Turbo dzihad, bravo!
Znao sam da imam bolji izraz za tu kakofoniju nego nikako da se setim. Mislim da sam ih ja zvao i "Autotune Alahu Akbar". Prvenstveno zbog ona dva musava tenkreta, znamo svi koja.
Slazem se da narod ovde voli seljanije i kiceraje od vajkada i svakako mislim da je i turbo folk bio (i ostao) kancer. I kada bih morao da biram koga unistiti a koga ostaviti, da li turbo folk ili Autotune dzihad... ne bih mogao da se odlucim. I jedno i drugo mi se podjenako gade
Kao i izrodi koji su ih sirili na ovim prostorima (Srale, Fahreta, Mitrovic...) Ali ono sto znam sigurno je da ako smo vec imali Seljaniju 1, N1 je mogao da dodje u Srbiju i donese nam jos nesto pored nove, Seljanije 2.
Imamo vec dovoljno svoje seljanije i kica, ne trebaju nam i tudje. XD
Jezička bliskost.
Nikada kojekakvi Mađari, Grci i Rumuni neće biti bliži Srbiji od Hrvatske, Crne Gore ili BiH.
To je u redu i ja nemam pik protiv Hrvata (sem PONEKAD na NEKE njihove politicmare).
Ali me nervira NewsMaxovo licemerje.
Kada im treba za neku agendu, Srbija je zemlja za sebe, sa Srbima u njoj, srpskim jezikom, srpskom kulturom... i isto tako, Hrvatska je svoja zemlja sa svim svojim. Bosna isto, CG isto...
A kad im treba za nesto drugo, recimo za poturanje svojih sadrzaja svima, onda smo svi satro velika zajednica i porodica """Zapadnog Balkana""". Pa ne, odlucite se. Jesmo li svi razliciti narodi, istorije i kulture, ili smo svi jugosloveni, pardon """zapadni Balkanci"""? Ne moze cas jedno cas drugo.
Pa jel su svi ovi pajaci oko nas hteli svoje jezike, zemlje, istorije, kulture? Jesu. Jel su dobili? Jesu. Pa sta onda koj moj opet neko sve to ponistava i sve nas trpa u novu Jugoslaviju??? Sta, treba opet da ratujemo bezveze? Neka njih tamo, neka nas ovde, svako sa svojim jezikom i kulturom i u skladu sa time da se ponasaju i mediji i postuju zemlju u kojoj je doticni kanal (N1 Srbija, N1 Hrvstska, N1 BiH...) baziran. Kad si u Srbiji, ispostuj Srbiju i Srbe. Pogotovu ako ovde poslujes i zaradjujes. I pogotovu ako si medij.
Nego to americko u dusi, pa naviklo da se igra sa tudjim identitetima i istorijama kako mu se digne. Njima se moze da drugima prekrajaju istoriju i kulturu, a kad bi neko njih nazvao "Region Severne Amerike" i "Drzavljani Severne Amerike" i svrstao medju Meksiko i Kanadu, zavrsili bi lincovani. Pa se onda ovde izmotavaju i igraju Zanimljive Geopolitike i kulturoloske pantomime sa tudjim narodima. Yayare.