Zar ti smatras da "obrazovana grupacija" ima neka posebna prava?
Da li imaju lepse zube i desni o donih iz MML-a?
Slusaju li kvalitetniju muziku?
Mozda zato sto poznaju robne marke?
Ne. Upravo je tvoje shvatanje ekstermizam. Shvatanje da imucni, urbani i obrazovani sloj iz centra ima po prirodi stvari (vidis, ima tu iu malo fasizma) neka posebna prava.
Upravo je zbog takvog shvatanja DS zauvek pukao i Srbija jos 2011. otisla zauvek u desno.
Ambasada je Djilasa izvadila iz naftalina, on je politicki beznacajan i idealan oponent Vucicu.
jeste. Pojeo me sopstveni cinizam.
Shvatio sam da u srpskoj politici sve lako razume pomocu samo jednog pitanja:
"Kakve licne koristi ima politicar X od politicke odluke Y?".
Nema nista drugo.
Nema principa, nema ideologije, nema morala.
Nema nicega.
Tako je jos od 1804. Citajte istoriju, citajte o medjusobnim sukobima glavnih ustanickih vodja.
Na tom osnovu je MIlos O. i ustrojio Srbiju.
Licna korist je novac i li moc, ili i jedno i drugo.
Mogustvo ulizivanja nekom mocnom entitetu.
Veze.
To je otprilike definicija.
Znaš li ti šta je to patriotizam?
Bez pravog ZNANJA ništa od toga ne pomaže. Zbog toga obrazovani moraju da imaju posebne obaveze i posebno vidljivo mesto bar u informisanju i u raspravama o problemima. Posebna formalna prava ne, ali veliki neformalni uticaj da, budući da se do istine ne dolazi glasanjem nego znanjem koje nije moguće steći preko noći. Ne možemo glasati o tome kolika je brzina svetlosti. A između toga i geopolitike ili ekonomije nema velike razlike.
Ako ti je to toliko bitno, evo da preciziram terminologiju. Znanje uopšteni, zbirni termin koji zajedno pokriva i informisanost i obrazovanje.
Neophodno je potrebno imati oba. Obrazovanje daje opšte znanje o principima i zakonitostima. Informisanost je poznavanje konkretnih činjenica u nekoj situaciji. Čovek može biti dobro obrazovan, dakle da zna teoriju, ali da ne zna šta se konkretno dešava. Ili obrnuto: može da zna šta se negde dešava, ali da nema obrazovanje, pa da ne zna šta znači to što dešava.
Zašto mu je veći problem, kako kaže, pravljenje cirkusa opozicije nego pravljenje cirkusa od strane institucija koje, evidentno je, instruisane od strane vlasti, ne rade svoj posao na valjan način, Miloš Jovanović kaže: „Pa, sto puta sam rekao da mi jeste problem i zato sam u opoziciji“.
Na konstataciju da preovlađuje utisak da se žmuri više na jedno oko nego na drugo…, on odgovara: „Ko kaže da se žmuri? Naprednjaci nisu pokrali izbore. Pokrali su tamo gde su mogli, gde nije bilo naše kontrole. I to da li je dokazivo, nije. Odmah da vam kažem“.
Miloš Jovanović o tome zašto je NADA glasala u GIK-u kao SNS: Dosta mi je fatamorgana opozicije, naprednjaci su pobedili na izborima
Ne znam kako vas više ne zamaraju tako besmislene optužbe i čudi me da mediji tako olako prenose stavove stranaka u sporu, dakle, stranka koje se bore za birače. Mislim da je naša politička scena kolektivno spremna za psihijatriju. U devedeset odsto slučajeva primećujem ostrašćenost, besmisao i...www.danas.rs
Bice to pocetak jednog divnog prijateljstva.Шта кажу јел се Ђилас изљубио са Симом Спасићем?
Имао је Симо данас свој перформанс.Шта кажу јел се Ђилас изљубио са Симом Спасићем?
Jedan od razloga zasto levicari , gradjanisti i ''drugosrbijanci'' (treba da) postoje.Симо један од смрдљивијих ботова.
Bice to pocetak jednog divnog prijateljstva.
Није добро пошто имамо онда сподобе попут Наташе Кандић и жена у црном који су само друга страна екстрамне медаље на којој је и овај Симо.Jedan od razloga zasto levicari , gradjanisti i ''drugosrbijanci'' (treba da) postoje.
Makar da budu protivteza takvim likovima.
Nesto kao onaj milos jovanovic i ljilja smajlovic?Као контра свим овим сподобама нам треба нормалан и пристојан свет умерених и рационалних схватања.
Nije bas da ti ''opljackani srbski domacini'' nisu bili eksploatatori ciji su radnici ''uzivali'' u uslovima rada ko u Engleskoj za vreme Carlsa Dikensa.Daleko da branim opskurnog ćelavca, u normalnim zemljama levičari nemaju mnogo veze sa tim građanskim, naprotiv, ugl je to bašibozuk. E sad pošto je kod nas uspešno izvedena crvena revolucija i obzirom da se ta banda istakla najviše u oslobađanju tuđe imovine, pa i na najatraktivnijim gradskim lokacijama, postoji ta korelacija između levičara i građanista. Naravno da su po default-u drugosrbijanci!
Nego ko je to umeren u Srbiji a da nije ni gradjaner a ni cetnik?Наравно да не.