Šta je novo?

Izbori 2024

Vredjate i vi i opoziciju i ceo narod vec 10 godina. Svi su vama "oni bivsi", svi su vama "marionete zapada", svi su vama hejteri, svi su neradnici...Samo ste vi postenjacine, rodoljupcine, herojcine, trudbenici... kako da ne.

Ne mogu ocima da vas vidim, i nisam jedini.

Koji to ,,mi''? Ja nisam član nikakve stranke, nikoga nisam vređao. Kakve ja veze imam sa naprednjacima?

Inače, juče saznasmo i od vlasti da je istina ona priča o 15 milijadri evra dugova Srbije u proteklih 10 godina. Dakle, sve je ovo laž, oni se sve vreme zadužuju. Ako to nekome ne smeta, onda neka se ne žali 4. aprila.

Нисам испратио ово, можеш ли да линкујеш извор ако није проблем?

Dug Srbije. SItuacija je zapravo jos katastrofalnija.

serbia-external-debt.png

Zasto sve suverenisticke i antiglobalisticke stranke rade za SNS, dok je levica protiv (osim SPS-a)?

Dug Srbije. SItuacija je zapravo jos katastrofalnija.

serbia-external-debt.png

To и питам, одакле је извор да је ситуација гора од приказане?

Дуг Републике Србије је данас око 30 милијарди евра а пре десет година је био око 23 милијарде евра. Зато ме и изненадила изјава да је потврђено да је јавни дуг порастао 15 милијарди евра за 10 година

2020. године смо били на 100. месту држава по % уделу јавног дуга у економији са 58%, крајем 2021. је био на неких 56% економије

To и питам, одакле је извор да је ситуација гора од приказане?

Дуг Републике Србије је данас око 30 милијарди евра а пре десет година је био око 23 милијарде евра. Зато ме и изненадила изјава да је потврђено да је јавни дуг порастао 15 милијарди евра за 10 година

2020. године смо били на 100. месту држава по % уделу јавног дуга у економији са 58%, крајем 2021. је био на неких 56% економије
Iznenadilo te? Ma nemoj. Zasto lazes da je bio 23 milijarde evra? Da li vas tako uce?

БЕОГРАД – На крају 2011. године јавни дуг Србије износио је 14,5 милијарди евра и у односу на крај 2010. повећан је за 2,4 милијарде, објавила је Народна банка Србије.

Porastao je upravo za 15 milijardi.

Stanje javnog duga se može videti na sajtu Uprave za javni dug. Tabela aktuelnih i istorijskih podataka je na linku (istorijski pregled je u trećem tabu)

Дуг као дуг није проблем, већ лоше улагање. Пре би на то требало да се концентришете.

Iznenadilo te? Ma nemoj. Zasto lazes da je bio 23 milijarde evra? Da li vas tako uce?

БЕОГРАД – На крају 2011. године јавни дуг Србије износио је 14,5 милијарди евра и у односу на крај 2010. повећан је за 2,4 милијарде, објавила је Народна банка Србије.

Моја грешка, ја све време гледам у доларима, тек сад сам схватио

У еврима јесте порастао 15 милијарди, у доларима је 7

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Neglasanje je ubedljivo najgluplja stvar koju neko moze da uradi sada. "opozicija je nesposobna, glupa, bla bla..."...ok, neka je tako, ali nije na vlasti deset godina, nije unistila pravosudni sistem i institucije koje cemo da popravljamo decenijama, nema bracu Brnabic Kisic i ne znam koje jos koji dobijaju milionske poslove za drzavu namestenim tenderima i vrse nevidjenu pljacku svih nas, prosto nisu mafijaska organizacija koja ima drzavu. Da ne sirim pricu na Kosovo, medijske neslobode i ostalo...Ako je nekome ok da ga lazu pljackaju i vredjaju mu inteligenciju svaki dan, svaka cast. Ja bih glasao i za papagaja sada, samo da ih vise ne gledam.

Нама су данас савет за националну безбедност поводом рата у Европи чинили Маја Гојковић, Дачић, Брнаба, Вучић и Гашић. Ако то није мотивација за гласање ја не знам шта јесте

Poslednja izmena:
U ovoj situaciji će se, bogme, glasati. A to je u principu dobro. Ne valja, međutim, što će biti malo i iz straha, jer tada može da se glasa konzervativnije (u smislu da se bira 'sigurnost'). Inače, predsedatelj Saveta za nac. bezopasnost je danas izgledao kao da je progutao oklopnjaču Potemkin.

Нама су данас савет за националну безбедност поводом рата у Европи чинили Маја Гојковић, Дачић, Брнаба, Вучић и Гашић. Ако то није мотивација за гласање ја не знам шта јесте
Da, ali je opozicija jasno zauzela stav da je na strani Ukrajine, tako da ce opet mnogi ili sedeti kuci ili glasati za ''vucka''.

Опозиција као да не зна расположење већине народа и опет пуца себи у ногу. Ја сам чуо позитивне коментаре на Вучићеву одлуку од људи који уопште нису његови љубитељи. Мени се свидео предлог Тадића да Србија буде посредник између Русије и Украјине.

Ne znam baš da je narod srećan zbog stradanja Ukrajine. Ja ne bih glasao za nekog ko bi podržao Rusiju u ovome. Mnogo ljudi ne bi.

(Molim vas da ne pokrećemo priču Rusija-Ukrajina ovde, ne morate od mene da branite Ruse - ja sam rusofoni rusofil, samo sam napisao kako se osećam povodom konkretnog slučaja.)

I ja nisam za dalju diskusiju o sukobu u Ukrajini, zato sam pre ovih par postova obrisao dva offtopic posta sa istom tematikom.

Tako da vratimo se temi ;)

Da, ali je opozicija jasno zauzela stav da je na strani Ukrajine, tako da ce opet mnogi ili sedeti kuci ili glasati za ''vucka''.
Đilas, Ponoš i Tadić nisu jedina opozicija. Zapravo ,oni po svom programu uopšte nisu opozicija, jer se u 95% spoljne i unutrašnje politike u potpunosti slažu sa Vučićem.

Nažalost, većini birača SNS-a je dovoljno to što Vučić nije direktno napao Rusiju kao ovaj trojac i što joj (još uvek) nije uveo sankcije, iako je na suptilan način stavio do znanja koja strana mu je u ovom ratu bliža. Ne mislim da Srbija treba da prizna DNR i LNR, niti Rusija to traži od nje, ali nema potrebe ni da se uopšte izjašnjava po tom pitanju. Lepo je što Ukrajina nije priznala secesiju KiM, ali nema Ukrajina pravo veta u SB UN, nego Rusija. Nema razloga da Srbija na sav glas ponavlja kako je za nju Krim deo Ukrajine, a ne Rusije, i da je protiv ruske vojne intervencije, može da jednostavno ostane uzdržana po tom pitanju i da se ne zamera nikom. Ne sećam se da se Vučić oglašavao i tražio poštovanje međunarodnog prava kada je Amerika dva puta bombardovala Siriju 2017. i 2018. Isto tako je mogao da prećuti i ovo danas.

Ali, očigledno je da naš veliki vođa bez ambasadora Kvinte ne odlučuje ni šta će izjaviti na konferenciji za novinare.

Poslednja izmena:
Moje, verovatno nepopularno mišljenje, je da je ovo maestralno urađeno u datim okolnostima. Moramo biti svesni da mi imamo užasno geopolitičku situaciju i da je sedenje na više stolica dobrim delom iz potrebe.

Ne možemo da priuštimo da sedimo i da se pravimo mrtvi jer su pritisci sve prisutni i svestrani (valjda nije veliki procenat ljudi baš toliko naivan da ne zna kakvi su odnosi snaga u svetu i gde je naša pozicija).

Vrh