Jeste nedosledno da u BG nema uslova a u ostalim gradovima/opštinama ima. Ipak sam i dalje razočaran razvojem situacije, možda više zbog Miloša koji je kategorično odbio učešće u nazovi izborima... Bolje da je ostavio neki prostor jer ovo nije crno bela situacija... Kao da sad svi koji izlaze daju pun legitimitet svemu i da će se poštovati rezultati, pa mi imamo neko očekivano unapređenje izbornih uslova, koje nije ni usvojeno, a kamoli da zaživi, ja ni ranije nisam posmatrao učešće kao zeleno svetlo za vlast da je sve ok... Drugim rečima, imaju puno pravo da se bune i ne priznaju rezultate kao i 17.12. Da se ne upadne u tu zamku da je kao sve ok... Kratko je vreme a mnogo toga ostalo da se uradi da ja poverujem da će ovi izbori biti ono pravo, pravi odraz volje građana za naredne 4 godine...
Dakle ništa nije isključeno. Ovde se ide dan za danom do tih izbora a ne kao da smo danas sve rešili i sve nam je jasno i kako će proći dani do izbora i sam izborni dan i naknadni dani... Daleko smo mi od legitimiteta, i možemo ukazivati na sve nepravilnosti čitavog procesa i uprkos učešću. To je suština ovog mog posta.
A Miloš je trebalo da se prikloni većini. Džabe insistiranje na potpisu ako većina odluči nešto drugo, ovo nije situacija gde se formalistički cepidlači nego potreba da jedinstvo nadjača podelu...