Не знам само где је постављен неки Ћосићев цитат у коме се он залаже за некакву Велику Србију..
Човек који је, када су територије у питању, познат по томе што је јавно предлагао поделу КиМ.
Мада су председници председништва СР Србије имали и овакве ставове..
Pogledajte prilog 204205
Аха, значи сада ћемо са наци теоријама да је народ крив, да тај народ као такав не ваља, да не треба ни да постоји када је такав..
Verovatno su Grci i Rumuni glasali u milionima za Miloševića, Šešelja, Nikolića i Vučića, verovatno milioni Grka i Rumuna sede kući kada su izbori i ne glasaju za druge opcije, nego im odgovaraju ovi na vlasti..
Ne moraš da kačiš novinski članak sa Nikezićevim govorima, barem meni, ja imam celu knjigu njegovih tekstova i govora-"Srpsku krhku vertikalu", koju sam čitao davno i koristio kao jedan od izvora pri pisanju master rada.
Nije nikakva novost da je vođstvo Srbije početkom sedamdesetih prihvatilo ustavne promene i veću samostalnost republika i pokrajina, te labavljenje savezne vlasti.
Poznato je Nikezićevo-i sa Centralnom Srbijom imamo previše posla i muka da je razvijemo, neka se u Novom Sadu i Prištini bave razvojem pokrajina.
Drugo, sve republičke elite, pa i naša tada, htele su veću samostalnost i manje mešanje Tita i saveznih institucija u njihove poslove.
Jesu li pogrešili? Verovatno da jesu, uređenje Srbije 74. bilo je loše i javili su se mnogi problemi koji za vreme Tita nisu mogli da budu rešeni.
Na dobrom putu da ih reši bio je Stambolić osamdesetih. Ustavne promene kojim bi se smanjila autonomija Vojvodine i Kosova, uz saglasnost drugih republika-bile su u proceduri, gle čuda, upravo pred Osmu sednicu.
Raznim klikama u Srbiji to mirno rešenje nije bilo po volji. Radikalnim nacionalistima je to smanjivanje autonomije bilo nedovoljno, dok bi Miloševiću lično takvo rešenje izbilo adute iz ruku-da je on taj koji će da reši problem pokrajina.
Zato su i uklonili Stambolića i njegove na Osmoj sednici, a Milošević kreće u rušilački pohod sukobljavanjem sa svima, mitingašenjem, degradicijom svega normalnog čega je u toj zemlji bilo.
Na kraju su se svi okrenuli od nas, rešili da iskoriste debilizam naše vlasti i njihovu okrenutost Moskvi kada su svi od nje pobegli, te su ostvarili sve što su hteli, a mi smo propali.
Sve drugo su iluzije onih koji do danas to ne mogu da prihvate...