Joj muka mi je više od tih priča "on je američki čovek, on je britanski špijun, njega guraju rusi". Jedini način da si nečiji čovek jeste da si ucenjen, odnosno da te drži u šaci. Kao što drže pola Vlade, ali se prosipaju spike "ma znaš ne podržavam ja vućića, ali opozicija još je gora". Kako pasete tu spiku na keca, druže na jednoj strani imaš vlast koja šalje osuđenog silovatelja da maltretira opozicionu političarku, a na drugoj strani imaš opozicionu političarku koja hoće nešto da kaže, i vagaš, i kažeš svi su isti. Nije problem koga će opozicija da predloži, za svakog ćeš reći ne valja, nije dovoljno ovakav ili onakav.
Imaš rio tinto koji vučić po svaku cenu gleda da progura, imaš ambasadore koji kažu "opozicija ima važnije teme ne bi trebalo da se meša oko rio tinta", i izađe Tepić i kaže nećemo rio tinto, boli nas uvo za ambasade. I dođeš do zaključka ma guraju je ambasade. Dajte malo uozbiljite se.
Ili imaš Ponoša koji kaže "mi smo za vrednosti EU, bez obzira da li ćemo ili kad ući, nije nam cilj ulazak u EU, nego da se uspostavi standard koji oni imaju", i "nisam za ulazak u NATO, mislim da je neutralnost najbolja za Srbiju u ovom trenutku, ali nemam pravo da odlučujem za buduće generacije, za par meseci se svašta izdešava, sam Bog ne zna kakva će biti situacija za 50 godina, da bih ja presekao za njih", aaa evo ga evronatociaplaćenik sa stranih kanabea ambasade, ma providno je skroz.
Dobro, vidim da užice podržava zavetnike, ne bih se osvrtao više na njegove stavove, neka bude ovaj post generalno pisan. Imate vlast koja prebija protestante, isporučuje diktatorima političke azilante, hapsi uzbunjivače, vuklja sendvičare ko goveda, uništava bilo koga ko kaže nešto glasno, prodaje izvore, prodaje rude, prodaje aerodrome, brani silovatelje i ubice, gaji desetine paravojnih formacija, crnim džipovima uliva strah u kosti, otima čitave grane privrede, stvara oligarhe po ugledu na rusiju, ruši na divlje u pola noći, i kao ma vučić je za eu, i marinika je za eu, znači isti su.