I ja sam nekada kao mlađi i neiskusniji verovao u nebuloze da je stopa kancera u Srbiji skočila zbog bombardovanja. Onda sam malo sazreo i odrastao, a argumenti i dokazi te teorije ne da nisu postali jači i konketniji, nego su postali mlitaviji i ređi.
Izostavlja se da su kanceri u celom svetu u porastu u zadnjih nekoliko decenija. Iz više razloga. Prvo, ljudski vek se produžio i što duze ljudi zive, rastu šanse da negde neke ćelije zakažu. Jer ako ćemo da gledamo evolutivno, ljudsko telo prethodnih par stotina hiljada godina i nije bilo ''dizajnirano'' i predviđeno da traje duže od 4-5 banki, a 7 overenih banki ''staža'' je već bio ekstrem. Drugo, u toku je enormno trovanje (zatrovanost) ljudske rase plastikom, a plastika se na prostoru Balkana omasovila kao materijal za ambalažu baš negde tokom 90ih. Pamtim staklene flaše Knjaz Miloša iz 90ih koje su se kupovale i nalazile svuda, a posle je plastika, i to
PET smeće koje se ne može čak ni reciklirati, postala standard. A staklene se mogu naći samo u restoranima. Isto tako, sve te bukadžije o bombardovanju
kao jednom jedinom uzroku kancera izostavljaju da navedu po kategorijama koje vrste kancera su se povećale. I naravno, što rekoh iznad, izbegavaju da iznesu da se stopa kancera U CELOM SVETU povećala, iz prostog razloga što se i ljudski vek produžio. A zagađenost porasla. Paralelno sa aerozagađenošću i otpadu u rekama, porasla je i izloženost ljudi elektromagnetnom zračenju. Radio talasi, uređaji i mreže mobilne telefonije (svaka nova generacija koristi sve agresivnije metode radi što boljeg dometa, i to je jedan od razloga što sam ja protiv kretenskog bespotrebnog konpceta Interneta stvari, koliko god sad možda razočarao neke čitatelje), broj uređaja u kući, ekrani, slušalice... sve to odaje određenu dozu zračenja. Koja se akumulira kroz decenije i kod jednog dela ljudi ''budi'' one sklonosti ka nekom kanceru koje nose u svojim genima.
Kada bi se verovalo u tezu da su municije sa osiromašenim uranijumom jedini uzrok viška kancera, to bi znacilo da je u Srbiji svaki hektar zemlje natovaren sa bar tonom uranijuma (u čvrstom stanju) ili po silosom radioaktivne prašine (u vidu aerobnih čestica) i da smo se svi toga nagutali i nadisali. Da smo svi svakog dana prolazili pored jedne omanje deponije uranijuma i disali i gutali sve oko nje. Što naravno nema veze s mozgom, jer bi to onda značilo da je u Srbiju bačeno XY stotina hiljada tona uranijuma, što je presmešno. Takođe sam vremenom uvideo da zagovornici teorije o tovarenju Srbije uranijumom nemaju blagu predstavu u kojim se municijama koristi dotični materijal, a u kojim ne postoji teoretska mogućnost da ga ima, jer nije praktično i izvodljivo.
Ironično, upravo takve nebulozne tvrdnje o bombardovanju čine štetu zagovornicima istih, jer kako vreme teče a njihove tvrdnje se sve više napumpavaju, to više postaju smešne i bespredmetne. Do te mere da će ljudi početi da ih svrstavaju u ravnozemljače i one čto lupetaju o chemtrails-ima odnosno zaprašivanju iz vazduha fantomskim neregistrovanim avionima.
I zbog istih takvih gluperdi, kada ja ili neko poput mene sutra pokuša da skrene pažnju na GLOBALNI problem izloženosti zračenjima od uređaja i telekomunikacija, bićemo ismejani i svrstani u isti koš sa ovima koji pričaju kako je Srbija jedina kojoj su se kanceri povećali, kako je sve to od bombardovanja 99' i ''zaprašivanja'' od tada naovamo. Zbog glasnih kočopernih gluperdi, nadrljaće i otpisaće se ljudi koji zapravo žele da urade nešto produktivno za zajednicu (i lokalnu i svetsku) i skrenu pažnju na neke probleme. Zbog takvih gluperdi, sutra kada dođe nova Tintara i poželi da zatruje srpske reke i vazduh litijumom, svako ko se tome suprotstavi, biće izjednačen sa ovim gluperdama koje veruju u Chemtrails, skriveni uranijum, Nebesku Rusiju i slične nebuloze.
Ali naravno da je to nemoguće objasniti nekome ko je još 99' (ili kasnije, pod dejstvom maloumnih i neobrazovanih staratelja) odlučio da doživotno za sve loše u svom životu i društvu krivi NATO, a za sve dobro se zahvaljuje Rusiji i pravoslavnom Bogu. Isti takvi kmeče i nariču kada im grad i oluja unište useve i rod, jer nisu ulagali u mreze jer fak det, oluja u Srbiji je nemoguća stvar,
neće valjda baš na mene... i isti takvi kliču i zahvaljuju se, neki Vučiću a neki Bogu, kada pak usevi dobro rode pa bude hrane i para.
Ne postoji pomisao "kako JA radim, tako će mi i biti". Ne postoji pomisao " j**o prošlost, za buducnost ne znam, nego šta ja mogu da učinim OVDE I SADA?" Ne. Nego ili su za sve krivi NATO, Vatikan, CIA i Djitler, a za sve dobro i lepo su odgovorni Bog, Rusija, Patrijarh i Vučić/Sloba/Šešelj.
Za to vreme, dok pojedine Srbende ponosno čuvaju i neguju svoj prkos i
butthurt prema NATOu, i svoju opterećenost svim drugima (Bog, Rusija, Zapad, Vučić, Đitler, Kim Džong, Sloba, Krajina, Kosovo, RS...) osim sami sebima, jedan Vijetnam već preko 20 godina ekonomski i vojno sarađuje sa groznom Amerikom i zapadnjačkim svetom koji su mu preorali i spalili pola zemlje i ljudi. Pa eto, i ti Vijetnamci uspeše da prerastu svoju ogorčenost i bes i svhatili da od življenja u prošlosti, u izolaciji, u zatucanosti, uzdanja u Boga, Vucice, Ruse i samotovarenja emocijama nema leba, a može samo još više da doprinese erodiranju kako mentalnog, tako i fizičkog zdravlja nacije.
Upozorenje: slika ispod može biti uznemirujućeg sadržaja i kao nuspojavu može izazvati jak udar nevere kod Srbendi koji su od malena učeni da su im za sve dobro u životu krivi Zapad i NATO što pokri' 88.000 km2 uranijumom, a za sve dobro su zaslužni Majka Rusija, Bog, Sloba i ostatak ekipe: