Šta je novo?

Izbori 2024

Optužbe za krivična dela bi se trebale brisati ako nisu dokumentovane. Ja sam ranije ovde spominjao stanove koji su izgrađeni bez dozvole gde sam još odavno čuo da je investitor Šutanovac. Za to nemam neoborive dokaaze ali imam saznanja od šriče ljudi iz kraja. A optužba kojom teretiš SJ je mnogo gora od toga. Imaš li neka terenska saznanja o tome? Ili samo ono što znaš iz informera, telepromptera i sličnog guz papira?

Pa sam SJ je sam potvrdio da je njegov pistolj,ne kazem da je on licno ali i to je afera.

@Лаки

Немам уопште намеру да се "оканем старих Грка", јер су они знали отприлике све што је вредно знати - поготову су добро синтетизовали знања о рђавој владавини, што је, објективно, доминантно политичко уређење у Срба од почетака стварања модерне државе. Наравно, у свим старогчким а и каснијим утопијама проблем је био одредити "елиту" која ће управљати земљом - исто и код комуниста, мада мислим да њихов концепт "авангарде радничке класе" и није био сасвим наиван и без основа.

Такође, Лаки, пишући да ће "људи гласати кад процене да им је нечија прича пријемчива и искрена" - грешиш. Овде је реч о циклусима, о десетинама црта личности које детерминишу у основи ирационално понашање бирача: тако је било и 2004, и 2014, само су се актери променили (овде већ са Платонове скачем на структуралистичку теорију Клод Леви-Строса :) ). На овим изборима, да се Путин појавио као кандидат - изгубио би од Вучића, иако је генерално у Србији најпопуларнији човек. Ето. С обзиром на Вучићев таленат за политику, да добро разуме те процесе (признајем да спада у људе који много читају, а прочитано користи за манипулацију) ја, дакле, верујем да ће он владати можда колико и краљ Никола, или Тито.

Ajmo da ovde zaobidjemo tu temu. Prosto sve sto znamo o tome je iz medijskih izvora a poprilicno nepouzdano. Drzimo se neke vise diskusije i ne padajmo na taj nivo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444440#p444440:yun8e7kk je napisao(la):
Zderic2222 » 04 Apr 2017, 17:56[/url]":yun8e7kk]Srbija nema opoziciju,u zemlji gde su Sule,Balsa,Zivkovic,Jeremic,Jankovic,Seselj,Radulovic... opozicija njihov maksimum sve zajedno je 20% glasova.To su cinjenice i realnost.Srbiji treba jedan novi politicar koji nece iza sebe imati ni jednu politicku stranku nego ce krenuti od nule.

Vucicu ni netreba neki uspeh da bi se merio sa njima.
Sule-gradi Vile kod hrama,Balsa-jos fakultet nije zavrsio,Zivkovic-umesan u 10 kriminalnih afera i privatizacija,Jeremic-ulozio 7miliona eura u kampanju bez podatka ko je donirao pare..,Jankovic-umesan u ubistvo,Seselj-njegova proslost,Radulovic umesan u kriminalne privatizacije i namestanje poslova zeni i dug u Americi 2 miliona dolara..
Koga oni podrzaju on sigurno gubi izbore.

A Vučić je čovek bez afera, okružen istim takvim ljudima. Nadam se da ćete jednog dana odmah posle vođe i vi odgovarati.

Drago mi je što su se napokon studenti digli, no ovo mi je čista nebuloza (iz Politike)

Студенти, који су се наводно окупили преко друштвене мреже Фејсбук, тврде да су избори били нерегуларни.

Међу студентима „кружи” умножен текст прогласа, у којем се председник Србије позива да „предузима мере за спасавање државе”.

Наводи се да половина грађана која није гласала на председничким изборима има право да тражи од „председника државе да реагује у складу са заклетвом” и да „поништи протекле изборе за председника Србије”, те да се организују нови.

http://www.politika.rs/scc/clanak/37768 ... -Skupstine

Nek ponovimo 5. oktobar, inače ćemo zauvek čekati na 6. oktobar. Još je i Karleuša podržala proteste, a Ceca sedi u onoj tvrdjavi na Dedinju i broji pare koje dobija za podršku SNS-u.

Samo se vi lozite...
Samo da ne bude posle kasni za kajanje.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Pukla tikva DOS koalicija se vec raspala Beslimi optuzio Suleta da je opljackao DS,a Sule optuzio Jankovica da oce da mu ukrade stranku,Zivkovic optuzio Jankovica da ga ne postuje.
Izgleda na sledecim izborima kad se tih 15% podeli na njih 10 svako dobiti po 1,5% kao sada Radulovic.Haos.
Beli Samo Jako jedina opozicija.LIDER OPOZICIJE KANDIDAT KOMEDIJE.

Ja bih se zabrinuo kada ne bi bilo protesta.
Nadam se da ovo nije još jedna AV-ova podvala.

Kad se završi proces uklanjanja svih institucija države Srbije sa severa Kosmeta, kad se završi privatizacija aerodroma, telekoma i najvažnije EPS-a, kad se proda dovoljan broj hektara najplodnije zemlje strancima, e tad će tek neki masovni ulični protest moći da sruši apsolutnog vladara Srbije i njegovu kliku!

Devedesetih godina pobede SM na izborima u centru Beogradu slavili su likovi sa KNN i BL tablicama, posle su ovi prvi na traktorima došli u SRB, a ovi drugi zamalo da su krenuli istim putem, najgori vladar u modernoj istoriji srpkog naroda ostavio ih je na nemilost snagama njegovo frenda Franje, bojim se da narod na severu Kosmeta, koji je jedini slavio pobedu malog Aleka, čeka ista sudbina!

C8lmVJ3XgAIFt59.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444505#p444505:2znugv6b je napisao(la):
relja » 04 Апр 2017, 22:46[/url]":2znugv6b]Nadam se da ovo nije još jedna AV-ova podvala.

ја имам неки чудан осећај да јесте Његова подвала

Оно што гадно није у реду то јесте оптуживање и етикетирање "народа". Није вам народ крив. Криве су ваше елитистичке вође које не капирају како "народ" дише и како размишља.

Грађанска Србија има неспособне политичаре који не умеју да причају ни са ким ван круга двојке, а чини ми се да ни не желе. То је проблем опозиционих бламирања који се понављају на сваким следећим изборима. И понављаће се док год грађанска Србија не научи да ће умрети гладна без крезубе Србије.

Ja bih samo voleo da čujem šta je to toliko stašno sa ljudima koji žive u krugu dvojke? Zašto su oni lošiji od ostalih? Odakle tolika potreba za njihovim etiketiranjem? Da li su oni možda neobrazovani, glupi, neradni?

Takođe za ove koji se zalažu da se uskrati pravo glasanja određenim grupama (starosnim i slično), imam i kontrapredlog: Da se učešće na protestima uslovi dokazom da su izašli na izbore. Ako nisu iskoristili najmoćnije oružje na raspolaganju (a to je olovka), šta onda koji palac hoće? Ako jesu, onda imaju puno pravo da izađu i protestuju, ali i da jasno iskažu svoje zahteve. Ja bih krenuo od zahteva za strogu primenu slobode medija i ukidanje većine, a drastično oporezovanje svih ostalih ESTRADA/KIČ/EXCLUSIV/CRNA HRONIKA/REALITY/KLADIONICE sadržaja.

Pošto nije samo "krug 2" glasao protiv Vučića, a i pošto mi smeta etiketiranje "građanska Srbija" u negativnom kontekstu, uvodim novi termin:
"podanička Srbija"
za sve apologete i ponizne pristalice ološa koji je na vlasti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444540#p444540:1hcxxb0p je napisao(la):
GOJE » 05 Апр 2017 07:58 am[/url]":1hcxxb0p]Ja bih samo voleo da čujem šta je to toliko stašno sa ljudima koji žive u krugu dvojke? Zašto su oni lošiji od ostalih? Odakle tolika potreba za njihovim etiketiranjem? Da li su oni možda neobrazovani, glupi, neradni?

Зашто сте толико буквални? "Круг двојке" је симболични термин који се односи на неку групу која има тај карактер. И нису ни необразовани, ни глупи, ни нерадни, него одвојени од реалности, сами себи довољни и незаинтересовани за било шта даље од "Славије" (симболична употреба термина). Не капирају живот, реалан живот који је све суровији и суровији што се даље од "Славије" иде ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444542#p444542:1hcxxb0p je napisao(la):
relja » 05 Апр 2017 08:14 am[/url]":1hcxxb0p]Pošto nije samo "krug 2" glasao protiv Vučića, a i pošto mi smeta etiketiranje "građanska Srbija" u negativnom kontekstu, uvodim novi termin:
"podanička Srbija"

Ево, то је то. То је разлог зашто "грађанска Србија" не може да навуче ни 20% кад се сабере. Зато што је етилистичка, снобовска, сујетна, ниподиштавајућа према свима који размишљају другачије, гледа са висине, надмено, нижу расу око себе. То јсу они који се рукују са сељаком на пијаци, и брже боље трче да оперу руке.

Napisah dugačak post, pa prepravih, pa ipak odustanog. STF stavi me u tu "tvoju" građansku Srbiju.

Mislim nisam elitista, fašista, strajni plaćenik, ali ajde šta sad, izgeneralisaćemo tako sve protpivnike AV.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444546#p444546:2awtgmlh je napisao(la):
stf » Wed Apr 05, 2017 9:26 am[/url]":2awtgmlh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444540#p444540:2awtgmlh je napisao(la):
GOJE » 05 Апр 2017 07:58 am[/url]":2awtgmlh]Ja bih samo voleo da čujem šta je to toliko stašno sa ljudima koji žive u krugu dvojke? Zašto su oni lošiji od ostalih? Odakle tolika potreba za njihovim etiketiranjem? Da li su oni možda neobrazovani, glupi, neradni?

Зашто сте толико буквални? "Круг двојке" је симболични термин који се односи на неку групу која има тај карактер. И нису ни необразовани, ни глупи, ни нерадни, него одвојени од реалности, сами себи довољни и незаинтересовани за било шта даље од "Славије" (симболична употреба термина). Не капирају живот, реалан живот који је све суровији и суровији што се даље од "Славије" иде ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444542#p444542:2awtgmlh je napisao(la):
relja » 05 Апр 2017 08:14 am[/url]":2awtgmlh]Pošto nije samo "krug 2" glasao protiv Vučića, a i pošto mi smeta etiketiranje "građanska Srbija" u negativnom kontekstu, uvodim novi termin:
"podanička Srbija"

Ево, то је то. То је разлог зашто "грађанска Србија" не може да навуче ни 20% кад се сабере. Зато што је етилистичка, снобовска, сујетна, ниподиштавајућа према свима који размишљају другачије, гледа са висине, надмено, нижу расу око себе. То јсу они који се рукују са сељаком на пијаци, и брже боље трче да оперу руке.

UUU, ne videh ovaj post, poslednji pasus je zaista čudo.

PS slučajno dadoh like, hteo sam samo da citiram.

@stf,

Sad mi je sve jasno, hvala na odgovoru. Zapravo se vidi koliko si ti isključiv prema toj "građanskoj eliti".

Vrh