Šta je novo?

Izbori 2024

Neka vlada Vučić još 20 godina, nek nas jaše i ubija, neka ostanemo dupe kontinenta, ali ja u isti red sa ______ (dopisati po želji, npr Kesić) ne ulazim!

GO3g-oAX0AEU6Nl.jpg
Ево ја ћу стати на исти фронт и са Кесићем и са Ивановићем и ако ми нису симпа, ал њихово истицање је контрапродуктивно за виши циљ око ког смо се ујединили. Ок, била је грешка, то је за наук. Идемо даље, боље, мудрије, до победе.
Верујем и да је @Beki сличног мишљења.

Ево ја ћу стати на исти фронт и са Кесићем и са Ивановићем и ако ми нису симпа, ал њихово истицање је контрапродуктивно за виши циљ око ког смо се ујединили. Ок, била је грешка, то је за наук. Идемо даље, боље, мудрије, до победе.
Ok, ako ništa drugo, makar si na pristojan i odmeren stav izneo to, što je vredno poštovanja.

A tek je grupa FF kao neko još zvaničnije telo (dakle nisu pojedinci nego organizacija) mogla to da uradi na malo diskretniji način. Ili prosto da prećute, aman više. Mogu nekad nešto da prećute. I ja sam za sve ove decenije išao na X protesta i skupova gde bi bio neki stav ili neka figura s kojima se nisam slagao, ali sam prelazio preko toga zarad zajedničkog cilja. Nisam kmečao zbog jedne sitnice a svakako nisam pumpao energiju i motivaciju sebi i drugima oko sebe da bih onda posle naprasno rekao "e jbg, ništa sad, batali sve, ne sviđa mi se govornik". Ne sadržaj govora, nego govornik.

Ja sam kao pojedinačni učesnik ovih akcija spreman da pređem preko ovog sviranja ovih studenata. Ali ovo je pokazalo koliko su drčni, a i koliko su nerealni u svojim planovima i idejama menjanja cele države.

A vreme je i da malo geografski bolje usmeravaju svoje proteste. Mislim sada se koristi potencijal i iznose promene, ne posle kad sve počne da splašnjava. A i kad se napune bolnice povređenih.

Мислим да је таласање око овога беспотребно. Неће то имати значајан утицај осим наук да се такве грешке избегавају.

Videćemo.

Nisu problem samo te podele i razlike. Problem je i ta ideja kod nekih da se velike i važne stvari u zemlji menjaju a da politička scena i akteri ostanu isti. Mislim to je prosto nerealno. Ćutao sam na to neko vreme, ali me je ovo sviranje od juče nateralo da progovorim o tome.

Верујем да ће ове демонстрације изридити нову генерацију политичара без терета прошлости какав носе сви актуелни актери, а да ће неспособњаковићи из опозиције на сметлиште историје.

Za Sretenje ceo prostor od slavije do Trga treba da bude pun. Nek neko od vas uz pomoć one aplikacije izračuna koliko nam ljudi treba.

Previše je krvi i suza proliveno da bi se sada zadovoljili bilo čim osim potpune pobede.

Zlikovac je gotov, jedino što ga spašava su već proverene metode.

Ne dozvolimo IM opet.

I nećemo!

Верујем да ће ове демонстрације изридити нову генерацију политичара без терета прошлости какав носе сви актуелни актери, а да ће неспособњаковићи из опозиције на сметлиште историје.
Ovo cepidlačenje i traženje dlake u jajetu od strane jednog (manjeg) dela inače je baš motivišuće za normalne i ostvarne ljude da se u ovom trenutku uključe u politiku,
posebno kad vidimo da je i proglas postao babaroga (naravno usled pojačanog dejstva sektine propagande)...

Pođi od sebe, pretpostavimo da si stručan, iskusan i ostvaren čovek, bi li uskočio u septičku jamu gde te sa jedne strane najcrnje i najgrđe vređaju, ocrnjuju (ne samo tebe veći porodicu), pljuju i blate radikali i njihovi mediji koji su ubedljivo dominantni,
a sa druge strane u suprotnom taboru imaš dosta onih koji će da cherrypick-uju nešto što si nekad reko da bi te hejtovali?
Pa naravno da ne bi...

Zato se uvek vratim na kreni-promeni,
mene lično su oni da tako kažem oduševili prošlog juna, novi i ostvareni ljudi sa relevantnim obrazovanjima pa još i mlađi - reklo bi se baš ono za čim ljudi (navodno) vape - i sta se desilo?
Pa ništa!
Radikali su im se use*avali u živote preko medija, dok sa druge strane nije ulsedila neka masovnija podrška umesto nje bilo je zakeranja babskog tipa...

Uh ovo je baš lepo videti. Znao sam da oni tamo prate sve, ali nisam očekivao da i oni krenu.

Poslednja izmena:
Ovo cepidlačenje i traženje dlake u jajetu od strane jednog (manjeg) dela inače je baš motivišuće za normalne i ostvarne ljude da se u ovom trenutku uključe u politiku,
posebno kad vidimo da je i proglas postao babaroga (naravno usled pojačanog dejstva sektine propagande)...

Pođi od sebe, pretpostavimo da si stručan, iskusan i ostvaren čovek, bi li uskočio u septičku jamu gde te sa jedne strane najcrnje i najgrđe vređaju, ocrnjuju (ne samo tebe veći porodicu), pljuju i blate radikali i njihovi mediji koji su ubedljivo dominantni,
a sa druge strane u suprotnom taboru imaš dosta onih koji će da cherrypick-uju nešto što si nekad reko da bi te hejtovali?
Pa naravno da ne bi...

Zato se uvek vratim na kreni-promeni,
mene lično su oni da tako kažem oduševili prošlog juna, novi i ostvareni ljudi sa relevantnim obrazovanjima pa još i mlađi - reklo bi se baš ono za čim ljudi (navodno) vape - i sta se desilo?
Pa ništa!
Radikali su im se use*avali u živote preko medija, dok sa druge strane nije ulsedila neka masovnija podrška umesto nje bilo je zakeranja babskog tipa...
Није Проглас постао бабарога због сектине пропаганде већ због скандалозне изјаве првака тог покрета Иванке Поповић да ће преузети протест.

Дакле, то није моје тумачење, то је недвосмислено изјавила на Н1. А онда се десило и ово кршење демократских начела пртеста и упад на исти од стране њихових чланова. Та њена изјава је опаснији ударац протестима него целокупна пропаганда режима против истог.

И на страну све то. Неко је лепо рекао. Факултети су буквално фабрике знања и сад студентима требају фосили из прошлог века да им преузимају, држе говоре и придике??

Такође, осврните се око себе. Ти људи махом припадају управо пораженој идеологији. УСАИД је ћао. синоћ их Маск назвао гомилом радикалних марксистичких нерадника.

Ложење на њих данас је онај Слобин потез подршке комунистима током пуча у Русији 91е.

Није Проглас постао бабарога због сектине пропаганде већ због скандалозне изјаве првака тог покрета Иванке Поповић да ће преузети протест.

Дакле, то није моје тумачење, то је недвосмислено изјавила на Н1. А онда се десило и ово кршење демократских начела пртеста и упад на исти од стране њихових чланова. Та њена изјава је опаснији ударац протестима него целокупна пропаганда режима против истог.

И на страну све то. Неко је лепо рекао. Факултети су буквално фабрике знања и сад студентима требају фосили из прошлог века да им преузимају, држе говоре и придике??

Такође, осврните се око себе. Ти људи махом припадају управо пораженој идеологији. УСАИД је ћао. синоћ их Маск назвао гомилом радикалних марксистичких нерадника.

Ложење на њих данас је онај Слобин потез подршке комунистима током пуча у Русији 91е.
Preteruješ pristrasno kao po običaju i praviš od komarca magarca,
ok doživlajavas to sve sa nekom vecom dozom emocija i strasti indukovanih tvojim ideološkim ubeđenjima...

Nisam video tu ivankinu izjavu al verujem ti međutim kontekst mi tu nije jasan,
ne vidim kako je moguće da proglas ili bilo ko "preuzme" studentske proteste jer su oni studentski i to nema nikakve logike,
a nisam ni kod studenata primetio da je ta njena izjava docekana na nož kao ovde kod tebe,
niti sam primetio da studenti hejtuju proglas kao ti ovde...

Isto kao i za ovo oko famoznih govornika-novinara, da nije bilo onog jednog saopštenja fakulteta skoro niko to ne bi ni primetio a kamoli dao mu takav fatalistički značaj kao pojedinci ovde na forumu...

Pa onda ideš čak toliko daleko da proglas povezujes sa usaid-om i kako je njih mask prozvao lol,
opet to je u skaldu sa tvojom ideološkom obojenošću...
Ja koliko vidim studenti za sada odlično guraju kao i do sada pa mi ta tvoja tolika zabrinutost nije jasna,
uostalom bio si zabrinut i kada su zakazali protest na slaviji eto bas u vreme kada sns brigada slavi neku titulu pa se pokazalo kao potpuno nebitna stvar, tako da opusti se i imaj vise vere u studente ako si stvarno iskreno za njih...

evidentno je da studentski protesti moraju imati na kraju i politicki epilog u vidu sastavljanja prelazne ekspertske vlade koja ce srediti medije i izborne uslove pre odrzavanja slobodnih izbora na kojima mora doći neko
- moje mišljenje je nek to bude bilo ko smenjiv (a niko osim radikala nema ni izbliza potencijal da zarobi drzavu i vlada autokratski) pa ćemo ako treba kao bugari svake godine da smenjujemo ako ne rade kako treba ili u skladu sa voljom većine...

Ударац на највећу снагу протеста је небитна ствар? Притом, испоставило се да није само филозофски бојкотовао него још неколико факултета.

Филозофски у НС-у је отприлике најкомуњарскија образовна институција у Србији са истим таквим студентима и у овоме их подржавам безусловно. Толико о мојој острашћеној десничарској идеологији која ми ремети расуђивање по овом питању.

Zašto se ovde još drvi oko nebitnih stvari?
Упркос форумском консензусу где дебело преовлађујете, ваше, екстремно либерално виђење у обичном народу не би прешло цензус.

Зато је неопходно вратити разум овом скупу и не дозволити екстремистичким идејама да преотму народни протест.

Зато што је упркос форумском консензусу где дебело преовлађујете, ваше, екстремно либерално виђење у обичном народу не би прешло цензус.

Зато је неопходно вратити разум, и не дозволити екстремистичким идејама да преотму народни протест.

Kakva glupost, desničarenje debelo preovlađuje na ovom forumu, zato je i ova tema na tapetu već dva dana, zbog vaše neprekidne kuknjave.

Zato sto su bitne.

Pa studenti i treba da budu gresni (do neke mere), a ovi poput Proglasa ako se vec predstavljaju za to sto jesu, ako vec dodje do nekog kontakta izmedju njih, pa bar kao stariji treba da im ukazu na greske.

Reci koliko sitna jajara treba da budes da se penjes na binu znajuci posledice. Trebalo je da se ukaze deci da grese, da nema potrebe, da se srdacno zahvaljuju na pozivu, ali zarad viseg cilja, da mora da im se ukaze na greske i da ostanu dosledni sebi i ne petljaju politicke organizacije u sve. To bi uradio svako ko je makar smeker i posten, ako vec i nije narocito pametan.

Da zavrsim sa ovim, Proglas je ugasio za sva vremena sa ovim, studenti imaju jos kredita puno i bitno je da se ne ponavljaju ovakve greske. Od N1 i Blic ekipe bih morao da imam neka ocekivanja da bi me ovo razocaralo.

Ударац на највећу снагу протеста је небитна ствар? Притом, испоставило се да није само филозофски бојкотовао него још неколико факултета.

Филозофски у НС-у је отприлике најкомуњарскија образовна институција у Србији са истим таквим студентима и у овоме их подржавам безусловно. Толико о мојој острашћеној десничарској идеологији која ми ремети расуђивање по овом питању.
Nikakav udarac nigde ne vidim, osim vas nekoliko ovde koji cepate dlaku na 100 delova, uz još neke pokušaje spletkarenja na Informer-Alo-Đuka bizon liniji, koji se nadaju nekakvom raspadu protesta... njih razumem, to rade sve vreme bez ikakvog uspeha, ali vas ovde ne kapiram.

Pojavile se neke zastave na protestima pre 20ak dana, isto se studenti ogradili saopštenjem od njih.

Ovde bili neki govornici, koji su pritom održali super govore, neki studenti se takođe ogradili od njih, jer im se ne sviđaju, što je isto ok.

Vi ste ovde napravili tragediju jer se na bini pojavilo troje ljudi, pritom ne kritikujete govore, nego ljude.. Propast, raspad, mora hitno ograđivanje od svega, evo zle sile preuzimaju protest, evo ide Nataša Kandić sa ženama u crnom, aaaaaa, tragedijaaa, propade sve.

Idemo dalje.. nebitna priča skroz..

Udarac na najveću snagu protesta?

Kao sto rekoh, bilo je i do sad takvih "udaraca" pa se ništa apokaliptično nije desilo iako je to ovde predstavljano baš tako...

I jos jednom, studenti će sami ishendlovati ovo kao i do sad,
iz dosadasnje prakse se vidi da im ne treba tvoja niti bilo čija druga pomoć.
I opet da kazem, ovo sto se desilo sa studentima je epohalna stvar za nas - odjek toga se vidi u malim mestima koja su bez straha ustala protiv zla (a gde ni protiv turaka nisu ustali što je neko bio lepo opisao),
sve to je barem meni do pre samo 6 meseci bilo nezamislivo,
samo ovo sto je postignuto do danas je za nas kao društvo ogroooman iskorak...

Da nije bilo govornika pogotovo ne ovakvih ne bi se pricalo uopste o ovome. Tako da nije prica krenula zato sto je nekome dosadno niti je bilo sta izmisljeno, osim ako pijani svercer nije bio astralna projekcija
Na stranu da je od sredine prošle nedelje kada je loženje bilo na vrhuncu, od par ljudi krenula neka glupa prica o nisu i sankcijama i sfrj i ostalim budalaštinama. Neko maliciozan bi rekao da pisu po naredjenju

Zapravo, studenti imaju kredita dok raste brojnost, polet i nada u narodu. Kad to dostigne vrhunac, i krene stagnacija, ako se tada ne iskoristi momenat i prilika, veliki deo ovoga što smo radili prethodnih par meseci biće kao pumpanje gasa do daske dok se točkovi vrte u blatu i šlajfuju.

Facinantno je da ljudi koji su ranije (s pravom) besneli na opoziciju što ne radikalizuje akcije, sada fanatično brani pasivni deo studenata koji bi da menjaju državu bez menjanja vlasti, i da nateraju institucije da se dovedu u red tako što im jednom nedeljno dođu pod prozor i otpevaju nešto. Mislim to je super, to je simpa i to je civilizovano i potrebno prvih par puta. Posle mesec dana ponavljanja u krug, dok broj povređenih raste, to postaje vrsta ludila. Raditi iznova istu stvar i očekivati drukčije rezultate.

I još luđe, brani se nekolicina debila i svirača koji su zaboli prvi klin podele i razdora, a sve to zato što nisu mogli da prećute i istrpe govor 4 nepolitične ličnosti.

I bitno je da su oni odlučili koga sve NEĆE, a koga hoće... ma vele koga briga bre... I briga ih što, da bi se država i društvo menjali iz korena, moraju da se dede određene političke promene i politički procesi. Ne, oni znaju bolje, oni će da preskoče sve to i da pesmama i šetnjama nateraju SNS da se promeni, ili da se raspusti. Super, jako realno razmišljanje i jako održiv plan.

Vrh