Šta je novo?

Izbori 2024

200w (1).gif

Циљ над циљевима је рушење СНСа. Зашто? Зато што нису способни да поштују закон. Зато што не желе да сузбију корупцију.

Не можеш од организације која је безвлашће и криминал подигла на неслућене висине тражити да се тога одрекне и одједном крене да ради по псу.

Мислим, можеш, али они неће то урадити. Неће, не желе, не могу, јер без криминала и корупције, СНС нема разлога за постојање.
To će se rešiti na izborima, čim narod bude imao opciju da podrži ljude koji imaju volju, ideju, i spremnost da realizuju program usklađen sa nacionalnim interesima, uključujući i obnovu stabilnih temelja društva.

Trenutno je najvažniji cilj da vlast počne da obavlja posao za koji su ih ljudi birali.

To će se rešiti na izborima, čim narod bude imao opciju da podrži ljude koji imaju volju, ideju, i spremnost da realizuju program usklađen sa nacionalnim interesima, uključujući i obnovu stabilnih temelja društva.
Ником није у интересу да дозволи да таква опција постоји - ни СНСу, ни лажној опозицији, а ни Америци ни Ропској унији.

Trenutno je najvažniji cilj da vlast počne da obavlja posao za koji su ih ljudi birali.

Evo jedva čekaju da rade svoj posao posle 13 godina origanizovanog kriminala. Sad će, još samo par mandata

Ali ni većinsko biračko telo SNS-a nije za Amerikance i EU.
Па ни Американци и Ропска унија нису за већинско бирачко тело СНС. Они хоће изворишта воде, да изрударе сваки камен, да направе ветропаркове и да истоваре сво смеће овде. Како ће доћи до тога, њих уопште не дотиче.

Па ни Американци и Ропска унија нису за већинско бирачко тело СНС. Они хоће изворишта воде, да изрударе сваки камен, да направе ветропаркове и да истоваре сво смеће овде. Како ће доћи до тога, њих уопште не дотиче.
To bi dozvolila i liberalna struja.

Trenutno je najpotrebnija vlada sastavljena od stručnjaka, bez obzira da li su neutralni ili su iz
SNS-a.
Mislim da bi 20 godina stručnog rada mogao biti uslov za ministarstva poput odbrane i inostranih poslova.

То би било нешто врло блиско меритократији што је по дефиницији супротстављено представничкој демократији.
Питање свих питање је ко би ти људи били и ко би их бирао.

Nije jos dovoljno, sta sad tu malo frakture, potresi... treba im dati sansu da se upristoje, ajde, molim te, pa nije kao da je neko poginuo u poslednja tri meseca, (osim 23+ ljudi), sta sad, malo vilica polomljena, pa necemo zbog toga kukati...

Ja stvarno ne znam sta vise treba da se desi? Jel vam nije dovoljno?

Ovo sam pre PET GODINA postavio na forum.

1000023235.jpg

Ja sam za to da sacekamo jos malo i damo im sansu jos malo da se upristoje pa onda videti.

Оставка Ђурића био би морални чин јер се трагедија догодила у граду на чијем је челу, нешто што је доста честа пракса, иако, реално, нити је био градоначеник у време извођења радова нити је град учествовао у реконструкцији станице.
Да сам на његовом месту понудио бих оставку без да то ико од мене то тражи.
Прво, тиме би се показало да се трагедија схвата озбиљно, он би показао људску страну а друго, сама странка би тиме забележила политички поен јер би одмах могли да кажу како су "у СНС-у часни и одговорни људи који за разлику од бивше власти политику схватају озбиљно" итд итд итд.
Nebitno je da li je bio gradonacelnik u vreme izvodjenja radova niti da li je grad ucestvovao.

Primiti na sebe ODGOVORNOST krunske funkcije jedne zajednice znaci, pre svega, bas to-odgovornost. On od momenta stupanja na funkciju postaje glavni i odgovorni. Nije Djuric na N1 prvi obelodanio da je posao izvodila sumnjiva rezimska firma, to se znalo. A on, na svojoj funkciji, je duzan da takve informacije ima. I pre dolaska na istu, kao osoba koja se krece u najvisim krugovima gde se razgovara o bitnim infrastrukturnim objektima. Ne moze SEVER sa beobild foruma da zna vise o infrastrukturnim projektima od gradonacelnika drugog najveceg grada Srbije. Ako ne ume da do tih informacija dodje, nije podoban za funkciju.

Dalje, kada te informacije ima, duzan je da podrobno ispita, kroz svoje savetnike i strucnjake, rekonstrukciju, finansijski deo, pravni deo, gradjevinski deo. I da na osnovu tih informacija odluci sta dalje. U skladu sa zakonom. Ako njegova vlast ne doseze dovoljno daleko da problem resi, duzan je, kao i svaki menadzer u bilo kojoj firmi, da eskalira problem na visi nivo. Republicki, skupstinski, ali i medijski, kako bi javni interes bio zasticen.

I tako od stanice, do gradske saobracajnice, preko trga i ulice, do poslednjeg javnog WC-a u gradu.
To je gradonacelnik.

Ne nužno,
dobar deo njih čami i bleji na fiktivnim radnim mestima dok platica (iz državnog budžeta naravno) kaplje svaki mesec a doata njih se ni fizicki ne pojavljuje tako da čišćenje budžeta od takvih pijavica i parazita treba biti takođe jedan od ciljeva...
Upravo. Jedan od njih i moj prijatelj. Nestranacka licnost i osoba vrlo slobodarskog duha, koja oduvek na promucuran i ostar nacin kritikuje drustvo i vlast. Postavljen na mesto direktora javnog preduzeca na lokalu sa 0 kvalifikacija za isto jer je nas drugi prijatelj direktor na republickom nivou. Preduzece na lokalu unistili pa prodali laznoj firmi za dinar da radi istu stvar. On nastavio da radi u jednom odeljku na regionalnom nivou, dan-dva nedeljno, bez baze, kancelarije i radnog vremena.

I sada kada cela normalna Srbija ide na ulice da se oslobodi tiranije, on sedi kuci i cuti. Jer, jbg, posle 10 godina se osladilo ne raditi nista a primati platu. Lepa je ta sloboda, ali je lepse ovo.

Pre pet dana si bio glavni kočničar.
Ajde, bre, kako te nije sramota takve stvari da lupetas i takve izraze da koristis? Jel realno da si toliko sujetan i da se vracas na to? Vidis da sve ide kako treba i da studenti obavljaju posao, uz pomoc svih nas.

To sto sam rekao da studenti obavljaju posao kako su se dogovorili i da ostanu organizovani, kao sto su do sad i bili, a bas to je dovelo do svih ovih promena, to je kocenje?

Dogovoril su se i izglasali kako da reaguju u kriznim situacijama i drzali se toga i to donosi promene.

Ti ces iza tastature da lincujes nekog na ulici?

Deca su izabrala direktnom demokratijom svoj nacin borbe i to donosi rezultate i sta ima covek da kaze osim da ih podrzi?

Kocnicar cega? Linca zene na ulici? Jesam, da. Blizi se dan kad ce joj se adekvatno suditi po zakonima ove drzave za pokusaj ubistva vise osoba.

Ti nadji gde su je zatvorili pa pokusaj da upadnes tamo i lincujes je, srecno. Na protestu nisi ni bio i trazis da neko prlja ruke za tebe.

Koliko sam razumeo, ovo sto je uradio sad je abolicija, ne pomilovanje (kljucna razlika je sto studenti nisu osudjeni, da jesu onda bi to bilo pomilovanje) i on po ustavu to moze da uradi
Samo sto opet, niko to od njega nije trazio, vec (ako se ne varam) od tuzilastva
Veliki cirkus narcisa koji opet uzima stvari u svoje ruke (samo sto ovaj potez je jedan od retkih njegovih koji nije bukvalno protiv ustava)
Ali sad ipak jeste ispunjen jedan od 4 zahteva
Izvinjavam se ako sam nešto pogrešio, uzmite s rezervom, nisam pravnik

Сви захтеви студената упућени су институцијама, не председнику.
То што он себе види као институцију која "решава ствари" и јесте део проблема.
Студенти зато и не желе на консултације јер он је председник, не институције којима се обраћају. Није надлежан.
Већ су људи писали овде, протесте треба посматрати одвојено од дневне политике и странчарења.
Протести и јесу успешни јер иза њих не стоје политичке странке.
Захтеви нису "хоћемо време на РТС-у" или "хоћемо сређивање бирачких спискова" или "хоћемо изборе" већ су врло кратки и јасни - хоћемо да институције раде свој посао и хоћемо да одговорни за трагедију одговарају.

Poslednja izmena:
Vrh