Naš problem je teško breme nacionalističkih ratova i što nemamo volju da se menjamo, jer nam konstantni osećaj nepravde i da smo nekako zakinuti ne da da gledamo dalje u budućnost...
A vlast se koristi tim večito otvorenim nacionalnim pitanjem, koje nije nevažno, ali ga namerno gura da bude dominantno i time zamagli sve one druge reforme koje se ne sprovode...
Moja procena je da mi nikada nećemo postati članica EU, čak i ako se vlast promeni...
Ja sam od EU entuzijaste postao EU indiferentan. Toliko smo jadni i bedni gde god da se okrenem i sad smo dalje od EU nego pre 10 godina...
Jednostavno čovek izgubi volju... Navikne se na ovo tavorenje u polu mraku, navikne se da hvata krivine i da se snalazi...
Za mene je već kasno za EU
kasno je da se menjam... rastao sam 90tih + ovih 20 godina posle stvarno ne ohrabruje da mogu ikada postati pravi Evropljanin
Mala digresija, gledam ovaj novi KPZ kod Kragujevca bre, ova soba, pa tv okačen na zid, (pitam se samo jel sbb ili telekom i koliko im je paketa otključano
) pa takvu studio - garsonjeru koji su napravili od ćelije, u BG treba mi 300 evra minimum i to ako nisu već zauzeli neki Rusi
a za obroke, račune, zdravstveno osiguranje i cimere moram da se snalazim sam...
A ovde imaš sve to + sportski tereni, besplatnu članarinu u teretani, redovne provere kod stomatologa, a vidim imaju i ultrzvučni aparat, da malo provere karotide jesu li im zapušene... Ovakvih uslova i u najsavremenijim studenstkim domovima još uvek nema. Ovde blizu mene na Paliluli su i dalje zajdnički wc-i sa čučavcima u studentskom domu koji se raspada...
Čoveče toliko dobro izgleda da mi ozbiljno jača želju da uradim neki kriminal kako bih napokon bio zbrinut...