Šta je novo?

Izbori 2024

Nije bas da ti ''opljackani srbski domacini'' nisu bili eksploatatori ciji su radnici ''uzivali'' u uslovima rada ko u Engleskoj za vreme Carlsa Dikensa.

Verovatno je bilo i toga, tj sigurno, ali velika većina su bili izuzetno vredni, sposobni, čestiti ljudi i rodoljubi, kulaci, industrijalci i sl.

Uzgred, čak i iz mog skromnog iskustva i relativno malog uzorka danas, intelektualno najjači i najsposobniji (i ne nužno njabogatiji) svesno ili nesvesno idu umereno desno i preziru te utopističke mantre koje se opet završavaju pljačkom!

Sad što je propast onog neodrživog sistema, izrodio i ovakve ćelave spodobe, jbg.

Verovatno je bilo i toga, tj sigurno, ali velika većina su bili izuzetno vredni, sposobni, čestiti ljudi i rodoljubi, kulaci, industrijalci i sl.
Ono ko palma, velja ilic, jutka, bidza, toncevi... ?
Uzgred, čak i iz mog skromnog iskustva i relativno malog uzorka danas, intelektualno najjači i najsposobniji (i ne nužno njabogatiji) svesno ili nesvesno idu umereno desno i preziru te utopističke mantre koje se opet završavaju pljačkom!
Zavisi sta pod time podrazumevas.:D

Bio sam u jednoj visokokotiranoj evropskoj zemlji nekoliko dana pre izbora i tamo mi je rečeno da Vučić neće smeti da sedi na dve stolice. I da je najbolje rešenje da se ceo region kakav god da je utera što pre u Evropsku uniju, zbog ruskog i kineskog uticaja. Vučić može da planira šta hoće, ali planira neko umesto njega, a to su Evropska unija i SAD. Naročito imajući u vidu u kom se stanju Rusija trenutno nalazi. Vučić možda čak i bude na vlasti narednih 20 godina, ali ja za razliku od njega, ne mrzim nikoga, čak ni Aleksandra Vučića. Gledam šta je najbolje za našu zemlju, a za Srbiju je po mom mišljenju i dalje najbolji ulazak u EU. Onaj đavo koji treba da nas uvede je neko s kojim je EU tikve sadila svih ovih 10 godina. Ja očekujem od zapada koji je stvorio i pustio Aleksandra Vučića da Srbiju pretvori u narko-kleptokratiju kakve nema nigde u Evropi, da se bavi njime i ubuduće. Građani moraju da budu svesni da je ovo suštinski kolonija EU i da kao i kod svake kolonije, najviše se pita onaj ko drži tu koloniju. Deluje katastrofalno na prvi pogled, ali moguće je da dođe do vlade nacionalnog jedinstva koja će se bazirati na premisi da je za Srbiju sada najbitniji ulazak u Evropsku uniju i da se vlada kroji od proevropskih stranaka. Teoretski to može biti: SNS, Moramo i Ujedinjeni za Srbiju, minus Narodna stranka.

Marko Vidojkovic

Smesna mi je ideja M. Vidojkovica kako smo mi kolonija EU, ali da to moze da ima i svojih dobrih strana.
Umesto sto putuje po EU, trebalo bi da poseti neku bivsu koloniju.
Recimo Angolu ili Namibiju.

_118707748_gettyimages-545722415.jpg

Dobro saopstenje NDBGD.
Покрет "Не давимо Београд" оценио је да је "договорена сарадња Драгана Ђиласа и Александра Вучића, иза затворених врата, срамотно играње са изборном вољом Београђана због директне користи два ауторитарна лидера".

Smesna mi je ideja M. Vidojkovica kako smo mi kolonija EU, ali da to moze da ima i svojih dobrih strana.
Umesto sto putuje po EU, trebalo bi da poseti neku bivsu koloniju. Recimo Angolu ili Namibiju.
Ili neku rusku:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_conquest_of_Siberia
en.wikipedia.org/wiki/Circassian_genocide

At the hands of people such as Vasilii Poyarkov in 1645 and Yerofei Khabarov in 1650 some many people, including members of the Daur tribe, were killed by the Cossacks. 8,000 out of a previous population of 20,000 in Kamchatka remained after the first half century of the Russian conquest. The Daurs initially deserted their villages fearing the reported cruelty of the Russians the first time Khabarov came. The second time he came, the Daurs fought back against the Russians, but were slaughtered. In the 17th century, indigenous peoples of the Amur region were attacked by Russians who came to be known as "red-beards".

90% of the Kamchadals and half of the Vogules were killed from the eighteenth to nineteenth centuries and the rapid slaughter of the indigenous population led to entire ethnic groups being entirely wiped out, with around 12 exterminated groups which could be named by Nikolai Iadrintsev as of 1882. Much of the slaughter was brought on by the fur trade.

Poslednja izmena:
Jel toliko tesko skapirati da se ovim salje poruka da je opozicija razjedinjena tj.da Srbi i ne mogu da funkcionisu bez diktature jednog coveka?

Bio sam u jednoj visokokotiranoj evropskoj zemlji nekoliko dana pre izbora i tamo mi je rečeno da Vučić neće smeti da sedi na dve stolice. I da je najbolje rešenje da se ceo region kakav god da je utera što pre u Evropsku uniju, zbog ruskog i kineskog uticaja. Vučić može da planira šta hoće, ali planira neko umesto njega, a to su Evropska unija i SAD. Naročito imajući u vidu u kom se stanju Rusija trenutno nalazi. Vučić možda čak i bude na vlasti narednih 20 godina, ali ja za razliku od njega, ne mrzim nikoga, čak ni Aleksandra Vučića. Gledam šta je najbolje za našu zemlju, a za Srbiju je po mom mišljenju i dalje najbolji ulazak u EU. Onaj đavo koji treba da nas uvede je neko s kojim je EU tikve sadila svih ovih 10 godina. Ja očekujem od zapada koji je stvorio i pustio Aleksandra Vučića da Srbiju pretvori u narko-kleptokratiju kakve nema nigde u Evropi, da se bavi njime i ubuduće. Građani moraju da budu svesni da je ovo suštinski kolonija EU i da kao i kod svake kolonije, najviše se pita onaj ko drži tu koloniju. Deluje katastrofalno na prvi pogled, ali moguće je da dođe do vlade nacionalnog jedinstva koja će se bazirati na premisi da je za Srbiju sada najbitniji ulazak u Evropsku uniju i da se vlada kroji od proevropskih stranaka. Teoretski to može biti: SNS, Moramo i Ujedinjeni za Srbiju, minus Narodna stranka.

Marko Vidojkovic
Један српски писац је био у некој земљи и тамо му је нешто рекао неки човек и он је на основу тога извукао неки закључак.. Да би ово имало смисла преносити и коментарисати требало би да знамо у којој земљи је био и ко му је то рекао..

Zanimljivo je, sve i da 10 posto je u pravu i 90 posto lupa gluposti. Sto i nije daleko od istine.

Marko Vidojkovic
Мишљење овог човека нема апсолутно никакву вредност...

Meni je od svega toga zanimljivo i moguce da SNS napravi vladu za UZS i Moramo.

Kupovina Rafala mi ukazuje da će biti zaokret Vučića i SNS-a ka EU, a onda se odjednom pojavljuju ovi pregovori. A da se podsetimo kako je bilo ranije 2013. kada je Đilas hvalio Beograd na vodi i izmeštanje Glavne železničke stanice.

Znaci, nista od Beograda? Mislim, ni Djilas vam ne valja, o ovim desnicarima da ne pricamo.

Sa cim se slazem, da se razumemo, ali koji je plan da ikada padne Vucic? Da sami osvojite 50%?

Mislim da je veoma naivno verovanje da oktrojisana koalicija moze doneti neko dobro.
Ambasade su vec to radile.
npr 2008. promena politike SPS-a i njihova podrska vladi.

Nam ce vladati ljudi bez principa i ideje.
Vucic ce postati popularniji. Sposobnost da uvazava DJIlasa koga je do nedavno optuzivao za kriminal bice mu plus, "snalazljivost".
A narod je vec zaboravio 620 miliona i Mauricijus... Znaju d aje glavni baja u Ambasadi i spremni su da ga poslusaju.
Narod ceni golu silu i golu batinu.

A i Djilas ce preci preko svih lazi i uvreda na njegov racun.

Vrh