Ovo saopštenje studenata filozofskog iz Beograda mi liči kao na nastavak sukoba sa filozofskim iz Novog Sada nastao posle upliva Proglasa na velikom protestu u Novom Sadu. Očigledno oko ovog pitanja će biti podela po plenumima.
Мој је став да би ово било једно од мало могућих решења, али кад узмем у обзир колико ову опцију гурају медији попут нове и н1, опозициони ботови по редиту и твитеру и шта сам чуо о начину функционисања студената у НС, а поткрепљено саопштењем Филозофског факултета у Београду, почињем озбиљно да сумњам да је у питању велика подметачина од стране опозиције чији је циљ само да се дође до фотеља на леђима студената.Evo malo objašnjenja od studenata iz NS:
![]()
"Ne opozicija, niti iko ko je bio na vlasti, a trajaće do 12 meseci": Predlog ekspertske vlade dela studenata
Student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Esen Preljević kazao je da se više fakulteta u ovom gradu usaglasilo o predlogu ekspertske vlade i kazao da studenti ne žele da nju čini opozicija, niti iko ko je bio na vlasti, već moralni stručnjaci koji će ispuniti tri cilja i imati oročeni mandat.n1info.rs
"Želimo samo prelazni period za normalizaciju društva. Ograničenja bi bilo da vlada traje osam do 12 meseci i da podnesu pismenu garanciju, kako mandatar, premijer, i ostali ministri, da se neće baviti političkim životom osam godina nakon isteka njihovog mandata“Мој је став да би ово било једно од мало могућих решења, али кад узмем у обзир колико ову опцију гурају медији попут нове и н1, опозициони ботови по редиту и твитеру и шта сам чуо о начину функционисања студената у НС, а поткрепљено саопштењем Филозофског факултета у Београду, почињем озбиљно да сумњам да је у питању велика подметачина од стране опозиције чији је циљ само да се дође до фотеља на леђима студената.
Па они очигледно виде чим су упрегли све капацитете у пропаганду таквог решења и гурање те приче преко својих људи на новосадским факултетима што очигледно доводи до раздора са београдским колегама чије је саопштење врло директно написано, без имало увијања. Плашим се да би одабрани експерти имали моћ одлучивања колику и доктор ђуро у вучићевој влади."Želimo samo prelazni period za normalizaciju društva. Ograničenja bi bilo da vlada traje osam do 12 meseci i da podnesu pismenu garanciju, kako mandatar, premijer, i ostali ministri, da se neće baviti političkim životom osam godina nakon isteka njihovog mandata“
Mislim da je ovo jako bitan deo za kontekst. Ne vidim kako bi u ovom uslovu studenata iko iz opozicije zeleo, ako vec jure politicku karijeru, zaista da ucestvuje, da se gura i/ili da podmece kao ideju.
Слажем се са свим, осим дела за ФТН. Колико сам упућен, ФТН је против експертске владе и изашао је из унипленума. (На ФТН-у је јака струја студената из Републике Српске па ове н1 приче мало теже пролазе хахахах, мало шале)Ботове у Србији је први створио ДС 2007-8 године. На ССЦ-у је био активан форумаш који је учествовао у стварању тог пионирског тима.
Саопштење није јавно препуцавање него изношење принципијалног става и његов тон говори да је изнуђена реакција након више погрешних потеза студената из НС-а. Вероватно последње упозорење. До сад сви спорни потези студентског покрета су са НС Универзитета и то није случајност. Такође, сумњам да је у питању сукоб филозофских факултета већ БГ Филозофског и ФТН-а на првом месту који је од почетка најслабија али уједно и најбројнија струја у којој режим има највећи интерес а кад кажем интерес мислим на паре.
Још док сам ја тамо студирао кружила је цифра од 50 милиона евра обрта само у ИТ фирмама везаним за ФТН. То је факултет преко ког је режим ушао у ИТ сектор у Србији.
На жалост, имам информацију да је и доста других факултета поклекло пред инсистирањем на експертској влади. Тајминг ми говори доста. И режим и опозиција су ударили на студенте у исто време. Једни отворено и примитивно, други перфидно и са задњим, опортунистичким намерама.
Za ovog dezertera mi nije čudo, ljudski odron uvek bio.
Слажем се са свим, осим дела за ФТН. Колико сам упућен, ФТН је против експертске владе и изашао је из унипленума. (На ФТН-у је јака струја студената из Републике Српске па ове н1 приче мало теже пролазе хахахах, мало шале)
Estradni umjetnik ce dobiti novac na ruke, a donirace ga prijatelji i simpatizeri narodnog pokreta za ostanak Vucica na vlasti.Ko placa ovo zadovoljstvo?
Ok, neka napišu koliko ljudi koji ispunjavaju ove kriterijume im se javilo ili iskazalo želju da budu deo ekspertske vlade.Kriterijumi su jasni. Ne prihvatamo nikoga ko je u jednom trenutku podržavao ovakvu vlast i one koji su bili u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a ne možemo da prihvatimo ni opoziciju.
Vredjanje nase brace iz RS mi je degutantno. Takvim regionalizmima i omalovazavanjima drugih delova srpstva su cetinjani presli put od najzadrtijih srba do najzadrtijih mrzitelja srba za nepun vek.jbg umesto tih bosancera je mogao da studira neko iz sumadije
Ko placa ovo zadovoljstvo?