Šta je novo?

Izbori 2024

Da, što reče Goje tišina... al pošto protest nije imao razglas, nekako su spontano ljudi zaćutali u 20tak sekundi je sve stalo i pištaljke stale i zaista je mogla muva da se čuje u letu... Zaglušujuća tišina 🙂 Nekako su svi osetili da je trenutak za 15 min tišine. To je baš bilo veličanstveno.

Mislim da je bilo jako puno ljudi, a s obzirom da se ni na euronewsu nije moglo čuti išta o protestu, da su otkazivali autobuse, sasvim dobar broj ljudi...

20241222_163455.jpg
20241222_165309.jpg

20241222_170146.jpg
20241222_174248.jpg
20241222_174239.jpg

Odlično je bilo, kratko ali je..tačno. Bulevar oslobođenja bio napunjen čini mi se do Katanićeve.

Ne znam samo koji im je đavo trebao onaj vatromet, jer će Sekta to da iskoristi u propagandne svrhe. Ali dobro ajd, sve u svemu odlično. 👍

P.S.
Šteta za one sabotaže polazaka vozova i autobusa. Ako nas je bilo ovoliko iz Beograda, ko zna koliko bi nas bilo sa njima. Ali nema veze, samo neka Sekta skuplja bes i neprijatelje u narodu.

Naravno da nece pasti, to nije ni cilj.
Cilj je da ispuni sve zahteve studenata, svaki zarez i tacku.
To ce im biti nokdaun, najveci do sada.
A posle ide nokaut.
Kako nije cilj? Evo moj jeste...ja hoću da odgovaraju najodgovorniji za sva ova sranja koja su se dešavala..a nema ko odgovorniji od njega! Šta pustiće sve uhapšene, možda će i ovaj ćelavi premijer da da ostavku...i šta onda? Ultimativni cilj nije ispunjen..jer je on odgovoran za sve ovo! Nemoj da te neko laže da je drugačije.

Kako nije cilj? Evo moj jeste...ja hoću da odgovaraju najodgovorniji za sva ova sranja koja su se dešavala..a nema ko odgovorniji od njega! Šta pustiće sve uhapšene, možda će i ovaj ćelavi premijer da da ostavku...i šta onda? Ultimativni cilj nije ispunjen..jer je on odgovoran za sve ovo! Nemoj da te neko laže da je drugačije.
Jesi ti pročitao zahteve? Znaš li šta znače?

Od sve više ljudi čujem da se svađaju na nivou porodica, babe ne veruju svojim unucima, roditelji svojoj deci. Vučić je u pravu deca ruše drzavu
Flesbek na pre 25 godina, klinci lepimo pesnice po gradu, decaci se napusavaju sa dedama, srednja generacija napusta prostoriju da ne zakrvi (opet) s roditeljima, devojcice placu i preklinju babe da se urazume, babe iskreno rastrzane obecavaju da se glasati protiv Milosevica, dede udaraju kontru i vade njegovu sliku odnekud.

Videcemo. Mozda nisu uopste odgovorni. Zahtev je potpuna dokumentacija. Podvala nije prosla, prepoznali su je i studenti, podrzao cinjenicama Gradjevinski fakultet. Lista uhapsenih i maltretiranih raste, samim tim i zahtevi rastu. A mozda i jesu odgovorni. Utvrdice sud. Pa cemo videti.

Flesbek na pre 25 godina, klinci lepimo pesnice po gradu, decaci se napusavaju sa dedama, srednja generacija napusta prostoriju da ne zakrvi (opet) s roditeljima, devojcice placu i preklinju babe da se urazume, babe iskreno rastrzane obecavaju da se glasati protiv Milosevica, dede udaraju kontru i vade njegovu sliku odnekud.

Nigde slobodnog parkinga danas popodne u gradu, ulice pune, sve garaže ispunjene do poslednjeg mesta, na kraju stao nepropisno i dovukao se nekako do Beogradske.. kad vidim ove slike večeras, bilo je tu 100.000 sigurno..

Inače, buseve iz Pančeva nisam video na putu za Bg, ali jesam tri patrole policije-jednu kod Grge, drugu sa radarom na polovini puta i treću na početku Pančevačkog mosta.. nije im uspelo..

Пре протеста

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-ali-ne-treba-sklanjati-one-koji-se-bore.html

Oni ne znaju više šta će. Hoće da iskoriste decu, da nas pređu. To nikad neću prihvatiti. Da dođu na vlast bez izbora. Nećete, majčini sinovi, dok sam živ, prelaznu vladu nećete imati", rekao je Vučić novinarima u autobusu, vozeći se sa državnim zvaničnicima novoizgrađenom deonicom autoputa od Kruševca do Vrnjačke Banje.
Vučić je ocenio da, kako je rekao, "politički pedofili iz opozicije jednu grešku Đukanovića prikazuju kao politiku vlasti".
После протеста

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/396751/VIDEO-Vucic-Odrzan-izuzetno-veliki-skup-u-Beogradu.html
"Održan je veliki skup, veliki skup u Beogradu. Policija kaže od 28.000 do 29.000 ljudi. Izuzetno veliki skup. Ti ljudi su opoziciono orijentisani i uvek sam bio spreman da čujem šta misle, kako misle i šta smatraju da je važno da se učini za našu zemlju", izjavio je Vučić.

Sad je samo bitno odigrati pametno, verujem iz ove izjave da je hulja spremna na dijalog i to u roku od 72h, samo što isto tako verujem da će u tom dijalogu učestvovati njegovi studenti, recimo oni iz SKONUS-a, i da će dogovoriti neko delimično ispunjenje zahteva u zamenu za prekid blokada...

Nikako ne nasedati na takve igrice. Već istrajati sve do ispunjenja i poslednjeg zahteva.

A što se tiče onog skupa kod skupštine, videh u prolazu Srđana vNoga, i sve mi bi jasno. Klasična provokacija da se izazove neki incident.

Dok sam kružio po gradu tražeći parking, bilo je uočljivo koliko ljudi hrli ka Slaviji.. i koliko su ulice bile prazne kada je skup počeo, Terazije, Trg, Makedonska, Svetogorska, Dušanova... ulice su bile bukvalno puste.. delovalo mi je da je ceo grad na Slaviji...

Sad je samo bitno odigrati pametno, verujem iz ove izjave da je hulja spremna na dijalog i to u roku od 72h, samo što isto tako verujem da će u tom dijalogu učestvovati njegovi studenti, recimo oni iz SKONUS-a, i da će dogovoriti neko delimično ispunjenje zahteva u zamenu za prekid blokada...

Nikako ne nasedati na takve igrice. Već istrajati sve do ispunjenja i poslednjeg zahteva.

A što se tiče onog skupa kod skupštine, videh u prolazu Srđana vNoga, i sve mi bi jasno. Klasična provokacija da se izazove neki incident.
Mislim da su studenti bili vrlo jasni - sa njim nema šta da se razgovara. Nema ni šta Slavicom. Niko od njih nije nadležan za ove zahteve.

Vrh