Ja bih rekao da je samo sport zanimanje za koje se ljudi odluče u najmladjem dobu i to rade bez obzira na potencijalnu platu. Sva ostala interesovanja dolaze kasnije. Nisu svi stigli sa FPN-a istina ali je neko možda imao interesovanja za politiku i u osnovnoj/srednjoj školi (ja npr jesam ali nisam hteo time da se bavim ne zbog plate već zbog sistema). Mi smo poseban slučaj gde se neko odluči za politiku i u mladom dobu jer želi da ne radi ništa, a sistem mu to omogućava, kao što napisa Vox, a i još neko (cepanje plakata, lepljenje, mitinzi...). Čak imaš i ove visokoobrazovane koji bi isto. Samo nek kaplje platica i ide staž, a Ja hvatam zjala. Nismo preduzimljivi. Mi zapravo i ne znamo koliko političari uzimaju mesečno na osnovu mita i korupcije, ne znamo koliko ima fiktivnih radnih mesta ali smo progutali priču da nema za lekare i školstvo i da tvrdimo da su plate problem što nema kvalitetnih političara. Zato oni i stavljaju zvanično male plate, da se narod ne bi bunio, a znamo da su višestruke. Svako povećanje plata političarima treba srazmerno da prati i povećanju plata školstva i zdravstva, a to je smanjivanjem korupcije, odbacivanjem nepotrebnih/neodgovornih ljudi i ukidanjem fiktivnih radnih mesta u svakoj javnoj ustanovi moguće. Ne možeš očekivati poboljšanje da samo povećaš platu, a ostalo će da se reši naknadno ili naglo ukineš korupciju i fiktivna radna mesta. Nije ni u Austriji iskorenjena korupcija(odjednom) ali verovatno se ljudi ne bave tamo politikom samo zbog plata jer vidimo iz tabela da druga zanimanja mogu da donesu više. Nije malo ali nije ni najveća plata.