Šta je novo?

Izbori 2024

Najkraće rečeno, lik je uvideo šta najveći procenat Srbije najviše voli:
1) da ima redovnu i stabilnu platu
2) da živi u anarhiji gde se za sve progleda kroz prste
3) tovari ih propagandom non stop, a i strahom (hoće dušmani da nam cepaju Srbiju, ali ja ću vas spasiti)
4) Lelekom drži mnoga mala mesta po Srbiji gde ljudi na TVu od informacionih sadržaja imaju samo režimske medije

I onda je dao to ljudima, na uštrb svega ostalog.
5) da ukrade koliko mu treba da pobedi

Narativ koji često čujem je "nisam ja za SNS ali gledaj šta nam radi opozicija" i sto varijacija na tu temu.

Ali najčešći je "neću da mi se vrati Đilas". Samo nikad nisam zaključio odakle treba da se vrati.

Jedno pitanje za vas ,,političare", ali ako mogu iskreni odgovori...

Da li vi zaista mislite da će ovo što se dešava nešto veliko i primetno da promeni?

Meni ovo ne izgleda kao nešto što će da ima efekta. Politika me ne zanima, pa se i ne razumem u istu i moguće je da grešim. Pitam kao laik. Jedino što sam ja od ovih protesta imao je da nisam stigao na vreme tamo gde sam krenuo već nekoliko puta.
A ti se kao pravis lud ne znas o cemu se radi ? Jadan ti nisi stigao na vreme negde. Ne zanima te politika haha da da evo verujemo u to. Gospodin zvani laik!

Ovaku istu pricu pocinje svako ko je protiv studenata, protiv blokada, protiv bilo kakvih promena a kao "nije za lojalistu" a u stvari jeste.

Znaci gleda se pink,informer i prati se telegraf i ostala bag**.

Eh, kad se setim, tamo negde oktobar prosle godine, sunce sija, ptice pevaju, sednem, bre, u auto i za 5 minuta sam gde god da sam krenuo.

Nema ni g od guzve, kultura u saobracaju, svi masu jedni drugima, samo se prolazi lagano.

A ti se kao pravis lud ne znas o cemu se radi ? Jadan ti nisi stigao na vreme negde. Ne zanima te politika haha da da evo verujemo u to. Gospodin zvani laik!

Ovaku istu pricu pocinje svako ko je protiv studenata, protiv blokada, protiv bilo kakvih promena a kao "nije za lojalistu" a u stvari jeste.

Znaci gleda se pink,informer i prati se telegraf i ostala bag**.
Ne mora da gleda pink. Ima dosta ljudi koji ne vole promene, kojima je dobro, imaju dobra primanja, partija ih je postavila na pozicije koju ne bi nikad dobili drugačije.
Povučena je linija oko koje se radi diferencijacija, na loše i dobre. Treba sve koje su za vlast naterati da se stide, da se osećaju loše, da ih bude jesnotavno blam što su članovi partije. Na našim blokadama nas najviše vređaju sa "j.bo vas Djilas", On se najviše pominje. Bila bi velika usluga celom pokretu kada bi se on povukao iz politike, i javno i stvarno. Njega su ocrnili i njihovim pristalcama je on fokusna tačka oko koje se okupljaju i koja im daje mogućnost da nas mrze i napadaju. Teže ide da to budu studenti ili neko u masi.

Zona komfora je opasna stvar. Ljudi neće da odu u prodavnicu ako ista nije na njihovoj trasi kojom šetaju, a ne neku ozbiljniju promenu

Mene cudi da je narod cutao i trpeo 13 godina. Predugo je to. Previse afera je SNS pravio svake godine i nista...........
Zasto? Il su ljudi zadovoljni? Mozda masa ljudi jeste jer je dozvoljeno razno muljanje da se zaradi i ne kaznjava se kriminal. Meni je to tesko da shvatim
Већина скандала је била скривана или бар умањивана потпуном медијском контролом, људи су презирали претходне а СНС је имао итекако позитивних потеза, поготово на почетку и поготово у области економије. Да покажеш било ком озбиљном аналитичару да оваква власт:

1739013283940.png

1739013347473.png

1739013396417.png

1739013529211.png

влада 13 година са благом већинском подршком где разједињена опозиција свако мало узме да бојкотује изборе ама баш нико не би био изненађен. При чему је СНС био тај који је обезбедио и напредак у евроинтеграцијама, отварање поглавља итд. лажући годинама да је то без губитка Косова, успешно су удовољавали разним сегментима друштва да подигну толеранцију, имали масивну инострану подршку и то од земаља којима су људи још веровали итд.

Радикали су имали памети да науче од својих претходника шта је ваљало и наставе даље, ако њихови наследници не буду учили од њих бојим се да постоји ризик да се ови врате

При чему је СНС био тај који је обезбедио и напредак у евроинтеграцијама, отварање поглавља итд.
Jel se ti sad šališ?
Za predaju severa kosova su dobili otvaranje nekoliko poglavlja a bez zatvaranja i jednog relevantnog 11 godina nakon tog čina..
Da ne pominjemo usklađenost sa eu..

Jel se ti sad šališ?
Za predaju severa kosova su dobili otvaranje nekoliko poglavlja a bez zatvaranja i jednog relevantnog 11 godina nakon tog čina..
Da ne pominjemo usklađenost sa eu..

Како се то коси са оним што сам рекао? Србија пре СНС-а није била отворила ниједно поглавље, они су дошли и кренула је да отвара што јесте напредак у евроинтеграцијама. Лагали су људе да то није по цену губитка севера Косова, када је запад добио шта је хтео је замрзао процес

Али првих пар година јесу сурфовали на таласу лажи евроинтеграција и "решења" питања Косова уз отпризнавања његове независности. Већина људи се тек релативно скоро опасуљила да су их радикалски издајници још једном превезли жедне преко воде (као и у ретроспективи за Крајину итд.)

Како се то коси са оним што сам рекао? Србија пре СНС-а није била отворила ниједно поглавље, они су дошли и кренула је да отвара што јесте напредак у евроинтеграцијама. Лагали су људе да то није по цену губитка севера Косова, када је запад добио шта је хтео је замрзао процес

Али првих пар година јесу сурфовали на таласу лажи евроинтеграција и "решења" питања Косова уз отпризнавања његове независности. Већина људи се тек релативно скоро опасуљила да су их радикалски издајници још једном превезли жедне преко воде (као и у ретроспективи за Крајину итд.)
Ako je ironično bilo onda je moja greska...
Ali srbija pre sns nije ni mogla da otvara poglavlja jer je tek tad dobila status kandidata zarad zatvaranja pitanja haga sto je bas taj srs/sns i opstruirao...
Suma sumarum za 12god su mnogo vise odmogli nego pomogli eu integracijama

To sa poglavljivma je običan cirkus, otvorio sam, pa zatvorio, pa ponovo otvorio pa nisam zatvorio ni otvorio.... Iscepljivanje koje nema suštinu Ili nas primaju ii ne. Ili želimo da nas prime ili ne. Kako stoje stvari niti želimo da nas prime, niti pa oni žele isto to. Žele samo da imaju izvesan uticaj.

Mirijevo je bilo, jeste i biće Zvezdara. Karaburma je srce Palilule. Nećemo dozvoliti pokušaje odvajanja i prekrajanja granica gradskih opština. Stvaranje Velikog Karajeva bilo bi okidač za separatističke pokrete u Slancima, Malom Mokrom Lugu, sutra bi, možda, planuli Kumodraž i ceo podavalski Voždovac.

O, kako je lako braniti i čuvati teritorijalno jedinstvo. Naročito kad nije ugroženo i kad ne postoji „druga strana“ koja bi ga ugrožavala.

Moje ironiziranje sa beogradskim naseljima šalje jednako snažnu poruku i ima jednak rezultat, kao ono što Nenadležni radi sa Vojvodinom, dok pokušava da se prikaže kao Nadležni za izražavanje državnog jedinstva. Poruka je prazna i idiotska, a teritorijalna celina i suverenitet Zvezdare, Palilule i Voždovca biće sačuvani.

Neki se efekti, možda ipak, razlikuju. Ni najtvrdokorniji zvezdarski unitaristi neće me zbog tog rezultata slaviti ili više voleti. Možda je trebalo pre internet kampanje (skromnih dometa – manje od sto lajkova) da ispišem nekoliko zapaljivih grafita po Karajevu, pa da podelim i fotografije koje dokazuju separatističke težnje. Kao što je Nenadležna predmetna institucija pokušala sa natpisom „Vojvodina republika“ i grafitima u Novom Sadu.

Mada sumnjam da bih dobio medijski prostor kakav on ima, pa makar celokupan kućni budžet spiskao na Mirijevske oglase.

Predmetni je zapravo podigao na jedan viši nivo nešto što je uspešno vežbao otkako je došao na vlast – borbu sa nepostojećim ili odsutnim protivnikom iz koje izlazi kao pobednik. Naravno, pobedu će teško ostvariti u Vojvodini, jer i najvernije pristalice, tvrdokornije od onih fleka iz reklama za deterdžente, u „severnoj srpskoj pokrajini, koja je bila, jeste i biće Srbija“ znaju i vide da ne postoji druga strana i da se ne čuju ni autonomaški, a kamoli kakvi separatistički glasovi. Pitam se, međutim, šta vide i znaju oni u drugim krajevima Srbije sa kanilom prikačenom na raznorazne TV srećne pinkove u jednoj ruci i na Informer, ili neko slično smeće, u drugoj.

Hoće li krenuti za Predmetnim po mitinzima, sa brigom za jedinstvo Srbije u srcu, par hiljada dinara u džepu, već proverbijalnim sendvičem u stomaku i transparentom u ruci? Hoće li ga vojvođanske pristalice slediti da zajedno spašavaju Sandžak/Rašku, obožavaoci iz Zapadne Srbije da sprečavaju kakve nove Đačke bune (primereno trenutku) u Timočkoj krajini?

I hoće li uspeti da pokaže, što je jedini cilj, da može da prikupi nezanemarljiv broj mitingaša koji se neće razbežati pre kraja govora? Konačno, da li će uspeti da tu, takvu, kampanju rastegne dovoljno dugo da se konsoliduje nakon niza udara zbog kojih Srbija veruje i vidi da tetura ringom, u kome ovog puta nije sam?
Izvor Peščanik https://pescanik.net/mirijevski-scenario/

"Rusi "kupljeni......

Sistem nije zakazao. Inspektore isterali iz ilegalnog doma pa se zakucali u njih autom.

Haha puko je

Ako je ironično bilo onda je moja greska...
Ali srbija pre sns nije ni mogla da otvara poglavlja jer je tek tad dobila status kandidata zarad zatvaranja pitanja haga sto je bas taj srs/sns i opstruirao...
Suma sumarum za 12god su mnogo vise odmogli nego pomogli eu integracijama
Možda EU podržava vlast, ali koliko puta se desilo da promene odluku? Treba da se uvere da ovaj više ne može da kontroliše stvari

Meni samo nije jasno što kragujevac za naredni skup, nit se tamo nesto desilo nit je bitan za bilo sta (uz duzno postovanje)...

Kad vec žvala opet organizuje putujući cirkus u novom sadu (jogurt revolucija 2.0) trebalo je sve pozvati opet u ns pa da se lepo stanemo svi pred njega i njegovu ljigavo-govnjivu masu lojalista...

Možda EU podržava vlast, ali koliko puta se desilo da promene odluku? Treba da se uvere da ovaj više ne može da kontroliše stvari
Pa ja i ne primećujem da nešto naročito podrzavaju vlast ako se uporedi sa prethodnim godinama kada su mu cak i izbore bez opozicije priznavali...

Vrh