Šta je novo?

Izbori 2024

🤣🤣🤣🤣

Nisam ja nista priznao, no ako si to tako izracunao, neka ti bude. Jel taj procenat sad raste, pada, stagnira ili sta?

Jesi, jesi.. nemoj da se vadiš sad... 😊 citirao sam onomad te nego Igor briše 😉

Zakucano na 20%, ne raste, ne brini... 😉

Da li lgbt zasluzuju sva prava zagarantovana ustavom i zakonima, kao i svi ostali gradjani? Da. Da li su parade pravi nacin da se izbore za ta prava, nisam siguran, imas nekog ko je besan a ti uzmes pa mu gurnes prst u oko, da ga smiris. Ja bih to ipak radio drugacije, ali kao da mene neko slusa:)

Па зато су ријализи, пинк естрада и снс са Аном више приближили лгбт популацију осталом простом народу него све параде до сад заједно.

Ok podleže samo prijavljivanju, ali nadležni organ ima mogućnost da to ne odobri.
Parada se kosi sa moralnim načelima našeg društva što je validan razlog da se zabrani održavanje. Mada se žvalavi poziva na ugroženu bezbednost što je drugi validan razlog...

Право окупљања не долази од државе, она може само да га препозна или не. Она може да ускрати полицијско обезбеђење али не може да забрани ниједно окупљање а поготово не протестно какво је парада јер људска права не потичу од државе нити она може да их даје нити ускраћује. Да смо чекали на државно одобрење за протест против Рио Тинта још би чекали.

Ово скривање иза "моралних начела" је бедни кукавичлук нациста који су спаљивали "неморалне" књиге и под маском "одбране" морала газили неистомишљенике. Исто раде и талибани. Иронично али да наше друштво хомосексуалност заиста сматра неморалном екстремни десничари не би морали да прибегавају насиљу у борби против препознавања исте као нормалног и распрострањеног облика људског понашања.

Невероватно је да смо од Краља Петра који је ентузијастично преводио Џон Стјуарт Мила на српски језик спали на гомилу фашистоидних политичара и њихових чизмољубаца који се лажу да их то чини родољубима а ћуте док им ти исти политичари уништавају земљу, наслеђе и народ.

Па зато су ријализи, пинк естрада и снс са Аном више приближили лгбт популацију осталом простом народу него све параде до сад заједно.
Ana bukvalno ništa nije uradila od tog. Bilo je reakcija kada se saznalo da je lezbejka, ali posle nekog vremena su se ljudi smirili. Zašto? Zato što Ana izuzetno retko kada priča o svojoj vezi, svom ljubavnom životu, svojoj privilegovanosti da ima dete sa svojom partnerkom, ne zagovara se za prava LGBT osoba, za poboljšanje njihove pozicije u društvu, itd. U suštini, ona je tu samo da ima oznaku lezbejke, da ćuti i da sluša naredbe vođe.

Inače lgbt osoba je bilo odavno u rijalitima, počevši od Idola i Velikog brata - pa se ništa nije promenilo i svesti naroda. Zašto? Zato što uvek ide tipično- feminizirani lik ili muškobanjasta devojka, sa sve stereotipnim ponašanjem. Zato se i misli da će na tom prajdu da bude seksa na sve strane, će gejevi biti fem, lezbejke muškobanjaste, ovi ovakvi, ovi onakvi, protivnici crkve, protivnici ovog, onog, najveće zlo.

Ali u suštini ostaje to da mora doći velika smena generacija, a time i svesti.

Volja vecine je da bema parade.
Sta tu nije jasno?
Ja bih predlozio da se na javnom servisu rezervise vreme za emisihe o problemima lgbt osoba.

Parada nije spontana, radi se o naredjenju iz Brisela. Parada treba da ponizi kvalifikovanu demokratsku vecinu u Srbiji.

Kakvo je to ostvarivanje prava, kad ce policija biti svuda okolo?
Samo prinuda.

Anin burazer ima dete sa njenom partnerkom, jer od lickanja nema selameta, zar ne?

Igoreeeeeeee vrati seeee...

Šaim se ;)

Šta uopšte znači taj (turcizam?) selamet, nikako da ga proguglam?

Edit. Proguglao sam... nepotreban izraz definitivno ga treba izbaciti iz srpskog

Poslednja izmena:
Ana bukvalno ništa nije uradila od tog. Bilo je reakcija kada se saznalo da je lezbejka, ali posle nekog vremena su se ljudi smirili. Zašto? Zato što Ana izuzetno retko kada priča o svojoj vezi, svom ljubavnom životu, svojoj privilegovanosti da ima dete sa svojom partnerkom, ne zagovara se za prava LGBT osoba, za poboljšanje njihove pozicije u društvu, itd. U suštini, ona je tu samo da ima oznaku lezbejke, da ćuti i da sluša naredbe vođe.

Inače lgbt osoba je bilo odavno u rijalitima, počevši od Idola i Velikog brata - pa se ništa nije promenilo i svesti naroda. Zašto? Zato što uvek ide tipično- feminizirani lik ili muškobanjasta devojka, sa sve stereotipnim ponašanjem. Zato se i misli da će na tom prajdu da bude seksa na sve strane, će gejevi biti fem, lezbejke muškobanjaste, ovi ovakvi, ovi onakvi, protivnici crkve, protivnici ovog, onog, najveće zlo.

Ali u suštini ostaje to da mora doći velika smena generacija, a time i svesti.
Приметио сам да од Ане на функцији бакама и декама мање смета лгбт популација. Мислим да је то велики искорак. Исто је и ријалити ту популацију приближио простом народу као људе, пошто су у прошлости жестоко дехуманизовани. Показао их је као људе са емоцијама а не сексуалне девијанте.
Са друге стране, на прајду смо имали транвестите у народној ношњи - провокација традиције, активисте са транспарентима против цркве - провокација верника, и чак транспаренте против државе, што нема никакве везе са положајем лгбт особа. Људи у ријалитију виде обичне људе друге оријентације, а на прајду виде плаћене активисте, Чеду Јовановића, Карлеушу, Синишу Малог, амбасадора САД и сл. лицемере.

Људи у ријалитију виде обичне људе

Žalim te ljudi što gledaju rijalitije...

A što se trandži tiče to je i njihova nošnja isto koliko i naša... ili vaša, možda bih vas i ja, iako i polno i rodno muskarac, provocirao u srpskoj narodnoj nošnji?

Gde se završava vaša netrpeljivost i kreće prihvatanje, kod trandži?

Право окупљања не долази од државе, она може само да га препозна или не. Она може да ускрати полицијско обезбеђење али не може да забрани ниједно окупљање а поготово не протестно какво је парада јер људска права не потичу од државе нити она може да их даје нити ускраћује. Да смо чекали на државно одобрење за протест против Рио Тинта још би чекали.

Da, lepo si to napisao... to je pod uticajem i jačanjem prirodnopravnih tekovina od formiranja UN na ovamo.. Povelja UN, paktovi o građanskim i političkim pravima i ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima se zasnivaju na tome...

Nije pravo ono što propisuje zakon, volja većine može da propiše svašta, pa i da Jevreji treba da završe u logorima ili da se invalidi podvrgnu prisilnoj sterilizaciji... Ali to nije pravo, nego samovolja većine...

Mi smo tobože prepoznali ljudska prava na papiru, tako da je i taj pozitivistički aspekt u redu, ko mu pridaje značaj, sve što treba je i u zakonitim procedurama usvojeno, samo ih ne sprovodimo i nudimo nevešte izgovore zašto ih ne sprovodimo...

Žalim te ljudi što gledaju rijalitije...

A što se trandži tiče to je i njihova nošnja isto koliko i naša... ili vaša, možda bih vas i ja, iako i polno i rodno muskarac, provocirao u srpskoj narodnoj nošnji?

Gde se završava vaša netrpeljivost i kreće prihvatanje, kod trandži?
Можемо ми до сутра да их жалимо, и сматрамо да смо на вишем нивоу ид њих, али људи који гледају ријалитије су тренутни просек грађана Србије и докле год опозиција буде одбијала то да прихвати, остаће опозиција.

Исто тако, и докле год се буде чачкало у неке ствари као што су традиција-ношња и религија од стране плаћених активиста, прост свет ће бити негативно опредељен према прајду и свему што га прати. Чачкање прстом у око није начин за зближавање.

slow-clap-clapping.gif

Sjajno, sjajno. Niže se jedna kriza i nestašica za drugom. Svaka nam čast svima. I paničnim kupcima, i trgovcima, i našim vlastima, i svetskim moćnicima i uopšteno, svima.

I da, posebno se pok**am na modernu ekonomiju konzumerizma i grabeži koja ne može 10 godina da sastavi bez nekog pucanja i svetskih piz**rija. Zapadni svet i kapitalisti se smejali komunističkim zemljama što stoje u redovima za šaku hrane, kući se smrzavaju i broje svaku paru. A sada sebe i ceo svet dovedoše u isto njesra. Svaka čast. Uređenje do mojega.

Ne daj se isprovocirati Došljak ;)

I mene svašta provocira, ali moram da trpim šta ću... vršenje nečijeg prava podrazumeva i da neko trpi... tako ti je to...

Recimo kao primer, Igor vrši svoja prava moderatora a forumaši trpe jer često smatraju da su oštećeni, a nemaju kome da se žale...

Kako si tu prihvatio da ćutiš i trpiš, šta te snađe, tako i ovde, uključi tv, gledaj utakmicu dok prođe pride i eto...

Mislim pride je glupost realno ja svakog dana kad mogu se malo dovatim sa nekim drugarom na sred ulice... čekam litijaše da priđu da me biju, al ih nema 🙂 ali kome treba pride, podrzavam 😄

^^ ja sam primetio danas u Aromi da nema onog bez laktoze, ali ostala su sva bila na rafovima 🙂

Ја се лако одупирем на провокације, али прост народ теже :D Реакције на то су ове литије.

Бендер, јбг , пољопривреда се деценијама срозава, посебно од како су 2014. санкције према Русији преплавиле наше тржиште производима од млека из ЕУ по дампинх цени.

Volja vecine je da bema parade.
Sta tu nije jasno?
Шта није јасно у томе да воља већине не може ускраћивати Уставом загарантована права мањини?

Цела прича је врло једноставна. Полиција је дужна да учини све да осигура безбедност учесника сваког ненасилног јавног скупа, макар био и нелегалан. Та обавеза произилази из Устава, а и саме сврхе полиције која због тога постоји и добија порески новац.

Никако не стоји теза о ограничењу зарад заштите јавног морала јер нису у питању уличне оргије нити било шта слично. Сексуална оријентација не може сама по себи бити претња по јавни морал.

Према томе, потпуно је небитно шта „већинска Србија” мисли јер она није власна да додељује и одузима права, што такође стоји у Уставу. Онемогућавање прајда је подривање уставно-правног поретка Србије и нема никакве везе са Европском Унијом или НАТО пактом.

P.S. Ограничавање слободе окупљања из нелегитимних разлога је опасан преседан који може врло лако да се обије о главу литијашима.

Бендер, јбг , пољопривреда се деценијама срозава, посебно од како су 2014. санкције према Русији преплавиле наше тржиште производима од млека из ЕУ по дампинх цени.
Ma sve je to isti globalni hohštapleraj koji se predaje na fakultetima i iskenjava u 50 različitih aroma na svetskim ekonomskim forumima. Kako je pukao komunizam, tako će pući i ovaj kapitalizam i konzumerizam. Glupa ljudska rasa je u stvari jedno veliko glupo klatno koje kroz istoriju oscilira između bolesnih krajnosti, jer nikad ne ume da održi meru ni u čemu.

Biće pravo čudo ako ovakvo bolesno uređenje i učenja potraju još dve decenije, odnosno ako istraju još dva svetska ekonomska kraha.

Čekam sledeću nedelju da čujem da je odjednom nitokuda nastupila i nestašica pamuka, jer rat u Ukrajini je povezan sa nečim drugim, što je indirektno povezano sa nečim trećim i onda to treće remeti berbu pamuka u X, Y i Z zemlji. I tako... zbog sira i vojne muzike...

Jbt koje smo mi gluperde od vrste kad puštamo da nas hohštapleri uče na fakultetima a psihopate i kleptomani da vode zemlje i svet. JIM svima redom.

Невероватно је да смо од Краља Петра који је ентузијастично преводио Џон Стјуарт Мила на српски језик спали на гомилу фашистоидних политичара и њихових чизмољубаца који се лажу да их то чини родољубима а ћуте док им ти исти политичари уништавају земљу, наслеђе и народ.

Biti protiv prajda znaci ici silom manjeg otpora. Svako moze da izadje na ulicu da seta sa parolom "necete setati (pederi)", kao sto svako moze da premlati rendom feminiziranog decka na ulici, bez da za to snosi neke posledice. Verovatno to budi osecaj herojstva i bitnosti, sta li?

Ono sto ovde najvise smeta je oznaka LGBT. U Beogradu postoji niz karnevalskih okupljanja, koncerata, zurki na otvorenom i zatvorenom, gde ima oskudno i ekstravagantno odevenih ljudi, pa onda orgijanja u rijalitijama svaki dan na TV itd. Medjutim, sve to nije dovoljno dobar razlog za okupljanje na Litijama™ , jer su sve to ipak - strejt ljudi i javni moral nije do te mere ugrozen.

Kada se pogledaju prajdovi prethodnih godina u BG, jasno se vidi da tu nema nikakve posebne ekstravagancije i niko tu ne seta sa golim dupetom, kako se to non stop sprocitava, vec je jedan obican skup, sa delimicno zabavnim karakterom i duginim zastavama. Ali smeta, jer je LGBT.

Не знам како не видите вредност у поштовању Устава као таквог, већ се бавите целисходношћу прајда и ставовима о некој заједници..

Vrh