Šta je novo?

Izbori 2024

1000018006.jpg

Ако је Београдски синдикат испостава неког елемента службе, онда то значи да се нешто жестоко мути. У крајњем случају не постоји јединство.

Па, видео сам пар бесних у супротном смеру, али и у кафићима и свакодневним активностима, док сам се враћао са протеста, и било ми је драго што нису део екипе, али видео сам их дефинитивно неколико и на протесту. Пошто волим да квантификујем ствари, рекао бих да је учешће хијалуронаца у протестима отприлике 7-8 пута мање у односу на генералну популацију. :)

Иначе, и даље сам под утиском јучерашње масе људи, јер сам и сам јуче проценио да се ради о око 100,000 људи, а да сам тек данас видео да је био заузет још већи простор. Архив јавних скупова је практично прогласио овај скуп као највеће окупљање икада у историји Београда. Не видим како то може да прође без озбиљних последица по власт.

Kao što @roland reče, RTS mora da se "oslobodi". Ne bih, ipak, to stavljao kao dodatan zahtev koji studenti treba da uvedu, nego to treba da bude čin radnika RTS-a. Danima unazad kruži na društvenim mrežama neko navodno pismo podrške od strane radnika, kao i izražavanje neslaganja sa uređivačkom politikom kuće - međutim to pismo nema ničiji potpis. Neki su na tu kritiku dobili odgovor od, navodno, tih radnika, gde se oni pravdaju da je veliki strah među tim radnicima da stave svoje ime i prezime.
E pa dragi moji, skupite malo muda, neće vam biti ništa. Ako objave podršku uz ime i prezime, ona će biti oberučke prihvaćena i bilo kakva kazna neće proći neopaženo.

E sad, uz to bih opet podvukao važnost oslobađanja RTS-a, jer sam sinoć, nakon protesta, kao i svake nedelje, razgovarao sa mamom u Beogradu i ona je bila potpuno dezinformisana. Nije joj jasno šta rade studenti, što još blokiraju ako su im zahtevi ispunjeni, videla je i nekakve intervjue sa blokada gde navodno studenti neki nisu znali ni zbog čega su tu ni kada.
A žena me gleda pink, happy i slična sranja, nego prevashodno RTS - jer prvo ide slagalica, vremenska prognoza, pa dnevnik. Iz tog razloga sam napisao sve ono iznad, da je bitno da se RTS očisti.

To je privid, ako ćemo realno. Šta, RTS će da otpusti toliko ljudi, a da se to ne čuje i da ne krene kuka i motika na odgovorna lica u toj kući? Zato, da skupe muda malo, do tada su samo saučesnici u ovim zločinima, a i u svom zločinu dezinformisanja. A tu bih da udarim i na one koje vidimo, voditelje i reportere, koji bez pardona čitaju besmislice, bez da neko od njih stane i kaže, pa ovo je budalaština dragi gledaoci.
Ali, valjda je takva generacija.

Kao što @roland reče, RTS mora da se "oslobodi". Ne bih, ipak, to stavljao kao dodatan zahtev koji studenti treba da uvedu, nego to treba da bude čin radnika RTS-a. Danima unazad kruži na društvenim mrežama neko navodno pismo podrške od strane radnika, kao i izražavanje neslaganja sa uređivačkom politikom kuće - međutim to pismo nema ničiji potpis. Neki su na tu kritiku dobili odgovor od, navodno, tih radnika, gde se oni pravdaju da je veliki strah među tim radnicima da stave svoje ime i prezime.
E pa dragi moji, skupite malo muda, neće vam biti ništa. Ako objave podršku uz ime i prezime, ona će biti oberučke prihvaćena i bilo kakva kazna neće proći neopaženo.

E sad, uz to bih opet podvukao važnost oslobađanja RTS-a, jer sam sinoć, nakon protesta, kao i svake nedelje, razgovarao sa mamom u Beogradu i ona je bila potpuno dezinformisana. Nije joj jasno šta rade studenti, što još blokiraju ako su im zahtevi ispunjeni, videla je i nekakve intervjue sa blokada gde navodno studenti neki nisu znali ni zbog čega su tu ni kada.
A žena me gleda pink, happy i slična sranja, nego prevashodno RTS - jer prvo ide slagalica, vremenska prognoza, pa dnevnik. Iz tog razloga sam napisao sve ono iznad, da je bitno da se RTS očisti.
Slazem se
Naš cilj i naši zahtevi nisu dovoljno. Ovo sto imamo sada je pocetak, ali svaki naredni potez je bitan i sledeće što je potrebno je borba za slobodne medije, što nije nas zahtev i ne moze da bude, ali može itekako da bude zahtev radnika RTS-a. Zamislite da RTS stupi u štrajk...

🤭

Vaši zahtevi su odlični, jer oni u stvari vode do vrha piramide, iako ne direktno. Važno je da svi mi to podržimo, i levi i desni i evrofanatici i rusofili, i mladi i stari,... jer to možda izgleda kao minimum, ali je u stvari suština. Puna podrška.

Vrh