@Vox91 Novi Sad ima 3 mosta preko Dunava... Za grad te veličine u poređenju sa Beogradom, parira po broju mostova. Ni više, ni manje... Nismi mi krivi što više ljudi hoće ovamo, to ima svoje posledice...
Ja sam glavom bez obzira pobegao iz Novog Sada posle samo jedne zime...
Kupio sam prvo nekretninu tamo da kao Beograđanin potvrdim svoje prisustvo u Novom Sadu u meri u kojoj to meni bude odgovaralo. Ali naravno, za život biram Beograd... (dakle kao Beogađanin sam kupio nekretninu u NS baš zbog ovakvih kao ti, zlu ne trebalo)
Ti si dečko prilično iritantan (a pripisuješ to drugima) da bolje odgovore od ovog ne zaslužuješ...
Ali ako sklonimo emocije i iracionalnosti po strani 》
Mi imamo velike 2 reke da premostimo, a Novi Sad jednu i ima nas preko milion i 200000 više...
ali stvar je ipak prosta- da se u Srbiji živi dobro, ne bi ljudi bili kivni na Beograd
I tako kivni dolaze u abnormalnim brojevima da ga nasele...
Ljudi su kivni na državu i centar odlučivanja koji se fizički nalazi u Beogradu, pa im je Beograd sinonim za Srbiju... Kao što nam je Priština sinonim za Kosovo. Normalizacija odnosa sa Prištinim nema veze sa samim gradom Prištinom, pa tako ni odnos koji se uspostavlja na nivou lokalna i pokrajnska vlast sa centralnom vlašću koja je sticajem okolnosti u Beogradu nema veze sa gradom Beogradom...
Ako gledamo rezultate poslednjih izbora reklo bi se da je Novi Sad zadovoljniji aktuelnom vlašću na republičkom nivou od Beograda...
Oba grada treba da se razvijaju i imaju svoje izazove na tom putu ali daleko od toga da je nesrezmera tolika kakvom je predstavljaš... I Beograd je imao bolje uprave u nekim prethodnim državama, zato smo bili na ivici da promenimo vlast u gradu i pre svih će Beograd biti taj prvi (kao i ranije) koji će ozbiljno da načne ovu korumpiranu, autokratsku vlast... Tad nećeš reći - hvala Beograđanima, nego ćeš uspeh pripisati svima nama, a ono što ti u državi smeta pripisuješ samo Beogradu...
Dakle, svidelo se to tebi ili ne od Beograda će krenuti promene na bolje i to neće biti prvi put..
Umesto što samo kukate, postaje vam neka kulturološka mantra, angažujte se više da menjate stvari na bolje... Siguran sam da će vam Beograđani koji se i sami bore na istom planu, svesrdno pomoći..