta je novo?

Izbori 2024

Nasa omiljena vrsta popare, gladovanje eUropljana...al im je Putin sasuo mamuim

A vid ovog Bekija, prodade Kosovo dok si reko keks. Ode i komad Vojvodine i Raske????

Aaa, ok uzesmo Durmitor i Zabljak, odlicno ajde da vidimo neke parcele tamo

А ко нуди ово? Све организације и силе говоре да распад државе мора да иде по границама утврђеним на Другом заседању АВНОЈ-а.

Mi smo Kosovo izgubili u seobama stanovništva iz tog kraja u današnju Vojvodinu, koju smo tako i dobili na kraju Prvog svetskog rata.. Kosovo ispražnjeno od Srba, ali smo eto došli do Segedina. Treba biti realan pa priznati da teritorija današnje Vojvodine nikada nije bila deo nikakve srpske države pre 1918. To su istorijski procesi i kretanja, ne možeš jednu teritoriju dobiti na etničkom principu, drugu zadržati na istorijskim osnovama, a nemaš više svoj narod tamo. To je završena priča.

Mi ne možemo, nismo u stanju, niti će neko da nam dozvoli da Kosovo opet bude u Srbiji. Tom teritorijom bismo mogli da vladamo jedino ako tamo više ne bi bilo Albanaca. Ko će da ih istera odatle? Naša vojska? Treba se pomiriti s tim, tu je kraj.

А како су Шиптари проширили свој простор? Ми морамо да се помиримо са губитком, а други могу да напредују?

А ко нуди ово? Све организације и силе говоре да распад државе мора да иде по границама утврђеним на Другом заседању АВНОЈ-а.
Niko ne nudi, ali je poenta da ni sami ne znamo sta hocemo kad bi neko nesto i nudio. I kako onda ikad ista i uciniti?

Naravno, ako iskljucimo da je sve ono sto hocemo jer kad hoces sve, na kraju dobijes...

Mozemo da napredujemo i mi, ali stalno biramo pogresni smer stabilno 30 godina. Ovakve mape smo crtali kao klinci ali nekako sto vise tih mapa nacrtamo drzava se volsebno skuplja lol

Pa mi smo "osvojili" novi prostor u Vojvodini, a oni došli na naše mesto na Kosovu i to je to. Nažalost, nije nas bilo dovoljno i da ostanemo većina na Kosovu, a i da naselimo Vojvodinu..

Добро. Како да зауставимо даљи распад? Како задржати ово што контролишемо?

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Stvar sa nama je da nam ponude realno, pravedno i objektivno super resenje, mi bi to odbili.

Ja bih ovo odmah potpisao, ali bi Srbi digli ustanak zbog svetog Kosova i Raske

Zm1Qrrs5lB_thumb_1200x630.jpg

Drugim recima, nema nam pomoci.
Ne bih nikad menjao toliki komad Vojvodine i Raške za tu bosansku i hercegovačku pustinju i planine.. Hajde taj kraj oko Banja Luke i nekako, ali kad sam se pre par godina provozao od Trebinja pa severno... to je tuga... totalna pustinja, planine i šume.. to bi nam bila beskorisna teritorija, kakve već imamo na pretek, i dodatni teret na leđima..

Da stavis sebe u kozu Albanca sa Kosova, koliko bi ti bio mrzak zivot u Srbiji gde je prosecna plata 2500 evra, vrhunski zdravstveni sistem, infrastruktura... postuju se sva ljudska prava...? Dok ti zivis u nekoj vukojevini na Kosovu i radis za 300 evra.

I to pricam o Kosovu, ovi u Raskoj i ostale manjine se tek ne bi bunile.

Da se ja pitam, ko sto se ne pitam
NATO i EU pun gas. A u okviru EU neka vrsta dunavske drustveno-ekonomske ekipe sa Austrijom, Madjarskom i Rumunijom.
Ali od toga nema nista dok nam je vlast ovakva i narod sludjen do srzi.

Tako što ćemo se učlaniti u NATO i ući u EU... Sa Kosovom rešiti odnose u fazonu- da ih mi formalno nikad ne priznamo, da dobijemo zaštitu za manastire i Srbe i neka rade šta hoće... Pa Kosovo je i sad ekonomski zavisno od nas.. Kada bismo mi stali na noge imali bismo još i veći uticaj tamo.

Mogla bi se naći i druga rešenja za Kosovo, tipa kondominijuma između Srbije i Albanije, ali nema za to dovoljno potencijala ovde.

БЈРМ је ушла у НАТО и иде ка ЕУ. Код њих Шиптари имају све веће захтеве и све веће привилегије. Зашто се тамо не заустави њихово напредовање, већ се оно поспешује?

Ако Србија хоће у ЕУ и НАТО, не може, а да не призна Косово као независну државу. Запад инсистира на томе да се односи са Косовом нормализују и да га Србија призна као самосталну државу. Како ће онда Србија да постане члан НАТО и ЕУ без тога? Немачка је ове године први пут јавно рекла да Србија мора да призна Косово како би наставила европским интеграцијама.

Ако је Косово економски зависно од Србије, зашто Србија не искористи ту зависност и не реши то у своју корист? Зашто Србија предаје своје установе и имовину на Косову уместо да то заштити?

И шта су друга решења осим поменутих?

Greška je napravljena već za vreme Balkanskih ratova, kada su Srbi pripajali teritorije na kojima ne mogu da održe vlast i sprovedu zakone. Trebalo je uzeti delove Kosova, deo Vardarske Makedonije i napraviti istorijski dogovor sa Albancima i Bugarima. Njima prepustiti ostatak Makedonije. Neka se oni bave Makedoncima. Da smo tako razmišljali, sada bi Kosovska Mitrovica, Skoplje, Kumanovo i Baranja bili deo Srbije. Ovako, u Makedoniji smo izgubili sve, na Kosovu takođe, a Baranja je predata Hrvatskoj.
Ovo je moja mapa kako je mogla da izgleda Srbija da nije imala gramzive vladare.
asa.png

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Делује ми да ћемо ускоро видети крајњи епилог на КиМ, како год било, лоше или добро, барем је помак са овог статуса кво.

А онда знамо шта нам је чинити по питању Српске.

Što se tiče rešenja srpskog pitanja, tu je glavna stvar da Zapad neće dozvoliti da se RS i Srbija ujedine.. Drina je od Rima granica Istoka i Zapada, kasnije pravoslavnih i katolika.. zato su Hrvati i mogli nekažnjeno da nas istrebljuju i satiru.. u pokušaju da nas sve vrate sa ove strane Drine, dozvoljeno im je da očiste svoju državu... Bosna Zapadu odgovara u ovim granicama da bi se tri naroda i vere držali pod kontrolom.. Tu ne verujem da će ikada dozvoliti raspad... Budu li Srbi odatle krenuli opet u neki rat, pre će ih sve proterati ovamo, nego što će im dozvoliti spajanje sa Srbijom.

Crna Gora se sigurno neće spajati sa nama, mi smo mali Rusi i ne smemo da imamo slobodan pristup toplim morima. Makedoniji neka je Bog u pomoći, za par decenija, kada Albanci budu brojčano ojačali, ko zna šta će biti.. Da bi mogao da držiš neku teritoriju, moraš da imaš etničku nadmoć, a to Makedonci neće još dugo imati, zapadni krajevi su im već otpisani... Ne verujem da će ih članstvo u NATO i EU sačuvati, suviše su mali i nebitni.

Mi nemamo drugo rešenje nego ono što sam pomenuo. Svakako, do kraja veka padamo do (ispod) 4 miliona stanovnika, a onda je pitanje da li ćemo moći da držimo i ovoliku teritoriju.

Kako ono bese, dokument potpisan u Briselu pod medijacijom EU o formiranju ZSO nije implementiran jer je Ustavni sud Kosova odlucio dve godine kasnije da on nije u skladu sa najvisim pravnim aktom. Naravno sve potencijalne odluke ZSO bice podlozne proveri kosovskog Ustanovnog suda. Cirkus.

Vucko samo treba da stavi potpis na dokument u kojem su strane svesne o nepovredivosti granica, teritorijalnom integritetu i suverenitetu druge uz priznanje drzavnih simbola i dokumenata. Plus jos par pikanterija tipa da Srbija nece protivreciti clanstvu Kosova u bilo kojoj medjunarodnoj organizaciji.

Zuzvrat ce dobiti ulazak u EU 21xx i priliku da tlaci narod jos 20 godina. Za pet godina ce isto morati da uradi i sa RS.

Protic je izneo korektno resenje:

"Onog dana i sata kada Srbija bude primljena u punopravno članstvo u EU, Srbija diže embargo na prijem Kosova u UN. Tačka dva, pitanje finansijske podrške, koja bi morala da bude produžena najmanje 20 godina i da bude neka ozbiljna cifra, recimo 100 milijardi evra u narednih 20 godina. Treće, morale bi da postoje čvrste i pisane garancije za bezbednost i Srba na Kosovu i za kulturno i sakralno nasleđe Srbije. Četvrto, morale bi da postoje čvrste garancije da se teritorijalni integritet Srbije posle rešenja ovoga više neće stavljati na dnevni red, jer smo i sa tim imali loša iskustva u prošlosti. Pa da onda vidimo kako će EU reagovati na ono što predloži Srbija“

Hehe, ako ode Kosovo, al cemo da im pokazemo sa RS, ostrimo noz...pardon tastature i crtajmo mape a znam kakav ce ishod da bude...

Prvo treba znati sta EU zapravo zeli. Mi o tome ne znamo nista, osim onog sto nam serviraju Vucicevi mediji. Ja koliko znam iz EU stize iskljucivo zahtev za normalizacijom odnosa, ne i formalnim priznavanjem. Mi ne znamo ni sta je sve potpisano ni sta je do sada dogovoreno. Ali ako je iskljucivo priznavanje na stolu onda u redu, ali uz odredjene garancije - status srpskog naroda tamo i status kulturnog nasledja i granica. E to mora da se stavi na papir i daju garancije, a ne usmeno "oni su rekli, oni su obecali"... (pretece me Protic hahah)

Aaaaali takav ishod ce da kosta partiju na vlasti, mi tek sa gubljenjem ratova, teritorija i atentatima smenjujemo vlast i dozivljavamo neka "sta nam uradise" prosvetljenja ali bez razmisljanja kako je do toga zaista doslo. 20+ godina posle ratova mi i dalje imamo kult zrtve i nepravde "neko je drugi kriv" ili "nismo samo mi, i oni su..."srebrenica je laz, zlocin trt mrt"...

Sve drugo mi vise lici na evropski Meksiko, zemlju u konstantnoj krizi i sistemske korupcije, jos veceg jaza izmedju bogatih i siromasnih gde je na vlasti ista partija 50+ godina koja menja levo-desno-centar orijentaciju po potrebi ukusa javnog mnjenja, sklapacke industrije za bogatog im suseda, jeftine radne snage koju ce ciniti vecinski migranti iz drugih zemalja. Skladiste roba i rudnik nekih sirovina za Kineze i Nemce. I mesto dobrog provoda bez kocnica i tamo nekih PC/Woke stega.
Ponosno ce se busati svojom NeUtrAlNoscU, nacionalnom posebnoscu, ekonomskim uspehom dok EU gladuje, podsmevace se bivsim republikama i minimum jednom pokrajinom koje su pobegle od nas. I vlast ce da podgreva nadu da ce sve to da se vrati pod nasu kontrolu, samo da se nesto desi...da se nesto raspadne...da neki mesija dodje...
U sustini, status quo u kom vec zivimo.

Друго, Македонци нису постојали као народ све до 1945. године, а до 1946. године нису имали свој језик. Језик им је кодификовао етнички Србин и на тај начин заокружио целину, да могу да кажу да су засебна нација. Шта је и ко је живео на територији Македоније током Цара Душана, чији је престони град био Скопље?
Mislis da su Makedonci do 1945 cutali, nisu govorili. Kakva glupost.
Procitaj malo istoriju.
Makedonci su bili vrlo nezadovoljni time da budu Juzni Srbi.
Nasa elita to nije razumela.
Oni su morali da budu Juzni Srbi, Hrvati su morali d abudu braca.

Trebalo je razgranicite se ili ici na labavu konfederaciju sa tim oblastima.

Poslednja izmena:
EU će na naše zahteve odgovoriti- niste u poziciji da bilo šta zahtevate, vaš brat Putin je sam sebi pucao u nogu i Rusija za narednih 50 godina neće biti nikakav faktor koji će vama omogućiti da slobodnije dišete između nas i njih... tako da-ako ne uradite sve što mi tražimo, izolovaćemo vas i polako uništiti.

Prvo treba znati sta EU zapravo zeli. Mi o tome ne znamo nista, osim onog sto nam serviraju Vucicevi mediji. Ja koliko znam iz EU stize iskljucivo zahtev za normalizacijom odnosa, ne i formalnim priznavanjem. Mi ne znamo ni sta je sve potpisano ni sta je do sada dogovoreno. Ali ako je iskljucivo priznavanje na stolu onda u redu, ali uz odredjene garancije - status srpskog naroda tamo i status kulturnog nasledja. E to mora da se stavi na papir i daju garancije, a ne usmeno "oni su rekli, oni su obecali"... (pretece me Protic hahah)
Da. Mi nz znamo nista. Mi nemamo internet. Mi ne znamo engleski.
Nego, da to nije tvoje licno stanje?
Slabo poznavanje stranih jezika, nesnalazenje sa racunarom i browser-om?

znam Znam. Zelis da nam kazes da je EU dobra. Istinski dobra.

Ti odmah po licnim prozivkama? Jel te nesto potreslo mozda? Znam , znam...
Zakljucaj vrata jer popisivaci mogu kad-tad da banu

Samo id*** veruje u dobrotu kojecega medju drzavama, bratske odnose i slicne bajke sa smrdljivih coskova interneta

Mi (kao drzava) radimo protiv svojih interesa i rezultati su tu, crno-na-belo. Etnonacionalna politika za mase a kleptokratija za elitu. Po uzoru na nama voljenu bratsku veliku silu sa istoka koja je vec u fazi poluraspada. Sve u inat zlim silama sa zapada. Jer mi smo inadzije, po tome nas i aboridzini prepoznaju.

Poslednja izmena:
EU će na naše zahteve odgovoriti- niste u poziciji da bilo šta zahtevate, vaš brat Putin je sam sebi pucao u nogu i Rusija za narednih 50 godina neće biti nikakav faktor koji će vama omogućiti da slobodnije dišete između nas i njih... tako da-ako ne uradite sve što mi tražimo, izolovaćemo vas i polako uništiti.
Tu upadamo u Putinovu gresku.
Verovao je da se sa zapadom moze pregovarati, verovao je u sporazume sa EU, MInski sporazum.
Juce se gospodja Merkel nasmejala u lice toj kukavici, rekavsi da je sve to bilo samo kupovanje vremena da se Ukrajina naoruza.
Zapad razume i postuje samo golu siliu. To morate da shvatite. Putin je to shvatio prekasno.

Srbije nema nikakvu silu i bice unistena zbog litijuma.
Zemlja ce biti zatovana jer je vecina ovde iskompleksirana i nada se nekakvoj dobroti od strane Zapada.

Shvatite, unistice nas i ovako i onako. Tako se radi sa kolonijama.
Ili mislite da ce imati milosti posto ste belci?

Nece imati milosti. Zato bi imali milosti?

Ti odmah po licnim prozivkama? Jel te nesto potreslo mozda? Znam , znam...

Zakljucaj vrata jer popisivaci mogu kad-tad da banu
Pa ti kazes da mi ne znamo sta EU hoce. Ja npr znam.

Zasto zelite da vas EU voli?
Zasto ste spremni da date nesto za nista?
Proticev predlog je realan.
Ovako samo kriminalci oko Hulje dobijaju jos 20 godina da nas gaze.

Vrh