Šta je novo?

Izbori 2024

Treba svi koji su se našli u Kralja Milana i osetili zvučni top da upute ili sudsku tužbu MUPu ili žalbu.

Pa kad ih zapljusne 30.000 žalbi, biće im veselo.
И треба. Направити им правно-бирократско оптерећење. Лепо сви лично прво у 29. па онда у тужилаштво.

Kad se bude pričalo o broju učesnika, uvek treba naglasiti je neko bez legalnog razloga naredio da se ukine gradski saobraćaj da bi što manje ljudi došlo. A pri tome je još i kiša padala. Pa je, ako izostavimo mlade, sigurno bilo veoma mnogo starijih koji zbog zdravlja ili kondicije nisu mogli kilometrima da pešače, ili nisu smeli da se odluče da par sati stoje mokri na kiši. Tu je već otpao vrlo veliki broj učesnika. A onda je i onima koji jesu krenuli peške, zbog jedinog preostalog mosta preko Save, putovanje trajalo između sat i po i dva sata. Pošto je rizično da bude previše ljudi na mostu, puštali su ih samo u talasima. Zato su i mnogi koji jesu krenuli zakasnili na skup. Pa onda, oni koji jesu mladi, ne boje se dugotrajne kiše, i jesu krenuli veoma rano, na kraju stigoše na desnu obalu Save samo da bi otkrili da je Slaviji postalo nemoguće prići. Takvi su obično probali zaobilazni pristup iz par okolnih ulica, na to zaobilaženje kroz ogromnu gužvu potrošili par sati, pa na kraju odustali videvši da nema smisla da dalje pokušavaju jer je već kasno i ne mogu da priđu nigde blizu. Zato smo videli da je i pre skupa znatna kolona ljudi na Brankovom mostu išla ka Novom Beogradu dok su u drugom smeru velike grupe još pristizale. I na kraju, mnogim autobuskim prevoznicima iz unutrašnjost je bilo zabranjeno da voze putnike za Beograd, takođe da bi se smanjio broj učesnika. I o tome je bilo dosta izveštaja.

Dakle, kad iz velikog broja na skupu prisutnih procenjujete stepen podrške, računajte i sve one koji su želeli ili pokušali, ali nisu MOGLI da dođu.

Poslednja izmena:
Nemoguce je proceniti nesto sto traje ceo dan.

Novobeogradjani su najvise izginuli na Brankovom.

Znam ljude koji su dosli taman do grada, ali su brzo napustili jer su bili iscrpljeni od petocasovne setnje (vise setaj-stani). Znam i ljude koji su tek uvece dosli (kada su ovi prvi vec otisli).

Nama, bre, fale mostovi. Beograd treba da ima izmedju 12 i 15 mostova. Onda se ne bi onako vukli ceo dan preko raspalog Brankovog.

Sto se tice prevoza, moguce da nam je to i islo na ruku i stvorilo kontraefekat.

Druga stvar koja nam fali je pravi trg gde bi mogao da stane veliki broj ljudi (plus okolne ulice). Beogradu to treba, nevezano sad za ove proteste.
Ne zaboravi nas Zemunce. Prešao sam 30 km pešice, sigurno. Mnogo je ljudi iz Zemuna pešice prešlo most. Bio sam u prvoj turi, čim su traktori prošli.

A šta predlažeš da se radi prijatelju?
Sve ono sto bi predlozio trebali su studenti.Da se lepo kaze,posto do danas nisu ispunjeni zahtevi,sledi totalna blokada Suda,RTS,Skupstine,sta god.Nije bilo nikakve najave,apsolutni besmisao.Dete ne saljem u skolu od decembra,a zasto? Da bi danas slusao jbn hor i pripovedanje.Vucic slobodno moze da vlada koliko god bude zeleo.Narodu ipak nije toliko lose.

Ali ovo njegove fore, kad je Nis, KG, NS - onda su dosli Beogradjani.

Sad kad je Beograd, dosli vecinom iz unutrasnjosti.

Samo da ne bude da je puko u nekom gradu, a puko je u svakom.

Inace, kakva je to rec blokaderi, jel uopste postoji u srpskom jeziku? Jedan predsednik svih gradjana da to koristi je sramotno.

I jel istina da i RTS upotrebljava tu rec?

Pada mi na pamet da je Ćacilend namenski napravljen da bi zauzeo sto veću površinu ispred Skupštine kako bi se stvorila iluzija da se skupilo manje ljudi kad se gledaju snimci iz vazduha.
Jer da ga nije bilo ceo Pionirski park bi bio pun krcat.

Заиста нисам могао ни замислити да ћу чекати сат и 45 минута на Бранковом мосту чекајући мој ред да га пређе, а при том ми кажу да са чак имао и среће. Када сам почео да прелазим схватио сам да је у том тренутку много више њих у гомили која још увек чека да пређе. Чуо сам да је у неком тренутку велика група одлучила да крене на Газелу и да се тек негде иза 4 могао прећи мост без чекања на ред.

Нема никаве сумње да је диктатор успео да "позове" убедљиво највећи број људи икада на протесте у Србији.

Sve ono sto bi predlozio trebali su studenti.Da se lepo kaze,posto do danas nisu ispunjeni zahtevi,sledi totalna blokada Suda,RTS,Skupstine,sta god.Nije bilo nikakve najave,apsolutni besmisao.Dete ne saljem u skolu od decembra,a zasto? Da bi danas slusao jbn hor i pripovedanje.Vucic slobodno moze da vlada koliko god bude zeleo.Narodu ipak nije toliko lose.
Ili ne kukaj na narod kome nije lose ili nemoj da se zalis sto ti dete ne ide u skolu.

Kontradiktoran si. Moze onda da se kaze da tebi i nije lose kad ti je glavni problem sto dete ne ide u skolu.

Ja samo znam da nije 100.000 sigurno...a vala ko je bio zna da nikada nije bila ovakva gužva po kvadratnom metru. Od Skupštine do Slavije preko Autokomande i Brankovog mosta. U Beograd je sigurno došlo više od 600.000 ljudi ako ne i više. Samo je Zvezdara bila puna automobila i nije moglo nigde da se proðe.

Skup je odlično organizovam i meni je najjači utisak ...oduzeta baklja od strane redara nakon 5sekundi od paljenja. Sada je pitanje šta dalje. Ja nisam pametan iskreno. Prepustiću se opet deci, siguran sam da znaju.

Poslednja izmena:
Nažalost protest se završio bez konkretnih daljih akcija. Očekivao sam da se proglasi neka blokada, štrajk, opsada institucije.....

Ovakva energija i masa teško da će se ikad više ponoviti.
Ne može se ponoviti i nadam se da zaista neće biti potrebe opet. Dalje akcije ćemo saznati, ali posle ovolikog broja ljudi na ulicama, red je opet i na te ljude da konačno naprave korak i da se zaista pokrene generalni štrajk. Druga opcija je da se zaista ispune zahtevi, a ja ne znam kako to ispuniti dok je Vučić na vlasti. Dakle, nešto veće, nezavisno od studenata, mora da se dogodi što će naterati promenu vlasti - bilo to raspuštanje koalicije ili ostavke pa šta god dalje.

Ono što hoću da kažem jeste da su studenti sa ovim šetnjama učinili najviše što mogu. Buđenje i informisanje ljudi nije lako i ovo je bilo izvanredno odrađeno i osmišljeno - sve šetnje, svaki grad, a posebno danas i večeras u Beogradu. Sada je red na taj narod da uradi nešto, a ne da se čekaju studenti.

Može da se ponovi, i kad su bili protesti u maju 2023. za par događaja smo mislili "ovo nikad neće biti veće" pa je oboren rekord par puta.

Pritom treba imati u vidu da je ovo danas bilo sa sabotiranim vozovima i autobusima. Dakle ako se napravi opet i svi ljudi stignu, biće još veće.

Звучни топ је дао "одличан" повод студентима за оно што су свакако планирали након 15. марта. ;)

Нека неко преприча шта жвалави лаже на пинку. Ја не могу да га слушам још од хеликоптера.

Šider je nebitan. Šta kaže Ursula von der LIAR? Vidim da ruski mediji prikazuju šta se dešava u Srbiji, ovoga puta su bili blagonakloni prema građanima. Polako i oni shvataju da je Vučić totalno propao pa valja širiti uticaj na buduće pobednike. Velika stvar je napravljena.

Trebalo bi skupiti neke dokaze o zvučnom topu. Ima li ga naša policija, i da li ga je iko video negde tokom dana. Po članku u N1 to izgleda otprlike ovako, dakle neka vrsta zvučnika, tanjeg ali većeg promera :

Zvucni top 1.png

Zvucni top 2.png

LRAD-US-Navy.jpg

Soundweapon1.jpg

Članak je iz decembra 2022.

Poslednja izmena:
Vrh