Šta je novo?

Izbori 2024

Окупациона управница изнела директиве јавно.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Sad ce da se jave dezurni da nam kazu da treba da zauzmemo svoje mesto na pravoj strani istorije, na strani evropskih vrednosti itd.

Da li dezurni znaju da u US bazi Guantanamo Bej, vec dvadesetak godina postoji zatvor i centar za mucenje u kome su vec dvadesetak godina ljudi osumnjiceni za terorizam.
Citava slobodni zapadni svet podrzava centar za mucenje i zatvor, u kome su osnovne pravne tekovine ponistene ( Habеаs corpus ), pa neki od optuzenih ne znaju ni zasto su tamo, a bilo je i slucajve ljudi koji su bili kidnapovani i odvedeni tamo na osnovu laznih dojava.

Habеаs corpus („мораш тело") представља важан део енглеског система „историјске уставности" и најважнији документ о правима човека у англосаксонском праву. Основна начела овог инструмента се своде на забрану незаконитог хапшења без судског налога, забрану дуготрајног задржавања у затвору без очигледних доказа о кривици, заштити човека од малтретирања у истрази и изнуђеног признања као и на низ других процесних привилегија.

Sad ce da se jave dezurni da nam kazu da treba da zauzmemo svoje mesto na pravoj strani istorije itd.
с тобом је проблематично улазити у смислену комуникацију, иако је негде та хистријоничност, донекле и симпатична;)

али хајде овако: "права страна", којој Србија треба да припада, је Европа

Poslednja izmena:
Sad ce da se jave dezurni da nam kazu da treba da zauzmemo svoje mesto na pravoj strani istorije itd.

Da li dezurni znaju da u US bazi Guantanamo Bej, vec dvadesetak godina postoji zatvor i centar za mucenje u kome su vec dvadesetak godina ljudi osumnjiceni za terorizam.
Citava slobodni svet podrzava centar za mucenje i zatvor, u koeme su osnovne pravne tekovine ponistene ( Habеаs corpus ), pa neki od optuzenih ne znaju ni zasto su tamo, a bilo je i slucajve ljudi koji su bili kidnapovani i odvedeni tamo na osnovu laznih dojava.

Habеаs corpus („мораш тело") представља важан део енглеског система „историјске уставности" и најважнији документ о правима човека у англосаксонском праву. Основна начела овог инструмента се своде на забрану незаконитог хапшења без судског налога, забрану дуготрајног задржавања у затвору без очигледних доказа о кривици, заштити човека од малтретирања у истрази и изнуђеног признања као и на низ других процесних привилегија.
с тобом је проблематично улазити у смислену комуникацију, иако је негде та хистријоничност, донекле и симпатична;)

али хајде овако: "праве страна", којој Србија треба да припада, је Европа
Evropa u smislu u kome pises vise ne postoji.
Socijaldemokratija i socijalna drzava su mrtvi.
Evropm vladaju neoliberali.
I ja sam voleo evropske vrednosti, dok ih je bilo.
Danas Evropm vlada sljam. Ljudi koji su izdajnici svojih zemalja, bas kao i Hulja.

Evropa je u ratu, u dzihadu na istok.

Neće biti sankcija.
Kasno je za to i već smo označeni kao zemlja koja je na strani Rusije i kojs podržava agresiju tako da i kada bi uveli sankcije ne bi ništa dobilli.

Видећемо, ова влада има јаку проевропску оријентацију. Из ње су уклоњени малигни руски фактори, пре свега Вулин. Газпром у Србији је под сигурном контролом фамилије Драшковић која традиционално гаји евроатланске антируске вредности.

• Sviđa mi se
То су све европски људи који глуме русофилију да би били примамљиви простом народу. Посебно бата Гашић. Вулин иде у Москву а Неша као амерички играч у БИА. БИА је и онако настала под англоамеричком инструкцијом.

• Sviđa mi se
Ko nas sprecava da uvedemo pravnu drzavu?
Ko nas sprecava da oformimo "Evropske vrednosti", kakve su bile recimo 1985. ili 1995. ?
Sprecavaju nas USA, EU, Rusija, Kina, tim redosledom
Oni, a narocito EU i USA pruzaju zestoku podrsku kleptofasistickom rezimu.
Oni su Hulju doveli na vlast.
Njima ne smrdi krv iz Belivukovih podruma.
NJima ne smeta da pricaju sa Belivukovim sefom (naravno to ne smeta ni vecini gradjana, vec ih ushicuje veza sa kriminalom)
Mi ne mozemo da smenimo vlast, jer mi nemamo vlast nego kolonijalne kolaborante.

Sto se tice Guantanomo Bej-a. Dokazite mi da nisam u pravu. Znate da ne mozete.
Cak je i Staljin insistirao na postojanju presuda.
Ali gradjanska, demokratska drzava koja drzi Guantanamo funkcionise i bez formalnosti, jer njihovi nepijatelji su za njih podljudi.

Royalty, hereditary
Unelected and becalmed
Just like Stalin, just like Stalin
Human and useless

Manic Street Preachers( The Manics )
Freedom Of Speech Won't Feed My Children

Citava slobodni svet podrzava centar za mucenje i zatvor, u koeme su osnovne pravne tekovine ponistene ( Habеаs corpus ), pa neki od optuzenih ne znaju ni zasto su tamo, a bilo je i slucajve ljudi koji su bili kidnapovani i odvedeni tamo na osnovu laznih dojava.

Evropa u smislu u kome pises vise ne postoji.
Socijaldemokratija i socijalna drzava su mrtvi.
Evropm vladaju neoliberali.
I ja sam voleo evropske vrednosti, dok ih je bilo.
Danas Evropm vlada sljam. Ljudi koji su izdajnici svojih zemalja, bas kao i Hulja.

Evropa je u ratu, u dzihadu na istok.
пази, ти и ја смо негде у такту - не мислим ја да постоје морални разлози сврставања уз Еврпу - она јесте амерички плејграунд од краја Другог свецког рата - но је по среди савремени тренд, кооптирања опортунизма, а као субституције идеологији

Европа/САД, су Србији, економска, али и цивилизацијска, орбита

треба утеривати у пук да то прихвати - за њихово добро је;)

Uzmimo nmjihove zakone i prepisimo ih.
Ali da mi biramo i na nasu inicijativu.

Видећемо, искрено крупна је он звер за тако нешто безвезе.

I meni je to bilo čudno da ga posle MUP-a i VS degradiraju na lokalno preduzeće

Иначе ево нови министар војни се прво састао са амбасадором Хилом...

САД су разочаране и забринуте пошто је влада у Приштини одбила захтеве својих међународних партнера да продужи рок за пререгистрацију таблица, саопштио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс, а високи саветник америчког државног секретара Ентонија Блинкена, Дерек Шоле затражио је од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија одлагање примене нових правила о регистарским таблицама без заплене и новчаних казни, преноси РТС.

Mnogo toga imamao jos da ucimo od Albanaca. O suverenosti, o spoljnoj politici, o samopostovanju....

Pa dobro, naucicemo. Sad smo u Otvorenom Balkanu s njima pa cemo moci da razmenjujemo sve redom. Od iskustava i tehnologija, preko kriminalaca i opijata pa sve do udavaca. Bicemo svi jedna velika srecna porodica.

• Sviđa mi se
Neće biti sankcija.
Kasno je za to i već smo označeni kao zemlja koja je na strani Rusije i kojs podržava agresiju tako da i kada bi uveli sankcije ne bi ništa dobilli.
A da smo sankcije Rusiji uveli još pre 8 godina, istog dana kada ih je uvela EU, Brisel i Vašington bi odmah prestali da vode antisrpsku politiku? Dobro, veruj u Deda Mraza i dalje.

I BiH će onda označiti kao zemlju koja podržava agresiju, pošto ni ona ne može uvesti sankcije. TV Stink je ovde pre par dana objavio notornu laž da se BiH navodno pridružila sankcijama, što je sve u funkciji kuvanja žabe i pripreme javnog mnjenja da sankcije uvedemo i mi. Ono što se zapravo desilo je da je ministarka inostranih poslova iz SDA na nekom međunarodnom skupu iznosila stavove svojih sunarodnika, i to joj nije prvi put, a predsedništvo nije usvojilo nikakvu odluku, niti je može usvojiti dok je Dodikovog veta. Ruski ambasador u Sarajevu je demantovao da je BiH uvela bilo kakve sankcije. Ali posle ovih izbora mesto ministra spoljnih poslova BiH po rotaciji pripada srpskoj strani, sada i oni treba da u međunarodnim institucijama po svetu ponavljaju samo srpske stavove, i da ih predstavljaju kao usaglašeni zajednički stav BiH.

Ako laže AV, ne lažu njegove gazde. A (ev)ropski put je opredeljenje samo njega i njegove evropatofilske lažne opozicije, pošto više ni CESID i IPSOS ne mogu izbaciti istraživanje gde čak i relativna većina u Srbiji podržava EU. Ako nastavimo tim putem, ni Niš neće ostati u Srbiji.

Poslednja izmena:
Ako laže AV, ne lažu njegove gazde. A (ev)ropski put je opredeljenje samo njega i njegove evropatofilske lažne opozicije, pošto više ni CESID i IPSOS ne mogu izbaciti istraživanje gde čak i relativna većina u Srbiji podržava EU. Ako nastavimo tim putem, ni Niš neće ostati u Srbiji.
Evo svežijeg istraživanja:

Ključno u tekstu je: "Apsolutna većina se protivi žrtvovanju ekonomskog napretka zarad političkih interesa", rekao je Krstić.

Znači ako bude izbor pare od EU ili Kosovo/Rusija i sl šta misliš da će biti izbor naroda?

Vrh