Šta je novo?

Izbori 2024

To je moje misljenje, a pre svega se ne obracam Stf-u jer smatram da to nema svrhe, niti znam ko je, niti me zanima da saznam, vec pricam o njemu kao predstavniku botizma srednje klase na ovoj temi.

Ako te bas zanima ono decije "ko je prvi poceo" moglo bi se i o tome raspravljati ali nema ni to svrhe.

Mozda se njemu ne obracas, ali direktno si njega pomenuo uvredama. Nije ok.
Probaj diskusiju bez uvreda, ajde da drzimo neki nivo.

Nego zahtevi protestanata iz Novog Sada (uz dopunu protestanata iz Beograda), sta o njima misle forumasi, to me zanima?

Dakle do sada imamo:
1. Smena članova RIK-a (zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda)
2. Razrešenje Maje Gojković (zbog blokade rada Narodne skupštine)
3. Smena direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS (zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata)
4. Smenu članova REM (zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava)
5. Sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije

Крајње су ми симпатични, посебно због захтева за разрешење урбаног женског радикалског олоша, Маје "Семе-им-се-затрло" Гојковићеве.

odlicno sto je formulisan prvi set zahteva, ocekujem da se vrlo brzo spisak prosiri i zahtevima za procesuiranjem svih sa laznim diplomama kao i nezavisnu istragu o mobingu u javnim preduzecima.

to je spisak zahteva iza koga je sramota ne stati, bilo da si student, domacica, penzioner, pekar, magistar.. voleo bih da neko od ovih forumskih cuckovica napise i jedno smisleno objasnjenje zasto bi bilo sta sa ovog spiska bilo stetno po srbiju..

Meni su zahtevi u redu. Imaju smisao. I meni se svidja sto se trazi njena smena.

Zahtev je dobar.
Ono što mene malo zabrinjava je da se ne izgubi zalet svakodnevnim protestima.

Ovi zahtevi su trebali da budu i pre samih izbora. Ako je bio medijski mrak i nefer izbori onda je to trebalo zahtevati pre samih izbora... sad je kasno...

Ovi zahtevi su odlicni. Izvodljivi su i mogu uspostaviti put kad pravednijim sledecim izborima. Nisu bili pre, ali nije kasno i Vucic na ovo mora da reaguje.

Ја у потпунсоти разумем отворену мржњу појединих неостварених форумских индивидуа према СТФ-у.

Prijateljski savet. Nemoj o sebi u trecem licu jednine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444646#p444646:vlh96qd0 je napisao(la):
tribi » 05 Apr 2017 04:06 pm[/url]":vlh96qd0]Nikad nisam ulazio na ove portale za koje niko nije čuo, ali neko je podelio na FB pa me privukao naslov:

http://www.globalmediaplanet.info/vucic ... iz-zemlje/

Stvarno? Mislim stvarno....? Drzimo se ozbiljnosti, jer uz takve tekstove ne mozemo pobeci od trolovanja. Imamo zahteve demonstranata, ajmo o tome da diskutujemo. (edit na sugestiju Pantografa)

Само да будемо језички прецизни: реч је о демонстрантима, не о протестантима, јер је српски језик мање богат па не познаје разлику између protesters и protestants, услед чега би могла да настане заблуда, па да народ помисли да се мисли на Вучића - највећег присталицу протестантизма у Срба.

U pravu si Pantografe, poneli su me nazivi iz medijskih naslova.

Jel se ovde znacajan deo ljudi udara kamenom u glavu, pa je malo osamucen, ili su u pitanju neke psihoaktivne supstance???
A mozda su samo prespavali nekoliko meseci???

Kakvi protesti je*******ote???
Za sta? Za (ne)slobodu informisanja?
Pa gde smo bili pre mesec dana???
Jesmo li tada znali da nema slobode informisanja, da je vlast na ovaj ili onaj nacin "uvela u red" sve medije???

Kada vam je glupi laki objasnjavao zasto je drzava pteuzela na sebe finansiranje javnog servisa, umesto realne cene takse, gotovo svi ste bili protiv!
A sad, ocekujete da (zuti)Bujke udari protiv ?
I sta, da 15 zatvori firmu?
Tih 15 dana 'realnog' informisanja bi promenilo stanje i misljenje nacije?

Za sta jos protesti?
Zbog samovolje, krsenja zakona, ustava???
AAJDE???
Od 2012 je sve bilo po zakonu, te se u ponedeljak nesto izdesavalo, pa se 'probudili studenti' da iskazu protest???

Jeste li zaista toliko naivni?

Jeste, ovo su 'spontani i iskreni' protesti isto koliko je istina da je Djindjica samoinicijativno ubio "zemunski klan"...

Ajd, posto se svi smatrate intelektualnim gromadama, mucnite malo glavom, pa promislite kome odgovara i to da vucic bude vlast na svim nivoima i da opozicija bude kilava, ali i da se stvara privid 'snage nezadovoljnog naroda' ?!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Potpuno je nebitno ko organizuje, ako se se zna sta se trazi. Imamo zahteve, za sad je dovoljno.

Laki, nije problem u protestima (jer opet nije isklučeno da su spontani) koliko u činjenici da kohorte "svezubih" etiketiraju sve koji ne misle kao oni i pokazuju isti odnos prema instituciji kritičkog mišljenja kao i kohorte "krezubih" pod vođstvom nekadašnjeg ministra propagande u Vladi narodnog jedinstva Mirka Marjanovića. To nažalost vidimo i ovde na forumu, to jezivo nestrpljenje i netrpeljivost kakvu teško mogu videti i čuti i od onih bukvalno krezubih pristalica Aleksandra Vučića i srodnih političkih opcija.

Zastevi su na mestu.

Zašto sada, a ne ranije?
Splet događaja u kojima je glavne konce vukao AV, akumulacija nezadovoljstva dostigla kritičnu tačku... mogu da nabrojim još par razloga.

Samo da bivši šešeljavc ne pošalje svoje batinaše, jer ne znam koliko može da računa na policiju (ne MUP, nego policiju).

Galeks":34lbohmt je napisao(la):
Potpuno je nebitno ko organizuje, ako se se zna sta se trazi. Imamo zahteve, za sad je dovoljno.
Koje zahteve prijatelju?
-Sloboda medija?
Osim RTS-a nikome drugome se sloboda ne moze nametnuti jercsu ti mediji PRIVATNI pa tako imaju i privatan interes, bio on politicki, ekonomski, ili neki treci.

-ponistavanje izbornih rezultata?
Ok, sve i da ih poniste i sta onda?
Jos mesec dana glupiranja, pa i ovo nanovo, Vucic 60% ?
I sta onda? Opet protesti?

Momak od 25 godina, gotovo bez politickog iskustva, bolje razume i artikulise razmisljanja ovog naroda od kompletne opozicije. To je porazavajuce, ne zato sto je Luka los (naprotiv) vec zato sto su opozicioni lideri recju ocajni!
Vec u nedelju uvece sam zazalio kome sam dao glas. Tolika doza narcisoidnosti, samozaljubljenosti...
Zreo covek je dostojanstven u porazu i cestita protivniku na ubedljivoj pobedi, iako mu je to (politicki) neprijatelj, a ne reaguje kao obicna p**** (sto bi nas 'krezubi' narod rekao).

Zato opozicija nema podrsku u narodu. I ovo malo podrske nije u klasicnom smislu podrska nekom od lidera (prvenstveno mislim na Jankovica) vec je vise otpor Vucicu.
3 dana po izborima, kandidat grupe gradjana najavljuje osnivanje pokreta ili stranke ?
Hahahah, pa presmesno :D
Sta je, doslo vreme za valorizovanje ovih 15% podrske, pa brze bolje dok cela prica ne padne u zaborav?
Pateticno.
A AV i Vlada poentira i na ovome izjavom kako je ovo slobodna i demokratska zemlja i da svako ima pravo da protestuje i izrazi svoje misljenje ;)
No, koje je misljenje?
Izgubili smo, ali necemo to da priznamo?

Bingo, jos jedan autogol....
Neko je ovde rekao da ce Vucic jos dugo vladati. Slazem se, jer sa ovakvim protivnicima bi bio lud da ne iskoristi priliku.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Naravno da neće biti batinaša. AV ima svu vlast u svojim rukama i taj mandat mu je dao narod kroz manje-više demokratski proces. Drugi se nisu previše bunili tokom tog procesa.

Ako je od opozicije poteklo sve ovo, onda samo pokazuju svoju rezignaciju i frustraciju. Treba ih ugasiti, najpre se to odnosi na aktuelno rukovodstvo DS i onog vinogradara, takvi ljudi su najveći Vučićev adut, bili i ostali. A ako nisu, isto treba svi da se povuku jer su i pored svega ovoga uspeli da navuku nekih 23, 24 posto (Jeremić i Radulović uključeni).

Na fb stranici Anonymous Srbija zanimljiv snimak sa protesta u NS i "razgovor" policajca u civilu sa , što bi Čvarkov reko, dva debilka!

Gligorije Vujačić i Marko Uzelac, sns sendvičari koji su juče pokušali da izazovu incident na novosadskom protestu, priznali policiji u civilu da su SNSovce: "Ja sam član SNS-a!
https://www.facebook.com/anonymoussrbij ... ED&fref=nf

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444594#p444594:1zqgj87s je napisao(la):
Galeks » 05 Apr 2017, 12:50[/url]":1zqgj87s]Milance, to da uceni ljudi, obrazovani i ljudi sa velikim iskustvom moraju biti ti koji se pitaju stoji i potpuno si u pravu.
Ali da bi do toga doslo, narod mora za njih da glasa, a oni ne umeju da pridju narodu na nacin na koji to umeju samo ozbiljni politicari.
Ako ti uzmes i zoves najvecu glasacku populaciju krezubi majmuni, kako mislis da dodjes u poziciju da se pitas za nesto?
Samo da malo promene pristup, pokazu da su bolji i drze se pristojnosti i doci ce rezultati, a tad ce moci i Vucic da se smeni i bilo ko, ko ne valja.

Nije u redu, cak i da je istina, da ih bilo ko naziva krezubima i slicno. Ali to nije radio niko od politicara koliko ja znam. To se pojavilo na drustvenim mrezama, kao komentar ljudi na one slike iz NS. A malo je besmisleno komentare pojedinaca pripisivati da su to neki kandidati rekli.

Delimicno se slazem se sa tobom da ne umeju da pridju ljudima. Delimicno, jer su mediji blokirani pa ne mozes i da hoces da se obratis onima koji gledaju pink po ceo dan, ne koriste internet, a takvih ima dosta. Druga stvar je sto zaista veliki broj ljudi ne shvata sta znaci pravna drzava i vladaviana prava. Ne zna se sta je bilo sa sinom Zeljka Mitrovica koji je zgazio devojku na pesackom prelazu. Mozda je i oslobodjen. Malo ko se i interesuje za to, a malo ko se zapita kako bi mu bilo da je njegov tako nastradao. E upravo je to, da svako odgovara pred zakonom bez obzira, ko je, sta je, je vladivana prava i tice se svakog i osnov i sustina je (normalne) drzave. Ali svakom nije lako to objasniti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=444596#p444596:1zqgj87s je napisao(la):
JohnnyLee » 05 Apr 2017, 12:55[/url]":1zqgj87s]
ооо, не можеш ни да замислиш колико су ти људи сујетни. веруј ми, био сам у том свету

Znam da su sujetni. Neki i u jako velikoj meri, zavisi od coveka do coveka. Samo su to oni makar mozda nekim naucnim, istrazivackim delima i doprineli drustvu, a ovaj je sujetan koliko je i svemir veliki, a da nicim nije doprineo drustvu, naprotiv.

Nit je kasno nit su to kompletni protesti, protesti su protiv diktature i jasno je protiv čega su.
Bilo bi bolje da smo ranije ali nismo, evo sad smo.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pL6zlCcCYy4[/youtube]

Zahtevi OK, ali po mojim moralnim načelima prekasno se setili. Trebalo je pre izbora.

Ali, na stranu moja moralna načela, deco samo napred. Studenti moraju da budu politički svesni. E sad, da li će ponoviti greške prethodnih studentskih protesta, to je na njima.

Vrh