Sve bi se promenilo, evropske države bi mogle donositi odluke za sebe što bi donelo rizik od novih ratova kao nekad pre WW2 ali i dalji napredak. Za nas bi bilo najbolje u tom slučaju mirna reunifikacija kao što Kina planira sa Tajvanom (ne znači da će se desiti).Dobro, evo USA nema uticaj u Evropi. Šta se promenilo? Pošto je to kažeš kočnica da kosovo bude opet srpsko
Ja nikad, nemam nikakvu konekciju sa Kosovom.Da se Kosovo vrati nekim čudom u okvire Srbije da li bi se neko preselio tamo? Ili bi se i dalje svi gurali u BG, NS, i druge gradove?
Stoji argument ali preduslov je skroz nova vlast koja će raditi u interesu naroda a ne ovi kolonijalni upravnici. Tek tada se može sprečiti dalji odliv stanovništva.Nama se teritorija koju imamo pod kontrolom i gde imamo vlast prazni. Ne znamo ni sa ovim što nam je ostalo od države da upravljamo kako treba.
Spreman si da živiš u državi sa 1.5 miliona Albanaca? U redu ti je da premijer bude Albanac? U kom ti matriksu živiš. Velike države nikada neće povući priznanje Kosova. Italija, Nemačka, Britanija, Holandija, Danka, Švedska, Norveška... Nijedna nikada neće odustati od toga da je Kosovo nezavisno. Ti nam predlažeš da izginemo za Kosovo i budemo izolovani kao Gaza? Genijalno.Sve bi se promenilo, evropske države bi mogle donositi odluke za sebe što bi donelo rizik od novih ratova kao nekad pre WW2 ali i dalji napredak. Za nas bi bilo najbolje u tom slučaju mirna reunifikacija kao što Kina planira sa Tajvanom (ne znači da će se desiti).
Zaato ne ujedinjenje Gondora i Rohana, kad se vec ugledamo na planove koji su ostvareni samo u masti?Sve bi se promenilo, evropske države bi mogle donositi odluke za sebe što bi donelo rizik od novih ratova kao nekad pre WW2 ali i dalji napredak. Za nas bi bilo najbolje u tom slučaju mirna reunifikacija kao što Kina planira sa Tajvanom (ne znači da će se desiti).
Zapravo nije daleko od istine jer najveć strah Amerike i jeste saradnja Nemačke i Rusije.Opet imaginarijum, čuj da nije amerike nemci bi pohrlili ka rusima lol
Da li smo u modernoj istoriji imali takvu vlast?Stoji argument ali preduslov je skroz nova vlast koja će raditi u interesu naroda
Jeste, i rusi nisu morali istočne nemce da ograđuju zidovima i žicom kako ovi ne bi bežali na američku stranu, kako da ne...Zapravo nije daleko od istine jer najveć strah Amerike i jeste saradnja Nemačke i Rusije.
Ovde je lepo objašnjeno, skraćeni snimak ali ima celo predavanje
Bas tako. Za pocetak minirali Severni Tok. I onda se prave Tose.A inace nista se tu Rusi i Nemci nisu pitali. Sve odredili Ameri.
Da se Kosovo vrati nekim čudom u okvire Srbije da li bi se neko preselio tamo? Ili bi se i dalje svi gurali u BG, NS, i druge gradove?
Nažalost ne.Da li smo u modernoj istoriji imali takvu vlast?
Promena će doći do 2035. najkasnije, ne bih ja pisao ovako da bi se moralo čekati još 100+ godina.Ko će od nas živeti još 100-150 godina npr da dočeka da se Amerika raspadne i da se promeni geopolitička situacija?
Ne možemo znati da li će biti posledica ali možemo samo da se nadamo da neće. Ako je SSSR mogao da ne započne WW3 kada se desio raspad mogu i oni.Čak i da se kojim čudom desi preko noći npr Amerika da propadne ili EU mislite da će to proći bez posledica?
Inače te ne brine ovo đubre šo rekama što se sada baca, burad sa istrošenim uljem što se zakopava u zemlju, deponije na svakom ćošku, seča drveća na pančićevom vrhu i sl?Ja bih konkretno mogao na Brezovicu. Lep kraj, ima perspektive. Jedino me brine zracenje, tone uranijuma bacene...
Rat u Čečeniji si zaboravio?Ako je SSSR mogao da ne započne WW3 kada se desio raspad mogu i oni.
A pre tog pocetka cvetala rusko-nemacka ljubav.Bas tako. Za pocetak minirali Severni Tok. I onda se prave Tose.
isto rece vucko sadaNemačka je izdejstvovala da se glasa o Srebrenici na sednici UN. Nisam siguran za datum, ali će sigurno biti ove godine. Dovoljna je prosta većina da se izglasa genocid. Tada će zaista RS biti u bezizlaznoj situaciji. Meni se čini da se krenulo u rasturanje entiteta RS i da će BIH biti unitarna. Jedan čovek, jedan glas, jedan predsednik. Deluje mi da je zapad otpisao Srbe i da će odrešene ruke dati muslimanima u Bosni. Prvo ubijaš muslimane u jednom delu sveta, a onda im izađeš u susret u drugom. Mi smo postali vreća za udaranje pošto Rusima očigledno ne mogu ništa.
Podrška Putinu i Rusiji dolazi na naplatu.