Šta je novo?

Izbori 2024

И обавезно сваки булевар и свака општина у граду да добије префикс "српски", ако већ хоћемо да претерујемо док потпуно не обесмислимо ту реч.
И да:
-Српски град на води;
-Србомегдан;
-Српска обилазница;
-Србија-75;
-Српска коса;
-Србочин;
-Српска скела;
....

Он то не зна да решава. Да зна, не би се бавио уклањањем Куће цвећа.
A na prošloj strani je bilo reči o Šešelju, koji je držao čuveni govor ispred te "Kuće" početkom '90ih, tražeći da se ona sravni.

Elem, takvi sličnomišljenici, štetočine po Srbiji evo već cca 35g.

Naravno da nisu oni krivi - kriva je pučina, koja je, jel te, st*** jedna grdna, pa servilno glorifikuje takve polupane pacijente. ;)

@Дошљак

Zato što se ne bi bavio iracionalnostima 2024. Petokraka je stavljena i vraćena kao i imena nekadašnjih ulica. Novi spomenici i mesto večnog počinka Tita sigurno ne bi dirao. Ali bezveze mi je uopšte što spekulišeš o tome šta bi Đinđić radio koji je bio praktičar i bavio se realnim problemima i sadašnjicom i ne može se nikako uporediti sa arogantnim populistom Šapićem.

Ђинђић се истиче у односу на остале јер је био један од ретких заправо против социјализма, а не само његових очитих симбола и неуспеха. Као политичар је био домаћа верзија пољских, чешких, мађарских, хрватских (итд.) струја тог времена који су представљале десницу, залагале се за капитализам и слободно тржиште, враћање верског идентитета уз грађанство у политици, демократију итд. Разни домаћи "прозападни југословени" данашњице то не могу да признају себи али његова политика није била црвени популизам бесплатних базена и државних компанија.

Шапић (као и цела ова пост-Досовска булумента) глуми неки анти-социјализам нападајући симболе истог али наставља са модификованом политиком из периода социјализма, и у урбанизму и у економији и у јавном сектору генерално. Зато мета њиховог "антисоцијализма" никад није нпр. велики јавни сектор, не теже да отпуштају бирократе, смање државно трошење, укидају порезе привреди итд. Њихова мета су социјалисти чији социјализам није био довољно "националан"

Ne bi sklonio Kuću cveća. Sve dalje verovatno stoji... Nisam ga doživljavao kao levičara nego liberalnog demokratu... Sve stoji sem vraćanja verskog identiteta, nije se zdušno zalagao, barem što se veronauke tiče, toga se barem sećam bio je u fazonu ako vam treba izvolite, a ne meni da je baš jako stalo. Ali zbog toga sam ga voleo jer je prepoznavao i cenio potrebe drugih i različitih. Za ogromnu razliku od Sapića. Inače je valjda bio agnostik. Sećam se da sam se vrlo identifikovao sa njigovim idejama, nema potrebe mi njega interpretirati...

l nije nam on tema. Ne bi sklonio Kuću cveća niti predložio nebuluzu tog tipa.

Poslednja izmena:
Шапић... социјализам није био довољно "националан"

Šapić nema apsolutno nikakav idejni, a posebice ne, ideološki supstrat, kao osnovu bilo kakvog političkog vektora.

Bahati diletant, koga vode emocije i gramzivost, te je shodno istovetan većinskoj populaciji. ;)

БУквл ово. Лик само преписује пропаганду од других. Јако сумњам да ће овакво нешто радити људе.

mogli bi braca opozicionari i njemu da bace tako neki ultra strasan naziv

Anarhisticko-marksisticko-hodzisticku
A ko je potpisao sa njima?

I kako onda da verujemo da ce Rio Tinto bilo sta postovati, kada su oni ljudi koji potpisuju ugovore koji drugi ne postuju i sve i da hoce, nemaju mehanizme da nateraju drugu stranu da ih postuje?

res_b748a34998a4e809883735180ea95bd5.jpg

3b8b820b-a544-4569-bea2-f304a6f750c1_cx0_cy9_cw0_w1200_r1.jpg

R-7.jpg

Da, i Vlada Ane Brnabic je rekla ne Rio Tintu, a ova nova je za.

...

vidim o kosovu cute i vladajuci mediji i
opozicioni

sto mi deluje da su oni _____

Vrh