Šta je novo?

Izbori 2024

1000011402.jpg

Nisam razmišljao o tome ali u pravu si, manje je Brnabe po medijima u zadnje vreme.
Konkretno sam mislio na to da je Brna drzana kao premijer zbig reputacije gay-friendly zemlje u Evropi i svetu. Posto su presusili fondovi (ko je u politici zna na sta mislim), Vucic je odlucio da je skloni. Nema interesa, postalo je nenaplativo da je drze tako.

Има мало и до припреме наследника на месту председника. Ана је као премијер пролазила пошто је увек била у трећем плану и никад кандидат. Наводно је Ћелави на клупи за 2027. мада се прича да је и Мица Заветница исто на клупи, као и Несторовић.

Мислим да је он одбачен к...он. У супротном би га подгревали по министарским функцијама.

Верујем да Шапић и Стаменковски имају своје амбиције, и да им је чак и место кандидата за председника 2027. било у глави, но овде је кључна ствар политичко наслеђе претходника. Кандидат ће бити искључиво онај који ће цементирати култ Шизоидног респиратора, а не неко склон импровизацијама и излетима, као што су то ови дођоши. Кључна ће бити и подршка Синише Малог, човека кога су бројне афере спречиле да формално заузме то место, још од првих Брнабиних дана. Зато, мистер Пропер све више испливава, пре свега неупадљивошћу, и чекањем да остали потону.

Taд можемо очекивати и следећи потез АВ, повратак на функцију премијера и "нормализацију" функције председника, као у доба Томе.

Pa mislim da brojnost na paradama, kao i procenat domaćih ljudi na njima, govori nešto o tome.

Sam Vučko sa foruma je bio rekao da su na zadnjoj 80% činili stranci i političari.

Ја се сећам једног старог познатог геја, који је сад покојни, како му је сметала цела та прича око прајда, дугине заставе, пропагандни активизам и сл.

Opet lažirani podaci Faktora Plusa. SNS je na oko 40%, neopredeljenih opozicionih birača 15-20%. Nema šanse da je SNS porastao nakon predaje severa Kosova i kampanje za kopanje litijuma. Jel vam sada jasno zašto se urušava obrazovanje? Dok je god nepismenih, za režim nema zime.

Zanima me sta misle obicni ljudi koji su gej o gej pokretima i aktivizmu, sto domacem sto stranom. Imam samo jedno misljenje iz moje okoline koje je neutralno ka negativnom.

Eво из прве руке како функционише МСМ сцена у Србији (Men who Sleep with Men - шири термин од оних који се идентификују као г/б)

Ако су бисексуални, у највећем броју случајева то крију и теже да се једног дана ожене због притиска околине и формирања породице; готово у 100% случајева глуме да су хетеросексуални зато што би им истина уништила шансе да нађу девојку којој је то ок. Такви у значајном броју случајева настављају да варају девојке / жене са мушкарцима након ступања у везу / брак. И то укључује и значајан број старијих (40+) мушкараца. Дискутабилно али ово спада и значајан број мушкараца које привлаче транс жене и CD гејеви, само што они већином инсистирају да су хетеросексуални (и има их јако пуно).

Ако су хомосексуални и могу иоле да прођу за мужевне то у већини случајева крију, у мањем броју случајева нађу на силу девојку / жену али то слабије функционише из очигледних разлога. У зависности од тога да ли су у већим местима или мањим или нађу неког за везу или остану сами до смрти а свакако народ за њих прича и цела родбина зна само се о томе не говори

Ако су хомосексуални и женскасти и не могу да сакрију цео живот су у мањој или већој мери жртве задиркивања, вербалног малтретирања, насиља итд. и они стога имају највеће шансе да подржавају геј активизам али је дискутабилно у којој мери и на који начин (већина их мрзи Аздејковића и Карлеушу од кад су прешли у СНС). Могуће је наћи евентуално и бисексуалце и мужевне гејеве који подржавају лгбт активизам али је то много ретко и директно у вези са тим колико су отворено то што јесу уместо да се фолирају и лажу

У приниципу је подршка лгбт активизму проблематична јер је у асоцијацији са јавном срамотом (шта ће рећи фамилија) и стога највећи број оних који подржавају и цимају се су већ јавно лгбт (углавном јер не могу да сакрију). Што се тиче политике лгбт активизма у Србији у приницпу је онолико хармонична и разумна колико и политика генерално па се пола њих мрзи, не слаже, отимају се око истих фондова, шурују су различитим политичким опцијама док их други мрзе и одбацују; ту су неолиберали, комунисти геј југословени, геј десничари, СПЦ гејеви који су пронашли Бога итд.

Најсажетије речено, ако им је истополна привлачност на нивоу фетиша који кришом задовољавају по парковима, јавним вецеима, са пријатељима итд. углавном не подржавају лгбт актвизам, ако им је хетеронормативна и желе брак, децу итд. са особом истог пола онда подржавају (и у мањини су у односу на укупан број МСМ у Србији)

Мислио сам да је МСМ кратица за механички сечено месо, од кога се праве виршле, и разне паштете.

Иначе, истраживања јавног мњења су ретко лажирана, само их треба знати читати.

Ja iz priče sa nekima od njih (pošto je to zajednica gde se svi znaju) znam da je većina nedeklarisana zbog stigme i nemali broj ima devojke ili je u brakovima. Sigurno ih nikad nećete videti na Prajdu.

Danas u 19h casova ispred skupstine docek poslanika 😁

Vrh