Šta je novo?

Izbori 2024

Ono kad svi šalju zvučne snimke tog momenta kad je top a meni uši i dalje toliko zuje da ne mogu ni da pričam povezano a kamoli da razaznajem zvukove sa snimaka. 🤣 Toliko se urlalo i pištalo.

itching-jessay-martin.gif

Pa ako Vučić kaže da za njega glasa sirotinja, znači hvali se da u Srbiji ima 1,5 miliona glasača koji su sirotinja..blago njemu.

A što se tiče zvučnog topa, da, iako sam u to vreme bio kod Hrama i nisam ništa čuo, ovo na snimcima deluje kao nasnimljen zvuk nekog vozila/motora koji se veoma brzo približava.. to su namerno montirali da bi se ljudi razbežali usled straha da je neko uleteo vozilom u masu sa namerom da gazi ljude kao na ranijim protestima... zato su se ljudi momentalno razmicali sa strane..

Dakle, bolesnik je oskrnavio 15minutnu tišinu želeći da zaplaši toliki broj ljudi potencijalnim gaženjem i da izazove stampedo i tragediju.

Lik mora hitno da ode sa vlasti.. on je zlo u ljudskom obliku i sa njim nijedna osoba u ovoj zemlji i svetu ne sme više da komunicira.. njega treba izolovati.

Poslednja izmena:
Par ljudi ovde ladno pišu da je skup promašaj. 😊 Najveći skup ikada. Ljudi došli u svojoj organizaciji uprkos svim preprekama... i sve je od Hrama do Trga bilo konstantno krcato ljudima u celom tom krugu...

Ne da nije propmašaj, nego je fantastičan skup bio kako po broju ljudi tako i čitavoj studentskoj organizaciji...

Sve je super i blokade se moraju nastaviti, ne sme mu se dozvoliti da "svira kraj" nego u redu sad smo pokazali brojnost, a naredne blokade moraju da ciljaju nešto drugo... kao 24h blokade saobraćajnih žila kucavica u ovom gradu i tome slično treba ponavljati, sve dok ne popusti i ne ispuni zahteve. Pooštravati, radikalozovati, paralisati grad ponovo i ponovo...

Мора радикализација.

Ок, видели смо да има лепог, паметног, пристојног народа. Супер ај сад да видимо колико има храброг и бескомпромисног пошто, ево жвалави је вечерас пробао да изазове хиљаде мртвих током одавања поште убијенима у Новом Саду.

Обзиром на то, овај протест је последњи гандијевски скуп у Србији који сам подржао. Ево читава деценија прође у тој асиметрији - он и његове звери против финог и мирног народа. Мени је доста. Да добију тирјани шта заслужују или отклон у максималној могућој мери од сваког јавног и/или друштвеног деловања.

Pa neće studenti sigurno da vode nasilne proteste.

Videli smo da ova normalna Srbija neće nasilje i ne želi da ciljeve ostvaruje nasiljem.

Biće verovatno blokade saobraćajnica i onemogućavanja normalnog funkcionisanja života kao nova vrsta pritiska na vlast.. tako nešto se pisalo..

Što se tiče zvučnog topa, hvala dragom bogu da sam 5 minuta pre njega sišao sa gradilišta (one zgrade na Slaviji pored Narodne banke)... postaviću slike i snimke kasnije...

Ali pošto sam slikao na samoj ivici gradilišta sa 5tog sprata, to bi me oduvalo odatle, oborilo bi me sto posto...

Reče Vučić za to da je puška protiv dronova.
Kako god, možda i jeste ali taj zvučni top je 1000% iskorišćen u tom trenutku.
On je to nazvao gnusnim lažima, a nije rekao šta je to onda što se desilo. Na šta drugo bi ljudi odreagovali onako.
Kolko znam anti dron puske ne ispustaju prodoran niti bilo kakav zvuk nego koristi frekvenciju da prekine komunikaciju sa kontrolerom
Ovo sto su oni upotrebili je bio Lrad za rasterivanje ljudi

Par ljudi ovde ladno pišu da je skup promašaj. 😊 Najveći skup ikada. Ljudi došli u svojoj organizaciji uprkos svim preprekama... i sve je od Hrama do Trga bilo konstantno krcato ljudima u celom tom krugu...

Ne da nije propmašaj, nego je fantastičan skup bio kako po broju ljudi tako i čitavoj studentskoj organizaciji...

Sve je super i blokade se moraju nastaviti, ne sme mu se dozvoliti da "svira kraj" nego u redu sad smo pokazali brojnost, a naredne blokade moraju da ciljaju nešto drugo... kao 24h blokade saobraćajnih žila kucavica u ovom gradu i tome slično treba ponavljati, sve dok ne popusti i ne ispuni zahteve. Pooštravati, radikalozovati, paralisati grad ponovo i ponovo...
Jel postoji šansa da je sa te zgrade, tog behemota u rađanju, pušten impuls iz zvučnog topa? Ili bi pre rekao da je sa Albanije i zgrade pored nje?

Jedina još lokacija koja ostaje pogodna bi bila kula hotela Slavija.

Pošto taj LRAD navodno može da ima domet i do 5.000 m a između Slavije i Albanije ima manje od 2 km tako da bi im za to odlično radio posao.

Problem je što je baš mali, staje u veću torbu, tako da čak i kad bi se našli snimci sa kamera (a i to jako teško), verovatno se ne bi nigde ni videlo da je unošen i iznošen. A i zna Služba toliko da prikrije svoje tragove. Nego samo računam i nagađam, odakle li su ga gadovi ispalili... Da se zna i planira i za ubuduće.

Poslednja izmena:
Pa ne bi mogli da gađaju onako posred ose Kralja Milana da je puštan sa Predsedništva.

Tačno se vidi kako ide posred ose Kralja Milana. Ne u stranu, ne poprečno. Zato mislim da je ili hotel Slavija ili Albanija i zgrada pored.

I jedino mi još pada na pamet ovaj Behemot Kings circle ili kako već, jer mu se spratovi nadvijaju iznad KM kako rastu.

A i ne bi Služba rizikovala da to radi sa Presedništva gde je previše očiju, ljudstva a i dronova, kamera i svačega.

Ali stvarno, ako je ovo tačno, još uvek mi ne ide u glavu ovaj nivo ... pa ne znam kako to da nazovem:

Topom prekinuti baš minut ćutanja i komemoraciju žrtvama ...
... pri čemu su oni žrtve sistemske korupcije za koju su odgovorni upravo vlasnici topa !?

Ovakvom akcijom dovesti to u vezu u glavama svih Srba, pa stvarno, za to je potrebna ... ili veoma posebna glupost ili bezočnost.

Ovo sa zvucnim topom se mora rasvetliti, mogla bi da bude jos jedna tacka zahteva.
To moze samo bolesnik da naredi.
Ovo im je jos jedan autogol, snimak ce obici svet, pa ce svi videti koji bolesnik ovde vlada.

Ne znači da ide sredinom Kralja Milana, nego je zvuk bio takav kao da juri vozilo u masu, pa se ljudi razbežali sa sredine ulice u stranu da izbegnu gaženje za koje su mislili da im sledi..

Ne znači da ide sredinom Kralja Milana, nego je zvuk bio takav kao da juri vozilo u masu, pa se ljudi razbežali sa sredine ulice u stranu da izbegnu gaženje za koje su mislili da im sledi..
Ali upadljivo je to da su isto čuli i isto reagovali i ljudi kod spomenika Nikolaju, i ljudi kod Beograđanke i ljudi kod Cvetnog trga. Dakle svi duž iste ose.

Tu se sad postavlja pitanje da li i koliko taj impuls gubi na snazi ako dođe do odbijanja, a to je već pitanje za struku. Pitam se i da li su oni u Kneza Miloša ispod PKS osetili isto, od odbijanja o zgrade. Ili samo ovi duž linije KM. Drugim rečima, ako neko stavi to na zgradu Narodnog pozorišta i ispali ka Bošku Buhi, a drugi stane u Čika Ljubinu jedan blok "unutra", da li će osetiti to isto, zbog odbijanja o zgrade, ili će osetiti samo oni koji su na nesmetanoj direktnoj vizuelnoj liniji. Ako je odgovor ovo drugo, onda su gađali sa jednog ili drugog kraja KM.

A znajući koliko su kvarni, verovatno su tako i planirali i hteli, da bi izmaltretirali što veći broj ljudi duž KM.

Ja samo znam da je narod ukapirao o cemu je rec, jer ni oni pogodjeni nisu znali, preletelo bi preko Slavije i pocupali bi im i rucice i nozice...ovako je izbegnuta velika tragedija.
Mislim da su svi sokirani i besni, mozda se sutra i vrate, dovoljno su isprovocirani....
FDU je rekao da je na ulicama 800.000 , a ja njima verujem tako da zanemarite tackaste softvere....
Citala sam neki smesan klip na X kako ce Zemunci doći peske i umreti na Trgu pd umora, ne vracaju se :) bile su smesne te posalice među gradovima
Kad razmislimo, ovi studenti su kao ono "govorim tiho i nosim psa sa sobom" a ova vlast samo zaostrava, da neko nije za studente ,iznutra? Srednji prst, Ko placa prasice, Ustase, Strani placenici, Roleksi, Slikanje dokumenata, progon rektora, ismevanje, gazenje, neosuđivanje, prebijanje, sad i Zvucni top, Pretnja nasiljem, Kriminalci, " I ja sam ćaci", pa Ćacijend, traktori, studenti 2.0, poljoprivrednici 2.0....zabole me glava

Pa očigledno se prenosi na većoj daljini istim intenzitetom.

Moguće da su neki uređaji u prethodnom periodu i instalirani duž te ulice upravo da bi se rasterivali demonstranti koji se mogu očekivati ispred državnih institucija... možda je takvim uređajima "opremljena" čitava centralna zona grada..

Ko zna šta su sve instalirali ne bi li se zaštitili od naroda.

Upadljivo je da je pušten zvuk automobila u jurnjavi, a ne nešto drugo, baš zato što smo ranije viđali zaletanje u masu, pa su zato računali da će takav zvuk najviše uplašiti ljude i naterati ih da se razbeže..

Monstruozno.

Ne znam zašto bi vlast to radila kada je i njima u interesu da se protest što pre smiri.
Nema šanse da nisu znali da će ovo samo još više uznemiriti javnost, a to im nešto ne ide u prilog...
Neko je ovde pisao da su dovezli i imali spremne vodene topove, a imali su i hamere kod Pravnog fakulteta, to znači da su na taj način bili spremni da reaguju, a ako imaju takav zvučni top, bukvalno im nisu potrebni vodeni topovi i okolina vozila.

Moguće da je neka strana služba koristila taj uređaj, još lakše ako je ručno prenosiv i ako može da stane u putni kofer ili sportsku torbu.

Nije mi jasno, Vučić nije imao razlog da to iskoristi i to baš tokom petnaest minuta tišine.
Njima je u interesu da protesti prođu mirno, čak su naredili lokalnim političarima da omoguće studentima koji pešače boravak, dele im sokove, policija je uzdržana, i baš pred kraj protesta neko pusti taj jezivi zvuk, to je uradio samo neko ko želi da oteža poziciju vlasti.

Ja sam bio u Resavskoj malo ispod SKCa i u toku 15 minuta tišine, max minut pre nego što je krenuo stampedo nizbrdo ka Manježu, pojavila su se dvojica motorista koji su se tu nešto motali i nije im palo na pamet da ugase motore tokom tišine. Lično sumnjam da su tu poslati da pripomognu sa zvukom i naprave dodatnu pometnju. Možda i grešim.

Ali stvarno, ako je ovo tačno, još uvek mi ne ide u glavu ovaj nivo ... pa ne znam kako to da nazovem:

Topom prekinuti baš minut ćutanja i komemoraciju žrtvama ...
... pri čemu su oni žrtve sistemske korupcije za koju su odgovorni upravo vlasnici topa !?

Ovakvom akcijom dovesti to u vezu u glavama svih Srba, pa stvarno, za to je potrebna ... ili veoma posebna glupost ili bezočnost.
Ti isti koji su odlučili da upotrebe danas top, sutra neko drugo oružje, juče su crtali crvene kur*** kao njihov simbol. To je jednostavno njihov nivo. Talog.

Ali moram i ovde napišem poruku svima. Setite se prošlogodišnjih i izbora iz decembra 23. Svo ono zgražavanje nad narodom, kako smo ovakvi, onakvi, kao da nas je sve Hitler pravio, da nismo dostojni predaka, na šta smo spali...
Stvarnost nam pokazuje da je to možda 1% ljudi, a VELIKA većina je više nego normalna i moralna.

Sve one zadruge, pinkovi, Belivuci, sav onaj talog što se plasira na TV, sav onaj NVO (da, USAID NATO) maligni uticaj koji nam se plasira da smo najgori u svijet, sve je to smišljeno sa razlogom da se ovaj narod utamniči i stavi pod jaram.
Kao neko ko već duže vremena radi u inostranstvu mogu vam reći da je naša komparativna prednost u odnosu na Evropu ljudski potencijal.

Samo moramo da nađemo način da ovih 1% sprečimo da nam odlučuju o životu mnogo pre nego što metastazira kao što je slučaj danas. Valjda će studenti naći recept za sebe (mi stariji to nismo bili u stanju) jer to svakako po prikazanom zaslužuju.

Da je neko spolja (van Srbije) želeo da pojača tenzije, ne bi morao da dovlači zvučni top, mogao je samo da baci par suzavaca sa krovova ili da ispali par šok bombi ili gumenih metaka i da utekne, a da narod u svoj gužvi okrivi pandure ili Službu. Zvučni top košta boga oca, traži postavljanje, privlači pažnju, traži obuku u radu... a baciti suzavac, šok bombu ili ispaliti gumeni metak je mnogo lakše i jeftinije.

Takođe, zna se da su naši kupili tu topčinu, nego nam je te 2022. fokus bio na drugim stvarima ili su se ređale druge vesti pa je većina nas i zaboravilo na to. Ja se setih sad kad je neko ovde okačio link i podsetnik, ali da nije bilo toga, zaboravio bih da su naši smrdljivci to pazarili.

Ne mislim da je iko stran, mislim da su naši.

A odgovor na pitanje zašto bi naši to uradili je - pa da bi pokazali silu i šta sve imaju i mogu.

Vrh