@Kailan
Ponavljaš se. Pičao si i ranije o Švedskoj, delio linkove.
Ne zaboravi na segment da je nešto i vremenski bliže od prvog svetskog rata pa je svet osetljiviji, svežije je sećanje, ali ja ne negiram da se žmuri na genocide i etnocide pa sam naveo bombe bačene na Japan a mogu i celo osvajanje Amerike da nazovem jednim velikim etnocidom.
Govoriš generalno o nepravdi u svetu a šta si sam učinio da budemo na strani jačeg? Pisao si o tome, potseti nas... Nudio si neko etnicko čišćenje, bolje prvo mi nego oni... u takvoj situaciji nekad i popiješ batine... Ne možeš uvek da pobeđuješ, da samo deliš batine
Meni ne treba da čitam o nepravdama nego održivo rešenje kako dalje a da je ostvarivo i povoljno po naše društvo, a to ni jedan deo tvog posta ne nudi... Za unutrašnje potrebe Dodik govori isto što i ti. Ne znam koje su tvoje potrebe da meni nešto oko genocida razjašnjavaš i po milioniti put, ponavljam, dolazi samo kao selektivna detekcija stanja i falična pravna analiza, bez da razreši išta za ubuduće...
Da se u par recenica osvrnem i pravno. Kad imas
pravni standard koji glasi genocidna namera to nužno pretpostavlja određenu slobodu u tumačenju i primeni norme i to je problem svima poznat i u principu je nerešiv... Neke norme ne mogu biti savršeno precizne da bi pomirio šta njome obuhvataš, tj. da nešto bitno ne izostaviš, pa navode u definiciji čak i "teške mentalne povrede". Dakle većina država u svetu se usaglasi da treba to ukljuciti u definiciju svesni rizika prevelikog prostor za različita tumačenja i zloupotrebe u primeni... i ti danas kažeš.m definicju treba menjati... Pa možda treba ali neko izvini malo pametniji od tebe i mene, tj puno njih takvih je o tome već razmisljalo, nisi prvi.
I tu naravno politika i pravo jačeg igra ulogu jer prostor postoji, pukotina postoji a pravo nije mehanika. I oko kvantne fizike pa ne mogu da se dogovore, oko najobičnije gravitacije ne znamo jel sila ili krivljenje vreme prostora, da li pruvlaci odozdo ili gura ka nama...
Ali zato imaš 15 sudija koji odlučuju o tome. I to je presuđena stvar šta oni kažu da jeste. A ovo sad aktuelno je politička rezolucija koja dolazi u određenom političkom trenutnku...
Tako da ja to savrseno razumem da bi mi ti išta razjašnjavao. Samo e vidim preteranu bojazan u tome ali je vidim u Dodiku i Vučiću i nezvaničnim besplantim(?) proksijima putem kojih radi...
To je ovo slepačko ponavljanje bez efekta. Kalimero Srbi. Time žele da nam skreću pažnju i to uspešno decenijama već rade... Vi ste tu samo kako da kažem... njihova produžena ruka mnogi nažalost toga nisu svesni. Oni koji su unovčili su barem pragmatici, nivo iznad.