Hehe, ako ode Kosovo, al cemo da im pokazemo sa RS, ostrimo noz...pardon tastature i crtajmo mape a znam kakav ce ishod da bude...
Prvo treba znati sta EU zapravo zeli. Mi o tome ne znamo nista, osim onog sto nam serviraju Vucicevi mediji. Ja koliko znam iz EU stize iskljucivo zahtev za normalizacijom odnosa, ne i formalnim priznavanjem. Mi ne znamo ni sta je sve potpisano ni sta je do sada dogovoreno. Ali ako je iskljucivo priznavanje na stolu onda u redu, ali uz odredjene garancije - status srpskog naroda tamo i status kulturnog nasledja i granica. E to mora da se stavi na papir i daju garancije, a ne usmeno "oni su rekli, oni su obecali"... (pretece me Protic hahah)
Aaaaali takav ishod ce da kosta partiju na vlasti, mi tek sa gubljenjem ratova, teritorija i atentatima smenjujemo vlast i dozivljavamo neka "sta nam uradise" prosvetljenja ali bez razmisljanja kako je do toga zaista doslo. 20+ godina posle ratova mi i dalje imamo kult zrtve i nepravde "neko je drugi kriv" ili "nismo samo mi, i oni su..."srebrenica je laz, zlocin trt mrt"...
Sve drugo mi vise lici na evropski Meksiko, zemlju u konstantnoj krizi i sistemske korupcije, jos veceg jaza izmedju bogatih i siromasnih gde je na vlasti ista partija 50+ godina koja menja levo-desno-centar orijentaciju po potrebi ukusa javnog mnjenja, sklapacke industrije za bogatog im suseda, jeftine radne snage koju ce ciniti vecinski migranti iz drugih zemalja. Skladiste roba i rudnik nekih sirovina za Kineze i Nemce. I mesto dobrog provoda bez kocnica i tamo nekih PC/Woke stega.
Ponosno ce se busati svojom NeUtrAlNoscU, nacionalnom posebnoscu, ekonomskim uspehom dok EU gladuje, podsmevace se bivsim republikama i minimum jednom pokrajinom koje su pobegle od nas. I vlast ce da podgreva nadu da ce sve to da se vrati pod nasu kontrolu, samo da se nesto desi...da se nesto raspadne...da neki mesija dodje...
U sustini, status quo u kom vec zivimo.