Slazem se i uvek je ovo "samo" zapravo najveci problem, iako je to najjednostavnije resenje da bi dosli do svog ciljaSledeća velika kriza će biti prostor za opoziciju da preuzme vlast, samo ako uspeju da se konsoliduju među sobom.
Nema druge opcije. To je i plan A, i plan B, i plan C... Jednostavno gradjanska opozicija mora da se, kako ti kazes "spusti", ako hoce da dodje na vlast. A ako su u igri samo da bi bili u igri, to je isto ok, al nemo' da zavaravaju narod da im je stvarno stalo da dodju na vlast.Ako se grqđanska opozicija spusti na nivo kursadzija ili parova - izgubice onda svoje dosadasnje birače zbog toga da bi MOŽDA privukla neke koji glasaji za radikale
Bukvalno si sve rekao u ovoj recenici. Meni su sve te gradjanske opcije odvratne upravo zbog ovog narativa. Skoro me bas neki drugar zvao u neki izlazak u Dorcol Platz, nisam otisao jer ja jednostavno ne vidim sebe na tim mestima, medju takvom ekipom, upravo zbog toga sto znam da ta ekipa sebe posmatra kao na nesto uzviseno, koji ma bi mediokriteti i maloumnici trebalo da se dodvore, a zapravo ne kapiraju da oni nikad nece biti vecina i da bi dosli na vlast zapravo oni, tako uzviseni, obrazovani, hipsteri, treba da se dodvore tim mediokritetima i maloumnicima da bi dosli na vlast.Po tvome građanska opozicija zbog nekog svog elitističkog identiteta treba da se zadovoljava podilaženjem hipsterima koji ispijaju pumpkin spice latte u Rajićevoj, a ostatak ovog naroda treba da im da svoj glas iz nekih nerazjašnjivih razloga koji leže između plemenitih ideala građanske pravne države i slobode medija, i prijatnijih manira i dikcije od Marjana Rističevića i Đuke bizona.
Nema opcije B, ako im je stvarno stalo do toga, mada sve vise verujem da dobar deo njih i nema neku zelju da dodje na vlast i preuzme odgovornost, vec da im vise odgovara da budu veciti kriticari i veciti borci da ukazu na neku gresku, a ne i sami da se bore da se neka greska ispravi, a da posledicno tome i sami budu predmet kritika ako bi bili na vlasti.