Šta je novo?

Izbori 2024

1000014394.jpg

Ako Vučić ne padne, kupuje SBB i pretvara Srbiju u Severnu Koreju. Ova emisija je pokazala da je najbolji političar u Srbiji, da Brankica ne zna da vodi intervjue (čist amaterizam). AV je doktor politike za sve političare u Srbiji, analitičare i novinare koji se bave političkim temama. Nijedno pitanje o Kosovu, nijedno o šaradi sa Vojvodinom, premalo pitanja o kriminalcima. Ona ne zna da poklopi sagovornika, ne zna da pravi analogije, ne zna da ga izbaci iz takta. Stanojević sa RTS-a je klasa za ovu umišljenu CIA novinarku u pokušaju. Nesrećni Stanojević je i u okovima uspeo da poremeti Vučića jednom opaskom.

Moj zakljucak je da je covek bolestan, bez uvrede stvarno. I dosta toga potice iz perioda 2000-2012 i vuce ogromne traume, komplekse, bes i mrznju.

Mora se biti mudar i moraju se slediti mudra deca, ne smemo opet upasti u isti krug i stvarati nove generacije zeljne osvete.

Nikakva jahanja, treba im strucna pomoc i zatvorske celije sa klima uredjajima, brzim internetom i najboljim uslovima.

Moj zakljucak je da je covek bolestan, bez uvrede stvarno. I dosta toga potice iz perioda 2000-2012 i vuce ogromne traume, komplekse, bes i mrznju.

Mora se biti mudar i moraju se slediti mudra deca, ne smemo opet upasti u isti krug i stvarati nove generacije zeljne osvete.

Nikakva jahanja, treba im strucna pomoc i zatvorske celije sa klima uredjajima, brzim internetom i najboljim uslovima.
A ko će da vlada i da hapsi Vučića? Da neće možda studenti...

Ova retorika njegova bukvalno razara drustvo, prenosi dijagnoze na ceo narod. Niko ne sme posle ovoga da mu da prostor rec da izgovori. Ne sme da mu se dozvoli platforma za trovanje
Ovo nije covek, ovo je zlo ovaploceno
Kad nam se bude ukazala prilika, ne treba da ih gadjamo jajima nego svetom vodicom

Poslednja izmena:
Нисам га слушао нити ћу. Али ово је ми је било сасвим очекивано:
Kakva amaterska emisija Brankice.
Дакле, врхунски је одрадила свој посао за свог председника и службу. Бранкица му по други пут прилази у спас кад је густо.

Poslednja izmena:
A ko će da vlada i da hapsi Vučića? Da neće možda studenti...
Hapsenje je kljucna rec. Po zakonu. Ko ce, videcemo. Studenti nece vladati sigurno, ali su najzdraviji i najmudriji deo drustva trenutno, kao i najveci tj. jedini pokretac promena i to promena u pravom smeru.

Meni je prijao intervju, na cudan nacin, nisam Vucica gledao godinama, ako sam ga ikad i gledao ovoliko dugo.

Vrsi se, opravdano, demonizacija Vucica sa nase strane, medjutim, on ipak jeste ljudsko bice. Malo sam odgledao ceo intervju na nacin na koji reditelj gleda na nekog zlikovca praveci film i pokusavajuci da ga dublje razume i vidi i ljudsko u njemu.

Ceka nas ozbiljan rad, ne samo da se pad nadstresnice ne ponovi vec i da se Ribnikar i Mladenovac vise ne ponove.

To se nece postici jahanjem miliona ljudi, a ima i sa nase strane kadrih za razne monstruoznosti koji tumaraju ulicama neleceni.

Jako ozbiljan posao je pred nama kao drustvom da nam se ne bi desavala ponovo masovna ubistva, izvrsena na razlicite nacine. Puno posla za sociologe, psihologe, psihijatre, prosvetne radnike...

Jedan od glavnih, ako ne i glavni razlog, ovolike masovnosti studentskih protesta je sto ta deca te ljudine na fakultetima imaju i roditelje, bracu i sestre, prijatelje, babe, dede, strine, striceve, komsije...

Kada Sonju lojalista udari kolima, udario je i na njeno okruzenje i ti ljudi to nikada nece zaboraviti i preci preko toga.

Ne treba nam drustvo jahanih i sinova onih koji su jahani koji ce neuravnotezeni od jahanja zeljno cekati na osvetu ili je ostvarivati i dok nisu na vlasti.

Njima treba pomoc i siguran sam da ce i njegovim bliznjima biti drago sto su napokon adekvatno zbrinuti.

Нисам га слушао нити ћу. Али ово је ми је било сасвим очекивано:

Дакле, врхунски је одрадила свој посао за свог председника и службу. Бранкица му по други пут прилази у спас кад је густо.
Mislim da je ovo sve otislo predaleko da bi mu ovo bio neki spas. Lik je penio, ponavljao da bi sam rusio Savamalu, da bi opet isto rekao da treba udarati kolima ljude koji blokiraju itd.

Mislim da se podela vec izvrsila, Brankica i da ga je rasturila, ne bi to nista pomoglo kod onih koji su odlucili da se prave slepi i podrzavaju ga.

Isto tako, kod ljudi koji su protiv Vucica, ne bi se nivo borbenosti nesto povecao da ga je rasturila. Malo nasladjivanje bi bilo i to bi bilo to.

Moj utisak je da je sve ovo sa ciljem da se pokrene prica o dijalogu o stvarima o kojima nema dijaloga, a i za koje nije nadlezan.

Bice verovatno prica, eto, i sa njom sa kojom se ne slazem i gde nije bilo lako sam ipak razgovarao, tako i studenti nek dodju na dijalog. Nece biti lako, ali se moze pricati da se ne poubijamo.

Utisak mi je da je to sve uzaludno i da je kasno za to.

Za ono za sta je nadlezan, ok, nek se prica sa njim, samo nema u zahtevima nista o cemu se on pita i o cemu ima uopste sta da se vode dijalozi.

Brzo ce se na ovo zaboraviti, a ne bih ni rekao da i sad ima neki odjek ne znam kakav.

Ja sam posle onih propalih protesta u Ribnikaru napisao a sada ću i ponovoti: on je miran narednih 30 godina.

Ili će sam otići posle EXPO-a ili će vladati doživotno.

Ja sam posle onih propalih protesta u Ribnikaru napisao a sada ću i ponovoti: on je miran narednih 30 godina.

Ili će sam otići posle EXPO-a ili će vladati doživotno.
Posle EXPO-a sigurno neće otići. Tada će SNS banditi samo uvećati svoje bogatstvo i moći će da kupe svakog čoveka. SBB ide u ruke Vučića i završava priču o Srbiji. Dobićemo nove oligarhe, sistem sličan Rusiji. Jedina šansa su studentski protesti i eventualno neka EUROPOL poternica za vlast u Srbiji. Ne vidim drugi način da ovaj padne sa vlasti.

Posle EXPO-a sigurno neće otići. Tada će SNS banditi samo uvećati svoje bogatstvo i moći će da kupe svakog čoveka. SBB ide u ruke Vučića i završava priču o Srbiji. Dobićemo nove oligarhe, sistem sličan Rusiji. Jedina šansa su studentski protesti i eventualno neka EUROPOL poternica za vlast u Srbiji. Ne vidim drugi način da ovaj padne sa vlasti.
Ovo već imamo. Tužilac bi samo trebao da utvrdi ko je Oskar. Oskar bi morao u zatvor na 40 godina

Не знам зашто сте сад разочарани фијаском Бранкициног интервјуа кад су и она и Оскар из исте фондовске баште изникли, једна као цветић а други као пресађени коров.

Нек дође код Шаровића ако сме.

Ma prepreden je on, a ima i ozbiljnu mašineriju iza sebe, ne verujem da bi mu Šarović bio problem. Ćulibrk je imao dve prilike pa ništa nije uradio. Čak se i prvi put skroz isprepadao, ko neko dete.

Да је тако ишао би у емисију код њега још за изборе кад га је звао.
Прозападни медији су се показали као импотентни за сучељавање са мапредњацима, и увек испадну на крају изиграни, као Ћулибрк онда и Бранкица сада.

Ja mislim da to nema veze s tim da li si prozapadni ili proistočni (khm) medij, već moraš da imaš kalibar novinara koji je sposoban da se izbori sa ovom prepredenom radikalskom retorikom.

Vučić je ekspert za zamenu teza i spuštanje sagovornika bezobrazlukom, novinari koji nisu bar jednako bezobrazni kao on ne mogu da mu pariraju u ovakvom formatu.

Ne treba nama neki intervju Vučića od strane novinara koliko treba TV debata Vučića sa opozicijom. Evo kako izgleda debata u Nemačkoj u kojoj su federalni izbori za kancelara u nedelju.
4 kandidata koji diskutuju i nijednog trenutka nije dignut glas, daleko je civilizacija.

То је истина. А мало има таквих новинара, а они који би могли да укрсте мачеве с њим или су скрајнути или су на његовој страни.

Вучић спретно избегава тв дуеле целу своју владавину. Мада питање је како би се са њим изборили у дуелу, мислим да би га Ћута могао покопати једино, и можда Ђилас делимично. Ал већ видим и радикалску контру - а шта си ти урадио, шта је било за време твоје власти.
Разочарао сам се кад сам скоро од једне младе девојке чуо како је Ђилас све покрао, каже није она за Вучића ал је плаши Ђилас. Треба нам ребрендирање и у опозицији. За почетак бивши ДС и деривати да се угасе пошто су баба рога и гориво режимске пропаганде, а онда да се ојачају прво локални покрети са конкретним проблемима грађана. Кад СНС почне да се круни по сеоским месним заједницама и по општинама, тад ће се уздрмати и врх њихове пирамиде.

Mislim da Brankica nije dorasla za ovakav intervju. Ne sporim da je izvrstan novinar i da ima ogromna dostignuća u drugim segmentima novinarstva, ali ovde se jednostavno ne snalazi.

Ne ume da poentira, da postavi konkretno pitanje. Previše razvodnjava priču i onda se on hvata za nebitne stvari i izbegava suštinu. Onda, nije se dovoljno pripremila za temu, slabije vlada informacijama, podpada pod uticaj, ne ume da se nametne. Ima zaista puno propusta.

Mada za ovakvog sagovornika zaista ne znam ko bi bio kompetentan sagovornik. Njegov način komunikacije prevazilazi okvir normalnog. Jako je manipulativan i vlada materijom. Potencijalni sagovornik morao bi da bude prepreden i isto tako nekorektan, da se spusti na njegov nivo.

U svakom slučaju čak i ako se nije prodala, ogromna je greška što mu uopšte daje medijsku pažnju.

Stvar je prosta - Nelečeni ne ide nigde gde nije siguran da neće trijumfovati i ispasti faca. Svaki poziv na gostovanje i debatu se dobro ispita i pripreme svi scenariji pa se tek onda odlučuje da li će se ići, i to samo ako su on i Mosadovci izračunali da ubedljivo pobeđuje i dominira.

Vrh