Šta je novo?

Izbori 2024

Могао бих да се сложим са мањим делом твог поста да уз ову екипу са снимка не стоји здушно цела Далмација. Просек на утакмицама Хајдука ти је 27000 људи. Сваке друге недеље пун стадион уз редовни усташки репертоар.

И заправо ниси реплицирао на мој пост. Црно на бело сам написао да се Торцида тамо користи од стране режима за шиканирање и застрашивање преосталих Срба.
Омладина Далмације тренутно је усташка више него у време рата. То ће ти потврдити свако ко је упознат са тамошњом ситуацијом. И зато на скуповима подршке видиш скоро углавном особе 50+.

Poslednja izmena:
Kada nemamo RTS mora HRT da pravi dokumentarce umesto njih. Što neko reče novinari RTS-a su mogli da podrže studente, ali nisu. Najbolje je da se ukine RTS kao u Grčkoj pa napravi novo javno preduzeće za emitovanje televizije.

Šta bismo mi bez naše braća da nas ne čuvaj

1000040669.png

Могао бих да се сложим са мањим делом твог поста да уз ову екипу са снимка не стоји здушно цела Далмација. Просек на утакмицама Хајдука ти је 27000 људи. Сваке друге недеље пун стадион уз редовни усташки репертоар.

И заправо ниси реплицирао на мој пост. Црно на бело сам написао да се Торцида тамо користи од стране режима за шиканирање и застрашивање преосталих Срба.
Омладина Далмације тренутно је усташка више него у време рата. То ће ти потврдити свако ко је упознат са тамошњом ситуацијом. И зато на скуповима подршке видиш скоро углавном особе 50+.
Srbi su u HR manji od makovog zrna. Stalni strah od zlih Srba pa makar ih bilo i 1%. Bolje da se čuvaju Nepalaca i Pakistanaca.
To za Dalmaciju je tačno. Mada, u Srbiji navijačke grupe isto služe za desničarenje i zastrašivanje. Delije Tender su isto primer jedne naci-narko grupacije.

To je to.
Meni se čini da je vreme trajanja prelazne Vlade od 3 do 10 meseci malo. Ako hoćemo regularne izbore, to podrazumeva uvodjenje reda u medije. Nisam siguran da za 3 meseca to moze da se ostvari, kao i niz drugih stvari (SNS će i dalje imati razne poluge moći koje može koristiti, poput izborne mašinerije i vojnički ustrojenih lokalnih odbora).

Sve je ok.

Srbi su u HR manji od makovog zrna. Stalni strah od zlih Srba pa makar ih bilo i 1%. Bolje da se čuvaju Nepalaca i Pakistanaca.
To za Dalmaciju je tačno. Mada, u Srbiji navijačke grupe isto služe za desničarenje i zastrašivanje. Delije Tender su isto primer jedne naci-narko grupacije.
Делије су свашта, тендер, нарко, крими, издајничка прича... али као група нису наци нити било коју националну или друштвену групу системски малтретирају, застрашују или физички нападају.

Не можеш их ставити у контекст овог деловања Торциде, нити за тим има потребе. Шта је циљ уопште таквог писанија?

Капирам да је случајно али ово је проверена демагошка фора. Ти навођењем полу-истинитог примера релативизујеш ствар или догађај који је предмет дискусије. Ја те затим исправим и онда у очима других испада да браним те друге и тиме се наизглед дискредитујем.
А заправо, једино што се заиста десило јесте да је релативизовано оно што не би смело с почетка дискусије.

Poslednja izmena:
Men' se čini da će studentski protesti ući u tempo od 2 puta mesečno, što im onda dozvoljava i da počne nastava opet (kakva takva da ne bi godinu izgubili), a i da se ne ugase protesti koje nema ko drugi da vodi (ako bi opozicija pokušala da ih preuzme oni bi se ugasili).

Taj raskorak između rejtinga (uprošćeno rečeno) koji u narodu imaju studenti sa jedne, i opozicija sa druge strane, je glavni problem kako politički kapitalizovati efekat protesta...
Nije sada kao '96/'97. kada je narod izlazio i kada tadašnja opozicija (koalicija ''Zajedno'') pozove na proteste (a tada su demonstracije u BG bile svako veče), a paralelno sa tim su i studenti imali svoj protest i građani im se takođe pridruživali.

Иначе јесу усташе. Како су мало Пургери искулирали тако је по Далмацији последњих година на делу ренесанса усташтва потпомогнута спрегом власти и Торциде преко којих се спроводи нови а вероватно и последњи талас решавања српског питања. Ниво шиканирања и хрватизације то мало преосталих Срба по Лици, Крајини и Далмацији је у константном порасту. Власт користи социо-економске проблеме Хрвата доле како би им незадовољсто усмерила у добро познатом смеру. А за то време глуме господу на ХРТ-у и добре сусједе.

Ко има родбину или пријатеље који су остали тамо или се вратили зна каква је реална ситуација

Лепо од оних југо-баба са Риве што дају подршку нашим студентима али немојте се заваравати. Тамо тече и даље један те исти процес.
Nema šta da se priča nakon Plenkovićevog zaključka da je ,,Oluja'' temelj hrvatske države.
HRT je javna medijska kuća države čiji je temelj etničko čišćenje.

Najveća pomoć od strane HRT-a bi bio prestanak propagande koju vode u cilju ocrnjivanja Srbije i Srba.

Svakako hvala svima u Hrvatskoj koji su iskazali saosećanje zbog tragedije.

Men' se čini da će studentski protesti ući u tempo od 2 puta mesečno, što im onda dozvoljava i da počne nastava opet (kakva takva da ne bi godinu izgubili), a i da se ne ugase protesti koje nema ko drugi da vodi (ako bi opozicija pokušala da ih preuzme oni bi se ugasili).

Taj raskorak između rejtinga (uprošćeno rečeno) koji u narodu imaju studenti sa jedne, i opozicija sa druge strane, je glavni problem kako politički kapitalizovati efekat protesta...
Nije sada kao '96/'97. kada je narod izlazio i kada tadašnja opozicija (koalicija ''Zajedno'') pozove na proteste (a tada su demonstracije u BG bile svako veče), a paralelno sa tim su i studenti imali svoj protest i građani im se takođe pridruživali.
Blokade su svakodnevne, ne brini za ispite.

Смисао студентских протеста се огледа у блокади универзитета, а не у масовним демонстрацијама. Универзитети не раде, нити се тако нешто уопште сада приближава. Чак се и средње и основне школе све више придружују захтевима.

Боље пасти годину, него пасти траву!

Свакодневно се "одигравају" незабележени протести по различитим мањим местима, а темпо масовних грађанских протеста на сваке 2 недеље је чак убрзавање, у односу на почетке протеста.

Кулминација ове фазе протеста се очекује током и после највећег скупа у Београду 15.03. Обзиром да су скупови у НС и КГ били невероватно посећени, организовани, и препуни енергије, верујем да ће тек Ниш бити лооооод.

А за скуп у Београду очекујем да ће бити потпуно другачији, нешто до сада невиђено - па пута 6.

Blokade su svakodnevne, ne brini za ispite.
Nije me briga za njihove ispite, već pričam šta mi se čini.
To se valjda sme... a bez da mi odmah lupiš etiketu jer se eto kao lažno brinem za njihove ispite pa si me ti provalio ovim svojim odgovorom, šta li već??
I, nisam pričao o blokadama (njihovom tempu) da bi mi na to odgovarao, nego sam pričao o tempu studentskih protesta (ovih velikih kao sad u KG)...

Gaženje u Pazaru

Studenti su svesni da ako se ne ispune zahtevi SNS ce da odvrne odmazdu i represiju na maks i nema im onda dalje buducnosti svakako, a kamoli da im je bitno sta ce biti za 1 skolsku godinu.
Možda, ako im je ultimativni životni cilj posao u državnoj upravi... A ni tad, pošto neće ovi vladati doveka...

Vrh