Šta je novo?

Izbori 2024

Mislim da ljudi poput Ponosa ne zagovaraju to. E sad to ne znaci da nema drugih ljudi u njihovim partijama koji ne gaje takve zelje i ciljeve. Ali kazem, ima pojedinaca koji naginju ka desnom a nisu ni za kakve Rusofilije, Draze i Srbovanje.
I taj Ponoš je "umivena desnica" tipa Jeremić ili Koštunica + još žuti lopov.

I Ponoš bi non-stop guslao o jadnom i ugroženom srpstvu, šatro po uzoru na Izrael :rolleyes: . I on bi dopuštao popovima da rade i pričaju šta hoće nekažnjeno, "navijačima" da lome i divljaju te uništavaju bine i tribine svojih neistomišljenika po uzoru na SA odrede i ostale crnokošuljaše, gajio bi PATKO XEPOJ ekipu ko i ovaj čipuljićki ološ itd. itd.

Кад помену већ News Max Adria они су мени топло-хладно. Некад имају ок вести и госте, а некад и застране. Иначе амерички Newsmax не да није левичарски него је међу најдеснијима и застранили су у том правцу. За време председничких избора били су малте не Трампов штаб. FOX је доста умеренији од њих. Али вероватно је нечији интерес био да код нас могу повремено да скрену екстремно лево а онда се мало врате десно.
Hvala, nisam znao to za Americki News Max. Pratim dosta stvari, pa i ne stizem da se informisem o svemu o cemu ovde npr sada pricamo. Mnogo desavanja jbg XD A uz to slabo gledam TV, uglavnom kad sam u poseti mojima. E oni gutaju N1. Jbg, penzosi vole ekstreme, jedni Vucica i Pink, a drugi sve anti-Vucicevsko i N1. XD Sredina ne postoji XD

Ima N1 svoje kvalitete i adute ali su cesto mnogo licemerni. I mnogo se foliraju.
A i ne treba zaboraviti da su oni u Srbiju doveli i nametnuli IDJ, koji je izrodio novi zanr srpske muzike - melanholicni ulicarski autotune turbo folk. Mnogi im to zaboravljaju ali ja ne. I ono suptilno trpanje Srbije i Hrvatske i cele ex-yu u isti kos. Da vidim bas sta bi Ameri u Murici rekli da ih neko stalno poistovecuje (ali sve, sve Amerikance) sa Meksikancima i Kanadjanima i naziva "drzavljanima Severne Amerike" ili "Region Severne Amerike". Pa plesali bi pod kursumima raznih milicija i njihovih M4... A ovde mi stapaju srpsku istoriju sa hrvatskom izmisljenom. I kad treba da se kritikuje Srbija, mi smo Srbi. A kad treba da se gura neka agenda, svi smo "Region Zapadnog Balkana". Ma mars bre... :D

Poslednja izmena:

I Ponoš bi non-stop guslao o jadnom i ugroženom srpstvu, šatro po uzoru na Izrael :rolleyes: . I on bi dopuštao popovima da rade i pričaju šta hoće nekažnjeno, "navijačima" da lome i divljaju te uništavaju bine i tribine svojih neistomišljenika po uzoru na SA odrede i ostale crnokošuljaše, gajio bi PATKO XEPOJ ekipu ko i ovaj čipuljićki ološ itd. itd.
Zivi bili pa videli.

Meni je top prioritet da se u srpski mentalitet ugravira koncept i praksa smenjivosti politicmara. Ako/kad mi ne bude valjao Ponos, sutnucu i njega.

A i ne treba zaboraviti da su oni u Srbiju doveli i nametnuli IDJ, koji je izrodio novi zanr srpske muzike - melanholicni ulicarski autotune turbo folk.
Teško žabe u vodu naterati.
Jednostavno, ovde narod gotovo u genima ima usađenu sklonost ka turko-džihad ritmu i "muzici".
Naravno, ni ja ne slušam klasiku, ali brate između turko-džihada i klasike postoji 1000 boljih stvari koje treba promovisati i gajiti.
Mnogi im to zaboravljaju ali ja ne. I ono suptilno trpanje Srbije i Hrvatske i cele ex-yu u isti kos.
Jezička bliskost.
Nikada kojekakve Mađarske, Grčke i Rumunije neće biti bliže i bliskije Srbiji od Hrvatske, Crne Gore ili BiH, uprkos svim gotovinama, orićima, mladićima, šešeljima, đukanovićima, merčepima, miloševićima, alijama, tuđmanima i karadžićima ovog sveta.

Turbo dzihad, bravo! :D Znao sam da imam bolji izraz za tu kakofoniju nego nikako da se setim. Mislim da sam ih ja zvao i "Autotune Alahu Akbar". Prvenstveno zbog ona dva musava tenkreta, znamo svi koja.

Slazem se da narod ovde voli seljanije i kiceraje od vajkada i svakako mislim da je i turbo folk bio (i ostao) kancer. I kada bih morao da biram koga unistiti a koga ostaviti, da li turbo folk ili Autotune dzihad... ne bih mogao da se odlucim. I jedno i drugo mi se podjenako gade :LOL:Kao i izrodi koji su ih sirili na ovim prostorima (Srale, Fahreta, Mitrovic...) Ali ono sto znam sigurno je da ako smo vec imali Seljaniju 1, N1 je mogao da dodje u Srbiju i donese nam jos nesto pored nove, Seljanije 2.

Imamo vec dovoljno svoje seljanije i kica, ne trebaju nam i tudje. XD
Jezička bliskost.
Nikada kojekakvi Mađari, Grci i Rumuni neće biti bliži Srbiji od Hrvatske, Crne Gore ili BiH.
To je u redu i ja nemam pik protiv Hrvata (sem PONEKAD na NEKE njihove politicmare).
Ali me nervira NewsMaxovo licemerje.
Kada im treba za neku agendu, Srbija je zemlja za sebe, sa Srbima u njoj, srpskim jezikom, srpskom kulturom... i isto tako, Hrvatska je svoja zemlja sa svim svojim. Bosna isto, CG isto...
A kad im treba za nesto drugo, recimo za poturanje svojih sadrzaja svima, onda smo svi satro velika zajednica i porodica """Zapadnog Balkana""". Pa ne, odlucite se. Jesmo li svi razliciti narodi, istorije i kulture, ili smo svi jugosloveni, pardon """zapadni Balkanci"""? Ne moze cas jedno cas drugo.

Pa jel su svi ovi pajaci oko nas hteli svoje jezike, zemlje, istorije, kulture? Jesu. Jel su dobili? Jesu. :) Pa sta onda koj moj opet neko sve to ponistava i sve nas trpa u novu Jugoslaviju??? Sta, treba opet da ratujemo bezveze? Neka njih tamo, neka nas ovde, svako sa svojim jezikom i kulturom i u skladu sa time da se ponasaju i mediji i postuju zemlju u kojoj je doticni kanal (N1 Srbija, N1 Hrvstska, N1 BiH...) baziran. Kad si u Srbiji, ispostuj Srbiju i Srbe. Pogotovu ako ovde poslujes i zaradjujes. I pogotovu ako si medij.

Nego to americko u dusi, pa naviklo da se igra sa tudjim identitetima i istorijama kako mu se digne. Njima se moze da drugima prekrajaju istoriju i kulturu, a kad bi neko njih nazvao "Region Severne Amerike" i "Drzavljani Severne Amerike" i svrstao medju Meksiko i Kanadu, zavrsili bi lincovani. Pa se onda ovde izmotavaju i igraju Zanimljive Geopolitike i kulturoloske pantomime sa tudjim narodima. Yayare.

Poslednja izmena:
Ideja velike Srbije je propala, od nje nema ništa iz raznoraznih razloga. Žalim slučaj.
Inače i Nemci npr. žive u nekoliko različitih država pa ne kukaju. Jedan ludak sa brčićima je doduše pokušao da to "ispravi" pa se zna kako je prošao. :D

Ako je građena u "mrskim zapadnim" stilovima ništa, čak naprotiv. Štaviše, ono što je u tom stilu a porušeno je treba što pre obnoviti u originalu.

Ali ako je građena u Istanbul turbo-džihad "srbskom" stilu kao KORONAvićeva pošta, onda je svakako srañe.

Anticivilizacijski čin.

@bunanub

Ako je anticivilizacijski čin to što se diže spomenik jednom poštenom, čestitom čoveku, iskrenom rodoljubu, onda stvarno ne znam šta je civilizacijski čin, možda davanje ulica u BG zločincima poput Koče Popovića i Peke Dapćevića i to u sred vladavine ovog "desnog centra" jel?

Ne može se goreopisana istorijska nepravda prema srpskom (pa i ruskom narodu) stalno poklapati nekim pokušajima stvaranja velike Srbije, to je to što vi komunjare nikada nećete razumeti i zašto nikada više u Srbiji nećete voditi banku i ujedno razlog zašto će se većina normalnog sveta groziti na antifa proseravanja. E sad naravno, kolateralna šteta ćemo biti svi mi ostali Srbi, rodoljubi koji niti smo plaćeni, niti želimo biti ruska gubernija, samim tim što ćemo trpeti ovaj polusvet na vlasti.

@bunanub

Ako je anticivilizacijski čin to što se diže spomenik jednom poštenom, čestitom čoveku, iskrenom rodoljubu
Alkoholičaru, vođi bande kasapa te pljačkaša sela i domaćinstava u njima (i to srpskih , a ne ustaških ili balističkih), gibaničaru...
Ne može se goreopisana istorijska nepravda prema srpskom (pa i ruskom narodu) stalno poklapati nekim pokušajima stvaranja velike Srbije
Četničuljci nisu u stanju 35 godina da asfaltiraju ulicu usred centra Beograda kako treba, a hoće da imaju Cetinje, Sarajevo, Banjaluku, Skadar, Skoplje, Karlobag, Viroviticu, Dubrovnik i šta sve ne unutar "Velike Srbije"....

Zbog takvih kao ti ljudi kao što je Beki i ne žele da izađu na izbore...

Ja bih opet glasao i za Ponoša, ali za razne Biljane, Čanke, Kandićke nikad...

Zivi bili pa videli.

Meni je top prioritet da se u srpski mentalitet ugravira koncept i praksa smenjivosti politicmara. Ako/kad mi ne bude valjao Ponos, sutnucu i njega.
Понош ће бити лакше смењив пошто није на челу партије и нема тенденцију да пушта корење.

Uopšte nije izgovor! Ja sam prvi za to da se bira manje zlo i uvek sam izlazio u poslednjih 20 godina kad sam mogao, ali ako bi mi izbor bio AV ili Čanak ili neki mali Titov pionir, hvala lepo, iskoristiću tih 10 min koliko mi treba do biračkog mesta i nazad, pametnije!

Uopšte nije izgovor! Ja sam prvi za to da se bira manje zlo i uvek sam izlazio u poslednjih 20 godina kad sam mogao, ali ako bi mi izbor bio AV ili Čanak ili neki mali Titov pionir, hvala lepo, iskoristiću tih 10 min koliko mi treba do biračkog mesta i nazad, pametnije!
Što si tako na kraj srca?
Imaš POKS (zapravo 2 POKS-a), NADU, ravnozemljaše i suvereniste iz DJB-a, Rusku Stranku, Mišu Pišu a i Dveri Srbske.

Naravno da i hoću glasati za jednog iz te liste, ne zato što se slažem sa svim, nego zato što smatram da jeste najmanje zlo.

Teško žabe u vodu naterati.
Jednostavno, ovde narod gotovo u genima ima usađenu sklonost ka turko-džihad ritmu i "muzici".
Naravno, ni ja ne slušam klasiku, ali brate između turko-džihada i klasike postoji 1000 boljih stvari koje treba promovisati i gajiti.
Нема апсолутно ништа лоше у српској музици, она је један од ретко здравих аспеката српске културе баш зато што се развија слободно како уметност и мора. Жалосно је колики утицај овде и даље имају немачке протонацистичке идеје из 19. века и болесна уметничка хијерархија које промовишу.

Урнебесно ми је што у 90% случајева исти они који инсистирају на томе да треба да намећемо Гајеву латиницу деци од малена јер је хрватска латиница "наше историјско богатство" и пример "културолошке разноликости" би најрадије сатрли сваки облик домаће уметности који се не поклапа са традиционалном немачком.

Нема апсолутно ништа лоше у српској музици
Nije to nikakva srpska muzika, već uvezeni otpad, najgori od najgoreg.
Aca Mukas, Sara Joj, Ce-ce Mafijašica, Jelena Škarteuša, da ne spominjem sve one plikove iz Tužnog Vetra i 90-ih uopšte...

Inače, baš mi je drago što je Konstrakta izula Saru Joj i Acu Mukasa. (y)
би најрадије сатрли сваки облик домаће уметности који се не поклапа са традиционалном немачком.
???

Ok, neka je to moja utopisticka ideja.

Rekao sam da sam spreman da glasam za stranku koja ispunjava 20 posto onoga za sta se ja zalazem.

Niko nije ispunio kvotu i zao mi je stvarno.
Ovde nisi realan. Ja bez problema i za SNS mogu da kažem da ispunjava dosta više od 20% toga.

A za Ponoša, posle ove kampanje, mogu da kažem da ispunjava i 95%. Svaka čast čoveku na normalnosti i na inteligenciji pri razgovoru sa ovim režimskim Fokusima i ostalim nesrećama ljudskim (prvi sam mu zamerio što ima dvojno državljanstvo). Mirne duše ću glasati za njega - odavno mi nije bilo lakše da za nekog glasam. Gotivna mi je i Marinika, a Vladeta - još od osnovne škole.

Dosta mi je sve to jednostavno. Samo da zamisli čovek Ponoša kao šefa države mesto ove narikače što plače, kuka, cvili, bogorada, emocionalno ucenjuje... pa da pomisli da je u raju.

Napred, Đenerale! Voljno, Respiratore!

Toliko od mene za ove izbore.

Bas malopre dok sam radio po kuci slusao sam Ponosa na RTSu u Oko magazinu. Po meni sve na mestu.

Jedan je od retkih, ako ne i jedini politicar koji nema problem da kaze "ja pozdravljam taj i taj potez ove vlasti. Smeta mi to i to ali podrzavam i pozdravljam to i to".

I drugo, nema "kada ja dodjem na vlast" ili "ako ja dodjem na vlast". Nego "ja bih uradio tako i tako".

A ima i kad kaze "o tome ne bih odlucivao ja, odlucivao bi narod na referendumu, kako i treba da bude".

Necu da pisem sta, koga zanima neka uzme pa neka pogleda intervju. Ionako je red da se ljudi malo informisu o kandidatima iz njihovih reci (dok to izgovaraju), a ne od medija lesinara koji sve izvrcu i podmecu.

Alkoholičaru, vođi bande kasapa te pljačkaša sela i domaćinstava u njima (i to srpskih , a ne ustaških ili balističkih), gibaničaru...

Četničuljci nisu u stanju 35 godina da asfaltiraju ulicu usred centra Beograda kako treba, a hoće da imaju Cetinje, Sarajevo, Banjaluku, Skadar, Skoplje, Karlobag, Viroviticu, Dubrovnik i šta sve ne unutar "Velike Srbije"....
Ček, za koga ti glasaš?

Ček, za koga ti glasaš?
MORAMO.

Pre svega jer nisu:

- radikali (SNS, SRS, Mišina desnica)
- slobisti (SPS, PS, JS)
- četničuljci, klerikalci i ravnozemljaši (NADA, POKS 1 i 2, razni DSS i SPO ostaci, Dveri, Zavetnici, lažne ruske stranke, DJB)
- žute ispušene lopine (SSP, NS, AJMO, razni Maliji i Vesići okupljeni oko Vučića)

Битан у функционисању коалиције Морамо.

Sada ni Ponoš nije dovoljno prozapadan ? Pa da, u emisiji pre neki dan na Kurir TV je predsednik drugosrbijanske strančice GDF Zoran Vuletić kritikovao Ponoša zbog njegove navodne izjave da je "evroskeptik", koju niko osim njega nije nikada ni čuo. Za Vuletića je "nacionalista i evroskeptik" svaki kandidat koji na svom završnom mitingu pre izbora ne obeća da će dobrovoljno predati KiM,Rašku,jug Centralne Srbije i Vojvodinu, naterati Republiku Srpsku da se samoukine, a onda u ostatak ostataka Srbije bez svih tih teritorija pozvati NATO trupe da je "denacifikuju". Taj ludi autošovinista bi pronašao srpski nacionalizam čak i u Čedi i Čanku, o ostalima da ne govorimo.

Vuk Jeremić i njegova stranka možda nisu narkomanski evrofanatici kao DS, PSG ili SPP, ali teško da se on može porediti sa Koštunicom: DSS je prelomio da je protiv ulaska u EU onda kada je Brisel 2008. najotvorenije podržao secesiju KiM, a Jeremić do danas nije decidno rekao da je protiv EU; štaviše, do 2012. je bio deo vlade DS-a koja je kao i današnja sprovodila politiku EU bez alternative, a i danas izlazi na izbore u evrofanatičnoj koaliciji u kojoj glavnu reč vode Đilas i Tepićka. Da je evroskeptik, sigurno nebi bio na toj listi gde je.

MORAMO.

Pre svega jer nisu:

- radikali (SNS, SRS, Mišina desnica)
- slobisti (SPS, PS, JS)
- četničuljci, klerikalci i ravnozemljaši (NADA, POKS 1 i 2, razni DSS i SPO ostaci, Dveri, Zavetnici, lažne ruske stranke, DJB)
- žute ispušene lopine (SSP, NS, AJMO, razni Maliji i Vesići okupljeni oko Vučića)
Beogradom ne vladaju cetniculjci 35 godina kao sto si napisao.

Elem, mene optuzujes da bih uvek nasao razlog za apstinenciju, a ti ocigledno isto ne bi glasao da se nije pojavio Moramo tj.ta agresivno, bahata levicarska ekipa. Sa tim da je njihov vokabular bolji od tvog. U smislu pristojnosti.

Ja za Moramo ne mogu zbog obavezne vakcinacije, ako nista drugo.

A tebi posto su cetnici i Djindjic, Bogdanovic, Djilas, Hrustanovicka... znaci da nema sanse da bi glasao za nekog poput Vladete Jankovica.

Dakle, bez Moramo, ili bi apstinirao ili bi glasao za neku ekipicu koja ne bi ni presla cenzus tj.dao Vucicu glas. A za Moramo su ovo prvi izbori.

Hocu da kazem, ti nisi ocigledno kao vecina ovde u fazonu da se mora glasati protiv Vucica nego igrom slucaja si pronasao svoje, a, eto, ja nisam, ali ne kapiram sta mene napadas da trazim dlaku u jajetu kad si bez Moramo isti?

Vrh