Šta je novo?

Izbori 2024

Inače,
Da li neko možda zna što se Marinika uhvatila u kolo sa Đilasom. Ja sam kopao o njoj i video sam da se žena već dvadeset godina zalaže za prave stvari i nema nekih afera niti mutnih dilova koji se vezuju za nju. Šta joj bi da uđe u stranku sa čovekom kojeg pola srbije mrzi.

IMG-20250202-WA0003.jpg

Nije niko razbio jedinstvo studentskog pokreta
Najgore sto mozemo sad je da se delimo u ideoloske tabore, a tu sam ubedjen da mnogo veći problem pravi desnica/nacionalisti/kako god se zvala ta struja i potrebno je da se stalno dodvoravamo toj struji. Primera radi, ja nisam video nekog da se zalio na prisustvo ruske zastave na autokomandi ili tokom setnje od BG do NS, iako je princip da se ne nose obelezja stranih sila (EU zastava koja se pojavila na pocetku protesta na Slaviji je istog trenutka izbačena, s pravom)
Moramo kao drustvo da imamo bar toliko tolerancije prema stavovima s kojim se ne slazemo, inače nam se smeši još bog zna kolko godina vladavine antiustavnog poretka. Da li smo stvarno spremni da odbacimo jedini pokret koji ima sansu da dovede do sistemskih promena zbog takvih fusnota kao sto je Kesic?
I za kraj da napomenem - vec su se pojedini fakulteti ogradili od toga i pretpostavljam da sledi kamenovanje radne grupe za aktivnosti koja je pozvala njih da gostuju (jer se kamenuju i za mnogo manje stvari)
Možemo da budemo tolerantni, da imamo različite stavove, ali ne i da budemo tolerantni prema ljudima koje plaća Priština da promovišu nezavisno Kosovo. Moje mišljenje o Kosovu je poznato, ne podudara se sa većinskom Srbijom, ali nisam albanski lobista. U tome je razlika. Oni koji rade protiv interesa sopstvene države i naroda, nema šta da traže među studentima.

Преко 50.000 је потписало петицију за два сата. Иначе, сервер је пао због превеликог протока. Доказ да је свима дојадила, па и самом Богу!
1738506111383.png

Допуна мог претходног поста па да завршавам са овом темом.
Када Н1 у госте позива отворену лобисткињу независног Косова, када поједини утицајни твитераши каче слике Бојане Ватић са протеста (ко не зна ко је Бојана Ватић и није упознат са њеним ставовима нека изгугла) огрнуту у чанкову заставу Војводине и када део људи опијен еуфоријом с*ршава на подршку коју студенти добијају из иностранства а посебно до сусједа и машта о обнови Југославије то не доприноси паду СНС-а већ управо супротно.
Немам намеру да улазим у било какве идолошке расправе, написао сам све што сам имао да напишем.
Читамо се на некој другој теми.

Ovaj forum je bukvalno Srbija u malom...samo je preraspodela i mix ljudi malo drigačiji. Bilo bi zanimljivo da se usaglasimo oko jedne osobe u javnom svetu koja je neukaljana i koja gaða većimu afiniteta.

На протестима није место ни руским затавама али није место ни овим одавно укаљаним кловновима са тв-а. Једноставно нису на нивоу студената.

Karaburma opet. Cigle i napad na organizatorku. Izgleda samo na žene smeju..

Слажем се да студентским протестима не треба подршка ни мадоне, ни абрамовићке, а богами ни аутономаша и куртијевих идиота.

Ако ћемо да прскамо на њихову подршку, то опет доста говори о нама. Неке ствари треба сами да изгурамо.

Inače,
Da li neko možda zna što se Marinika uhvatila u kolo sa Đilasom. Ja sam kopao o njoj i video sam da se žena već dvadeset godina zalaže za prave stvari i nema nekih afera niti mutnih dilova koji se vezuju za nju. Šta joj bi da uđe u stranku sa čovekom kojeg pola srbije mrzi.
"Polovina" Srbije koja mrzi Đilasa je ona polovina koja je popušila višegodišnje spinove i laži okg sns. Kad pitaš nekog od te "polovine" koji su tačno Đilasovi gresi, uglavnom zableje ili odrecituju pesmu o 619 miliona.
Inače, po Srbiji ljudi jako malo znaju o Đilasu osim onoga što im huljini mediji plasiraju. U Beogradu ga poznaju bolje, pa je tako dva puta pobedio hulju na beogradskim izborima. Naravno, dok su izbori bili iole slobodni.
Prođite gradom i pogledajte u kom su stanju objekti (ulice, mostovi, škole, domovi zdravlja, naselja) koji su izgrađeni dok je Đilas bio gradonačelnik, a pogledajte objekte izgrađene kasnije. Sve će vam se kazati samo.

"Polovina" Srbije koja mrzi Đilasa je ona polovina koja je popušila višegodišnje spinove i laži okg sns. Kad pitaš nekog od te "polovine" koji su tačno Đilasovi gresi, uglavnom zableje ili odrecituju pesmu o 619 miliona.
Inače, po Srbiji ljudi jako malo znaju o Đilasu osim onoga što im huljini mediji plasiraju. U Beogradu ga poznaju bolje, pa je tako dva puta pobedio hulju na beogradskim izborima. Naravno, dok su izbori bili iole slobodni.
Đilas nije ukrao 619 miliona.
Đilas jeste, koristeći poziciju u vlasti, obezbedio svojim firmama da reklame idu preko njega. Na početku godine plati npr. RTS-u za celu tu godinu, a onda tokom godine preprodaje taj medijski prostor, tj. ko god je želeo da se reklamira nije mogao da dogovori direktno sa medijima, nego je morao sa njegovim firmama. Problem je što nijedna druga firma nije mogla da bude umesto njegovih za najskuplje termine reklama, tj. drugima su tada ostajale mrvice od ukupnog tržišnog kolača oglašavanja u Srbiji.
Đilas je lično u više navrata potvrdio toliki promet preko svojih firmi u vreme dok je bio vlast.

U vreme Đilasa je pokazano kako on smatra da treba da izgleda javni medijski servis, što je na nivou grada u to vreme bila televizija u vlasništvu grada Beograda - Studio B je tada bio Studio Đ. Upgrade verzija te kontrole TV stanica je prodaja svom čoveku, što je urađeno pod sadašnjom vlašću i sa Studiom B (koji je ionako medijski postao nebitan zbog drugih televizija), ali važnije da je isto urađeno i sa nacionalnim emiterima (B92/Prva).

U vreme Tadića/Đilasa su deljene nacionalne frekvencije, i oni su jednu od njih dali Pinku. Zašto?
Zato što ih nije zanimalo objektivno informisanje jer Pink nikada nije imao objektivni informativni program.
Dali su mu frekvenciju jer su znali da će im se uvlačiti u dupe svojim programom, što je Mitrović i radio. Nije kriv Mitrović jer on i ne zna drugačije - od kad je napravio TV (i malo kasnije uveo informativu na njoj), on se uvlači onome ko je na vlasti. Ko god to bio. U to vreme uhu im je prijalo kad je Mitrović terao svoje spikere na Pinku da 20 puta dnevno čitaju tzv. otvorena pisma u kojima se Mitrović zavetuje da ''on i Demokratska stranka neće dozvoliti povratak u 90-te...'' misleći na Nikolića/Vučića. Slobodno pronađi to na YouTube.
I, gle čuda, kad se vlast promenila Mitrović opet liže dupe, ali drugome. Znamo svi čije.

Ovde je važnije što oni nisu tada otkačili Pink, nisu kao demokrate rekli ''ovom društvu ne treba TV koja će sada nama da liže dupe jer će sutra (kad budemo opozicija) to isto da radi drugome.'' Nije ih bilo briga za društvo, bilo im je bitno da njihovo dupe bude lizano.

=====

Studentski protesti imaju najjaču snagu baš zato što su studentski. Kada to prestanu da budu - od tih protesta više nema ništa.
Ljudi hoće studente da podrže, hoće da im pomognu na svaki način (što se videlo npr. u svakom mestu kroz koje su prošli u putu za NS), ali neće to isto da rade ako vide i ovog gore kojeg si pomenuo i ja se nadovezao, i bilo koga drugog sa političkog spektra. Nemaju šta svi ti političlari da traže na studentskim protestima. Ne smeju da se pojave ni kao građani jer valjda imaju 2 grama mozga da znaju da će samo njihove slike da vrte AV mediji...
Ali, možda se previše traži od tih političara, tj. da imaju 2 grama mozga za opšte dobro - a ne samo za lično.

Poslednja izmena:
Za mene je riđi smradina koji je 2 puta preveslao opoziciju,
prvi put 2022. kad je otišao sam na žvalino kanabe (bez da ga je neko izabrao kao zvaničnog pregovarača, a zajednički kandidat je bio vladeta janković),
i drugi put prosle godine kada je svojim parcijalnim bojkotom (ovde bojkotujem onde ne bojkotujem) direktno uleteo klizeći opoziciji u beogradu i nišu gde bi sigurno pobedili...
Nadam se da su ostali naučili lekciju i da sa njim više neće ulaziti u priču tj dozovljavati da ih voza,
nek ide kao drašković 2000te..

Radikalsko-informerovske gluposti me ne zanimaju...

Pa Ivan Ivanović je sinoć objavio da je studentski plenum izglasao i pozvao ga da dođe sinoć i održi govor.

Jedino je on, pored Bećkovićke, dovodio studente u par svojih emisija za ova 3 meseca.

Ako su nam Ivanović, Kesić i Obućina problem, naspram svog ovog zla, onda stavljaj katanac i zaključavaj sve..
Po svim informacijama, deo NS studenata je izglasao i to nije podrzano od BG studenata, ali je odlucilo da se precuti zbog mira u kuci.

Kad smo kod toga sta je kome problem, sto Ivanovic retvituje ovo, neki sarkazam ili sta? Ne bih rekao. Eto, Ivanovicu su Obucina i Kesic problem:

1000024274.jpg
1000024275.jpg

I eto ti ga.

NS studenti vs BG studenti

Ivanovic vs Kesic

sta je bilo desnicarski botovi, jel ukusan sendvic vs evo ih prozapadni pedercici sto bi da otmu protest

Evo ja vs ti

Mada se mi ne svadjamo, ali zbog cega sve ovo? Jel bilo potrebno? Nije. Sta je donelo? Nista dobro. Jel izglasano od svih? Nije. Jel bi proslo da su svi glasali? Ne bi.

U svakom slucaju, iako zvuci kontradiktorno jer toliko pisem ovde, ali keeeenja mi se od politike. Prezirem je. Lozi me jedino jedinstvo i kreativnost. To su studenti pokazali. Ovo nema veze sa tim.

Nek oni, politicari, rade svoje u pozadini, niko im ne brani. Da su bar pametni. Jel Proglasu ovo nesto donelo? Neko se sad nalozio na njih kad je cuo Bjelin govor? Nema sanse jednog novog simpatizera da su dobili. A gomila je u fazonu, vidi ove klosare sto se guraju.

To se zovu Ljubivoje Rsumovic i ekipa ako se hoce neko od gradjana.

U svakom slucaju, iako zvuci kontradiktorno jer toliko pisem ovde, ali keeeenja mi se od politike. Prezirem je.
E šteta jbt, nas preostalih 7.999.999.999 na svetu je baš volimo...

Volimo da moramo da pratimo vesti, volimo da gledamo i budemo deo podela, volimo da gledamo korupciju i političke igrarije po institucijama, volimo da idemo na glasanje, volimo da visimo po ulicama, gubimo vreme, gutamo suzavac, rizikujemo bolnicu...

Da, svi mi ostali radimo sve ovo zato što volimo. Ti si jedini nesrećnik na svetu koji mora ds radi nešto što ne voli. Evo plače mi se.

Vrh