Šta je novo?

Izbori 2024

Ако је узурпирао сву власт, побио људе, покрао државу, испалио топ на миран народ, окупио највећи шљам и криминалце и наоружао их да нападну народ који клинац шетамо, педаламо, трчимо, пиштимо, лупамо у лончиће, цртамо?!
Ако је постало неиздрживо колико још година или деценија планирате да издржавате?
Ljudi i daje veruju da će povlačenje istih poteza dovesti do drugačijeg ishoda. Nažalost, neće.

Šta misli ChatGPT o tome što je Đuro Macut mandatar

đuro macut.PNG

Ljudi i daje veruju da će povlačenje istih poteza dovesti do drugačijeg ishoda. Nažalost, neće.
Следећи #бојкот ће решити проблем, Вучић и компанија ће схватити да немају легитимитет и сами ће себе да ухапсе. Или то или ће обични људи успешно да одбране Устав тако што ће противуставно да зграбе власт без учествовања на изборима а против војске и полиције. То ће све да реши и доведе до стабилне и јаке демократије. Други народи су превише глупи да тако поступе али ми смо први и покренућемо талас промена на континенту па можда чак и читавој планети.

Ako dosad nisi znao, onda moram nešto da ti kažem...
Ако ниси знао, просечан грађанин наше земље зна за 5 политичара у врх главе ко су. Тако да није на одмет причати и о икебанама.

Следећи #бојкот ће решити проблем, Вучић и компанија ће схватити да немају легитимитет и сами ће себе да ухапсе. Или то или ће обични људи успешно да одбране Устав тако што ће противуставно да зграбе власт без учествовања на изборима а против војске и полиције. То ће све да реши и доведе до стабилне и јаке демократије. Други народи су превише глупи да тако поступе али ми смо први и покренућемо талас промена на континенту па можда чак и читавој планети.
Baš sam gledao juče Paruna analitičara na kurir TV sa nekim osnivačem ovog novog SNS pokreta za državu i nekog iz onog SNS centra za stabilnost. Taj "analitičar" iz centra za stabilnost je najveći legalista ikada, samo insistira na rezultatima izbora, i da džabe kakav god da je studentski protest i pokret ako nije izašao na izbore i "dobio poverenje" građana kao što je SNS. Jasno je da tako komentariše jer vlast ima podršku svih velikih stranih sila.

Prvi grad koji je SPS izgubio je 1996. Niš, a 1997. Beograd na lokalnim izborima. To je moglo da bude i 2024. godine, ali su bojkotaši imali druge ideje. Bojkot ima smisla ako ga vrši cela opozicija i ako postoji podrška nekih od stranih sila na koje se oslanja vlast, što kod nas nije slučaj.

Jasno je da posle Čičića 2 možda već u oktobru budu izbori i da će studenti verovatno učestvovati na njima jer kako kaže BS u pesmi:

Ево мало нечега о чему се најмање прича. Док шачица ћаца са Космета шета аутобусом за Београд 12.4. обичан народ живи у терору између хуљине листе и Куртија.

Нека сам ја овакав или онакав, острашћен, оптерећен...Али ово брате нема ама баш никаквог смисла и то са обе стране.

Ако је тачно оно што кажете за њега (а јесте) шта то говори о свима нама?
Ако је узурпирао сву власт, побио људе, покрао државу, испалио топ на миран народ, окупио највећи шљам и криминалце и наоружао их да нападну народ који клинац шетамо, педаламо, трчимо, пиштимо, лупамо у лончиће, цртамо?!
Ако је постало неиздрживо колико још година или деценија планирате да издржавате?

Данас је председник мимо овлашћења поставио неку нову марионету на чело владе?! Овај доктор питање да ли се уопште и обратио.

Овде је сваки дан за 500к на улицама међутим, данас сам у блокади Булевара испред факса видео можда 150 студената. И то сасвим очекивано. Избори су се, што се мене тиче већ десили и то 16. марта. Уместо да је после топа или чега год сутра било 600к, на инстаграму је кренуо да се опет шири патетични култ жртве.

Пре 5 година нико није ни морао да зове већ се људи скупили спонтано на саму најаву карантина и од тада па до данас, једним простим медијским спином, ово стадо се само спроводи у обор.

Укратко, ухваћени смо у блефу и сад ће тек да гази. Једино ако се опет неко чудо или неко велико зло опет не деси па да се народ поново мало ритне.

haha da je moj cale procitao, mislio bi da pricas o slobi

Baš sam gledao juče Paruna analitičara na kurir TV sa nekim osnivačem ovog novog SNS pokreta za državu i nekog iz onog SNS centra za stabilnost. Taj "analitičar" iz centra za stabilnost je najveći legalista ikada, samo insistira na rezultatima izbora, i da džabe kakav god da je studentski protest i pokret ako nije izašao na izbore i "dobio poverenje" građana kao što je SNS. Jasno je da tako komentariše jer vlast ima podršku svih velikih stranih sila.

Prvi grad koji je SPS izgubio je 1996. Niš, a 1997. Beograd na lokalnim izborima. To je moglo da bude i 2024. godine, ali su bojkotaši imali druge ideje. Bojkot ima smisla ako ga vrši cela opozicija i ako postoji podrška nekih od stranih sila na koje se oslanja vlast, što kod nas nije slučaj.

Jasno je da posle Čičića 2 možda već u oktobru budu izbori i da će studenti verovatno učestvovati na njima jer kako kaže BS u pesmi:

Бојкот нема смисла генерално и ниједна иоле озбиљна држава (Америка, Француска, Хрватска итд.) се на пати са бојкотима. Као што није било бојкота од стране опозиције за време Краљевине (неко ме исправи неко ако грешим). Замисли да је странка Ле Пен сад изашла да каже да ће да бојкотује изборе јер су ухапсили Ле Пен. То би било незамисливо у једној озбиљној држави. Чак су нас и нарко картели а ла "Косово" прешишали у том смислу.

Бојкот је само још једна од удбиних бувица за манипулисање рајом и саботирања демократије коју су започели након формалног увођења вишестраначја а који се мистериозно појави кад год се режиму љуља фотеља. Приметићете да исти који сада позивају на масиван бојкот целе опозиције, који кукају да спискови не ваљају од 2012. итд. нису позивали на бојкот неке 2014./2015./2016. када је режим имао масивну подршку и није био угрожен изборима на којима учествује опозиција. Ђикију и Мариники су изборни услови довољно фер и вреди изаћи на изборе само када је Вучићу гарантована победа на изборима

@Kalian potpis na sve. Ili to što su gorepomenute partije prihvatile rezultate izbora decembra 2023. za republičke izbore, a samo su im problem bili gradski u Beogradu. Trebali su biti principijelni do kraja i da vrate poslaničke mandate u Narodnoj skupštini republike Srbije.
A to je jer preko 90% finansija dolazi od parlamentarnih mesta koje idu partijama po broju poslanika pored njihove plate koja direktno ide njima.

A evo ništa od Jankovića ali me ne bi čudilo da SNS-u bude kandidat za gradonačelnika ako spoje do kraja godine parlamentarne sa Beogradskim izborima jer niko ne voli Šapića, pa ni njegovi SNS-ovci. Ali neka ljudi bojkotuju jer je ZLF kriv za sve ovo što nas je zadesilo.

Poslednja izmena:
Verovanje da će učešće na izborima u neregularnim uslovima protiv organizovane kriminalne grupe biti dovoljan prerogativ za pobedu jednako je verovanju da Deda Mraz postoji.

Чак су нас и нарко картели а ла "Косово" прешишали у том смислу.

Иронија је да су тамо пре две године управо Срби бојкотовали локалне изборе у 4 опшине у којима су Срби већина од преко 90% и да су након излазности од 3% као резултат добили Албанце на челу тих општина и гашење преосталих институција Републике Србије.

Može li neko ko je za bojkot (sada ili bilo kada) da mi objasni šta se time dobija?
Evo, budu izbori i izađu samo birači SNS i SPS (i sateliti). Čak nek bude da ne postoji ni jedan pseudo-opoziciona stranka.

Dobijemo vladajuću većinu od 247 poslanika (3 nek bude neka manjina koja se ne meša).
Kako to pravi problem da se formira i održi vlada?

Edit: Razumem bojkot ako postoji donja granica izlasnosti, ispod koje se izbori ponavljaju.

Наравно да је Хуља мандатар. Формално није али сви знамо да је Хуља тај који држи целу државу и све институције у ван-уставном стању односно под диктатуром.

Сваки ваш став магично води до истог закључка - Мирно и достојанствено шетати и чекати следеће нелегалне покрадене изборе.
Притом, чак ни формално-правно ни једни претходни избори нису одржани у оквирима закона и Устава. У Србији не фнкционише ни једна институција од Брислеског спорзума и наводног београда и не само да је рушење тираније од стране народа на улици као носиоца и државе и Устава право него суштински и обавеза.

Али не, народ је одлучио да једнострано поштује законе нижег реда како би Хуља наставио у највећем миру да крши Устав. Једна поптуно парадоксална, надреална ситуација за коју више немате оправдање.

Не остаје ми ништа друго него да вам честитам на новој влади уз леп провод до 27-8е. А Студенти су управо стављени у пат позицију избора између подвијања репа или одустајања од студирања на минимално три године. Притом су, у наредном периоду у далеко већој опасности него што су до сад били.

Ima smisla gradjanski bojkot kad se vidi da su izbori farsa i da opozicija nije tu da pobedi. Ne treba im dati glasove i poslati jasnu poruku i jednima i drugima da se teraju u k***** i da ih narod ne zeli.

Pricam o tome kada i opozicija i vlast prave od izbora farsu i rezultati se vec znaju.

Ko zeli da se bori i pobedi, dobice glas.

Stranacki bojkot nema smisla, da ne pricam o bojkotu koji izgleda - bojkotujem BG, ali ne NS.

Бојкот чега? Избора неће бити осим ако се не деси неко ново велико зло. А ни ти више није гаранција јер границе тираније које народ може да поднесе уз саморегулисање и лупање у шерпе и дување у вувузеле нису још увек достигнуте.

А студенти уместо најављене радикализације су одлучили да се иде на тур де франс. Притом радикализација више вероватно није ни могућа јер су се и они и народ заједно издували 15. марта.

Pricam o izborima iza nas, na primer laznim 2017. godine.

Bolje da Vucic uzme 100 posto glasova na izlaznost od 30 posto, nego 55 posto glasova na izlaznost od 55 posto.

55 posto glasova na izlaznost od 55 posto je sasvim legitimna pobeda.

Izlaznost od 30 posto je useravanje u pricu o vecinskoj Srbiji. Ti rezultati su legalni, ali realno ne i legitimni.

Sto je mozda i gore, to daje lazni legitimitet likovima poput je*******enog Sase Jankovica. Sad je on kao neki k*****. Mi smo i dalje taoci toga jer njegov pokret je u Vladi i sad je kao Pavle Grbovic nesto bitan i on se pita nesto i zovu ga po televizijama da da misljenje i sad ako se PSG odluci da bojkotuje izbore na primer, sad je to kao znak da opozicija bojkotuje izbore.

Pavle Grbovic je bitan poput Cede Jovanovica i na izborima bi prosao poput Cede, na svom glasackom mestu bi uzeo jedan glas jer ni zena ne bi glasala za njega.

Mi smo i dalje taoci svega toga. Kad kazu Marinika Tepic - liderka opozicije. Liderka kurca mog.

Ti likovi su bitni poput onih koje je Kavcic nabrojao da ih podrzava - Vukadinovic, Nogo, Dragas, Radulovic, Mila Aleckovic...

Ako oni bojkotuju izbore, to N1 na primer ne zanima.

Ako nekakvo SRCE bojkotuje izbore, za koje ni rodjena majka osnivaca ne zna ko su, onda je opozicija podeljena i deo bojkotuje i na N1 se ne pumpaju izbori nego se prica o bojkotu.

Tako se iz narodnog ustanka pod imenom Srbija protiv nasilja izrodila koalicija Srbija protiv nasilja koja ne reprezntuje stotine hiljade gradjana sa ulice i niko od tih gradjana im nije dao ih oni zastupaju.

I tako onda nesto sto se lazno zove Srbija protiv nasilja preuzme Djilas i postavi nekog svog Mirka Cvetkovica, Radojicica i Macuta za kandidata za gradonacelnika. Ortaka od Brnabiceve.

Jer eto, njima je narod dao glasove. Dao im je onu stvar. Mi smo osvojili milion glasova. Osvojili ste moj k*****. To ste iz samilosti i ocaja dobili, nije vase i za vas nego protiv diktatorske vlasti.

A izbora ce novih biti, ako mi tako odlucimo.

Bila je neka glupa prica (u koju sam i ja svojevremeno poverovao) , da ce mu sa bojkotom biti neprijatno da vlada i da se to nece svideti evropi. Sada smo videli da evropu zabole, moze da ima 250 poslanika, njima jos lakse da im “one man show” zavrsava sve po potrebi

Vrh