Šta je novo?

Izbori 2024

IMG_20250216_145622_536.jpg

Nema sumnje da je Vučiću jako opala popularnost u poslednjih par meseci. Ljudi koje znam da su do prošle godine glasali za njega sada idu na proteste. Tražio sam po internetu rezultate profesionalnih istraživanja javnosti u poslednje vreme ali nema rezultata.

Znam da će sad ljudi komentarisati da ima 0%, da nema šta više da se istražuje i hvala vam unapred za vaša lična mišljenja ali me isključivo zanimaju friški rezultati profesionalne sondaže od izvora tipa CRTA, Nove srpske političke misli, IPSOS Adria itd, ako postoje.

I koje su procene na kraju za KG? Danas sam negde video da je Arhiv javnih skupova SM procenio na oko 20 hiljada.

У Крагујевцу је било преко 100,000 људи сигурно. Све слике приказују само део људи у неком тренутку, на главном месту. Када сам ја дошао (19х), реке људи, и огромне колоне возила су већ напустиле град, а све је и даље било крцато, буквално по целом граду.

Нема шансе да се да прецизна процена, због трајања скупа од 15 сати и огромне раштрканости. Једини начин је анализа базних станица, тако да онај ко треба да зна, врло добро зна.

Најважнија ствар је да студенте заболе бриге о тим бројањима. Све се одвија генијално. Друга фаза протеста почиње, и биће још луђа. Људи око мене буквално плачу.

Šta bi sa Vođinom šetnjom po Novom Sadu?

Reče pre par dana kako on sme da se prošeta u inat onima koji govore da ne sme i da će to i učiniti iste večeri... pa ništa ni od šetnje, ni od mitinga u NS.

Na kraju, i u maloj Mitrovici truba.

Мислим да је број људи у Митровици (21,000-23,000, по Губашу) потцењен. Али, много важније, мислим да је тај број потпуно небитан. Не видим апсолутно никакву важност у бројности тих путујућих пишача.

Верујем да све зависи од тога колико квалитетна ће бити подршка реалног сектора студентима и наставном кадру у блокади, након 15.3. када крене трећа фаза протеста.

ja ne znam koliko je u brojkama bilo ljudi ali

bio sam vani od 9. Sa razlicitim grupama i prijateljima sam bio po centru ceo dan.

U svakom trenutku bilo je prepuno, i imas utisak da samo dolaze nova grupa ljudi, dal iz pravca hale jezero da li iz velikog parka

tek uvece posle 10 je pocelo polako da se rasipa

dosta mojih drugara iz bg su dosli u 12, zapaliki oko 6

da su svi ljudi bili u istom trenutku
vetovatno bi bilo izmedju 10 i 160 miliona

У Крагујевцу је било преко 100,000 људи сигурно. Све слике приказују само део људи у неком тренутку, на главном месту. Када сам ја дошао (19х), реке људи, и огромне колоне возила су већ напустиле град, а све је и даље било крцато, буквално по целом граду.

Нема шансе да се да прецизна процена, због трајања скупа од 15 сати и огромне раштрканости. Једини начин је анализа базних станица, тако да онај ко треба да зна, врло добро зна.

Најважнија ствар је да студенте заболе бриге о тим бројањима. Све се одвија генијално. Друга фаза протеста почиње, и биће још луђа. Људи око мене буквално плачу.
Прича се да је укупно било пола милиона јер су многи долазили, али су и неки одлазили. Крагујевчани су поставили столове пуне хране. Укупна дужина столова је била два километра! Лудило.

Vrh