Na ceo post.
Ako mi je dozvoljeno da pitam, šta ti u poruci smeta? Tvrdnja da moramo držati distancu od svih stranih sila koje međusobno ratuju? Tvrdnja da ne smemo imati cenzuru vesti ili forsirati jedne vesti umesto drugih jer su sve one uvek nečija propaganda, pa je jedini ispravan izbor dopustiti da se narod polako vežba u shvatanju zbog čega je isti događaj redovno opisan na suprotne načine? Bez ozbiljnog političkog obrazovanja naroda kroz dostupnost SVIH informacija i svačijih "vesti" smo propali, bez obzira da li se priča o unutrašnjoj ili spoljnoj politici. Šta tu po tebi nije tačno, baš bih voleo da znam.
Da se distanciramo od obe sile?Ako mi je dozvoljeno da pitam, šta ti u poruci smeta? Tvrdnja da moramo držati distancu od svih stranih sila koje međusobno ratuju? Tvrdnja da ne smemo imati cenzuru vesti ili forsirati jedne vesti umesto drugih jer su sve one uvek nečija propaganda, pa je jedini ispravan izbor dopustiti da se narod polako vežba u shvatanju zbog čega je isti događaj redovno opisan na suprotne načine? Bez ozbiljnog političkog obrazovanja naroda kroz dostupnost SVIH informacija i svačijih "vesti" smo propali, bez obzira da li se priča o unutrašnjoj ili spoljnoj politici. Šta tu po tebi nije tačno, baš bih voleo da znam.
Бојим се да смо много грешни од 1991. године јер смо допустили да се оволико нагомила, и на крају је морало да се све уруши те да се плати скуп цех за ово. Да смо ово пресекли у корену пре 33 ½ године, до овога никада не би дошло.Najžalosnije je što se cena za skidanje ove pošasti sa vlasti plaća životima mladih ljudi.. do sada trideset i nešto žrtava.. očigledno smo mnogo grešni..
Da se distanciramo od obe sile?
Eo bas bih voleo da znam kako cemo da se distanciramo od ove jedne koja nas okruzuje i od koje nam zavisi skoro 90% ekonomije kao i dotok energenata..
Овог би на улици требало ко Милановића 5. октобра. Мене би било срамота што сам жив да сам овако нешто написао.
Drago mi je da sam svojom porukom uticao da ublažiš stav i preformulišeš post. Đavo je uvek u detaljima a ti si dovoljno inteligentan da barataš njima tendenciozno, u narativu koji ti odgovara. Nisi baš tako 50:50 postavio, vezano konkretno za ovaj post sam neutralan.
Od 2022. sve manje i manje. Pošto u Srbiji ima mnogo retardiranih ljudi koji ne mogu stvari da posmatraju duž spektra ili skale, nego mentalno ostanu na nivou dece koja bi sve da podele na dva suprotna ekstrema - dobro i zlo. E otkako je krenuo pičvajz u Rusiji, mnogi rusofili koje znam su postali još militantniji i još više ukopani u svoje stavove i u odbrani Rusije po svaku cenu, nebitno šta se desi i šta ona uradi. Mnoge od njih voza podsvesan strah da ako priznaju sebi previše grešaka i mana u Rusa, da će sve konstrukcije, izgovori i nade koje su sebi gradili godinama, da im se uruši kao kula od karata.Pošto mislim da kod nas ima i takvih branioca Rusije koji to rade veoma racionalno i sa punim razumevanjem onoga što sam napisao.
Nije bilo nikakve promene u mom stavu.
Ne znam u kom to crtanom filmo mozes biti sa nekim povezan ekonomski u toj meri u kojoj smo mi sa njima (sto je potpuno logicno kad se uzme u obzir geografija) i u tom odnosu snage mi i oni,Tako što smo sa njima povezani ekonomski i kulturno, ali ne i politički. Ovo prvo moramo, ono drugo ne.
Jel si video ko su clanice EEA?Цртани филм, или како већ хоћеш да га зовеш, зове се Европски економски простор, о ком сам већ окачио чланак изнад.
Ovo je b92 u svom pravom svetlu skoro kao pre 15 ak godina. Vucicevic se prevrce u grobu.
Na stranu sto nije utvrdjeno sta se desilo sa avionom, na stranu sto ceceni nemaju nikakav pvo , na stranu sto kadirov nema svoj pancir ili s300 koji drzi u garazi pored kola, vazno da se stavi ovakav naslov. Zanimljivo je dok se ex u92 igrao detektiva i sudije, da je izrael u isto vreme bombardovao medjunarodni aerodrom u sani a o tome nema nikakve vesti. Posle kad me pitaju zasto si na strani rusa makar bili najgori na svetu, eto zato, zato sto preko puta sebe imaju ovakve
Pa i nije neki problem sto srbija ima gasprom osim u žvalinim medijima jer da jeste - kap nafte ne bi dobio taj isti gasprom u srbiji...Svi neprijatelji Rusije trenutno i dalje kupuju od njih energente, a mnogi (čitaj USA) im i dalje prodaju elektroniku i sirovine koje nemaju sami, pa je sad ne znam koliko veliki problem što Srbija ima Gazprom. Ono što je bitno i trenutno vidljivo, je da svim trima silama trenutno odgovara baš ovakav status i stanje u Srbiji, jer imaju jednu kvalitetnu deponiju za svoje otpatke i sitne poslove.