Šta je novo?

Izbori 2024

Апсолутно ме не занима шта су говорили. Но, Ивановић је у том случају слагао. Јесте позван али није било никавог гласања и зато је неколико факултета бојкотовало протест.
Ti znaš da nije bilo glasanja i da je Ivanovića pozvao 1 čovek i on došao? Znaš pouzdano da on laže?

On, koji je, uz Bećkovićku, jedini koji je zvao studente u nekoliko svojih emisija za ova 3 meseca, pružao im priliku da ih što više ljudi čuje i maksimalno podržavao-sad bi odjednom rešio da im napakosti i sabotira, gurajući se sam na binu?

Ajde da se malo zaustavimo, dok je vreme..

Tako da, ide mi ova tema malo na ignore i ne želim da mi stvara nelagodu i neraspoloženje.. a vi nastavite slobodno.

Или лаже Ивановић или неколико читавих факултета од којих је један иницијатор целокупне блокаде и језгро протеста.

Мени је ту избор више него лак. А и имам информације од студената који потврђују да су погажени принципи функционисања и јединства блокаде.

Мада, моје информације су неважне. Само јавно иступање факултета јесте доказ да су принципи погажени овим упадом.

Poslednja izmena:
To je onda problem samih studenata (a ne proglasa ili ivanovića koji je danas i izjavio da neće više govoriti) ,
ako je jedan deo pozvao ljude a jedan deo bio protiv i apsolutno je na njima da to reše (ili ne reše) kako oni znaju i umeju,
njihova priča - njihova stvar...
Nema mesta ovakvim "zgražavanjima" sa strane i tome slično jer to ide na ruku radikalima i apsolutno ne pomaže ničemu...

Screenshot_20250203_131736.jpg

Kakva glupost, desničarenje debelo preovlađuje na ovom forumu, za:ROFLMAO:to je i ova tema na tapetu već dva dana, zbog vaše neprekidne kuknjave.

На форуму не, већинска Коча Поповић екипа са Марином Абрамовић као спиритуалним узором и понеки бот. :) У народу ипак да, што ја видим као веома позитивно. Па ова деца што шетају, будућа интелектуална елита ове земље која иза себе скупља ђубре, су 80% свесна и освешћена, због чега је мени срце пуно искрено! То је парадокс Србије, да у том тоталном мраку и бетону, изникне такво цвеће.

Овде свако ко није баш онако жешће лефтардиран, тежак је десничар. У ствари реалност је да бар овде, већина тих ваших десничара су ближе центру. Ја себе лично сврставам у неки десни центар, за неке ствари веома либералан, за неке конзервативан, а ово доле је мој резултат на стандардизованом политичком компасу. Мислим искрено да је пондерисан тако да више вуче лево и да је по дифолту сетован тако да помало игнорише националну освешћеност, али испадох тежак коми. Сећам се да сам га урадио пре пар година, сад сам и даље као и пре мало испод хоризинталне црте, али још за мрвицу више лево, значи заглупљујем. :ROFLMAO:

Успео сам да нађем целе говоре из фрагмената, били су више него ок, не видим ја проблем у томе, чак онако лично немам ништа против да сама организација сутра има одређени утицај, али опет није у реду да овде скупљају поене за евентуалну политичку афирмацију, битно је да се сада изостави СВЕ ШТО МОЖЕ ИЗАЗВАТИ ПОДЕЛЕ. Сви знамо који је главни циљ, нема места политичарењу, то долази после!

Искрено, чак је и добро што је било ове реакције, можда ће се мало више водити рачуна, а падобранцима ће бити мало теже да се инфилтрирају. Идемо до победе!

Prilozi

• фгфг.png
    фгфг.png
    18,4 KB · Pregleda: 13
Или лаже Ивановић или неколико читавих факултета од којих је један иницијатор целокупне блокаде и језгро протеста.

Мени је ту избор више него лак. А и имам информације од студената који потврђују да су погажени принципи функционисања и јединства блокаде.

Мада, моје информације су неважне. Само јавно иступање факултета јесте доказ да су принципи погажени овим упадом.
U svakom postu potenciraš "nekoliko fakulteta". Koji su to fakulteti osim filozofskog? Ja nisam naišao da se i jedan fakultet oglasio u vezi govornika, bojkota manifestacije i slično.

На форуму не, већинска Коча Поповић екипа са Марином Абрамовић као спиритуалним узором и понеки бот. :) У народу ипак да, што ја видим као веома позитивно. Па ова деца што шетају, будућа интелектуална елита ове земље која иза себе скупља ђубре, су 80% свесна и освешћена, због чега је мени срце пуно искрено! То је парадокс Србије, да у том тоталном мраку и бетону, изникне такво цвеће.

Овде свако ко није баш онако жешће лефтардиран, тежак је десничар. У ствари реалност је да бар овде, већина тих ваших десничара су ближе центру. Ја себе лично сврставам у неки десни центар, за неке ствари веома либералан, за неке конзервативан, а ово доле је мој резултат на стандардизованом политичком компасу. Мислим искрено да је пондерисан тако да више вуче лево и да је по дифолту сетован тако да помало игнорише националну освешћеност, али испадох тежак коми. Сећам се да сам га урадио пре пар година, сад сам и даље као и пре мало испод хоризинталне црте, али још за мрвицу више лево, значи заглупљујем. :ROFLMAO:

Успео сам да нађем целе говоре из фрагмената, били су више него ок, не видим ја проблем у томе, чак онако лично немам ништа против да сама организација сутра има одређени утицај, али опет није у реду да овде скупљају поене за евентуалну политичку афирмацију, битно је да се сада изостави СВЕ ШТО МОЖЕ ИЗАЗВАТИ ПОДЕЛЕ. Сви знамо који је главни циљ, нема места политичарењу, то долази после!

Искрено, чак је и добро што је било ове реакције, можда ће се мало више водити рачуна, а падобранцима ће бити мало теже да се инфилтрирају. Идемо до победе!

Za mene ovi liberali kao SSP, Proglas itd. nisu levičari, to su centristi sve odreda, i levo su samo što se tiče tolerancije i društvenih sloboda. Ekonomski je to sve ista politika kao i desničari u Srbiji, neoliberalni kapitalizam, što se i videlo kad su žuti bili na vlasti.

Srbija je previše zaglibila u desno, da većini i ovi centristi estetski izgledaju kao najveće komunjare, i to je sve kao ideološki refleks nakon 90-ih da je narod izvršio preveliku korekciju, zbog čega nam i dnevna politika izgleda kao farsa sa stalnim podilaženjem desnici i nacionalistima.

Za mene ovi liberali kao SSP, Proglas itd. nisu levičari, to su centristi sve odreda, i levo su samo što se tiče tolerancije i društvenih sloboda. Ekonomski je to sve ista politika kao i desničari u Srbiji, neoliberalni kapitalizam, što se i videlo kad su žuti bili na vlasti.

Srbija je previše zaglibila u desno, da većini i ovi centristi estetski izgledaju kao najveće komunjare, i to je sve kao ideološki refleks nakon 90-ih da je narod izvršio preveliku korekciju, zbog čega nam i dnevna politika izgleda kao farsa sa stalnim podilaženjem desnici i nacionalistima.

Зато се Ви Антифе већински окупљате овде да нас просветлите. ;)

Да не улазимо на тај терен овде, само кратко. Капитализам се показао као дебело супериорнији у сваком смислу, е сад друга прича је расподела и што се не поштује антимонополска регулација. А узгред бих те само подсетио колико се та неолиберална прича распада пред очима ових дана. То је прича за колоније и мања тржишта и форсирају је они који у том тренутку побеђују. Волео бих рецимо да сретнем неке екстремно либералне професоре на улици и да их питам шта сада после две декаде мисле о томе. Кина је либералнија од онога у шта ће Запад да се претвори...

Zanimljivo da se levičari identifikuju sa EU, koja svima nameće zahteve i ponaša se kao najokoreliji diktator. USA i EU su svetionici slobode za njih, sa sve ubijenih 40.000 ljudi u Gazi zarad interesa Jevreja. Iz EU slabe reakcije na razaranje Gaze. Poklane Jermene u Nagorno Karabahu nisu ni spomenuli. Pojedine NATO zemlje neće uhapsiti Netanjahua, a ovde pričamo o nekim malignim uticajima. Ebiga, Jevreji upravljaju Amerikom, a Azeri su puni nafte i na dobrom strateškom položaju. Interesi pre svega.

Želim vlast koja će se baviti interesima Srbije, uz saradnju sa svima. Ne da bude vazal svima, od zapada do istoka.

Зато се Ви Антифе већински окупљате овде да нас просветлите. ;)

Да не улазимо на тај терен овде, само кратко. Капитализам се показао као дебело супериорнији у сваком смислу, е сад друга прича је расподела и што се не поштује антимонополска регулација. А узгред бих те само подсетио колико се та неолиберална прича распада пред очима ових дана. То је прича за колоније и мања тржишта и форсирају је они који у том тренутку побеђују. Волео бих рецимо да сретнем неке екстремно либералне професоре на улици и да их питам шта сада после две декаде мисле о томе. Кина је либералнија од онога у шта ће Запад да се претвори...

A izvini, ti si jedan od tih liberala koji zamišljaju idealnu državu koja će držati kapitaliste na povocu, eto samo to kad bi se obistinilo, potekli bi med i mleko.

Mislio sam da te imaginarne konstrukcije ljudi prerastu na prvoj godini faksa.

Želim vlast koja će se baviti interesima Srbije, uz saradnju sa svima. Ne da bude vazal svima, od zapada do istoka.

Pa to je više za temu svetska politika, da li je uopšte moguće da male države Evrope budu neki ravnopravni partneri bilo kome, ili su samo osuđene na vazalne odnose sa velikim silama.

Ja želim vlast kojoj je prvi prioritet unapređenje ovog društva, pa i po cenu da istu izgube, smučile su mi se stranke koje 85% svoje energije troše na samoodržanje na vlasti (a ostatak na krađu). U tom smislu bih bio srećan i da dođe neka partija desnog centra na vlast, samo kad bi im namere bile poštene i kad bi hteli da grade državu kako treba.

A izvini, ti si jedan od tih liberala koji zamišljaju idealnu državu koja će držati kapitaliste na povocu, eto samo to kad bi se obistinilo, potekli bi med i mleko.

Mislio sam da te imaginarne konstrukcije ljudi prerastu na prvoj godini faksa.

Не, на првој, најкасније другој се прерасте утицај царина на размене итд, видим да се о томе озбиљна расправа водила на другој теми на којој си редован, довољно је било да им скриншотујеш нешто из међународне. Ово што сам ја причао још није сигурно, зато и кажем да бих волео коментар тих екстремно либералних, али сада, 20 година после.

То ми ти инпутираш да сам либерал, ја сам свој комапс поставио, врло сам отворен и критичан, а врло сам критичан био и према професорима. :) Утопија слажем се, али много мања него твоје самоуправљање и да две теткице прегласају инжењера. Пођеш од тога да видиш шта је до сада било најефикасније и то је ок, а за бољу расподелу једино регулација и строго поштовање закона.

...али видиш, зато што закони не функционишу, зато и имамо ово на улицама, па ће можда, али само можда неко и робијати због свега тога, пошто су до сада казне за то о чему причаш биле пресмешне у односу на апсолутну добит и без кривичне одговорности.

Čuj lep gest, pa zbog njega/njih je i dobio otkaz. Nego treba da se divimo radikalu Šaroviću kako on ume lepo da im priđe jer ih kao poznaje a vrlo dobro zna da su ovi spremni da se osvete upravo običnom svetu.

Nije to prvi put ni njemu a ni ostalim medijima koji nisu uz vlast.

Čuj lep gest, pa zbog njega/njih je i dobio otkaz. Nego treba da se divimo radikalu Šaroviću kako on ume lepo da im priđe jer ih kao poznaje a vrlo dobro zna da su ovi spremni da se osvete upravo običnom svetu.

Nije to prvi put ni njemu a ni ostalim medijima koji nisu uz vlast.
U principu on je kriv samo zato što ga je navukao na tanak led da kaže svoje mišljenje. A sistem je kriv što za iznošenje svog mišljenja možeš popiti otkaz.

Mada ako se i Šarović računa u sistem onda si u pravu...

Vrh