Šta je novo?

Izbori 2024

Srbija je po meni pređla granicu i sada deradikalizacija nije moguća.

Vidim dva moguća ishoda

1. Evolucija SNS iz narodnjačke u kvazi normalnu stranku, slično kao HDZ u Hrvatskoj. Vesternizacija kadrova u drugoj generaciji, kako se deca radikala budu približavala sestrinskim evropskim vladajućim klasama. Taj proces je već počeo.
2. Fašistička diktatura, slična vladavini Musolinija u Italiji pre II sv rata.

Oba ishoda će biti prihvaćena od strane stranih država koje ovde imaju svoje interese.

Ми смо већ у ХДЗ фази, ово њихово турбо Србовање је исти фазон као што ради ХДЗ, само у нашим бојама.
Али од те естетике много већи проблем јесте мрежа коју су разгранали по институцијама и у привреди. Држе све полуге.

Ne samo sve poluge. Oni su stvorili novo društvo, novi svet kome nisu potrebni nikakvi moralni i drugi zakoni.
Podrazumeva se da je to svet bez empatije.

Gospodja Jovana Jeremić ili gospodin Željko MItrović su heroji tog novog sveta i heroji mladih. Juna 2023. video sam svojim očima kako se osnovci, osmaci okupljaju oko Jovane J. Ona je popularna, ona je diva. Deca je vole.

Mlada generacija nije za SNS, mladu generaciju ne zanima ono što se dešava oko njih. Ona nije ni za koga, nije ni za sebe.
To je ogroman uspeh SNS a. Za bilo kakvu pobunu potreban je zamah medju mladima, medjutim to u Srbiji izostaje.
Opozicija režimu u Srbiji je beznačajna.

Postoje ipak neke prepreke. Najveća je nedostatak novca.
Priča se da para nema više u kasi. MUP navodno pozajmljuje od EPS'a za plate.
EXPO je navodno ugrožren.
Ukoliko Zapad bude prinudjen da smanji štampanje novca (recimo usled nekog kompromisa u Ukrajini), Srbija automatski ulazi u krizu. Evropske vladajuće birokratije takodje će se naći u istoj krizi. Svim neoliberalnim elitama sada odgovara razbuktavanje ratova.

Успешно јашу на глобалном таласу безидејности и безнадежности. Ми на нивоу целог света имамо кризу политичке идеје, посебно у Европи.
Пандами Пинкових јунака постоје у целом свету.
Свакако највећи успех СНС јесте пасивизација свих слојева младих и онемогућивање удруживања свих слојева и категорија код којих постоји бунт.
Наравно, све то се заснива на моћи утицаја и финансијској моћи. Већ смо видели како се рушу комунистичка хијерархија чим нестане новца. Нешто с5лично је доживела и ДС.

Srbija je po meni pređla granicu i sada deradikalizacija nije moguća.

Vidim dva moguća ishoda

1. Evolucija SNS iz narodnjačke u kvazi normalnu stranku, slično kao HDZ u Hrvatskoj. Vesternizacija kadrova u drugoj generaciji, kako se deca radikala budu približavala sestrinskim evropskim vladajućim klasama. Taj proces je već počeo.
2. Fašistička diktatura, slična vladavini Musolinija u Italiji pre II sv rata.

Oba ishoda će biti prihvaćena od strane stranih država koje ovde imaju svoje interese.

Ovo prvo.

Ovo drugo se neće dogoditi iz više razloga, a i nije baš za poređenje jer Musolini je:
1) imao jasnu ideologiju
2) radio u interesu Italije onako kako je on smatrao da treba, dajući konkretne rezultate na unutrašnjem i spoljnjem planu do 1940. godine
3) bio poštovan i voljen u većinskom procentu stanovništva do 10. juna 1940 kada je Italija zvanično ušla u Drugi svetski rat objavom rata Francuskoj (koja je već bila pred predajom) i Velikoj Britaniji.

Mi nemamo ništa od toga.

У томе што СНС нема јасну идеологију управо и лежи њихова највећа снага.
Као популистичка странка и интересна група која држи све полуге успели су да се наметну и да представе себе не као некога ко је "златна средина" на политичком спектру већ као некога ко је изнад идеолошких подела, некога ко ће да "помири две Србије".

Poslednja izmena:
У томе што СНС нема јасну идеологију управо и лежи њихова највећа снага.
Као популистичка странка и интересна група која држи све полуге успели су да се наметну и да представе себе не као некога ко је "златна средина" на политичком спектру већ као некога ко је изнад идеолошких подела, некога ко ће да "помири две Србије".
Slažem se, zato sam i naveo zašto nije za poređenje sa Musolinijem i fašizmom.

I ne gledaju, moja deca a i većina njihovih drugara nemaju pojma ko je ta spodoba. Kako vam nije jasno da pink targetira babe a ne decu.

Da. shvatam da sam pogrešio. Musolini je imao neku ideologiju. To bi onda pre moglo da liči na južnoamrički fašizam, diktatura Štrasera u Paragvaju.

U pravo u tome se razlikuju i od HDZ'a jer i oni imaju neku klerofašistićku ideologiju i veoma se uspešno prodali sebe EU kao da su neka hrišćansko demokratska stranka, kao CDU u Nemačkoj. Oni su pod uticajem kat. crkve, dok je u Srbiji SPC samo duhovno krilo SNS.

Strane korporacije koje sada daju podršku SNS su nemilosrdne, baš kao u Latinskoj Americi.
Oni hoće svoj profit i SNS kao današnja elita srpskog naroda je tu da im taj profit obezbedi, makar i po cenu stotina hiljada mrtvih, kao što je bilo u Gvatemali.

Možda će u odredjenom trnutku, novi kultivisani deo SNS koji direktno radi sa strancima doći u sukob sa starim, narodjnačko nacionalističkim krilom, ali ne verujem u to. Način na koji je izgubljeno Kosovo, način na koji su s lakoćom prošli masakri u Ribmikaru i Maldenovcu, način na koji s lakoćom prolazi kopanje litijuma pokazuju korporacijama da ovde može da se ostvari još veći profit. I oni će ga i ostvariti.
Verujte mi, to su ljudi koji imaju iskustva sa ovakvim zemljama i ovakvim narodima koje smatraju podljudima. ž
Tako se radi u Africii taj model sjajno funkcioniše, na radost vlasnika kapitala.

Mi jednostavno nemamo kapacitet za promenu.

Radi se o školi iz centar Beograda Skadarlija. Deca i roditelji obožavaju Jovanu. Postoji i snimak. Pokušaću da ga nadjem.
Mislim da roditelji još uvek ne mogu da prebrode taj generacijski jaz i da shvate humor i sviđanje sopstvene dece.

Ne, niko ne shvata Jovanu ozbiljno niti je obožavaju. Smešna jeste, ali ne smešna-ozbiljno, nego smešna-id***. Niti se ugledaju na nju, niti misle da je ona normalna.

Да би неко био "популаран" данас ни није потребно да буде у нечему добар, довољно је да буде "познат".
Постоји више ликова који су "познати" али не верујем да се млади у већем броју угледају на њих.
Сећам се како је пре неколико година широј јавности постао познат Мирољуб Петровић. 90% људи га је схватило као мим и као комичара а не као некога на кога треба да се угледају.

Poslednja izmena:
Да, и култура и популарна култура и комуникација у јавном простору унижена је испод сваке границе али ипак не бих ствари посматрао тако црно и потцењивао данашње клинце.
Рецимо, када сам ја био тинејџер Пинк није био ово што је данас, није било ТикТока и осталих ствари али сам познавао више ликова који су били фасцинирани и ложили се на "Видимо се у читуљи", "Алал вера" од БС, тај фазон.
У тим годинама нису схватили поенту, нису схватили да документарац говори како НЕ треба, да песма у ствари исмева тај џиберизам али нико од њих није постао ни криминалац ни маргина већ су данас узорни грађани.

Meni su smešni ovi botovi koji sada Gruziju uzimaju kao za primer. Gruzija je geostrateški bitna država. Em što je front ka Rusiji, em što kroz nju prolazi ruta gasovoda. Srbija im nije bitna, svejedno je okružena NATO zemljama i bazama. Njima Srbija treba samo da joj otmu resurse preko korumpiranih političara. Našli su takvog i sada ga drže na vlasti. Nije ni čudo to je podrška za EU bedna. Pored toga, imamo stranke koje misle da će na EU priči srušiti Vučića... EU i Vučić su razvalili opoziciju i bukvalno im obesmislili politiku. Vučiću je put utaban i može da gazi još najmanje 10 godina.

Да би неко био "популаран" данас ни није потребно да буде у нечему добар, довољно је да буде "познат".
Постоји више ликова који су "познати" али не верујем да се млади у већем броју угледају на њих.
Сећам се како је пре неколико година широј јавности постао познат Мирољуб Петровић. 90% људи га је схватило као мим и као комичара а не као некога на кога треба да се угледају.

Nije da čovek u nekim stvarima nije u pravu. Naravno, 90% su baljezgarije, pogotovu o školi i sličnim glupostima. Za kamenjarke je 100% u pravu. On je valjda trebalo da zabavi mlade i da im objasni kako im je u stvari super u Srbiji. Sada smo dobili novog gurua, samo za uzrast 20-35 godina. Sve su to projekti službe.

На крају најлажнија опозициона странка најгласније критикује градску власт:
i ja sam mislio da su lazni, ali mozda i nisu

haha
Stranka koja je prodala Beograd sns-u udara na sns u najslabiju tacku, iznajmljivanje bagera. Gotovi su. Ostala opozicija - diletanti

Naime, izmenama Zakona o porezu na dohodak koji važi od januara 2023, građanima sa primanjima trostruko većim od proseka data je mogućnost da svoje poreske obaveze po tom osnovu praktično prepolove. I to ako odluče da novac – umesto u državni budžet – uplate u neki od postojećih alternativnih investicionih fondova u Srbiji.

Primera radi, ako bogati građanin treba da plati milion evra poreza, po ovom zakonu čak 500.000 može da preusmeri u fond, umesto da napuni državu kasu.

I to nije sve. Zakon je ostavio prostor i za zloupotrebe.

Bogati poreski obveznik svoj poreski dug može da preusmeri u fond u decembru, a zatim tu istu sumu podigne sa računa fonda u januaru sledeće godine. Na taj način, on je formalno poštovao zakon o porezu na dohodak, ali je sačuvao najveći deo novca.
U Vista Rica polovinu vlasništva drži Tatjana Vukić, članica predsedništva SNS-a i upraviteljka SNS-ove Fondacije „Za srpski narod i državu“ čiji je idejni tvorac predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvori BIRN-a tvrde da je Tatjana Vukić i u emotivnoj vezi sa Andrejem Vučićem, bratom predsednika Srbije.

Tačno 25 odsto Vista Rica-e drži poznati advokat Vojislav Nedić, član predsedništva SNS-a i otac Novaka Nedića, dugogodišnjeg generalnog sekretara Vlade Srbije poznatog po vezama sa kriminalnim grupama, pre svega sa huliganskom grupom koju je predvodio Veljko Belivuk, čijim članovima se trenutno sudi za ubistva, trgovinu narkoticima i pranje novca.

Ali otkrili smo bager.

Poslednja izmena:
Nasilje se preliva.

Ne znam ko je covek.. svakako sramno.

Jeste sramno al stvorili su društvene uslove u kojima je poželjno tako se razračunavati i sa grupama nisko tolerantnim na frustraciju koji slobodno šetaju i dele svoju pravdu. Što uzurpatori javne vlasti tolerišu kad im odgovara. Samo je bilo pitanje vremena kad će da se okrene i protiv njih. Batina ima dva kraja.

Screenshot_20241101_152945.jpg

Kljucno je izboriti se nekako za koliko toliko slobodne izbore i naci neke koliko toliko normalne opozicione kandidate.

I potom suditi ovima po zakonima Republike Srbije.

Uzasno je prolaziti ulicom pored ljudi koji se uglavljuju u ovakve poslove, koji znaju da nesto ne valja i da je opasno po zivot ljudi, ali cute jer su dobili novac. Ili ne znaju jer nemaju znanje da znaju, ali cute jer su dobili novac da rade odgovoran posao o kome nemaju pojma.

Uzasno je prolaziti ulicom ili sedeti negde pored ljudi koji ce sad da ispinuju sve ovo, pocevsi od onih sa vrha piramide do onih na dnu koji sada sede negde i cekaju instrukcije da pisu najgnusnije spinove u vezi ovog masovnog ubistva u Novom Sadu.

Svi znamo sta se desava, svi znamo da nam ovakve situacije konstantno vise nad glavom, svi znamo ko je odgovoran i da nije nikakav nesrecan slucaj.

Ali opet, iskreno verujem da nam je jedino resenje da bi imali normalnu buducnost da oprostimo, obuzdamo se, ne stvaramo dalje bezakonje, legalno ih srusimo i ostavimo tuzilastvu da radi svoj posao po zakonima ove zemlje.

Ne znam da li sam vise besan ili tuzan, cas bih udarao glavom zidom, cas bih plakao, pa opet mislim da razvlacenje po ulici nije resenje.

Medjutim, ovi se bas igraju i kao da zele govnjivu motku.

Kljucno je izboriti se nekako za koliko toliko slobodne izbore i naci neke koliko toliko normalne opozicione kandidate.

I potom suditi ovima po zakonima Republike Srbije.

Uzasno je prolaziti ulicom pored ljudi koji se uglavljuju u ovakve poslove, koji znaju da nesto ne valja i da je opasno po zivot ljudi, ali cute jer su dobili novac. Ili ne znaju jer nemaju znanje da znaju, ali cute jer su dobili novac da rade odgovoran posao o kome nemaju pojma.

Uzasno je prolaziti ulicom ili sedeti negde pored ljudi koji ce sad da ispinuju sve ovo, pocevsi od onih sa vrha piramide do onih na dnu koji sada sede negde i cekaju instrukcije da pisu najgnusnije spinove u vezi ovog masovnog ubistva u Novom Sadu.

Svi znamo sta se desava, svi znamo da nam ovakve situacije konstantno vise nad glavom, svi znamo ko je odgovoran i da nije nikakav nesrecan slucaj.

Ali opet, iskreno verujem da nam je jedino resenje da bi imali normalnu buducnost da oprostimo, obuzdamo se, ne stvaramo dalje bezakonje, legalno ih srusimo i ostavimo tuzilastvu da radi svoj posao po zakonima ove zemlje.

Ne znam da li sam vise besan ili tuzan, cas bih udarao glavom zidom, cas bih plakao, pa opet mislim da razvlacenje po ulici nije resenje.

Medjutim, ovi se bas igraju i kao da zele govnjivu motku.
Da li si normalan?
Radikali nece predati vlast putem izbora.

Vrh