A ko će da vlada i da hapsi Vučića? Da neće možda studenti...
Hapsenje je kljucna rec. Po zakonu. Ko ce, videcemo. Studenti nece vladati sigurno, ali su najzdraviji i najmudriji deo drustva trenutno, kao i najveci tj. jedini pokretac promena i to promena u pravom smeru.
Meni je prijao intervju, na cudan nacin, nisam Vucica gledao godinama, ako sam ga ikad i gledao ovoliko dugo.
Vrsi se, opravdano, demonizacija Vucica sa nase strane, medjutim, on ipak jeste ljudsko bice. Malo sam odgledao ceo intervju na nacin na koji reditelj gleda na nekog zlikovca praveci film i pokusavajuci da ga dublje razume i vidi i ljudsko u njemu.
Ceka nas ozbiljan rad, ne samo da se pad nadstresnice ne ponovi vec i da se Ribnikar i Mladenovac vise ne ponove.
To se nece postici jahanjem miliona ljudi, a ima i sa nase strane kadrih za razne monstruoznosti koji tumaraju ulicama neleceni.
Jako ozbiljan posao je pred nama kao drustvom da nam se ne bi desavala ponovo masovna ubistva, izvrsena na razlicite nacine. Puno posla za sociologe, psihologe, psihijatre, prosvetne radnike...
Jedan od glavnih, ako ne i glavni razlog, ovolike masovnosti studentskih protesta je sto
ta deca te ljudine na fakultetima imaju i roditelje, bracu i sestre, prijatelje, babe, dede, strine, striceve, komsije...
Kada Sonju lojalista udari kolima, udario je i na njeno okruzenje i ti ljudi to nikada nece zaboraviti i preci preko toga.
Ne treba nam drustvo jahanih i sinova onih koji su jahani koji ce neuravnotezeni od jahanja zeljno cekati na osvetu ili je ostvarivati i dok nisu na vlasti.
Njima treba pomoc i siguran sam da ce i njegovim bliznjima biti drago sto su napokon adekvatno zbrinuti.