Izalaze mi na YT predlozi i naslovi šta bi sve značilo i koje bi posledice imao izlazak iz Saveta Evrope...
Ne klikćem jer nemam više snage, ni živaca...
Samo se pitam je l'moguće
da smo dotle stigli i da je to tema, o kojoj iznosimo mišljenja...
Koji još podrazumevani fundamenti savremene, moderne Srbije, civilizacijski aminovani aksiomi i društvene dogme treba da budu uzdrmane, porušene, da nama bude dosta?
Tokom studija a to je period posle ubistva Đinđića, ni na kraju pameti mi nije bilo da će se ovako nešto javiti kao pitanje... Nepojmljivo je bilo! Gledali bi te svi kao poslednju budalu. Tek su se oformili predmeti kao Pravo evropskih integracija i evropsko pravo... I najgori desničari su znali da im je došao kraj i barem oko Saveta Evrope su bili u fazonu, korisno je, dobro je, pokušavaćemo iznutra menjati šta može... Dok je nama ostalima, tada mladima, bilo jasno da je debela odgovornost oko svega i na nama samima... Skoro pa niko od kokega nije hteo da služu vojsku... 90te su bile sveže, doživeli smo ih, znali smo šta je propaganda i koliko je opasna i da u smrt vodi nedužne...
Dakle, koji još fundamenti moderne Srbije treba da budu devastirani i koliko očajni treba da postanemo da bi nam bilo dosta, po svaku cenu. Da spasimo državu po svaku cenu? Da se tako izrazim.
Treba još 10 godina vojnog jačanja da nas uvuče u neki rat ili još 10 da ga ponovo izgubi. Jel bi nam tad bilo dosta? Kad je nama dosta??
On ni ne mora da nas uvuče, njemu je dovoljno saznanje da i da nas uvuče, nama ne bi bilo dosta, mi bismo dragovoljno ginuli za njega. To mu je sasvim dovoljno. Klincima od 18, 20 godina je toliko već ispran mozak da je mučno slušati ih... Povraća mi se, postaju mi i fizički gadni... Barem ovi po Hepiju, Informeru i sličnim medijskim septičkim jamama...
Ljudi ga mrze, ljudi više ne psuju tiho sebi u bradu, ljudi glasno sami sa sobom razgovaraju, tako što ga pizdaraju na sred ulice dok voze bicikl. Znači bukvalno u Pančevu pre par dana čiča viče: "teraj se u pi*ku materinu ko te iz Bosne dovede..." Pomislio sam da nešto meni, da nisam pešacio stazom biciklističkom, al onda dodade "Vučiću", pa mi je laknulo..
On je u strahu i treba da bude u strahu i treba da bude sa 10 gorila oko sebe kad izađe na ulicu i daje izjave da svi vide ko to stoji iza njega i na čemu se zasniva njegova vlast. Na strahu, koji je sejao i koji mu se vraća. Od gubitka posla, dok je otimao medije, od slobode govora, e sve mu se to sad vraća i treba da se plaši i nek se plaši svakog dana sve više...